Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   93 / 214
(#) BarnaPili válasza boris92 hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Csinálj neki rendes tápot,vagy kösd rá egy autó akkura.Mit értesz a háttérzaj alatt? Brummogott,vagy sistergett?Az ATX táp 12V-ja nem terhelhető eléggé,így nem bírja a terhelést.Én egy jó 10A-t tudó tápot építenék/vennék neki.( Az ATX táp 5v-ját terheld meg valamivel,így lehet hogy stabilabb lesz,mert arra szabályoz az elektronikája.)
István
(#) boris92 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Kimértem a hangszorokat 5 ohm os , elnézést elnéztem. Ha nem megy a zene akkor háttérzaj csak akkor hallatszodik mikor felveszem a hangerőt , de az a sima "zúgás" mint legtöbb hangcucc-nál. Ha bekapcsolom akko halatzódik erőseb zúgás , meg lassan kivilágosodik a világítása , és a töltőn az amper mérő lassan lemegy 4 ről 0 ra. Ha megy a zene akkor ha hangos elkezd zúgni elég rendesen meg szaggat a zene , villog a világítása aztán elhalkul minden és az EQ ujra beáll mint mikor bekapcsolom . Arra gondoltam kevés a kondi , 2*2200 µF osat találtam , azt bekötöttem.
(#) BarnaPili válasza boris92 hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Ez esetben nem bírja a táp(akkutöltő) a nagy hangerejű zenéhez tartozó áramfölvételt.De a melegedés nem biztos,hogy normális,lehet hogy a végfok IC megadta magát.Milyen típus van benne?
István
(#) Inhouse válasza boris92 hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Nem szerencsés akkutöltőről autórádiózni, 18-20V is jöhet belőle, a fejben meg előfordulhat 16V-os kondi...és az IC-k is lehetnek olyanok, hogy eddig és ne tovább....
(#) boris92 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

IC-t nem tudom , szétszedtem,de tartó lemezzel van rögzítve , majd megbontom.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
(#) boris92 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Azért kéne valamit építeni bele hogy jó legyen hozzá. Már írtam abba a részbe /Autó akku töltő átalakítása/ ,de ott csak kondit írtak. Valami fojtást csak lehet bele építeni na meg persze puffert bele.
(#) mrbis hozzászólása Feb 5, 2013 /

Sziasztok.
Nekem egy VDO Dayton CD4403 fejegyésgem van.
Kérdésem a következő:
Lehet rászerkeszteni a fejegységre egy usb portot, méghozzá úgy, hogy ha rádugok egy pendrive ot úgy érzékelje mintha cd lenne benne?
Köszi
(#) Inhouse válasza mrbis hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Nem. Mp3 transzmitterben gondolkodhatsz.
(#) chipi hozzászólása Feb 10, 2013 /

Sziasztok!

Hozzájutottam egy Sony cdx-gt220 rádióhoz és a következő lenne a kérdésem.
Mivel nincsen meg a csatlakozó fej, így csak a panel oldali csatlakozók vannak felirat nélkül.
Szóra szeretném bírni egy pc-s táppal 12v -s részével, de nem talátam leírást róla, h. melyik láb mi-micsoda.
Ebben kérnék segítséget!

Köszi!
(#) atomka válasza chipi hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

(#) jocka0012 hozzászólása Feb 11, 2013 /

Üdv! Van egy Sony cdx s2200 típusú autósrádióm (http://www.google.hu/search?hl=hu&gs_rn=2&gs_ri=hp&cp=10&gs_id=12&x...%3B156), az lenne a kérdésem , hogy megoldható - e , hogy valahogy egy mp3 lejátszót rákössek és az szóljon?
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
(#) akos70 válasza jocka0012 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Vegyél egy FM transmittert.
(#) jocka0012 válasza akos70 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Tudom , hogy lehet fm transmittert venni , de én kifejezetten erre a megoldásra lennék kiváncsi !Szerintetek kivitelezhető?
(#) atomka válasza jocka0012 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Nem tudsz rákötni.
Ha lenne cd-tár csatlakozója, akkor talán...
Át lehet verni, hogy cd-tárnak lássa és aux bemenetként használná..
De sajnos a Te rádiódon nincs tár csatlakozó.
(#) titi válasza jocka0012 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Ha nagyon bele akarsz nyúlni, akkor elvileg megoldható, de egy kapcsolót is be kellene iktatni, ugyanis vagy a a CD vagy a Tuner helyére kellene bekötni, de akkor meg a kapcsolóval meg kell oldani, hogy választani tudj, mit akarsz éppen használni.
Szerintem ez túl jó fej ahhoz, hogy nekiess fabrikálni. De te tudod...
(#) jocka0012 válasza titi hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Értem , na ilyesmire gondoltam én is csak konkrétabban hova kéne kötni?, mondjuk ha a cd-nél akarnám csinálni?
(#) titi válasza jocka0012 hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Megkeresed az előerősítő IC CD bemenetén lévő csatolókondikat, és oda kötöd a jeledet, de úgy hogy egy kapcsolóval váltani tudj, hogy a jeled, vagy a CD jele jusson a kondin keresztül az IC bemenetére. Ja és persze közben egy CD-nek mennie kell.
(#) bajusznorbi hozzászólása Feb 13, 2013 /

Üdvözletem.
Az autónk régi magnóját szeretném kicsit faljavítani, úgy hogy külső hangeszközről(mp3lejátszó, telefon) lehessen megszólaltatni.
JVC 8pin csatlakozón keresztül, vagy
Kenwood 13 pin-en keresztül.
Tehát 3.5jackról szeretnék kábelt készíteni JVC 8pin-re, vagy Kenwood 13pin-re. Megoldható-e ez valahogy?
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
(#) ttindian válasza bajusznorbi hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Ha az a magno nem fogad kulso jelet (AUX) akor mas csatin nem lehet megoldani, Lehet venni olyan kutyut ami beteszed a magnoba a kazeta helyere es azon van egy jack dugo amit bedugsz barmibe. Masik megoldas veszel mp3-FM demodulatort amit bedugsz a cigi gyujtoba, es azon keresztul mukodik. Vagy szetkapod a magnot az eloarosito kijovetelet megszakotid , rabutykolsz egy megszakitos jack anyat , amit valahova elolapra (ha van hely) felfogatod. En meg csatlakoztatam ra a leolvaso fely hejere de ot mar kicsit alakitani kell, de ha megismerkedsz az eloerosito IC adatlapjaval nem lesz nehez.
Tolem ennyi telik , ha van masnak jobb otlete akkor ez van
(#) bajusznorbi válasza ttindian hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

külső audio disc lejátszót lehet csatlakoztatni mind 2 rádióba. Annak a csatlakozónak a helyére szeretnék jack-et készíteni
(#) tej válasza bajusznorbi hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

(#) bajusznorbi válasza tej hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Köszönöm.
véletlen nem tudnál hasonlót a JVC 8pin-es cd changer inputjára?
(#) mcroka hozzászólása Feb 14, 2013 /

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy London MP3/CD autórádióm, és csak sistereg a rádió. Pár hónapja úgy kezdődött a jelenség, hogy ha rákötöttem az akksira a rádiót és bekapcsoltam, elkezdett sercegni a rádió, de valamit lehetett hallani azért az adásból, viszont ha a hátulján lévő csavart letesteltem, tökéletesen és tisztán szólt. Ezek után egy darabig nem használtam. Kb 2 hete újra szerettem volna használni, ezért ugyan úgy rákötöttem az akksira, letesteltem a csavart, tisztán szólt. Utána csináltam neki egy műanyag kis dobozt tartónak, és mikor beleraktam, bekapcsoltam, nem szólalt meg a rádió. (Nem testelt/testelt csavar mellett sem, és amúgy a CD-s része ugyan úgy tökéletesen működik) Kicsavaroztam a hátulján az antenna dugaszát, és megnéztem nem-e szakadt el a meleg ér, de nem. Szétszedtem, és kimértem benne néhány diódát, és közben cseréltem benne 2 IC-t, mert laikusként gondoltam hátha az a rossz (IC fajták: LA1140 LA3375) Az a baj, hogy sajna rajzom sincs hozzá.
Aki tud, legyen szíves segítsen! köszönöm!
(#) jocka0012 válasza titi hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Üdv! Mi a alapján tudom megtanlálni a csatolókondit?
(#) lastewer hozzászólása Feb 15, 2013 /

Helló!

Az a gondom , hogy mikor távolsági fényre kapcsolok az autón , akkor néha kikapcsol a rádió.
Ezt azóta csinálja kb. mióta nem kap állandó 12 V - ot a rádió. ( Mert most csak a memóriája kap állandó 12 V - t.).
Ez mitől lehet? Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
(#) kaqkk válasza lastewer hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Nem jól van beállítva a komparátorod, ami az aksi feszt figyeli !
(#) titi válasza jocka0012 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Ha megvan az IC, megnézed a típusát, keresel hozzá adatlapot, abban benne megnézed, mely lábai a bemenetek, majd ez alapján megkeresed a rádióban az ezekre a lábakra kötött kondikat. Azok lesznek a csatolókondik.
De valami nem világos, írd meg az IC típusát, meg esetleg dobj pár képet a rádió alaplapjáról (mindkét oldal), és bejelölöm.
(#) jocka0012 válasza titi hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Üdv! Mellékeltem a képeket , ha jól sejtem ez az előerősítő , de ha mégse akkor feltöltöttem egy olyan képet , amin az egész alaplap látszódik.
(#) titi válasza jocka0012 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Az a Tuner, de az alaplap ültetési oldalán nem látom, valószínűleg SMD és a forr. oldalon van.
Szóval az alaplap aljáról kéne egy kép.
(#) jocka0012 válasza titi hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Itt vannak az forrasztási oldalról a képek.
Következő: »»   93 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem