Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
ChipCAD-nél ha már regisztrálva vagyok, akkor az új weboldalra is regisztálni kell?
Mert a régivel nem enged be. Viszont regisztrációnál kér cégnevet. De én csak magánszemély vagyok... ![]() Szerk.: a http://www.chipcadextra.com/-nál nincs is belépési lehetőség, legalábbis én nem találom. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Szépjóestét.
Ha esetleg még nem volt Józsi a mocsárból.....
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Sajnos elég messze lakok Budapesttől és csak hétvégén érek rá ezért nem tudok elmenni a lomexba. Viszont vasárnap Pestre fogok menni. Ha valaki el tudna nekem menni a lomexba és bevásárolna nekem azt nagyom megköszönném. Nem is kéne olyan sok dolog és csak 1-2ezer forint lenne. És vasárnap megkeresném fizetnék neki. Adnék érte egy 3w rgb ledet és egy doboz sört is ![]()
Ennyi "fizetségért" már el is postázzák Neked. Amúgy a Lomex nagyon jó üzlet szeretem én is nagyon, de mostanában olyan őrült sokan vannak, hogy minimum 1-1,5 órát biztosan sorban kell állni, ennyi ideje nem sok mindenkinek van szerintem még saját magára sem. A napokban voltam ott, sokan bejöttek és azzal a lendülettel ki is fordultak amikor meglátták a sort.
az árral tisztába vagyok, de ez van itthon feleslegbe
![]()
Sörfőződ van?
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Bár tél van, de AD Studio : Nyári eső, nosztaligázok kicsit.
![]()
Itt valami nem klappol, nincs kép. Hol vannak a vizes-pólós lányok?
![]()
Azért van sor sokszor, mert még mindig nagyon sokan mennek be "csak úgy" ahelyett, hogy elküldenék neten a rendelést "csomagoltatni", ha pár nappal már azelőtt tudják, mit akarnak venni.
![]()
Sziasztok!
Nem tudom hallott-e már valaki arról, hogy a "verseny simsonokra" szokás Babetta gyújtást feloperálni egy közdarab segítségével. Arra lennék kíváncsi, hogy ez a dolog visszafelé működne-e? Tehát én babettára szeretnék simson gyújtási alaplapot fölszerelni, vagy akár más motor generátorát is, a megszakító/ jeladó tekercs lényegtelen mert meg oldanám elektronikus gyújtással. Létezik valamilyen alaplap amit fel lehet oda tenni? No meg annak a lendkerekén a kúp egyezik-e a babetta kúpjával? Elég találós kérdés ez sajna ![]()
Szerintem itt hamarább segítenek: Bővebben: Link
Szerintem itt csak a lökethossz számít. Ha megegyezik mm pontossággal, akkor egy kis barkácsolással össze lehet őket cserélgetni. Bár a súlyra is oda kell figyelni, hogy a babetta főtengelye elbírja-e a simson lendkerekét.
Köszönöm szépen! Regeltem az előbb de nem enged írni írván hogy nem jó a jelszó
![]()
Igen a lendítőtömeg számít, de sajna nem találtam olyat, hogy valaki csinált volna hasonlót :-S
A kúp egyforma, de nem hinném, hogy a Simson gyújtása elfér azon a kis helyen. Amúgy miért akarod a Babettáét lecserélni. Az úgy jó, ahogyan van.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Szia!
Olvasva a kérdésedet én is eltöprengtem a kérdéseden. Simson tirisztoros gyújtás egyenrangú a babetta gyújtással, a megszakítós meg rosszabb. Simsonba azért fér bele a babetta gyújtás, mert a babszi kisebb. Mind az alaplap, mind a lendkerék. A simson alaplap közbetéttel sem fér be babetta alaplap helyére (simsonnak nagyobb az átmérője). A lendkerék átmérője meg jelentősen nagyon (belső forgó VS. külső forgó rész) emiatt ha valami csoda folytán mégis össze tudnád rakni, akkor is balesetveszélyes lenne, mert a gyári takarólemez/műanyag nem fér rá.Másrészt meg tudtommal nem azonosak a kúpszögek, de az ékpálya miatt biztos, hogy esztergályoshoz kell vinni a lendkereket. Másrészt a simsonra azért rakjuk a babetta gyújtást, mert kisebb a holt teher, emiatt élénkebb a gázreakció. Te a babettán növelnéd ezt a terhet, tehát lassabban reagálna a gázra. Másrészt a főtengely nem túl combos, kérdéses, hogy elbírná-e ezt a plusz terhet? @szitko: a lökethossz nem számít, mert egy körbefordulás alatt mindig 360 fokot fordul a főtengely függetlenül a lökethossztól. Viszont a súlyban igazad van. Kiborg A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Stihl gyújtás ? ez a legegyszerübb ...bár világítást azt meg kell oldanod
![]()
Kényes témáról lenne szó. Jómagam is olvasok randizási tippekről szóló cikkeket. Mi van velünk férfiakkal, hogy idáig jutottunk? Mi változott meg ennyire szerintetek?
Szerintem Zolinak pont azért kellene a szimó gyújtás, hogy több energiát tudjon levenni a motorról.
Köszönöm a hozzászólásodat. Nekem nem a gyújtás problémám van, hanem a generátor teljesítménye a kevés, ezt szeretném valahogyan növelni
![]()
Az sajnos nehézkes lesz. Többet ki lehet hozni a babszi gyújtásból is, ha áttekered/áttekerteted az állórészeket, de ehhez csak nagyvasmagos tekercsekkel érdemes hozzáfogni. De én maradnék mindenféleképpen az eredeti mechanikánál.
Jó esetben olyan 30-40W-t szerintem ki lehet szedni 12V-on. Az meg arra elég, hogy előre 35Wos halogén, hátra LED-es fék/helyzetjelző és még marad egy kicsi az akksinak is. Esetleg szintén ledes villogó. Mi kell még a motorra? Bár azért azt is halkan megkérdezem, hogy a babettánál adott elektromos rendszernél hova kell több elektromos teljesítmény? Nagyobb első pilácsot akarsz? Kiborg |
Bejelentkezés
Hirdetés |