Fórum témák
» Több friss téma |
Tettél felhúzó ellenállást a master clear-re? Mert a programban extrenal-ra van állítva.
Szia! Konfigban kapcsold ki a BOD-ot is, lehet az kavar be.
Igen tettem felhuzot. Most már müködik a program, igaz érdekesen néz ki a dolog de a lényeg hogy müködik. Nem szivesen tenném fel mert nem dicsekszem vele, viszont ha valakit érdekel akkor megnézheti.
Jó kiprobálom, de ez a BOD ez mi konkrétan?
Köszi. Ha jól értem (google fordito) akkor áramingadozásra resetel a BOD ugye?
egy kis módosítási javaslatom lehet? A kapcsolódási pontot cseréld le ciklusra, stabilabb lesz a programod.
Igazábol igy most stabil a progi is, tegnap négy orán keresztül teszteltem ki be kapcsolás és tökéletes relativ mert a delay egy kicsit csuszik de nem dorva és nekem most nem is kell a pontos delay.
Megint gazdagabb lettem egy kis tudással (BOD), köszönöm.
Sziasztok! Véletlen nincs valakinek egy kis ideje az alapokat elmagyarázni??
Csak néhány alap dologról lenne szó,mondjuk egy kapcsolóval egy ledet villogtatni,majd ezt beírni egy pic-be... A mintákat már ézegettem,de olvasva nem az igazi...a mit és miért hiányzik belőlük. Skype-vagy hasonló csevegőn gondoltam. és persze megalkudnánk.. Üdv:pityu
Van itt 160 oldal. Ez én először végigolvastam.
Szia! Nem jól gondolod, ha azt hiszed, hogy ezt így meg lehet tanulni. Hány hónapot szeretnél csevegni? Pjg tanácsát fogadd meg!
Szia
Én is hasonlo cipöben jártam és arra jutottam hogy olvasás és probálgatás. Ha valamibe belefutsz biztos lesz aki segit de néhány (40 oldal) visszaolvasása már sokat segithet mert én is tettem fel elég sok kérdést. Minden funkciot ki tudsz probálni a programban, igy minden jó illetve rosz lépést látsz. Én is irogattam kb 100 programot majd az elsö égetés során kitöröltem mindent és kezdtem elörröl mert mindegyik ugymond hibás volt. Javaslom valami tesztpanel épitését vagy vásárlását amin elgyböl ki tudod probálni mert sajna a program sokszor megtéveszt.
Köszönöm, a tanácsokat!
De mégsem értek veletek eggyet,mert a szó többet ér 100 írt mondatnál Főleg hogy itt is mindenféle nem ide való hozzászólásokkal van tele ez a topik is. Fél mondatokkal,haversági megjegyzéésekel..stb....végig olvastam láttam... Én például több embert megtanítottam már cad-cam programokra skypon átt,,igen rövid idő alatt,,, napok alatt is,,,és szerintem az bonyibb mint ez a program... Csak ha nincs alap és nincs meg a program logikája akkor nehéz elindulni... A túl okosok hozzászólását kérem mellőzni.... Ha nem akartok segiteni,ne tegyétek megértem! Én bárkinek amibe tudok segítek,de a ködösítést gyűlölöm. Üdv:pityu Ha valaki mégis úgy érzi ,hogy tud segiteni elindulni, kérem ajánlatával keressen meg!! A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
Kezdésnek elolvashatod ezt a leírást a programról: Bővebben: Link
Sziasztok!
Szeretnék használni az egyik projektemben microSD kártyát, az ismerkedést a mintaprogramokkal kezdtem, a file írás és fájl olvasás példákkal. Mutat működési hajlandóságot, inicializálódik, de csak néha készül el a fájl, és eddig még nem tudtam íratni bele semmit. Kártyának kingston 1GB microSD, és valami noname 2GB-osat használtam. FAT32 -re vannak formázva 512byte-os szektormérettel. Ahogy néhány oldallal előbb olvastam, csak szoftveres SPI beállítással tudtam működésre bírni. Valahol olvastam hogy max.400khz-es frekivel tud inicializálódni. PIC18F2423-at használok 20Mhz-es quartz-al. A noname kártyával pl. nem inicializálódik ha rajta van a szkóp a clock bemenetén. A szintillesztést (5V-3,3V) ellenállás osztóval csináltam, a méréseim alapján szerintem azzal nincs gond. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? Úgy láttam hogy Simpi elég jól beleásta magát a témába. Köszi!
Miért nem működik a hardveres SPI? Szoftveresen szerintem nagyon erőforrás igényes és az időzítéseket más programrészek elronthatják. Nagyon korlátozottá válik a további fejlesztés.
Esetleg, ha fontos az 5V, akkor 74VHTC04 illesztővel meg lehet oldani.
Köszi
Igazábol LM317 röl jön a tápfesz 12V és utánna van egy 7805, igaz szürökondit nem raktam bele de szerintem az nem lhet probélma mert a táp meg se inog egy relé behuzásakor se. Memoriát nem irok mert csak egyszerü ki-be kapcsolás van a programban. Különben mit jelent az hogy ha kikapcsolom a BOD-ot akkor lehet problémám az eepromal?
Sziasztok
Ismét DS projekt de nem megy a program annyit ir ki DS18B20 , 2,0 következösor 0-1 4095. Most én vagyok a hülye vagy a progi rosz?
Másik kérdés: az LCD ram irást azt egyszer kell megcsinálni vagy folyamatosan?
A ram írást elég a főprogram elején egyszer megcsinálni ,ha max 8 karaktert írsz bele.
Ok megvan köszi csak a fö ciklusba kellet beletennem és utánna már megjegyzi az LCD.
Én az init után a ciklus elé szoktam betenni. Ha a ciklusba teszed akkor minden programciklusban újra írja feleslegesen.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Ok rájöttem, ha csinálok egy karakterlistát azt beteszem egy lcd programba, ráteszem az LCD-re majd utánna már csak meg kell hivni mint ascii kod. Most probáltam és müködik.
De ez a DS nem és már nem is tudom hol keressem a hibát,
Ha jól értem, nem talál eszközt pedig új DS és nem is sütöttem meg.
Ja! Bocs. Kicsit lázas vagyok. Persze, hogy a szimulátorban nem talál eszközt. Rajtam az influenza.
Nem szimulátor, a megsütést ugy gondoltam hogy polaritáshelyesen van bekötve és igy se müködik. Azzal tisztoban vangyok hogy a szimulátor csak alap dolgokra jó, igy van egy tesztpanelem és azon küzdök de kevés sikerrel. De ha egyszer rájövök hogy mi a baj akkor biztos csákánnyal támadok a mühelyasztalra és addig ütöm amig müködik. De ugyse fog müködni igy minden megussza csak az én agyvérzésem közelit felém. Láz az semmi én reggel, délben, este marék gyogyszerrel vagyok plusz egy tapasz 24orára és persze ez már két honapja megyy.
Nem tudom, de én most halálomon vagyok.
Úgy értettem, hogy próbáltam a programodat szimulálni a Flow-ban. Persze, hogy nem volt eszköz. Itt van az enyém. Még nincs készen, de jól mér. Be van töltve egy 18F2550-be. |
Bejelentkezés
Hirdetés |