Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   104 / 313
(#) lacca337 válasza Gyimate hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Szia!Ezt csúnyán félre küldtem....neked szántam!.Köszi a tippet. Ám valami nem kerek ebben a monitorban.Néha gyönyörű képe van aztán gondol egyet,és tiszta homályos lesz.Üdv:Laci
(#) mikulás hozzászólása Jan 25, 2013 /

Sziasztok,Medion ezm19k (model md7212as) monitor .probléma tápjábann a si-8050sd 5volt 3Amper-es ic elszáltTudtok e segiteni hollehetne beszerezni esetleg valamejikötöknek elfekvöbenn bontiban van-e.Külsö 19-voltos tápjavan.Eggyennlőre mig ezt nemtudom potolni nemderülki hogy van e más hibája.ha van valamejikötötöknek-vagy tudjátok hol kapok megköszönném.
(#) Xeryus9 hozzászólása Jan 26, 2013 /

sziasztok! tudna nekem segíteni valaki monitor hibát szeretném javítani, mert sajnos nincs pénzem a szervízre. Multiméterem, forrasztóm ilyesmik vannak... igaz TFT monitor, de az a topik elég kihaltnak tűnt, gondoltam megpróbálom itt. A kép felvillan, de el is tűnik róla. mit javasoltok? Köszönöm
(#) Gyimate válasza Xeryus9 hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Vagy az inverter a hibás, vagy pedig a CCFL csöveket kellene cserélni. Milyen idős a monitor?
(#) Gyimate válasza lacca337 hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Ezt összeszerelt állapotban csinálja? Próbáld meg a kábeleket óvatosan megmozgatni, ha jelentkezik a hiba akkor az volt, másfelől meg amit mindenki ajánl, hogy cseréld le a tápegység szekunder oldalán a kondenzátorokat, ártani nem árt és még hozzátehet pár hónapot/évet a monitor működéséhez.
(#) Xeryus9 válasza Gyimate hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

huuhh meg nem mondom már pár éves, de lehet hogy nem is tft ez a felirat van rajta:

LCD Monitor
SCALEOVIEW L22-W-2DV
Model WBZA
S26361-K1130-V170
100-240V, 50/60 Hz, 1,5 A Rev.: 01
G4/U0
Serial Number: YE1D000121
(#) Xeryus9 válasza Gyimate hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Nem szedtem még szét, gondoltam csinálok egy pár fotót menet közben és akkor valaki el tudná nekem, mint laikusnak mondani, hogy mit hova : ) alkatrészek könnyen beszerezhetőek?
(#) stadlergab válasza Xeryus9 hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Szia! Ez a monitor épp annyi idős, hogy bármelyik eset előfordulhat. (cső, inverter hiba) Nekem pont egy ilyenem van és most várom bele a nagyfesz trafót, nálam az ment tönkre a múlt héten. Kínai emberke küldi 6 dollárért. Csöveim épek és ha felcserélem az alsót a felsővel, mindkettőt szépen gyújtja az egyik oldala a trafónak.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
(#) Gyimate válasza Xeryus9 hozzászólására (») Jan 27, 2013 /

Az attól függ, ha elég a kondikat cserélni, azokat egyszerű beszerezni, ha Pesti vagy bemehetsz a lomexbe és kérsz megfelelő feszültségű/kapacitású kondenzátorokat (leírod a számokat a régiről) és megmondod, hogy kapcsolóüzemű tápegységbe kell, fogják tudni. Ha nem Pesti vagy, akkor megrendelheted, 1001 online áruház működik, pl a HEstore. Ha viszont valami komplexebb alkatrészt kell cserélned akkor inkább a szerencsén múlik, hogy kapsz-e valahol.
(#) Gyimate válasza Xeryus9 hozzászólására (») Jan 27, 2013 /

Azért kérdeztem az életkorát, mert a háttérvilágításért felelős CCFL csövek elöregednek idővel és ezt érzékeli az inverter is, ezért ahogy begyújtja a csöveket észleli, hogy nem az adott keretek között van az áramfelvétel és kikapcsolja azt. Amikor leáll a monitor az előlapi LED milyen színű lesz?
Csöveket a v@terán lehet venni, egész jó áron...
(#) agressiv válasza Gyimate hozzászólására (») Jan 27, 2013 /

Idézet:
„Azért kérdeztem az életkorát, mert a háttérvilágításért felelős CCFL csövek elöregednek idővel és ezt érzékeli az inverter is, ezért ahogy begyújtja a csöveket észleli, hogy nem az adott keretek között van az áramfelvétel és kikapcsolja azt.”

Csakhogy mindenkivel felesleges köröket futtattok, mert a csö előregedésének igen látványos tünetei vannak (sötét, színezett kép stb.) és nagyon ritka, hogy csak a cső lenne a hibás.
(#) mrrack hozzászólása Jan 28, 2013 /

Sziasztok!

Rutinosabb kollégáktól kérdezném: ha stimmel két monitor esetén a márka, a típus, és a méret, de maga a konkrét típus nem pl.: LG, Flatron, 17" (és a természetesen a képarány), mennyire jellemző a kompatibilitás?
Értem ezalatt az inverter-táp panel, a scaler, és maga az LCD modul. A csatlakozók, fesz. szintek, cső méret, stb.
A scaler szoftver, az gondolom ritka, h. egyezzen.
Köszi.
(#) agressiv válasza mrrack hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Épp a szoftver egyezik, leszámtva a tipusból adodó különbségeket, ha van, a többit pedig nem lehet megjósolni. Van, hogy ugyanaz a típus is már más revizió, főleg az LG-nél.

Van jónéhány LG tápom és egyikkel sem tudok mit kezdeni, mert akármennyi LG is jön táphibával, vagy picit szélesebb, vagy picit magasabb a nyák, vagy fél centivel arréb van a tápcsatlakozó.

Samsung-nál több esély van rá, LG-nél eddigi tapasztalataim szerint, összevissza variálnak mindent.
(#) mrrack válasza agressiv hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Köszi a gyors választ. Igen, ez lett volna még a kérdésem, h. a fizikai méret mennyire egyezik, de akkor ez nem túl biztos dolog.
Volt olyan elképzelésem, hogy alkatrésznek, bontós monitorokat beszerezni, de akkor ennek nem sok értelme van...
(#) agressiv válasza mrrack hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Akkor van értelme, ha ezzel foglalkozol, mert előbb utóbb csak érkezik olyan, amibe jó, de nekem már többszáz darab inveterem, scalerem van és még mindíg csak gyűlik a szar, mert nincs mibe betenni az előbb említett okok miatt..
(#) mrrack válasza agressiv hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Hát igen, ezt nem szeretném. Telefonokkal vagyok így, hogy sok 100db, meg alaktrészem van. Egyenlőre nálam még tanulási fázisban van az LCD monitor téma. Tanulópénznek van néhány darab. Most egy betört LG -hez lenne jó egy bele való lcd, egy syncmaster-hez meg csövek. Persze az LG csövei, pár mm-el hosszabbak, így nem lehet összerakni a Samsungot vele. Mindenesetre érdekel a téma, még ha lehet vele szívni is.
(#) kormika28 hozzászólása Jan 28, 2013 /

sziasztok lenne egy kérdésem aki ért az lcd monitorokhoz.van nekem egy Fujitsu-Siemens Scaleoview L19-W2 lcd monitorom. s ha rádugom a tápkábelt csak sárgán folyamatosan ég a led nem lehet kapcsolnio se ki se be .szerintetek mi lehet a bajj?valaki azt mondta táp vezérlő lehet.válaszotokat várom...kőszi addigis
(#) agressiv válasza kormika28 hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Ha kapcsolgatni sem lehet, akkor a mikrokontrollere halt meg, jó esetben forrasztási gond.
(#) kormika28 hozzászólása Jan 28, 2013 /

s ha cserélni kell akkor az mennyi lenne?érdemes foglalkozni vele??hát rádugom a 220-at s folyamatosan ég egy sárga led s hiába probálom kapcsolni nem kapcsol semmit,.szerinted?
(#) agressiv válasza kormika28 hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Cserélni nem mindegyiket lehet csak úgy, mert a program is kell rá. Valami módon lehetne javítani, de ezt valószínüleg nem fogod tudni megcsinálni.
(#) kormika28 hozzászólása Jan 29, 2013 /

ha arra a panelre gondolsz amin egy szalagkábel van illetve azon vannak a gombok ugy néz ki az ép.
(#) kormika28 hozzászólása Jan 29, 2013 /

most beszéltem egy * azt mondja fény cső de aztmondta nincs értelme meg csináltatni 10ezer forint kőrűl van

*Ne a kocsmában vagy!
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
(#) pipi válasza kormika28 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Szia!
Használd a válasz gombot, ne az új hozzászólást, akkor látszik mire válaszolsz
A fénycső darabja 1-2e ft körül van, lásd hqvideo, vatera...
(#) kormika28 válasza pipi hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Fujitsu-Siemens Scaleoview L19-W2 monitorhoz mien fénycső kell méretre?megkőszőnném ha tudnál segiteni
(#) agressiv válasza kormika28 hozzászólására (») Jan 29, 2013 / 1

Jesszusom. Ki ne találjátok már, hogy a nem bekapcsoló monitornak a fénycsó a hibája..
(#) pipi válasza kormika28 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Hali!
szétszeded, megméred átmérőre is illik figyelni
(#) 1984white válasza kormika28 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Szerintem sem fénycső hibás. Biztosan nem hozzáértő az aki ilyet állít. Ne hallgass rá! Forrasztásokat nézd át, és azt is hogy a scaler panel ic-k megkapják e a tápfeszeket. Ha minden ok és nem megy a monitor, akkor proc hibás!
(#) kormika28 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

akkor szerintedis fénycső hibás?nehéz kicserélni a fénycsővet vagy bizzam szakemberre?
(#) mrrack válasza kormika28 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Szia!
Az általad leírt hibajelenségre többen is írták, hogy nem valószínű, hogy fénycsőhiba. Sőt, inkább kizárt. 1984white fórumtárs adott néhány tippet, hogy mit nézzél át. Ha nem boldogulsz, elakadsz, akkor írd meg meddig jutottál.
Bár, én is inkább arra tippelek, hogy hacsak nem javítasz rendszeresen LCD monitorokat, nem fogod tudni otthon megjavítani.
(#) zsa hozzászólása Jan 30, 2013 /

Sziasztok . Segítséget kérnék (LCD Inverter Delta DAC-19C025) Inverter beüzemelésére tesztelőnek . A GND / + ág az megvan ,de a maradék kettő csatlakozással mit kell csinálni hogy monitor nélkül is működjön az inverter ? Sajnos nincs feltüntetve a nyákon a bemenetek megnevezése. Köszönöm
Következő: »»   104 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem