Fórum témák
» Több friss téma |
Minden x86 on volt, kivéve as assembler, azt átírtam, és most írja ki ezt a hibát.
Igen, de úgysem, kezdtem egy új projectet, de az sem segített.
Lehet hogy a gépet is újra kellene indítani mert ramból tölthetődött vissza.
Most fogok itthonról elmenni, de ha hazajöttem, akkor kipróbálom (mármint akkor kapcsolom vissza a gépet )
Szia !
Keress rá ebben a fórumban, hosszú története van a DS18B20 -nak
4 MHz-cel nem fog menni. Minimum 8MHz kell!
Kedves "Mesterek"! A mellékelt fájl a FC-ban szimulálva tökéletesen működik, azonban, ha a PIC-be beégetem, akkor a TMR0 által vezérlendő PORTA4 porton lévő LED csak bekapcsol, de ki nem. (Vagy lehet, hogy olyan gyorsan kapcsol ki és be, hogy nem látható?)
Szíves segítségeteket kérném! Előre is köszönöm.
A watchdog be van kapcsolva, állandóan újraindul.
Sziasztok
Régen készitettem egy feszültségméröt amiegyszerüen müködött, egy feszültségoszton keresztül kapta a mérendö feszt de most nem jövök rá hogy mit rontottam el. Össze vissza ugrál az érték. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2013
Ok azt félreirtam de nem az a gond, vagy igen?
Szia! Az a 8 Mhz amit beállítottál biztos jó?
Mester tanics
Ha nem mondod akkor az életben nem jövök rá, pedig már mindent átnéztem csak ez aradt ki
Tisztelt Nagyérdemű!
A mellékeltben a szinte lehető legegyszerűbb megoldás a hőmérséklet mérésére DS18B20 segítségével. A kijelző a bal alsó részbe a "DS1820_start_conversion", a jobb alsóba pedig a "DS1820_read_scratchpad" eredményét írja ki. A probléma ott kezdődik amikor a próbapanelből kihúzom a DS-t. Ugyanis, ezek az értékek akkor sem változnak, nekem pedig tudnom kell róla, ha menet közben esetleg meghibásodik az érzékelő. A programban nincs beállítva a nulla fok alatti hőmérséklet kezelése, ez perpillanat nem is érdekes. Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a DS18B20 jól működik? Az összes 1Wire makrót kipróbáltam, mind fix értéket ad vissza, ha van rajta érzékelő, ha nincs.
Na ez az, hogy mindkettő nullát ad vissza, ha be van dugva a DS, ha nincs. Az sem változtat a helyzeten, ha a CRC ellenőrzést bekapcsolom.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
Jah, hogy a Watt féle c kóddal működik. Kipróbáltam, az tényleg működik. A Read Scratchpad eredménye nem nulla, ha nincs rajta az érzékelő. Köszi!
Sziasztok
Megjött Kinábol a ds szenzorom és hála Bakman-ak müködik is tökéletesen.
Itt megtalálod azt a c kódot, amit nem árt kicserélni ahhoz, hogy a crc ellenörzés jó legyen:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1350320.html Ha a "DS1820_read_scratchpad" eredménye nem nulla, akkor hibás adatot kaptál az érzékelőtől.
Szia!
Inkább ezt használjátok, mert a másik a CRC kódját adja vissza. Ez ad vissza 0-át, ha minden rendben. CRC Jó => 0
Köszi de ha visszaolvastál akkor láttad mennyit szenvedtem ezzel a vacakkal, nekem már ez is csucs hogy ilyenre képes hogy müködik.
Kikapcsoltam a WDT-t is, az automatikus törlést is, de ugyan az a hibajelenség.
A PIC-be belekerül a konfigurációs szó? Mivel programozod?
Érdemes lenne egy szál leddel elindítanod és 1sec-re beállítani a villogását, hogy le tudd ellenőrizni, hogy az oszci valóban annyival ketyeg-e, amennyit beállítottál.
A TMR0 kb. 30 Hz-en ketyeg, a LED kb. másodpercenkét 15 x kapcsol ki és bi. Szerintem egyszerűen nem látod. Amikor fut a program a valóságban, mozgasd a panelt jobbra-balra, talán úgy láthatóvá válik a villogás.
Ez volt az én egyik gyanúm is, megkísérelem lassítani a frekvenciát. Köszi!
PICkit2 klónnal programozom, a saját programjával. Erre gondoltam én is, hogy lassítom a frekvenciát. Köszönöm a segítséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |