Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
A gyantás része elég durva hungarocellbe és hogy üvegszál nélkül készül
A hungarocell azért nem a legalkalmasabb, mert nagyon durva lesz az öntött felület, de ez csiszolással javítható. De ez mellett sok gyanta egyszerűen elmarja, föloldja a hungarocellt. Üvegszál nélkül meg olyan a végeredmény, mint a vasbeton vas nélkül. Törik.
Eticsiga is rátapintott.
A hungarocelles öntés nekem sem gyere be! Ez a gyanta amiről beszéltünk meg ki nem állhatja, oldja, felemészti. Csak kell egy szkóp a beállításhoz! Most nézegetem hátha van valami megoldás hogy pc-vel és valami szkóp programmal be lehessen állítani! Egyenlőre minden újabb probléma újabbat vet fel!
A sablont szerintem gipszbe faragnám a mit vagy levazelineznék vagy pva fóliát vákuumoznék rá, így könnyen "kiesne" belöle és ha kell még tudnám használni további öntésekhez! És miért ne kéne?! Elsőre úgy sem jönne össze úgy ahogy szeretném! Erősítések karbon szál van a raktárban azzal erősíthetném felülről (alulról ha jól értem nem szabad a szénszál). Rézhuzalokat kéne keressek, vegyek! Mateatek mind ez annyi kisérletezéssel, belefektetett energiával, utána járással jár hogy ha jól meggondolom... lehet sok csalódástól óvnál meg!
A szénszállal csak óvatosan. Vezeti az áramot, és nem tesz jót a fejnek, ha telepakolod rövidrezárt menetekkel.
meg a másik hogy a szénszál nem biztos hogy passzol a rendes poliészter gyantába
Üdv.
Itt a gyanta címkéje. Vágtam ki papírból formát. A D sablon körmérete 69cm. Átfedés kb 3cm. Ez így megállja a helyét?
Ezt a gyantát nem nagyon ismerem, de szerintem biztosan megfelel. Üvegszálat ne feledd.
Az én sablonom külső átmérője 29.5 centiméter. Az átfedés a két D kötött 42 milliméter a sablonban. Először csináld meg a működő áramkört, meg a tekercseket. Ezeket egy fémmentes helyen lapátold egymásra, majd szkóppal lőjed be a pontos pozíciójukat. Ez után le tudod venni róluk a sablon adatait.
Oké! Ez csak olyan hogy is fog kinézni kb kép volt! Holnap kivágom a bútorlapból a "D"-t. Szerdán vagy csütörtökön Pécsen nézek rézhuzalt, meg a beültetendő alkatrészeket is elhozom. (remélem lesz minden). A Farady-t szerinted hogyan? Grafit sprés ahogy írva vagyon? Miért nem tekerik egyszerűen körbe? Miért csak 8-10 menet 3mm menetemelkedéssel? Túl nehéz lenne?
Ha bútorlapból vágod ki a D-t, akkor vágjad 1 centivel nagyobb "sugarúra", és kettőt. Majd mindegyiket 1 centis bicskával falcoljad körbe. Ha a két darabot falccal összefordítod, akkor a horonyba tudsz tekercselni, majd ha a kiöntő anyag megszáradt, szét tudod szedni.
Az árnyékolásnak sok módja van. A grafit spray-s jó, De előtte formázzad meg a tekercset a vgleges alakra, mert ha spray-vel együtt formázod, akkor megrepedhet a grafit réteg.
Igazad van a két össze fordított lappal! Meg van véve az ötlet!
Faradaynek ha a tekercseket körbe bandázsolom mondjuk 0.5mm dróttal, persze egy cm hézgot kihagyva? Elegáns lenne a grafit sprés de ockodom kicsit tőle. Fém szunyogháló? Csak ötletelgetek...
A fém szúnyoghálót még nem próbáltam. De a vezetőezüst az nagyon jó.
De próbálkozhatsz szénszállal is árnyékolni, alu, vagy réz fóliával, esetleg a tekercs pászmát vízhatlanítod kiöntő gyantával, majd grafit porral bedörzsölöd, és CuSO4-ben rezet növesztesz rá. Van még olyan, amit nem próbáltam?
Köszi Eticsiga valaki tudna egy kapcsolási rajzot küldeni arról Surfről????
Itt van minden.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2013
Az ellenállásokat ma beültettem... nem kaptam minden félvezetőt, lesz amit helyettesíteni kell .
Ellenállásoknál is van bibi: 39K helyett 36K, 5.6K helyett 5K és 20K sem kaptam csak 22K-t. Nem tűnik vészes különbségnek de ha nem indul be akkor lehet vakarózni vajon ezért nem?! Ampl. poti is 500 ohmos kaptam 200 helyett! ? A kapcsolási rajzon LM7805 táp IC szerepel, a beültetésin meg 7809! ? A diódák típusait leírnád mert én nem tudom kisilabizálni. Kicsit homályos a kinyomtatott rajzom, a pendriwe amire kimentettem meg nincs most itthon. Köszi
Az ellenállás eltérések nem vészesek. Amire figyelni kell:
Az R10 és R11 párba válogatva. Mindegy, hogy 15, vagy 25, de mindkettő ugyanolyanra válogatva. Q1 és Q2 válogatva párba, minimum 300-as erősítéssel. 78xx helyett 10 voltos lowdrop, szerintem. A föld, és a disc csatornák ellenállás és kondijai párba szedve. A diódák a disc csatornában 1N4148, a tápnál pedig valami 1n4001-4007 körüli. A stabkockához nem kell zener. Helye sincsen. Hacsak nem ragaszkodsz az 5 voltos kockához. A kondik fóliák, kivéve azokat, amik elkónak vannak jelölve. C11-C12 vagy fólia, vagy bipoláris elkó.
Rákattintasz az "Itt van minden" feliratra. Nem itt, hanem ott. Erre le akar tölteni a böngésződ egy archivum.zip nevű zip archivumot. Azt kitömöríted, és megtalálsz mindent.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
Lesz legalább még egy utam alkatrészekért...
Az ellenállásokat akár bontásból is kiválogathatod, meg a kondikat is.
A stabkockát azért előnyös kicserélni low-drop kockára, mert az beéri néhány tized volt feszültség többlettel is, de a hagyományosnak kell minimum 2 volt. Ez pedig másfél ni-mh cella feszültsége.
Low dropot nem ismerem! Rákérdezek a boltban! Ha írsz típusszámot talán meg is rendelhetem. Köszi!
áááá köszönöm amint lesz rá keretem azonnal megépítem
Köszi! Akkor majd átcserélem erre ha lesz!
Ma csináltam a sablont a tekercshez. Kivágtam a "D"-t 7mm vastag gumillapból majd két plexilapot kicsit nagyobbra. Ez fogja majd közre a gumilapot. Csavarokkal össze állítható és majd szétszedhető. Rézhuzalból 0.35mm a legvékonyabb amire kaptam eddig ígéretet... A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
0.35-ből föltekerni 170-et, az szép combos tekercs lesz.
Sziasztok! elkészültem teljesen a deltával Már csak egypár gyakorlati kérdésem lenne, a tápfesznek mennyire kell befolyásolni az érzékenységet? Mert elég gyengének érzem azt, hogy az 1x1m-es fejjel egy nagy vaslapot csak 130cmről jelez a levegőben. Az akkun 7,5voltot mértem.Lehet hogy ez már kevés neki? Ja és 15v-ot még elbír a gép?
Minél kevesebb a feszültség, annál kisebb a teljesítmény, és az időzítések is elmásznak a tápfesz változásától. A Delta Pulse-nak 10.5-11 volt a minimális feszültség, amiről helyesen üzemel. A piros led, ha világít, akkor kevés a feszültség.
15 voltot elbír még a gép, az IC-k többségének az a plafon papíron. Azt még 5-10 százalékkal túl lehet lépni, de 16-17 volt fölött már kijöhet belőlük a füst.
Hát ,igen! Még kérdezősködnöm kell ez ügyben! Legfeljebb nem egy darabból lesz...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |