Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Altium Designer

Témaindító: Pavel, idő: Feb 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 47
(#) HTEurep válasza gepesz13 hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Kimentéshez legegyszerűbb, ha simán a másolás/beillesztést használod: PCB Editorban amikor a PCB 3D-ben van, nyomj egy CTRL+C-t, majd válassz ki egy felbontást és egy képszerkesztő progiba (pl. Paint) illeszd be a képet. Gyakorlatilag ekkor a CTRL+C itt egy képet tesz a vágólapra.
(#) gepesz13 válasza HTEurep hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Ok köszi teljesen jó lett!
Én is hasonlóan csináltam, de "Print Screen" gombbal, és így nem tudtam felbontást választani, de így nagyon baba.
(#) tomracing hozzászólása Jan 25, 2013 /

Helló!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Elkezdtem barátkozni az Altium 10-essel. Végignéztem a beállítás menüket, de nem találtam olyat, ahol a billentyű kombinációkat lehet állítani, vagy a PCB Project panel mögötti fehér színt át lehetne állítani sötétebbre.
Valamint a 3D nézetben nem jeleníti meg az ellenálásokat és kondenzátorokat. Mit kellene másképpen csinálnom, hogy minden alakatrész megjelenjen?

Még fejlesztgetem az angol tudásom, rengeteget kellet olvasni, mire összehoztam az első project-emet. Úghogy inkább fórumos segítséget vennék igénybe
(#) Gergő90 válasza tomracing hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Ha az alkatrészkönyvtáradba nincs az alkatrészhez tartozó 3D modell akkor nem fogja megjeleníteni soha. Youtubeon találhatsz olyan tutorial videót ahol megmutatják hogy lehet egy egyszerűbb 3D alkatrész modellt elkészíteni, vagy egyes honlapokon(pl: 3dcontentcentral.com) ahol a 3D modellhez tartozó STEP fájlt letöltöd és hozzá tudod rendelni az alkatrészhez.
(#) tomracing válasza Gergő90 hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Köszi!
Töltögetek, rajzolgatok. Nekem a megnyitott Solidworks ablakba kell áthúzni a letöltendő modelt a 3dcontentcentral oldaláról. Mindenkinek így működik?
(#) Gergő90 válasza tomracing hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Mikor letöltöd az alkatrész kiválaszthatod a fájlformátumot. STEP formátumba kell letölteni. Aztán az altiumba a place/3D body menüpontban átváltasz "generic step modelre" aztán betallozod a fájlt és a pcb felületen egy rózsaszín sraffozott négyzet fog megjelenni a mechanical rétegen. Ezt a négyzeted kell ráhúznod a megfelelő alkatrész footprintjére.
(#) rooster hozzászólása Jan 31, 2013 /

Sziasztok! szeretném a segitségeteket kérni honnan tudnám letölteni a protel dxp valamelyik verzióját ingyenesen win 7re.kösszi
(#) HTEurep hozzászólása Feb 4, 2013 /

Megjelent az Altium Designer 2013.
http://hteurep.hu/altiumdesigner2013/
(#) gepesz13 hozzászólása Feb 10, 2013 /

Sziasztok!
Altium 2009 summer-ben azt be lehet állítani hogy mindíg bizonyos vastagságú nyákpanellel induljon? A Layer Stack Managerre gondoltam, hogy be lehet-e állítani neki egy defaultot valahol?
Köszi
(#) HTEurep válasza gepesz13 hozzászólására (») Feb 11, 2013 / 1

Szia! Igen, be lehet állítani. A Layer Stack Manager-ben lévő adatokat maga a PcbDoc fájlban tárolja a program. Készíts el egy üres nyákot az általad kívánt beállításokkal (mértékegység, szabályok, rétegelrendezés), majd mentsd el pl. a Templates mappába. Ez után a DXP > Preferences > System > New Document Defaults részen állítsd be az elmentett fájlt alapértelmezésként. Ezek után ha egy új PcbDoc dokumentumot kérsz, mindig ebből a "sablonból" készül egy példány. Üdv
(#) gepesz13 hozzászólása Feb 20, 2013 /

Sziasztok!
Most olyan kérdésem lenne, hogy az Available Libraries párbeszédpanelon mi a kölömbség a project és az installed fül között?
Valamint a Libraries és az SCH Library között?
Üdv és köszi.
(#) HTEurep válasza gepesz13 hozzászólására (») Feb 21, 2013 / 1

Szia!
Az Available Libraries ablak Project fülén csak azok a könyvtárak látszódnak, melyek az adott projekthez lettek hozzáadva, és csak a projekt számára érhetők el.
Az Installed fülön lévő alkatrészkönyvtárakat bármely projektből el tudod érni. Maga az "elérés" az alkatrész elhelyezést jelenti, valamint az alkatrészkönyvtárakból való frissítést.

A Libraries panel tartalmazza az összes telepített és a projekt számára elérhető könyvtárakat. SCH Editor-ban használatos alkatrészelhelyezéskor.
Az SCH Library panel a megnyitott alkatrészkönyvtár alkatrészeit tartalmazza. Hasznos pl. alkatrészlétrehozáskor az SCHLib Editor-ban.
(#) lóri hozzászólása Feb 24, 2013 /

Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy miért nem csinál a pdf-be nyomtatott rajzon, lukat a pad-nek, egyik progi sem? Protel2.5-öt használok, mellékeltem a beállítást. Átettem 2004dxp-be, de akkor sem látom a lukat. Mindkét esetben csak a négyszögnek és az oblongnak rajzol lukat. Dxp-ben csináltam nyákot két tranzisztorral, gyári alkatrészekkel, de akkor sincs luk. Miért? Dxp-ben mit, és hol kell beállítani, hogy látható legyen?
Lóri
(#) Petjaa válasza lóri hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Helló!

Most nincs fent a program, de ha jól emlékszem akkor ahol kiválaszthatod a layereket amiket nyomtatni szeretnél ott van egy olyan, hogy print hole vagy hasonló. Ha ebbe pipát teszel akkor látszani fognak a lyukak. Ez az Altium Designer be így van. De szerintem a 2004 be is.

Üdv Petjaa
(#) lóri válasza Petjaa hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Köszi. Egy ilyet találtam, bekapcsoltam, de akkor sincs luk, és valamiért felnagyítja, dxp-ben.
Pedig nincs beállítva a fit page.

printout.jpg

Érdekes! Ha csak a multi-layert meg pl. a bottom-layert hagyod meg akkor nincs? A nagyítást se értem miért csinálja.

Hát, nem jöttem rá, hogy kell kikapcsolni a nem kellő rétegeket. Találtam még egy beállítást, lehet, hogy itt nem jó valami?

A nem kellő rétegeket úgy tudod eltávolítani, hogy jobb egér gombbal rákattintasz és törlöd. Ezek az enyémbe is így vannak, nem szoktam elállítgatni.

Szerk.: Ha nem megy délután felrakom a programot és megnézem neked pontosan. De csak a Designer 10 ben tudom megnézni. Szerintem nagy különbség nincs benne.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013

Sikerült törölni, köszönöm. Ezt sikerült összehozni, de luk nincs.

Köszi, elküldöm neked mail-ben a pcb-t, és azzal próbáld meg légyszi, hogy mi történik, mert lehet, hogy az én progimmal van baj.

Elment a netem azért írok ilyen soká. Feltettem a programot és ez a beépített smart pdf nálam sem akarja az igazat. Ha mindenképp pdf-be szeretnéd kinyomtatni akkor ajánlom a pdf creator nevű programot. Ez egy virtuális nyomtatót telepít a gépre aminek a kimenete pdf lesz. Ha ez a program fent van akkor a nyomtatási előnézetbe jobb egér gomb page setup menünél lehet beállítani a méretezést, hogy 1:1 valamint azt, hogy fekete fehér legyen. Majd ugyan így jobb gomb configuration menü alatt ki kell választani a nyomtatni kívánt rétegeket és bepipálni, hogy nyomtassa a lyukakat is.

Köszönöm, kipróbáltam,de most ilyet csinált. Nekem pdf995 virtuális printerem volt.

stk_9.pdf

Nem tudom mi a hiba. Azt azért hozzáteszem, hogy egy nagyon jó program nagyon nagy tudással de van sok hibája is.

Megcsináltam neked pdf-be remélem segít. A 4. oldal tükrözve van a többi nincs.

Köszönöm. Hogyan tudtad megoldani?

Feltettem a pdf creatort és mintha nyomtatnám. A beépített pdf nyomtatója nekem se volt jó. De a sima nyomtatás az nálam működik. Amúgy úgy csináltam ahogy írtam. Nálad vagy a program nem működik megfelelően vagy elállítottál valamit.

A beépített nyomtatóját nem használtam még soha. A pdf creator eredményét meg feltettem,
A 13:20 -as hozzászólásban. A pdf995-el az elsőket csináltam. Köszönöm, hogy megcsináltad nekem.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013

Kinyomtattam pdf be a módosított rajzot meg a védelem rajzát. Remélem segít . Később utánna olvasgatok még mi lehet a probléma.

Petjaa

Hurrá, köszönöm. Próbáltam, hogy gyári dip tokot nyomtatok ki, de annak is csak a rectangle lukát mutatta. Itt vannak az állítási lehetőségek. Hátha találtok valamit.
(#) aticska válasza lóri hozzászólására (») Feb 24, 2013 / 1

Csináltam még egyszer egy kis videót a nyomtatás beállításáról.
Bővebben: Link
(#) lóri válasza aticska hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Köszönöm, megnéztem.
Következő: »»   27 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem