Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   105 / 313
(#) pipi válasza zsa hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Hali!
Valószinűleg az egyik a lámpa be, a másik pwm fényerő, nézd meg általában tranyó bázisellenállás fogadja
(#) agressiv válasza zsa hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Az egyiket 5V-ra, a másikat nullára kösd. Ha nem indul, akkor fordítva és max fényerőn fog menni.

És az 5V-ra tegyél valamennyi műterhelést, legalább 100mA legyen rajta, különben megbolondulhat a táp..
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013
(#) agressiv válasza kormika28 hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Csak gondold végig logikusan. Hogy lehetne fénycső hibás, ha még be sem kapcsol? Ahhoz előbb be kellene kapcsolnia és akkor lehet foglalkozni azzal, ha hibás a fénycső, de ez nem is valószínű.

Az a monitor be sem kapcsol, a gombokra sem reagál és ezért a benne lévő mikrokontroller a felelős. Vagy csak forrasztási hibája van, vagy tönkrement az IC.

Jelen esetben a csőcsere olyan, mintha egy nem induló autón kereket cserélnél, hátha megjavul tőle. Nem fog..
(#) Bodor László hozzászólása Jan 31, 2013 /

Sziasztok! Tudna nekem valaki tanácsot adni, hogy hol tudnék invertert venni lcd monitorhoz???
(#) Bodor László hozzászólása Jan 31, 2013 /

Sajnos behalt, és ötletem sincs merre induljak. Van rajta egy szám sor "SPI 8TJ00303 0453 1 FC OG. Ha valaki tudna segíteni nagyon jó lenne!!!
(#) 1984white válasza Bodor László hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Én ezt javaslom: Bővebben: Inverter Használtam már jó párszor, amikor a gyári inverter menthetetlen volt. Univerzális 17-19 csövekig biztosan jó és 1 panel 2 darab csövet tud meghajtani. A fényerőállítást és ki/bekapcsolást sajnos nem tudja, de a ki/be kapcsolás megoldható egy KA78R12 festab ic-vel. Amúgy biztosan rossz az az inverter? Mert a csövek és/vagy az inverterpanel is lehet rossz egyszerre.
(#) 1984white hozzászólása Feb 1, 2013 /

Sziasztok! Gericom acl10-hez nincs service manuálotok véletlenül?A ccfl-t kell benne cserélnem. Köszönöm!
(#) Bodor László válasza 1984white hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Szia! Köszönöm a tanácsod,megfogadom. Sajnos tuti rossz, a szekunder oldal szakadt.Próbáltam kibontani, hátha megtalálom a szakadást, de halott ügy mert rá van öntve a műanyag ház. Azt még nem igazán látom, hogy a táp panelt hogy fogom becsapni, hogy ne kapcsolja le magát, mivel így nem fog visszaigazolást kapni az inverter állapotáról.
(#) agressiv válasza Bodor László hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Nem a táp kapcsol le, hanem maga az inverter vezérlése és, ha nincs használva, akkor nem tud lekapcsolni.

Viszont, ha lefényképezed az invertert és megméred a jó szekunderének ellenállását, lehet tudok neked vadászni egy trafót, szép gyűjteményem van.
(#) miki511 hozzászólása Feb 2, 2013 /

Sziasztok! A képen ez a jelenség LCD,vagy szalagkábel hiba? (Acer Aspire 7100) Köszönöm a választ!
(#) agressiv válasza miki511 hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Bármelyik lehet, de máshol jónak tűnik, így LCD-re tippelnék.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
(#) miki511 válasza agressiv hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Köszönöm a gyors választ,bár eléggé elkeserítő... Most nézhetek valami bontott monitort. Üdv:Miki
(#) agressiv válasza miki511 hozzászólására (») Feb 2, 2013 / 1

Előbb azért szétszedném a helyedben és megmozgatnám a szalagkábelt és társait mert, mint mondtam, csak tipp, nem tudhatom biztosra.
(#) clive hozzászólása Feb 5, 2013 /

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.

Van egy lcd monitor, ha jól láttam 2x2 csöves, 2 inverter körrel.
A probléma az hogy ha bekapcsolom, kb 3 mp-ig világít, utána kikapcsol az lcd világítás.
Ami biztos hogy csak az egyik pár lcd világít. Egy dupla inverter tekercs van benne, a primer oldalon 1 ohm az ellenállása, a szekunder oldalon amelyik működik 1 Kohm, a másik oldal ami nem működik 1,4 Kohm. Megcseréltem a tekercseket, és akkor a másik oldal működött, tehát a tekercs biztosan rossz. " amit nem értek hogyan nőhet meg az ellenállása a tekercsnek úgy hogy nem szakad meg "
Kérdésem az lenne, a hibás tekercs okozhatja e azt hogy ha csak az egyik pár cső világít, 3 mp múlva kikapcsolja az egészet, vagy máshol is kell hibát keresni?
Ez egy fujitsu siemens monitor. Talán wl22 a tipusa.

Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) 1984white válasza clive hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Idézet:
„Egy dupla inverter tekercs van benne, a primer oldalon 1 Ω az ellenállása, a szekunder oldalon amelyik működik 1 Kohm, a másik oldal ami nem működik 1,4 Kohm. Megcseréltem a tekercseket, és akkor a másik oldal működött, tehát a tekercs biztosan rossz.”

A transzformátorod valóban hibásnak tűnik ez alapján. Sajnos az öreg vagy hibás cső meg szokta ölni a transzformátort is, ha cseréled, elképzelhető hogy a cseretrafó is hamar megzárlatosodik. Szerintem a hibás oldali 2db csövet is cseréld majd a trafójával egyetembe. Én ilyenkor már mind a 4 csövet szoktam cserélni! Ha trafót nem tudsz szerezni, a hq-ban van univerzális inverter amit az előző oldalon linkeltem, csövet pedig a vaterán tudsz olcsón venni.
(#) clive válasza 1984white hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

De mi okozhatja azt hogy ha bekapcsolom, megjeleníti a bejelentkező feliratot és utána lekapcsolja a világítást.
Olyan is előfordul hogy ha lehúzom a vga kábelt és visszadugom, újra felvillan pár másodpercre majd ismét lekapcsol.
Okozhatja ezt az inverter trafó hibája, "nem zárlatos"

Az inverternek van egy vezérlői ic-je ami smd szokott lenni. Ez az ic érzékeli a ccfl csövek által felvett áramot és ha sok vagy kevés akkor tiltja az invertert. Ezért megy csak pár másodpercig a világítás. Ez egy védelem!

Tehát ezek szerint, ha az egyik cső kiég, akkor kisebb fényerővel sem használható a monitor mert letilt a védelem.

Annyit sikerült kiderítenem hogy az invertertrafó tipusa 8tc00332
Sajnos a hq-nál nincs ilyen. Meg tudja mondani valaki mivel lehet helyettesíteni?

A helyedben én még megnézném a rossz trafó előtti félvezetőket is. A rossz trafót a jó oldalon nézted?

Idézet:
„Annyit sikerült kiderítenem hogy az invertertrafó tipusa 8tc00332”

Amúgy ha keresel valamit a google a barátod:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2013

Ezt már én is megtaláltam, de túl drágának találom.
Hátha van valami alternatíva, még keresgélek egy kicsit.

Az előző kérdésedre a válasz igen.,
Megfordítottam a trafót, akkor az az oldal működött ami előtte nem, és fordítva. Az lett rossz ami előtte jó volt.

okés.
Akkor nézd ezt: Bővebben: Link 2db csőhöz tökéletes és olcsó.

Oké, Köszi szépen!

Már csak egy kérdésem lenne "hirtelen"

Az hogy lehet, hogy a trafo szekunder ellenállása közel másfélszeresére nő?
Nem szakadt meg a menet és nem is lett zárlatos.

Azért nem válaszoltam erre, mert pontosan nem tudom. Ha menetzárlatod lenne, akkor csökkenne az ellenállás és nem nőne mint esetedben. Egyszer egy yamaha erősítőben volt már dolgom ilyen helyzettel, ott egy 50hz segédtrafó volt a ludas, aminek nagyot nőtt az ellenállása, de ott több száz kiloohm volt az érték a normál 100ohm helyett. Ha sokat nől az ellenállás az attól lehet, hogy a trafó vezeték megszakad a túlzott hőtől és terheléstől, majd az égett lakkréteg egy átmeneti vezetővé válik kilo vagy megaohm tartományban
(#) tothzsolt hozzászólása Feb 6, 2013 /

Udv. 1 kis problemam lenne lcd monitor ugyben. A monitor Asus es 17" v 19". A csatolt kephez hasonlo problema jelentkezik. Valtozo idokozonkent eloall a problema utana elmulik, mikor milyen kedve van. Mi lehet a problema?

kep.jpg

(#) mineral hozzászólása Feb 6, 2013 /

Sziasztok!

Van nálam egy Fu-Si monitor FSP055-2pi02 táppal. Korábban kidobáltam belőle a kondikat. Most sikerült beszereznem őket. Viszont "jegyzet" papírom elkeveredett. És most nem vagyok teljesen biztos benne hogy melyik hová kell. Akinek van kéznél ilyen tápja kérem írja le pozíció szám szerint a kondenzátor értékeket. Köszönöm

FSP055-2P102

Rajzot találtam hozzá a tanyán de az értékek ott sincsenek feltüntetve. FSP055
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Feb 6, 2013 /

Közben ráleltem az interneten beillesztem talán másnak is kellhet.

(2) 10mm x 16mm TAICON 680µF 25v 105C HH series - C24, C261
(2) 10mm x 16mm TAICON 1000µF 10v 105C HW series - C244, C241
(1) 18mm x 40mm TAICON 150µF 400v 105C AS series - C114
(1) 5mm x 12 mm TAICON 22µF 50v 105C HW series - C123
(1) 8mm x 12mm CapXon 220µF 25v 105C KF(?) series - C263
(1) 8mm x 12mm CapXon 470µF 10v 105C KF series - C242
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
(#) Xeryus9 hozzászólása Feb 7, 2013 /

Sziasztok! most tudtam csak írni! felvettem a hibáját a monitornak..képet ad de utána el is tűnik róla, ha ki-bekapcsolom,akkor ugyanez:
bocsi,de telefonnal vettem fel:
http://www.youtube.com/watch?v=QStPAbTyZFk
(#) Xeryus9 válasza Gyimate hozzászólására (») Feb 7, 2013 /

A LED az marad kék, linkeltem egy videót is:
Fujitsu
Következő: »»   105 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem