Fórum témák
» Több friss téma |
Az "ISD" sorozatot asszem a Chipcad is forgalmazza ott is szétnézhetsz
Csak ott nem találtam magyar leirást egy sort sem.
Én pont tegnap vette m a chipcad-nél egy ISD 2560 tipusút. Elsőre működött, egy PC speakert simán meghajt erősítés nélkül. Ha érdekel kérdezz.
Üdv.
Az lenne a kérdésem hogy mi módon kell "cimezni"hogy 4 részre tudjam osztani a tárat,azaz úgy működjön mintha 4db.15mp-es IC lenne egyben.
Elvileg lehet címezni, vannak hozzá tartozó lábak. Nekem van itthol isd1420-as. Ha jól rémlik, akkor mindet földrekötve egynek veszi a tárat. Felvételkor amelyik tárba akarod felvenni azt kell földre kötni.
Doksijában részletesen le van írva, még kapcsirajz is van.
Tud olyat is az IC, hogy a kezdőcímet a címbemenetekre adod, de nem javasolják mikorkontrollerrel, mert nemtudom már miért de úgy emlékszem. meg olyat is, hogy úgy vesz fel mintha trekkek lennének a CD-n és tudsz köztük ugrálni is. Az adatlapja elég jó. Ott minden benne van a konkrét tipusokhoz. Kaszkádosítani is lehet őket.
www.winbond-usa.com -on találsz hozzá mintakapcsolásokat tartalmazó application note-ot is.
Sziasztok!
A hozzászólásomhoz csatolt rajzon egy ISD2560 analóg hangtároló IC vel megoldott hang tároló/visszajátszó kapcsolás van. Van-e valamilyen megoldás arra hogy a playback/record állást automatán kapcsolgassa valami, a következők szerint: Ha érkezik hang akkor felvétel, majd ha vége akkor visszajátszás. Tehát ne "kézzel" keljen kapcsolgatni, hanem "VOX" elven működjön. Ötleteket várnék! Üdv: Peti szerk: Az ic doksija pedig: Ezen a linken.
most igaz 1 kicsit off de én 1ccer szétszedtem 1 "zenélő" plüssállatot és semmi áramkör nem volt benne hanem 1 kerámiakondi alakú nemtommi és 2 lába volt.
ha sorbakötötttem 1 hangszóróval meg 1 elemmel akkor zenélt? mi a neve ennek az alkatrésznek??? hol lehet ilyet venni? mennyiért? hogyan kell programozni?
Ez egy neve nincs előre maszkporgramozott zenélő generátor volt.
A maszkprogramozásból adódóan még a CHIP gyártó szallagon kerül bele a zene. Több 10ezer darabot legyártottak belőle akkor már megéri 1 - 2 éredekesnek tünő dallamot beégetni előre a CHIPbe. Ezt nem tudod sehogy se átprogramozni mivel fix a program a tervező asztalon dőlt el. Esetleg ha lett volna 1 2 R C elem a kivezetésein akkor azok az ütemet tudnák befolyásolni. De ha nem volt R C tag kívűlről rajta akkor azt is beleintegrálták és ezt az alkotói szabadságot se hagyták meg az alkalmazónak. Esetleg még tud 1 másik hangot adni ha unnád a meglévőt : ez a RECS ! ! ! amikor eltöröd .. sajna ezt csak 1szer produkálja
Egyszer olvastam olyan ic-ről, ami egy előre felvett zenét tud visszajátszani, van több fajta, kiskarácsony, boldogszülinapot, meg ilyesmi. 3 lába van 1 a földre 1 a 5v+ ra a harmadik pedig a kimenet. Ja és láttam, hogy itthon megrendelhető. Mindjárt utánnanézek
Csátok. nem olvstam végig a témát, nemtom hogy tett e föl már vki ilyen kérdést itt, de én most felteszem:
(lehet hgy mégeccer ) Hol lehet venni ISD sorozatból IC-ket?? mert én semilyen alaktrészboltba nem találtam, még ISD-vel kezdődő IC-sem volt :no: Szal: Hol lehetne ilyet venni?? és mennyi egy ilyen IC?? és mennyi hangot tud tárolni?? hány mp-t?? Előre is köszi
Chipcad-nél kapható, a tárolás és mintavételi freki tipusfüggő.
Sziasztok. Vettem egy ISD1620-ast, és összeraktam egy ISD-s adatlap alapján. Működött, de egy gond volt vele: hanglejátszás köben eléggé súgott
Az SP+;SP--ra tettem egy hangszórót, aztán pedig az AUD kimenettel próbálkoztam. De így is ugyanaz az idegesítő súgás volt, mint a rádióknál. Nem tudja esetleg vki, hogy miért van ez? és hogy Hogy lehetne kiküszöbölni ezt a súgást?? vagycsak a lejátszott hanghoz képest nagyon lecsökkenteni? Gondolom vmi zavarjelet foghat A segítséget előre is köszönöm!
Nemlehet hogy alapból a felvételnél történik a hiba?
De. Minden lehet. Csak nemtom melyik. De most nem az a fontos, hanem hogy hogy lehet kiszürni. Ha a bemeneten szed össze vmit akkor ott ha pedig a lejátszás akkor ott. De valoszinübbnek tartom énis hogy vmit összeszed.
Hi. Már megoldottam a problémát szerencsére Számítottam egy kimenetre egy ecccerű RC sávszűrőt, meg ráakasztottam egy FE-t elég türhető, mostmár szinte nincs is súgás!
Egyébként ezeket az IC-ket lehet programozni is, nem csak felvenni rájuk. Csak sajnos még nem találkoztam nagyon leírással erről.
A címzés pontos mikéntje engem is érdekelne. Csak annyit tudok, hogy a címnek kis idővel (úgy emlékszem miliszekundokkal) a lejátszási utasítás előtt kell az ic-hez érkeznie.
Ez az UMC cég UM66 típuscsaládja.Ha utána "T" jel van, akkor folyamatosan játssza a gyárilag beprogramozott dallamot, tehát a végén automatikusan újrakezdi, ha pedig "S" jel van, akkor csak egyszer. A betű utáni szám jelöli a dallamot - a Love me tender-től a Für Elise-ig sok van. Tilos 5V-ra kötni, max 3V-os, de jól megvan 1,5V-al is. Közvetlenül piezot, vagy egy tranzisztorral hangszórót tud meghajtani.
Programozni mint egy mikrokontrollert?
Én arra is gondoltam hogy adattárolónak is jó lenne, nem hangot hanem adatot rögzít amit később ki lehet olvasni belőle
Hát nem fog utasítást végrehajtani, én úgy értettem, hogy a hangot nem felvenni mikrofonról, mert az például egy ezres darabszámnál nem a legoptimálisabb megoldás. Valahol láttam is talán programozót hozzá magyar oldalon. Mikroklubnál ha jól emlékszem.
Sziasztok ! abban kérnék segítséget , milyen programozót építsek ISD1620 -as hangtárolóhoz ? több rövid üzit szeretnék rátenni és mondjuk egymás után lejátszani. köszönöm !
Nemrég ezt találtam a ChipCAD fórumán, 2004. novemberi írás:
A közkedvelt ISD sorozat új tagja az ISD1620. Egyetlen üzenet felvételére és tárolására alkalmas. 800mW kimenő teljesítmény, beépített D osztályú erősítővel rendelkezik. A széles táptartomány a beállítható sampling rate és a 16lábú tokozás olyan egyedi tulajdonságok, melyek a szórakoztató elektronikai és egyszerű hangrögzítési alkalmazásokban elengedhetetlenek.
Köszönöm szépen ! :yes: akkor nem kell hozzá progizó
Sziasztok!
Szükségem lenne egy két jó ötletre! Szeretnék egy olyan áramkörre szert tenni, amire rá tudnék tenni egy kis zenét! Találtam is egy ilyet, csak baromi kevés a kapacitása. Belinkelem, hogy kicsit jobb legyen a kép! LINK No tehát, egy ilyenre lenne szükségem, sokkal nagyobb kapacitással, de legalább a 2-3-ssal! De nem szeretnék kegyetlen összegeket költeni ilyesmire! Arra gondoltam, hogy valami flash-re tenném fel a zenét, de akkor ahoz kell valami ami op rendszer pótlék lenne...legalábbis így tudom! Tehát valami egyszerű kellene, ami megjegyzi a hallott hangot és az nem ártana ha 1 perc vagy afelett lenne! IGazából egy speciális ajándék lenne és van vagy 6 perc a zene, de gondolom, az nehéz lenne olcsón megúszni! Ha van valamilyen ötlet, azt szívesen fogadnám! ashenshugar82@gmail.com - címre is írhattok (sőt az talán jobb is lenne)! Sziasztok Előre is köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |