Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   200 / 581
(#) slogan hozzászólása Jan 27, 2013 /
 
Sziasztok !

Nincs valakinek véletlen egy 1Fet-211 hez való panelje ?
Valószínűleg a programkapcsolóm ment haza.
Esetleg valami beszerzési forrás ? A gyári Fagor 80e körül van
Ha kellhet ,dobok képet a nyákról.

Köszönet !

Üdv : István
(#) kurtosister válasza blaca64 hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Szia
Ezeket már mértem, feszültséget megkapja fönt a kezelő panelen tudok mérni 7 voltot meg 12 voltot is és mégsem csinál semmit nem lelhet hogy az alsó panel végleg kuka?van e tipped hol kapnék ilyen panelt akár bontottat .
Várom megtisztelő válaszod.
üdv Kürtösi
(#) anya38 hozzászólása Jan 27, 2013 /
 
Szia! Nekem egy Bosch Maxx Német használt gépem van. Az vele a probléma, hogy nem mos. Szivattyúz és centrifugál, de ha a mosásra kapcsolom kikapcsol. Már megnéztük a szénkefét a motorba az jó, a fűtőszál is jó, kivettük a panelt de nincs kiégve sehol. Semmi sérülés nincs rajta. Aztán a panelen a kapcsoló részt befújtuk érintkező tisztítóval és így elindult a mosás. Kétszer kimosott nagy volt az öröm de másnap reggel a hiba ugyan úgy jelentkezett. Aki tud segítsen! Most már nem tudom mit kellene még megnézni, hogy jó legyen.Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv!
(#) tisza05 hozzászólása Jan 28, 2013 /
 
szia. volna egy nagy problémám van egy lg automata mosogépem hiba jelensége elinditom a programot pármásod perc mulva elkezd az ősszes led villogni és csipogni
(#) zolika60 válasza anya38 hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
A kapcsolót kell alaposabban megvizsgálni, ha a szprétől ideiglenesen megjavult, ott lesz égett kontaktus. Alaposabb tisztítás, vagy csere lehet a megoldás.
(#) zolika60 válasza tisza05 hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
Írd meg a típusszámot is. Első nekifutásra érintkezési hibát keresnék.
(#) anya38 hozzászólása Jan 28, 2013 /
 
Szia! Nem volt rajta égés sehol ,tisztítva is volt azt sem értem hogy mikor centrifugálásra kapcsolom mért működik vagy a szivattyút is kapcsolja csak a mosás programon kapcsol ki. A kapcsolót hol tudom beszerezni ehhez a géphez Német Bosch Maxx WFL2400 ? Köszönöm a segítségét.Üdv!
(#) botesz hozzászólása Jan 28, 2013 /
 
Sziasztok!
Jó pár hete kértem tőletek segítséget egy siemens siwamat xl 1450 es géppel kapcsolatban.A drága jó esztergályosomnak köszönhetően az egyszerű szénkefe cseréből forgórész újratekercselés lett ami úgy néz ki sikerült.Ma raktam össze a gépet és 2 szer végigjárattam vele a centri progit.Az elektronikája megúszta mert minden úgy csinált ahogy kellett.És már egyáltalán nem szikrázik még magas fordulaton sem!Kapott új motorcsapágyakat is, ezekhez kéne egy kis segítség.Össze lett rakva és egy kicsit nehezen lehet kézzel hajtani a motort.Ezért apukám tett a csavarok közé távtartókat hogy össze lehessen rakni a motort és hogy forogjon is.A kérdésem:Ez el fog múlni pár mosás után vagy még igényel plusz beavatkozást?(pl még egy távtartó?)
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) buszos1 hozzászólása Jan 29, 2013 /
 
Sziasztok! Lenne egy EWT 7260 mosó-szárítógép (korábban írtam) szivattyú probléma. Sikerült életet lehelni bele (triac:BTB 04-600) de valamiért forgás közben vissza-vissza pördül a szivattyú,kerreg...jobban nem tudom leírni....tehát szivattyúz de nem "simán".
Valakinek esetleg ötlete,hogy miért? Mit és hol keressemm a hibát? A1 közös a másik két triac-kal A2 megy a szivattyúhoz.Gyárilag nincs a triac-nál VDR.
Légyszi HELP!
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Jan 29, 2013 /
 
Az a gyanúm, hogy ezt csak te tudod eldönteni. Ha pár mosás után leellenőrzöd, meglátod van-e tennivaló.
(#) tisza05 hozzászólása Jan 29, 2013 /
 
sziasztok tipuszám wd8113c le elenörisztem belenéztem és nem találtam semmi égés hibát vagy ara utalo jelet egyszerüen program elinditása után pármásodpercre elkezd vilogni az összes led és csipogni mintha kész lenne a mosás
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
(#) lukovicsek válasza tisza05 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /
 
Szia.

Ellenőrizni kellene egy pár alapvető funkciót, alkatrészt. Szintszabályzó, dugulás a légcsabdában, motor szénkefék állapota, tachogenerátor müködik e, stb. Üdv. Laci!
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Jan 29, 2013 /
 
Szia.

Amikor összerakod a motort akkor arra kell figyelni, hogy a két csapágy ne legyen összeszoritva, vagyis egy pár miliméter hely kell hogy legyen üresen ahova a rugós gyürü megy rögtön a csapágy után, ez a gyürü tartsa a megfelelő helyen a forgórészt, aztán egy másik dolog, általában ősszerakáskor egy pár miliméterrel elmozdulhat a két fedél ami a csapágyat tartja és ezért görbén álhat a forgórész a motorban és ez fesziti a csapágyakat, helyre kell ütögetni mikor még nincs teljesen öszzehuzva a motor, egy helyen könnyen kell neki forogni csak meg kell találni. Üdv. Laci!
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
(#) lukovicsek válasza buszos1 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /
 
Üdv.

Valószinüleg cserélni kell a szivattyut. Üdv. Laci!
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
(#) tisza05 válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 29, 2013 /
 
szia elenöriztem szénkefe 3centis mind két felén belefujtam át megy a levegő a szintszabályzo csővén nincs ell dugulva mágnes szelep ha befele fujom a levegöt nem megy át de ha szivom kifele át jon a levegö létszi segitsetek köszönöm
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 29, 2013 /
 
Köszönöm a választ!
Nos tettünk neki még egy távtartót(fémlemezt) és jó lett könnyen forog nem szorul.A szénkefe sem szikrázik bár szikra hangja van mégse látni semmit de új kommutátor van benne gondolom majd elmúlik.Viszont ami még feltűnt az az hogy az 1 órás program végére eléggé felmelegszik a motor.Ez normális?Kb 60-70C persze kézzel néztem de kb annyi lehet. Hogy közbe mennyire melegszik nem tudom de ezt a program befejezte után néztem.
(#) tisza05 válasza (») Jan 29, 2013 /
 
Sziasztok

Elenöriztem a szénkefe 3centis mind kétt felén belefujtam átt megy a levegő a szintszabályzo csővén. Nincs ell dugulva mágnes szelep ha befele fujom a levegöt nem megy át de ha szivom kifele átt jön a levegö. Létszi segitsetek köszönöm!
(#) Teaway válasza tisza05 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /
 
Milyen billentyűzetet és nyelvtant használsz? Olvasni is rossz...
(#) buszos1 válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Szia! Hááát ez most jó,akkor egy új szivattyút cseréljek még újabbra??
A szivattyúval nincs gond mert lepróbáltam: fázis-nulla a két kapcsára és gond nélkül funkcionál.Ha beszerelem a helyére akkor van a "kerregés".De ugye most nem az lesz a javaslat,hogy ne a "helyére" tegyem...
(#) pistike79 válasza buszos1 hozzászólására (») Jan 30, 2013 / 1
 
A "kerregés" - ahogy nevezted - abból adódik, hogy nem alakul ki rendes forgó mező a motorban... Én továbbra is a triak környékén keresném a hibát... Szerintem "túl nagy szeletet hasít le a színuszból", és ezért nem elég a szivattyú nyomatéka. Kicserélném a triak közelében lévő többi aktív alkatrészt is, mert lehet, hogy más is meghibásodott...

Pisti
(#) buszos1 hozzászólása Jan 30, 2013 /
 
Köszi,megnézem.
(#) lukovicsek hozzászólása Feb 1, 2013 /
 
Üdv mindenkinek.

Van egy Elin mosógép aminek a paneljén a diódahíd mindig zárlatos lesz, most legutoljára több mint egy hónapot ment és aztán lett megint ez a baja, vízfolyás nincs sehol.
Valaki találkozott már ilyesmi gonddal?

Üdv. Laci!
(#) zolika60 válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 1, 2013 /
 
Lehet nagyon határra van méretezve, cseréld nagyobb áramúra.
(#) lukovicsek válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 1, 2013 /
 
Hát egyenlőre én is csak erre a megoldásra gondoltam csak ha egy hónap mulva megint elszál az a tulajnak nem fog tetszeni, ezért próbálok rájönni, olyan mintha a motor terhelését nem birná, vajon nem e cserélte valaki a tárcsát kissebre a dobon?
(#) zolika60 válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 1, 2013 /
 
Ezt sajnos nem tudhatom, de lehet kezdődő menetzárlat is.
(#) djgabi_8 hozzászólása Feb 2, 2013 /
 
helló

Fagor 1FET-107W-es felültöltős mosógép nem bírja elindítani a motort csak erőködik meg kihagy a program. A motor az jó mert direktbe működik. Mi lehet a baj? Lehet-e javítani?
(#) Norbert123 hozzászólása Feb 2, 2013 /
 
Sziasztok!
A tipus: Indesit WIA 102
Nekem is lenne egy nagyobb problémám, a mosógép elég érdekes hangokat ad ki. kopog, amikor üzemel. De néha elég durván. A hang leginkább a szárításnál jön elő, de már mosásnál is kezdi.
Kézzel megforgatva is előjön. Mi csapágyra gondolunk.
Szerintetek?
Illetve mennyire nehéz szétszedni, a dobot?
Bármilyen tipp, ötlet jól jön!
Előre is köszönöm.
(#) botesz válasza Norbert123 hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
Az indesitnél kevés gép van ami csapágyazható.Általában üstel együtt lehet cserélni de vannak kivételek.
(#) Norbert123 válasza botesz hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
Szia! "Sacperkábé" egy szervizes szerinted mennyit kérne érte, ha szétlehet szedni?
Most már nem is merem bekapcsolni, délután egy mosás után folyt is belőle a víz...
Most maradt benne víz, az nem folyik ki. Annyira járt, hogy lehet elmozdult a mosóporhoz vezető cső. Illetve honnan tudom meg, hogy ez kivétel lenne, kívülről látszódik rajta valami?
(#) botesz válasza Norbert123 hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
Én a márkaszervízt nagy ívben kerülném.Nem 2 fillér-ért dolgoznak az biztos.Ha leveszed a tetejét ill. hátulját(előltős vagy felültöltős?A tipusból elöltöltős rémlik.Ha az, akkor teteje hátulja ha felültöltős akkor az oldala.) akkor látszik hogy bontható az üst vagy sem.A bentmaradt vizet nyugodtan szivattyúztassad le egy egyszerű leeresztőprogrammal.Vagy alul csavard ki a szűrőt és kifolyik a víz.
Következő: »»   200 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem