Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Lapozás: OK   17 / 35
(#) CHZ válasza viktorio333 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Szerintem a kezelőszervek feliratozása fontosabb gyakorlati szempontból, többi csak "hab a tortán".
(#) viktorio333 válasza vicsys hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Hello ezt a képet programmal készítetted ? ugyes
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
(#) vicsys válasza viktorio333 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Igen, rajzoló programmal.
(#) viktorio333 válasza vicsys hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

az alap windowsos?
(#) kameleon2 válasza foltoska hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Használ libreoffice-t. Azzal nem lesz ilyen bajod. Én az ilyen nagy csinnadrattával telepíthető programokat a "futottak még" kategóriába sorolom, amolyan Alfa - Béta verziónak tartom. Ha még pénzt is kérnek érte, akkor pedig egyszerűen pofátlanságnak.
(#) vicsys válasza viktorio333 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Nem. Ez speciel a Microsoft PhotDraw-val készült. Olyan mint a PS.
(#) viktorio333 hozzászólása Feb 24, 2013 /

Nem tudok választani segítsetek
(#) _BiG_ válasza viktorio333 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Hogy nehezítsem a választást, nekem ez tetszene pl.

Upd: csak egy kis paint-os mókolás volt a feltett képekkel, semmi extra

Sőt, itt van még kettő

No, még egy utolsó

234_mod3.PNG

(#) viktorio333 válasza _BiG_ hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Hello jók az ötleteid de nekem már kicsit tul zsufolt ha nem haragszol meg nekem valamiért az egyszerűbb és letisztultabb jobban bejön. Nekem ez lett a befutó. Azért köszönöm a segítséget esetleg ha ezzel a szinekkel volna valami más ötleted azt szivesen megnézem .
Nehéz a döntés mert kiallításra készul....szóval több féle ember ízlésének kell hogy megfeleljen. Ez persze lehetetlen ugyhogy keresem az arany közép utat. Várom az ötleteket.

sf 1.png

Köszi! De miért haragudnék? A te erősítőd

Csak kicsit variáltam. Mondjuk az első módosításom tetszik nekem a legjobban (high 2_mod), mert ad egy fókuszt középvonalra, csak annyi a változás az eredetihez, hogy rajta vannak a gombnevek (ráadásul közelebb van a te favoritodhoz is).

De szerintem nézd meg a te befutódat alulra tett gombnevekkel, úgy a felső rész felszabadul, és a gombnevek is jobban díszítőelemekké válnak, a felső rész meg kinyílik.

De mint mondám, csak játszadoztam a design-nal.

Vagy tudod, mit? Csináld meg az összeset és tegyed őket cserélhetővé, mint egy telefonon, aztán amilyen kedved van, olyat nézegetsz
(#) viktorio333 válasza _BiG_ hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Hát meg átgondolom hogy ki lessz a nagy ö . Én megcsináltatom mindet csak küldj rá pénzt nem olcsó
(#) viktorio333 hozzászólása Feb 24, 2013 /

Így gondoltad?

Igen, így. A vízszintes vonal és az alsó szél között a szöveg függőleges pozíciójára ügyelj, ne legyen nagyon lent.
Hm, én megnézném, hogy aranymetszés szerinti függőleges térelosztás hogy nézne ki.
Az aranymetszés aránya: 1 : 1,618 és 0,618 : 1.
A szöveg középvonalát véve osztási vonalnak és nagyobb térköz lent lenne, a kisebb meg a vonal felől.

Hát, ha valaki küld nekem sok lóvét, akkor azt továbbküldöm neked...
(#) Action2K válasza viktorio333 hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Mi lenne, ha a standby-t kiírnád rendesen? Van ott hely.
(#) CHZ válasza viktorio333 hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Jól néz ki, de a 25W felirat problémás! Szerintem érdemes lenne valós adatokat feltüntetni.
Most láttam az elkészült erősítőd, amihez az előlapot tervezted. Egy darab EL34 SE beállításban nem képes ekkora teljesítmény leadására. Cső anóddisszipációja 25W, A osztályú beállításban kb. 25%-ka hasznosítható, ideális esetben 6W elérhető.
Ha sokkal többet írsz rá, akkor sem fog nagyobb teljesítményt leadni.
(#) rockersrac hozzászólása Feb 26, 2013 /

Érdeklődni szeretnék, hogy mivel szoktatok előlapot tervezni? Mármint hogy mi a program neve(és hol, mennyiért jutok hozzá)
(#) kameleon2 válasza rockersrac hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Szia! Olvass kicsit vissza:Korábbi hozzászólás, Hozzászólás a lap tetején : Libreoffice Draw, Letöltése...
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
(#) Laslie hozzászólása Feb 28, 2013 /

Sziasztok!
Elérkeztem a régi fényorgonám átépítésének végéhez, a dobozoláshoz. Minden alkatrész belefér egy ATX táp dobozba így az előlap mérete 8,5 cm x 15 cm. 0,7 mm-es alu lemez lesz az előlap, és a hátlap is. A hátlap nem is annyira lényeges, mint az előlap.
Elkészítettem egy előlap tervet, de kíváncsi lennék a véleményetekre is. Amit az előlapon el kell helyezni:
- 2 db mikrofon patron
- ki-be kapcsoló (főkapcsoló lyuk méret: 13 mm x 19 mm)
- 2 db poti (mikrofon erősítés, hangerő)
- 2 db poti mély hangsávhoz
- 2 db poti közép hangsávhoz
- 2 db poti magas hangsávhoz
A potik gombjai 13 mm átmérőjüek.
A csatolt képen a keret az előlap méretét jelzi.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013

front.jpg

(#) Medve válasza Laslie hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Szerintem (hello) nem indokolt a sztereó mikrofon. Ja és írd k-val, vagy angolosítsd a többit is. A bal oldalon az a kapcsoló valahogy felborítja az egyensúlyt. Amúgy így 5 perc alatt én sem csinálnám jobban. Talán kisebb potik kellenének. Vagy csak három. Vagy sztereó, ha ragaszkodsz hozzá.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
(#) kameleon2 válasza Medve hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Csak csatlakozom a hozzászólásodhoz. Nekem kicsit zsúfoltnak hat. Ha pl. nem külön-külön menne csatornánként 2 potival, hanem sztereo potit használnál, jobban ki lehetne használni az előlapot és rendet lehetne vágni. A betűtípuson is lehetne cizellálni kicsit. Én még a csavarok rejtésén is elgondolkodnék, szebb az összhatás. Ha nincs két poti, akkor lehetne skála is a tekerőgomb körül, sokkal letisztultabb lenne a végeredmény. A kapcsolóhoz is kerülhetne egy Power, vagy KI-BE felirat és még a készítő neve is elférne, kis logóval . Valóban a mikrofonból egy is elég lehet, DMX gyártók sem erőlködnek többel, effekt lámpáknál.
(#) Laslie válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Köszönöm az észrevételeket.
Mint írtam egy régi fényorgonát építetek át, ebből következik, hogy a potik már adottak. Mivel az összes alkatrészt (egy-két kondenzátortól eltekintve) ki tudtam nyerni és fel tudtam használni, így nem költenék új potik beszerzésére.
A betűkön még változtatok, köszönöm. Azon is gondolkodom (lehet ez lesz belőle), hogy a kapcsolót hátra teszem (mivel egy ATX-es táp dobozába fog kerülni). Az elrendezésen még töröm egy kicsit a fejem.
(#) Laslie válasza Laslie hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Módosítottam rajta.
Végül is a kapcsoló nem került hátra, hanem még fölé került egy glim lámpa is.
Mivel a potik nem lesznek lecserélve, ezért maradt ez az elrendezés.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013

front.jpg

(#) Action2K válasza Laslie hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

De miért sztereó?
(#) Laslie válasza Action2K hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Az eredeti változatot még siheder koromban készítettem el sztereó változatban. (két 6-os égő sor van) Azt egy dobozban tartalmazta a két oldal elektronikáját. Azt építettem át, így ezért maradt sztereó. Bár ha jobban bele gondolok jó a felvetés!
Dobozom van, elvileg lehetne külön is. Ezen még nem gondolkodtam.
Köszi, elgondolkodom rajta.
(#) Action2K válasza Laslie hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Csak azért kérdem, mert, ha vonalról kapja a sztereo jelet az rendben, de mikrofonról semmi sztereó jel nem lesz, magyarán, monó lesz.
(#) Laslie válasza Action2K hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Az eredeti változat vonalról (keverőpult) kapta a jelet. Ezt is így terveztem, hogy lenne rajta vonal bemenet, de ha nem kap onnan jelet, akkor mikrofonról kapná. Ezért írtam, hogy gondolkodom a dolgon.
(#) lacibacsi hozzászólása Márc 11, 2013 /

Kedves Barátaim!

At autóba szeretném a km órát meg fordulatszámmérőt árrajzolni.Nem kell,hogy átvilágítható legyen csak sima zsiguli órák (alu lemezzel).Az lenne a kérdésem,hogy van e valakinek ebben gyakorlata,mivel ugy hallottam a napfény(UV) megeszi a nyomtatott előlapokat,meg a hordozót is.Mit javasoltok mire nyomtassam,mivel és milyen UV védelmet kellene rátennem?
Köszönöm !
T.Laci
Hatvan
(#) Frankye válasza lacibacsi hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

A sima, papírra nyomtatott lapok nem igazán jók.
Időtálló megoldás a szitázott, de az házilag nehezen kivitelezhető. Szóba jöhet még a réz felületre felvitt fotolakk levilágítva, előhívva, és megmaratva (nem teljes mélységig), majd a mélyedések festékkel feltöltése, bár erre vonatkozó gyakorlati tapasztalatom nincsen.
Következő: »»   17 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem