Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   55 / 83
(#) zsoltee0001 válasza fordkapcs hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Nem probléma, veszek 1-et
Bővebben: Link
Ezek jók erre?
Üdv
(#) pucuka válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Nem kell semmi tuning, csak jó helyre kell tenni, pl. az ablakon kívülre. legalább az antennáját.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
(#) fordkapcs válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Jaaa, hogy ilyesmire kell akkor kicsit másképpen csinálnám... Leírom, hogy miért, és hogyan.
- A range extender ugyan megfelelne a célodnak, azonban azzal az lenne a gond, hogy ugyanazt az SSID-t sugározza tovább, ugyanazzal a titkosítással (illetve anélkül). Tehát hotspot esetén, a hotspot hatótávját hosszabbítaná, tehát más is használni tudná rajtad kívül, az általad vásárolt eszközt....
- Lehetne azt csinálni, hogy veszel egy AP-t (Acces Point-ot) Ezt beállítod, station-nak. Ekkor ez veszi a kívánt wifit (kiteszed az ablakba) és kábelen adja tovább. A kábelre meg rádugod a meglevő wifi routered, és osztod meg újra, ill. azzal sugárzod ki wifin, de másik csatornán, és jelszóval védve... Én ezt a megoldást választanám, stabilabb mint a range extender, és akár hosszú távon is jó lehet netezésre.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
(#) zsoltee0001 válasza fordkapcs hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Köszi ez alapján már el tudok indulni.
Üdv
(#) csajkib hozzászólása Jan 14, 2013 /

Ezt a témát azért nyitottam meg, mert meg szeretném tudni hogy ezek a
Idézet:
„netvadászok”
képesek-e azokat teljesíteni, amit leírnak róla, mert ahogy én nézegettem elég gagyi antennák járnak hozzá és usb-ről hogyan tud 6w-ott kinyerni, mert én úgy tudom, max 0.5A tud kiadni. Érdemes-e megvenni?
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) kadarist válasza csajkib hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Az EIRP-je a 6W, ezt az irányított antennával éri el. Egyébként tényleg jól ki lehet terjeszteni velük a hatósugarat.
(#) pucuka válasza csajkib hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Nem olyan gagyi antennák azok. Miből gondolod? Elég tisztességes nyeresége van, a radom alatt 16 db dipól antenna rejtőzik, megfelelően összekapcsolva. Úgyhogy az adó teljesítménye mindössze 100 mW körül van.
(#) ordas válasza fordkapcs hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Köszönöm szépen a válaszokat úgy gondolom szétszedve nagyobb hasznomra lesz.
(#) zsoltee0001 válasza fordkapcs hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Szia

Szereztem egy wr841-es routert, ami támogatja a wds módot, sikerült is kapcsolódnom egy közeli nyitott hálózathoz, de a sajátomhoz nem.
Csak akkor működik a dolog, ha mindkét router támogatja a wds módot?
Üdv
(#) _ampervadasz_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Sziasztok.

Az androidos motyóval kapcsolatban szeretnék érdeklődőre váltani: GPS antennát szeretnék csatlakoztatni. U.FL csatlakozóm vezetékkel már van, csak az a kérdésem, hogy házilag, hogyan tudok erre méretezni GPS antennát? Egy Garmin autós GPS -ben láttam ilyen antennát (sajnos már nincsen meg), ahol az antenna egy óriási kondenzátorra hasonlított egy nyákra volt ültetve és a nyák másik oldalán egy leforrasztott "kupak" díszelgett. Ezek szerint ezt kézileg el sem fogom tudni készíteni? Eddig nem érdekelt a GPS technológia a Wi-Fi -vel napi szinten foglalkozok, már házi építés szintjén is, de ez elgondolkodtatott.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
(#) pucuka válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Ugyanazokat a típusú antennákat használhatod mint a WIFI -nél, csak más méretekkel.
De itt is vehetsz.
(#) _ampervadasz_ válasza pucuka hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Pontosabban mit értesz azalatt, hogy más méretekkel?

Hangolás? fizikai méret?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
(#) pucuka válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Pontosan. A méret a lényeg. Általában panel antennákat használnak, ezek elég laposak, kényelmesen használhatók. Ezek dipólokból, és azok illesztő elemeiből állnak, melyeket strip-line technológiával készülnek, léteznek ilyen tervező programmok. Esetleg aktív elemeket is tartalmaznak, a kábel csillapítás kompenzálására.
(#) szasa5 hozzászólása Jan 20, 2013 /

Üdv lehet ,hogy hülyeséget kérdezek de miként lehet a wifi koax kábelt usb csatlakozóra át alakítani?
(#) kadarist válasza szasa5 hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Hülyeséget kérdezel, mert ez körülbelül olyan kérdés, hogy hogyan lehet a porszívó csatlakozóját a villamos áramszedőjére átalakítani.
(#) szasa5 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Köszi a választ !! Nem mindenki olyan okos és ügyes mint te!!
(#) kadarist válasza szasa5 hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Ezért válaszoltam ilyen okosan . Az antenna koaxkábelében rádiófrekvenciás, nagyon nagy frekvenciájú áram folyik, amivel az USB port semmit sem tud kezdeni. Kell egy USB-s wifi adapter az átalakításhoz.
(#) fordkapcs válasza szasa5 hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

(#) HackElek88 hozzászólása Jan 20, 2013 /

Sziasztok.

Nem olvasom végig, de én is hozzászólnák.
Egy USB-s WG 111v3 Wifi adapterem van. Somszédokban volt sok wifi, láttam, de ahoz már gyenge volt a jel, h csatlakozzak hozzá, de én akkor is akartam. Néztem Youtubon videókat, kölünféle kialakítású papírból+alufóliából lévő megoldásokat, de nekem ennyit nem volt kedvem szenvedni vele.
Fogtam egy jó nagy karton lapot. Kivágtam belőle egy kört, majd alufóliát ragasztottam rá. A közepétől a széléig elvágtam. Az elvágott széleket kicsit egymásrahúztam, h kapjak egy parabola alakot, és tűzőgépel üsszekapcsoltam. A közepén végtam egy kis lyukat, és USB hoszabbító segítségével itt bújtattam ki a Wifi Adaptert.
Annak ellenére, h nem erősítős USB-s hoszabbítót használtam (ami csökkenti a wifi erejét) 40+% -al erősebb lett a jel, és egyből tudtam a szomszédokhoz csatlakozni. Hátránya, mindíg csak annál volt erősebb a jel, aki felé fordítottam a parabolát, a mögötte lévő wifiket lényegesen lecsökkentette. 1000Ft alatt bőven kijön, és lehet, h nem egy igényes darab, de a célra tökéletesen megfelelt.
(#) ordas hozzászólása Jan 25, 2013 /

A következő beruházásom az alant látható antenna lenne.Kérem hogy ha valakinek van ilyen eszköze vagy ismeri a terméket kérem ossza már meg a tapasztalatát .
(#) pucuka válasza ordas hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Kicsit durva, de biztos jó. Kérdés, hogy szükséged van-e rá. Nagy nyeresége, szűk nyílásszöge van.
(#) ordas válasza pucuka hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

szűk nyílásszöge van.( mert az nagy baj?)Kommunikálni szeretnék olyan router-el ami kb. 700 méterre van.Ha tudsz jobb antennát akkor várom a javaslatot.Most így nyomom.

yagi.gif

(#) pucuka válasza ordas hozzászólására (») Jan 26, 2013 / 1

Dehogy baj, csak olyan ágyúval verébre. 700 m az nem sok, ha nincs akadály, ha meg van, ez sem sokat ér. Ami most van, az se rossz, nem tudom miért akarod lecserélni, sőt, ólmos eső esetén még jobb is a helikális, radommal. bár azért az nem sokszor fordul elő, hacsak nem 600 m magas hegytetőn használod.
(#) cableboy válasza fordkapcs hozzászólására (») Jan 26, 2013 / 1

Helló! ilyen döglött nekem be tavaly nyáron. Az üzletlánc ahol vettem visszaadta a pénzt.
Azóta nem árulnak TP LINK-es cuccokat....
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Ez csak egy egyszerű long Yagi, tokozva. Annál azért jobb egy szép nagy grid antenna.
(#) ordas válasza pucuka hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Akkor úgy látom maradok a járt úton és nem vágom szét a meglévő jól működő rendszert,köszönöm a válaszokat.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Lényegében mindegy lenne, a hengeres radom miatt gondoltam hogy helikális, A lényeg a radom, ami azért elég jó időjárás elleni védelmet nyújt. Már ha megfelelő anyagból van, nem sokat befolyásolja az antenna elektromos tulajdonságait. Persze a rácsos antennának biztos nagyobb a nyeresége, de nagyobb a szélterhelése, időjárás ellen sem védett. Láttam már ilyen antennát Galyatetőn jégbe fagyva, nem is működött. Fűtőkábelt kellett rátekerni.
(#) kadarist válasza ordas hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Igen, mint ahogy Pucuka is írja, a mechanikai és problémák fokozottabban jelentkeznek egy ilyen nagy felületű antennánál, tehát ezt is mérlegelni kell.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Mondjuk reflexiósabb környezetben szívesebben használnék helikális antennát a körkörös polarizációja miatt.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Igen, neki nem nagyon számít a polarizációváltás. A legjobb lenne két helixet szembefordítani és akkor eléggé zavarvédett összeköttetést lehetne kialakítani.
Következő: »»   55 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem