Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   125 / 360
(#) Antony hozzászólása Feb 3, 2013 /

Köszönöm a válaszokat!
(#) Szamy válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Lehet, hogyha Fc makrót használnák, akkor is megjelenne , nem tudom, nem próbáltam, csak gondolom, hogy kiküszöbölték a makróban ezt, hiszen tök fölösleges, sőt , zavaró. Van esetleg rá megoldás pl. egy sor C kódban, ilyesmi, amit ha beírok közvetlenül a küldés után, kiüríti a tárolót ?
Most kínomban betettem az Rx láb elé 3 tranyót,és a Pic egyik portján engedélyezni tudom így a bejövő adatokat. Elég csöves megoldás, de működik. Viszont + alkatrész...
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013

En.jpg

(#) watt válasza Szamy hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Melyik tárolót? Az RCREG-et? Azt csak ki kell olvasni, és üres lesz. Feltéve, hogy nem csordult túl, mert akkor a CREN-t is ki-be kell kapcsolni, vagy a modult ki-be kapcsolni. Nem korrektebb lekezelni a feleslegesen visszajövő adatokat is?

Nekem egyszerűbb lenne a küldés után üríteni, az a biztos.

Nem válaszoltál a kérdéseimre. Melyik tárolóról beszélsz? Mit jelent nálad az, hogy tároló? Az RCREG regisztert érted tároló alatt?

Igen, az RCREG -et.

Akkor egy számításban ennyi:
a=rcreg

Köszönöm, akkor most evvel próbálkozom!

Elfelejtettem, hogy a számítás blokkban nem enged hozzáférést a regiszterekhez.
Tehát C blokkba kell írni:
FCV_A=rcreg;
Az FCV_A abból jön, hogy egy a nevű változót belevonszolsz a C blokkba. Az "a" csak példa...

Ok, köszönöm!
(#) Kovabe válasza Antony hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Szia én csináltam egy kty höszenzoros progit, visszább fentvan igaz nem tökéletes de müködik, tesztpanem néven van ha jol emlékszem kb 5 oldallal visszább.
(#) Kovabe válasza pjg hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Szia
Most égettem be a programot de valami nem ok
Idézet:
„-1.-6C
Get_Temp -1”

Ennyit ir ki, 8MHz freki és a DS is jó.
(#) nemo hozzászólása Feb 3, 2013 /

Üdv!
Ez itt a reklám helye,***
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Feb 5, 2013 /

Sziasztok . Szeretném a segítségeteket kérni - 3db LED-et szeretnék villogtatni 1db nyomógombbal,úgy-hogy amikor megnyomom egyszer a gombot akkor az első LED villog , ha még egyszer megnyomom akkor a második LED és az első kialszik, ha pedig megnyomom még egyszer akkor a harmadik LED villog, Ha pedig rányomok még egyszer akkor kezdi előröl az egész folyamatot . Köszönöm elöre is a segítséget Tamás
(#) watt válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Először kell egy olyan végtelen ciklus, amiben a gombodat figyeled, hogy megnyomtad-e. Némi prellmentesítés is kell, hogy csak egyesével növekedjen ilyenkor egy számláló. A számláló értékét egy elágazásba kell vizsgálnod, és az ágakban végre kell hajtanod a leírt történéseket(LED be-ki, villog). Kezd el, ha elakadsz tedd fel, segítünk. Korábban volt itt szó gombfigyelésről, és minden másról, érdemes lenne tanulni belőle!
(#) Gagyicom hozzászólása Feb 5, 2013 /

Halihó!
Használható 8bites processzorral is a DSP rendszer? vagy csak 16bit-től felfele?
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Feb 6, 2013 /

Szia watt ,nagyon köszönöm a hozzáoszlást és a segítséget. Én még nagyon kezdő vagyok ebben a témában.A ciklust még ismerem nem tudom viszont, hogy mivel lehet a gombokat figyelni. A számláló se nagyon tiszta a számomra.A többit talán megtudom oldani !Tudnál valami példát küldeni, ha nem okoz nagy problémát ? Köszi előre is: Tamás
(#) watt válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 6, 2013 /

Szia! Ez a topic erről szól...
(#) Gagyicom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 6, 2013 /

És nem kell átállítani 16bit-ről 8bit-re? Csak simán berakom és kész? Milyen harweres be és kimeneteket használnál? A help-et még nem néztem. Esetleg abban benne van?
(#) Gagyicom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 6, 2013 /

Nem ástam még bele magam, csak nézegettem. A mintaprogramok 16bit-es rendszerre vannak ebből gondoltam, hogy 8bit-en más utasítás készletet kell használni, de mivel a ez a verzió eleve 8-bit-es ezért ez már nem is kérdés. Raktam be input-ot meg output-ot csak azt nem tudom hogy kell beállítani a "Kapcsolatok"-at. Teszem azt, összerakok egy PID szabályzőkört, akkor honnan veszem az alap illetve ellenőrző jelet és hova állítom a kimenetet? De jelenleg a munkahelyemen vagyok majd este jobban beleásom magam.
(#) kaqkk válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 6, 2013 /

Ez a példa egy két kérdésedre megadja a választ
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Feb 6, 2013 /

Köszönöm szépen kaqkk .Ha lesz még kérdésem , segítesz ?
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
(#) kaqkk válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 6, 2013 /

Persze szívesen,de nem én leszek az egyetlen.A topik célja a tanulás és a kölcsönös segítségnyújtás Ha kérdésed van vagy elakadtál kérdezz nyugodtan , de azért sem fog senki "bántani" ha beleolvasgatsz a témába (csak 163 oldal , mint egy ponyvaregény)de tanulságosabb olvasmány
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
(#) fifadani hozzászólása Feb 6, 2013 /

Sziasztok!
Lenne egy óriási problémám...
Hőmérsékletet mérnék a T-Bird 2 panelen.
Van rajta egy LM35.
Hogy csináljam?
Az AtMega 128 kapcs.rajzán az ADC0 bemenetre van kötve őkelme.

Köszi!
(#) fifadani hozzászólása Feb 6, 2013 /

Az megvan. Szépen ki is írja az LCD-re.
Kérdés:
Miként olvassam be az ADC0-át?
Float? Int? Byte?
Ha megvan a fesz értéke, hogy számolok belőle C fokot?
Illetve a panelen az ADC tulajdonságokban, Vref+-ra van szükségem, vagy VDD-re ?
x*10mv még amit meglehet adni...
(#) Szárnyas hozzászólása Feb 6, 2013 /

Az új programverziónál tapasztalta már valaki, hogy a komponens eszköztár ikonképei időnként szétesnek?
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Feb 7, 2013 /

Sziasztok. Szeretnék érdeklődni, hogy hol találom meg ezeknek a kifejezéseknek a jelentését és hogy mire is lehet használni a progiban : BYTE INT STRING FLOAT LONG BOOL UINT
ULONG
(#) kokozo válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

Type Range Bit Depth

BOOL 0-1 1-bit unsigned variable

BYTE 0-255 8-bit unsigned variable

INT +/- 32768 16-bit signed variable

UINT 0-65535 16-bit unsigned variable

LONG +/- 21474836648 32-bit signed variable

ULONG 0-4294967295 32-bit unsigned variable

String 0-255 8-bit unsigned array. Default size is 20.

Floating point -Inf to +Inf 32-bit signed variable

A helpet próbáltad?
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Feb 7, 2013 /

Szia. Nekem a help angolul van , de a progi az magyar
(#) fifadani hozzászólása Feb 7, 2013 /

Sziasztok!
Átnyálaztam rengeteg odalt, próbálkoztam mindenhogy. DE!
Egyszeráen nem sikerül megoldani azt, hogy egy LM35 feszültségét, átszámítsam majd kiírjam az LCD-re.

Kérlek benneteket segítsetek!
Következő: »»   125 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem