Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Rámértem a kvarcokra szkóppal és multiméterrel is de semmi. Nem rezeg. Nem értem mi lehet a baja.
Hali!
Ilyenkor a hangban hallható percegés?
Szia!Nem hallatszik sercegés,a hang tökéletes mindig.
A gyári Samsungot nem tudom, én is úgy láttam, hogy 6100 felett működik. De az azért gyanús, hogy miért csak onnantól megy...
Nekem is ilyen TV-m van és mellé egy Hama Uzzano, azzal tuti, hogy megy. ezt érdemes elolvasni 2012-es Samsung LED LCD témában, valamint a prohardver ide vonatkozó fórumában lehet kérdezni, ha valami nem tiszta és nincs benne az előző szösszenetben. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Helló.
Azt szeretném kérdezni hogy van egy AV-21KM35N tv. Amikor bekapcsolom csattog csak folyamatosan de nem ad képet. Mit kéne átnézzek rajta? Köszönettel A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
A cső derengése nem erőteljes, csak látszik bekapcsoláskor.
Egyébként meglepő, de nem Videotonban van, hanem egy ITT-ben (Egypaneles, egybeöntött sorkimenős, nem távirányítós) Egy Telva nevű cég matricája van ráragasztva, biztosan katódcserés, mert még bele is hullott valami, mert pixelhibás is. A katódot nem én cseréltem, mert nem adnék lengyel csőért egy fillért se. A56-701X-et csak a lengyelek gyártottak, vagy minőségi márkák is készítették ezt a típust? Van itthon egy Megalux feliratú is, elképzelhető, hogy utángyártott vagy szintén katódcserés. A Tesla csövekről mi a véleményetek?
Nem vagyok profi TV-szerelő, de első lépésként egy portalanítás (lefúvatás, műanyag portalanító takarító eszközzel "letörölgetés") nem ártana neki, aztán bekapcsolás után lesötétített szobában bekapcsolva biztonságos távolságból meg kellene nézni, nincsenek-e átívelések, amelyek a csattogás hangját okozzák. Általában a nagyfesz trafó (sokszorozó) az érintett ilyen esetekben.
Ha vannak átütések, további javításig nem kell bekapcsolni, további károsodások keletkezhetnek!
Történt egy kis változás. A sortranyón izzó terhelés gyanánt. Multiméter feszültség mérő állásban, a mérőtüskét hozzáérintettem az SDA555X 35. lábához ahova a kvarc van kötve és ennek hatására elaludt az izzó és pirosan világított a STANBY led. Megnyomtam a csatornaváltó gombot az előlapon és bekapcsolt a tv. Kikapcsolás, áramtalanítás után szintén nem csinál semmit amíg be nem bikázom a multiméterrel. Az izzó kb. teljes fényerővel világít bekapcsolt tv-nél. Nem tudom, ez normális? Kikötöttem az izzót és most rögtön pirosan világít a led. Nyomógombokkal be tudom kapcsolni viszont nincs fény a képernyőn. Sötétben lehet látni, hogy halványan világít. Főkapcsolóval kikapcsolva (nincs távirányító) felvillan a képernyő mint ha villámlana. Elképzelhető, hogy elkó hiba miatt melegedés hatására már nem kell "bikázni"? Lehetséges, hogy a képcső halott?
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Hi kabtam 1 nordmende tvét javításra a kérdésem az lenne, ha bedugom az antenát egy pillanating jó a hang utána elkezd sisteregni de erösen utána kiaz antena bedug 1pill jó utána megint sistergés ja a hűtöborda majdnem forró ha tudtok segíteni megköszönöm üdv ligyakeli az ic TDA7253 a tv nordmende galaxy63 tx91 imc 501/63
sziasztok.most jöttem haza a melobol és mi várt?
a tv elkezdett füstölni.szétszedtem: a képcsőpanelon az RC72-es dióda elfüstölt. kérdésem:lehet e más diódával helyettesíteni mert nincs itthon ilyen diodám. okozhatott e nagyobb kárt a tv-ben?sürgös lenne a válasz mert össze kéne raknom a tvt 2 órán belül. segítsetek.
orion 72-es tv sikképcsöves pip-es,
modell:t2975 SPTX-S-FLAT és köszönöm a segítséget.
Amugy nem vitázni akarok csak összerakni a tv-m.itt vár a gyerek meg az asszony.a tvv szétszedve az asztalon...segítenétek?
Elnézést a késlekedésért! Valószínű, hogy elfüstölt az ellenálláson kívül a TDA6108-as IC is. Ellenőrizni kellene a diódákat meg a képcsőre menő feszültségeket is. A rajz letöltéséhez kattints a To download the file, please, click here !-ra.
Idézet: „sürgös lenne a válasz mert össze kéne raknom a tvt 2 órán belül.” Tudod hamar munka * ér! Egy nagy áramütés lesz ennek a gyors munkának vége. Ilyen hozzáállással hívj szerelőt szerintem is! A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Értem,köszönöm szépen csak ennyit akartam.
további szép estét.
Szevasztok mesterek. Egy nagyon nagy kérésem lenne számotokra. Javitok egy Quadro CTV-55L10 TXT jelzésü tv-t. Az a probléma van vele, Hogy bekapcsoláskor egy pillanatra felvillan a standby led, és utánna kialszik. Ezt produkálja állandóan. A primárban az N801-es IC cserélve, elkók cserélve, diódák+zéner cserélve. Mellékelem a rajzot. Előre is kösznöm a válaszokat !
Helló remélem valaki tud segíteni?Kérdésem az lenne keresek egy ic-t Milyen ic ez?
ST CHN G vagy 6 nehezen olvasható. 24CD8WB KDH 508 Elektromos kapunyitó vezérlőjébe való.8 lábú IC kérdés az lenne mi a szerepe helyettesíthető e mással? Köszönet.
Hello!
Nem inkább 24C08? Mert ez egy memória IC.Valószínűleg a tartalma sem mindegy,így ha veszel egy üreset a boltban(nem egy ökör ára),akkor sem biztos a javítás.Biztos ez ment tönkre benne? István
Helló!
Egy sony kdl-46 wl135 tv-vel van problémám. Bővebben: Link Bővebben: Link Bekapcsoláskor a jobb oldal kb 3/4-e sötét, illetve fokozatosan egyre sötétebb a széle felé. Egy idő után (kb 10-20 perc), a keretet megfeszegetve (ajjaj -tudom) visszatér a normális kép. Az is számít, hogy világos, vagy sötét képet rakok ki rá, azaz ha világos, hamarabb "rendbe jön". Ha jobb fölső sarkát hátrafeszítem megjelenik a normál kép, azaz ellenkező irányba feszítem meg és utána jelenik meg alapállásban a normál kép. Előzmények: Esőben találtam, így nem tudom, hogy emiatt dobták-e ki, vagy a megázás miatt van-e ez a probléma. Egyébként miután megtaláltam, rögtön szétszedtem és egész száraz volt a belseje. Utána leszedtem a panelek borításait és átnéztem, hogy egyben van-e minden. Nagyon kezdő vagyok, illetve az se, így nem igazán ismerem a részeit, de gondolom több földolgozó processzora van ezeknek. Kettőt alaposan bekentem processzor hűtő pasztával, plusz szereltem a túlmelegedő alkatrészek fölé ventilátorokat. Sajnos a próbálkozásaim nem segítettek semmit. Köszönöm előre is a segítséget.
Helló!
Egy sony kdl-46 wl135 tv-vel van problémám. Bővebben: Link Bővebben: Link Bekapcsoláskor a jobb oldal kb 3/4-e sötét, illetve fokozatosan egyre sötétebb a széle felé. Egy idő után (kb 10-20 perc), a keretet megfeszegetve (ajjaj -tudom) visszatér a normális kép. Az is számít, hogy világos, vagy sötét képet rakok ki rá, azaz ha világos, hamarabb "rendbe jön". Ha jobb fölső sarkát hátrafeszítem megjelenik a normál kép, azaz ellenkező irányba feszítem meg és utána jelenik meg alapállásban a normál kép. Előzmények: Esőben találtam, így nem tudom, hogy emiatt dobták-e ki, vagy a megázás miatt van-e ez a probléma. Egyébként miután megtaláltam, rögtön szétszedtem és egész száraz volt a belseje. Utána leszedtem a panelek borításait és átnéztem, hogy egyben van-e minden. Nagyon kezdő vagyok, illetve az se, így nem igazán ismerem a részeit, de gondolom több földolgozó processzora van ezeknek. Kettőt alaposan bekentem processzor hűtő pasztával, plusz szereltem a túlmelegedő alkatrészek fölé ventilátorokat. Sajnos a próbálkozásaim nem segítettek semmit. Köszönöm előre is a segítséget. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
Hello!
Az LCD kijelző lesz kontakthibás,szerinten nehézkes a javítás.
Az a helyzet, hogy sokan a gyakorlottak között sem igazán állnak neki a plazma, és az lcd készülékeknek. Ráadásul nem az a fajta készülék, amit le lehet könnyen vagy akár nehezen "távirányítani". Ha még nem "tépted" szét nagyon, és elhozod, akkor megnézhetem, ha gondolod, azt még díjmentesen, és utána lehet "gondolkodni". Merre van ez a "matyóhímzés"??
Üdv kocos
Ahogy BPilli írta ez egy eeprom /ez tartalmazza a kulcskódokat is,/ és ha újat veszel akkor az összes funkcióját, és kulcsokat újra érvényesíteni kell. előfordulhat, hogy tönkremegy , de NAGYON NEM jellemző, ott inkább más a hiba.
Akkor ezek szerint a primer oldalt kivégezted, így neki láthatsz a secunder oldalnak.
Első ijedtségre azonnal a sorvégtranzisztor kiforrasztása, mérése valamint a tápfeszültségek újramérése ( 35v,22v,120v,11v) stb. Ha a tranyó rossz és tranyó nélkül a feszültségek rendben akkor tranyócsere. És ez lehet hogy csak az eleje, lesz.
Ja még 1 gondolat, nem jön a linked.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |