Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Thank you. test it . temperature indicates 22t. clock I can not check the backup battery died
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Sziasztok !
Én azon gondolkodtam hogy az állórészen nem foglalkozom a fordulatszabályozással hanem a forgórészre teszek egy szenzort (most ez még nem eldöntött hogy opto vagy reed) és mérem a két jel közötti időt és azt osztom le a mátrixnak egy teljes fordulatra. Szerintetek ebben a logikában van valami buktató?
Szia!
Buktató van benne, de itt (majdnem) mind így működik... A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Én csak az itteni leírást néztem és ott van fordulatszám szabályozás.
De azt a részét nem akarom túl csicsásra mondjuk én rgb ledeket találtam ki a forgórészre.
code has bug. set date time o.k. but when the power is turned off and on. remembers only the last time. time of 15:04 was set. turn off and on at 16:30. time is 15:04
Sziasztok - nem lebeszélésként inkább infó, de az ebay-en egészen olcsón lehet szerkesztőprogrammal együtt már venni propeller clock és fényújságokat...
Igen de abban mi a kihívás?
Ja igen izgulsz hogy amiért pénzt kicsengettél az meg is érkezzen. (nixie órát is vehettem volna és akkor nem főne a fejem a programozáson) Meg igazából sört is vehettem volna és akkor aztán tuti gond letudva.
Igaz, az sohasem lesz olyan amilyet szeretnél, nem is tudod javítani, vagy bővíteni és nem tudsz segítséget kérni, ha valami nem megy... De, tény, hogy kapható.
Én csak ilyet találtam pedig úgy vennék egyet......
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
sorry its possible rtc pcf8583 not working . connect to pc set time and date showing olways the same. sec olways 00
Check the connection of quartz, battery, diodes and trimmer (10 .. 40pF). By pulling the INT output to +5V with a 1k resistor a 1Hz square wave can be seen if oscillator working, and PCF8583 not programmed.
Thanks for your reply. PCF8583 clears after removing solder residues. install back. tried the turn off for short time about 5 minutes. turn on o.k. Now I left the night without power. only battery. tomorow to see how work
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
Mint írtam, eszembe nem jutna senkit lebeszélni, hiszen éppen ez a hobby célja - a szórakozás. De van Ilyen is. Persze a propelleres óra is jópofa volt .
Csak vicc volt , nem tudod ki vagyok ugye......?
Dehogy vennék én mástól, szép is lenne. Ennek én vagyok a fejlesztője: Bővebben: Link
Csinosak. Biztos nem kevés munkád van benne. Milyen felületről lehet programozni?
Bluetooth on lehet rá csatlakozni és képeket ,videókat feltölteni xmodem protokollal.
Igen szüttyögtem vele vagy 1 évet. Most nincs időm vele foglalkozni építkezés miatt. Láttam te is jó dolgokkal foglalkozol (lakásvezérlés, én is írom a sajátom éppen).
Egy forrasztás nélküli változat: C++ (Az oldal közepén.)
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
Ez milyen komoly cucc
Egyébként én is írtam egy ilyesmit mikor teszteltem a 3D vektor grafikát. Egyszerűbb és gyorsabb volt előbb virtuálisan kipróbálni a kódot. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
Azta meg sem tudtam számoloni hány led van ezen.
70-80 RGB led? Én szerény 16 rgb ledel számoltam csak azon biztos nem lesz ilyen grafika. Tényleg nagyon jó.
67 db RGB led van rajta , világrekord még mindig pedig már több mint 1 éves fejlesztés.
És ez is Nixie Propeller Clock Copyright © Peter Csaszar - All rights reserved.
Idézet: „An article about the Nixie Tube Propeller Clock was published in the February 2007 edition of the Circuit Cellar magazine.” A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
Na ez is baromi jó 5.25 floppy drive az alja.
A HDD clock is leleményes.
Megint a link szövege mögött maratd a http://...
A link helyesen.
Azért arra kíváncsi lennék menyi ideig bírja a cső a mechanikai behatásokat..
Ezzel a meghajtóval ha a szekunder tekercset 5 V-ra tekercselem, akkor kb. mekkora árammal lehet terhelni?
Most látom, hogy janocsi 12 hónapja járt erre utoljára... A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Sajnos erre a kérdésedre már nem tud válaszolni. Ma egy éve, 2012. március 14 -én elhúnyt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |