Fórum témák
» Több friss téma |
Kimentéshez legegyszerűbb, ha simán a másolás/beillesztést használod: PCB Editorban amikor a PCB 3D-ben van, nyomj egy CTRL+C-t, majd válassz ki egy felbontást és egy képszerkesztő progiba (pl. Paint) illeszd be a képet. Gyakorlatilag ekkor a CTRL+C itt egy képet tesz a vágólapra.
Ok köszi teljesen jó lett!
Én is hasonlóan csináltam, de "Print Screen" gombbal, és így nem tudtam felbontást választani, de így nagyon baba.
Helló!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Elkezdtem barátkozni az Altium 10-essel. Végignéztem a beállítás menüket, de nem találtam olyat, ahol a billentyű kombinációkat lehet állítani, vagy a PCB Project panel mögötti fehér színt át lehetne állítani sötétebbre. Valamint a 3D nézetben nem jeleníti meg az ellenálásokat és kondenzátorokat. Mit kellene másképpen csinálnom, hogy minden alakatrész megjelenjen? Még fejlesztgetem az angol tudásom, rengeteget kellet olvasni, mire összehoztam az első project-emet. Úghogy inkább fórumos segítséget vennék igénybe ![]()
Ha az alkatrészkönyvtáradba nincs az alkatrészhez tartozó 3D modell akkor nem fogja megjeleníteni soha. Youtubeon találhatsz olyan tutorial videót ahol megmutatják hogy lehet egy egyszerűbb 3D alkatrész modellt elkészíteni, vagy egyes honlapokon(pl: 3dcontentcentral.com) ahol a 3D modellhez tartozó STEP fájlt letöltöd és hozzá tudod rendelni az alkatrészhez.
Köszi!
Töltögetek, rajzolgatok. Nekem a megnyitott Solidworks ablakba kell áthúzni a letöltendő modelt a 3dcontentcentral oldaláról. Mindenkinek így működik?
Mikor letöltöd az alkatrész kiválaszthatod a fájlformátumot. STEP formátumba kell letölteni. Aztán az altiumba a place/3D body menüpontban átváltasz "generic step modelre" aztán betallozod a fájlt és a pcb felületen egy rózsaszín sraffozott négyzet fog megjelenni a mechanical rétegen. Ezt a négyzeted kell ráhúznod a megfelelő alkatrész footprintjére.
Sziasztok! szeretném a segitségeteket kérni honnan tudnám letölteni a protel dxp valamelyik verzióját ingyenesen win 7re.kösszi
Megjelent az Altium Designer 2013.
http://hteurep.hu/altiumdesigner2013/
Sziasztok!
Altium 2009 summer-ben azt be lehet állítani hogy mindíg bizonyos vastagságú nyákpanellel induljon? A Layer Stack Managerre gondoltam, hogy be lehet-e állítani neki egy defaultot valahol? Köszi
Szia! Igen, be lehet állítani. A Layer Stack Manager-ben lévő adatokat maga a PcbDoc fájlban tárolja a program. Készíts el egy üres nyákot az általad kívánt beállításokkal (mértékegység, szabályok, rétegelrendezés), majd mentsd el pl. a Templates mappába. Ez után a DXP > Preferences > System > New Document Defaults részen állítsd be az elmentett fájlt alapértelmezésként. Ezek után ha egy új PcbDoc dokumentumot kérsz, mindig ebből a "sablonból" készül egy példány. Üdv
Sziasztok!
Most olyan kérdésem lenne, hogy az Available Libraries párbeszédpanelon mi a kölömbség a project és az installed fül között? Valamint a Libraries és az SCH Library között? Üdv és köszi.
Szia!
Az Available Libraries ablak Project fülén csak azok a könyvtárak látszódnak, melyek az adott projekthez lettek hozzáadva, és csak a projekt számára érhetők el. Az Installed fülön lévő alkatrészkönyvtárakat bármely projektből el tudod érni. Maga az "elérés" az alkatrész elhelyezést jelenti, valamint az alkatrészkönyvtárakból való frissítést. A Libraries panel tartalmazza az összes telepített és a projekt számára elérhető könyvtárakat. SCH Editor-ban használatos alkatrészelhelyezéskor. Az SCH Library panel a megnyitott alkatrészkönyvtár alkatrészeit tartalmazza. Hasznos pl. alkatrészlétrehozáskor az SCHLib Editor-ban.
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy miért nem csinál a pdf-be nyomtatott rajzon, lukat a pad-nek, egyik progi sem? Protel2.5-öt használok, mellékeltem a beállítást. Átettem 2004dxp-be, de akkor sem látom a lukat. Mindkét esetben csak a négyszögnek és az oblongnak rajzol lukat. Dxp-ben csináltam nyákot két tranzisztorral, gyári alkatrészekkel, de akkor sincs luk. Miért? Dxp-ben mit, és hol kell beállítani, hogy látható legyen? Lóri
Helló!
Most nincs fent a program, de ha jól emlékszem akkor ahol kiválaszthatod a layereket amiket nyomtatni szeretnél ott van egy olyan, hogy print hole vagy hasonló. Ha ebbe pipát teszel akkor látszani fognak a lyukak. Ez az Altium Designer be így van. De szerintem a 2004 be is. Üdv Petjaa
Köszi. Egy ilyet találtam, bekapcsoltam, de akkor sincs luk, és valamiért felnagyítja, dxp-ben.
Pedig nincs beállítva a fit page.
Érdekes! Ha csak a multi-layert meg pl. a bottom-layert hagyod meg akkor nincs? A nagyítást se értem miért csinálja.
Hát, nem jöttem rá, hogy kell kikapcsolni a nem kellő rétegeket. Találtam még egy beállítást, lehet, hogy itt nem jó valami?
A nem kellő rétegeket úgy tudod eltávolítani, hogy jobb egér gombbal rákattintasz és törlöd. Ezek az enyémbe is így vannak, nem szoktam elállítgatni.
Szerk.: Ha nem megy délután felrakom a programot és megnézem neked pontosan. De csak a Designer 10 ben tudom megnézni. Szerintem nagy különbség nincs benne. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
Sikerült törölni, köszönöm. Ezt sikerült összehozni, de luk nincs.
Köszi, elküldöm neked mail-ben a pcb-t, és azzal próbáld meg légyszi, hogy mi történik, mert lehet, hogy az én progimmal van baj.
Elment a netem azért írok ilyen soká. Feltettem a programot és ez a beépített smart pdf nálam sem akarja az igazat. Ha mindenképp pdf-be szeretnéd kinyomtatni akkor ajánlom a pdf creator nevű programot. Ez egy virtuális nyomtatót telepít a gépre aminek a kimenete pdf lesz. Ha ez a program fent van akkor a nyomtatási előnézetbe jobb egér gomb page setup menünél lehet beállítani a méretezést, hogy 1:1 valamint azt, hogy fekete fehér legyen. Majd ugyan így jobb gomb configuration menü alatt ki kell választani a nyomtatni kívánt rétegeket és bepipálni, hogy nyomtassa a lyukakat is.
Köszönöm, kipróbáltam,de most ilyet csinált. Nekem pdf995 virtuális printerem volt.
Nem tudom mi a hiba. Azt azért hozzáteszem, hogy egy nagyon jó program nagyon nagy tudással de van sok hibája is.
Megcsináltam neked pdf-be remélem segít. A 4. oldal tükrözve van a többi nincs.
Feltettem a pdf creatort és mintha nyomtatnám. A beépített pdf nyomtatója nekem se volt jó. De a sima nyomtatás az nálam működik. Amúgy úgy csináltam ahogy írtam. Nálad vagy a program nem működik megfelelően vagy elállítottál valamit.
A beépített nyomtatóját nem használtam még soha. A pdf creator eredményét meg feltettem,
A 13:20 -as hozzászólásban. A pdf995-el az elsőket csináltam. Köszönöm, hogy megcsináltad nekem. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
Kinyomtattam pdf be a módosított rajzot meg a védelem rajzát. Remélem segít
![]() Petjaa
Hurrá, köszönöm. Próbáltam, hogy gyári dip tokot nyomtatok ki, de annak is csak a rectangle lukát mutatta. Itt vannak az állítási lehetőségek. Hátha találtok valamit.
Csináltam még egyszer egy kis videót a nyomtatás beállításáról.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |