Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Sziasztok.
Szügségem lenne egy kis segitségre. Ezt az erősitőt építem Bővebben: Link . Kellenek bele 12ax7,12at7, KT88 csövek. Kinek mik a tapasztalatai ezekkel a csövekkel illetve milyen gyártótól vegyek ár/érték,hangzás arányban? Jobb egyforma gyártótól mindet? Előre is köszönöm. (én elektro harmonix ra gondoltam de vannak ebayon jó árban Gold Lion ok is és JJ k is szóval elbizonytalanodtam). A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
A 12AY7 csőről lehet tudni, hogy mi az ECC-s számozása? Olyasmit találtam rá, hogy ECC81, de nem vagyok benne biztos.
Az ECC81, az12AT7, a 12AY7 re a kisokos 6072 -őt ír.
Köszi, eddig csak az orosz helyettesítőjét találtam meg.
Még egy kérdés: Melyik elektroncső gyártót ajánlod? Elektro Harmonix csöveket látok mindenhol. Mennyit számít, hogy milyen csövet használok?
Eddíg még sohasem találkoztam vele, sem a helyettesítőivel. Attól függ milyen pozícióba szánod. Az eredetit mikrofon erősítőnek készítették, oda biztos jó, viszont nagyjelű alkalmazásokban nem hiszem, hogy kíváló lenne.
Hogy milyen gyártó? passz.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Nixie-cső keresésében. 6 db Z573M csőre lenne szükségem. Hol érdemes ezeket megvenni? Ebay jó forrás lehet?
Inkább tegyél fel itt hirdetést.
Szerintem előbb lesz jelentkező és olcsóbb a posta is
Ebayen ezt találtam 12 db cső kerül egyelőre szállítással 10 ezer Ft-ba. Meddig érné meg elmenni?
Az árakkal nem vagyok tisztában ,de ha megnézed akkor sok lába felül nagyon rövidre van vágva
Sziasztok.Kezembe került egy EM4 -es cső,aminek a foglalata mozgott.A foglalatot leszedtem róla,hátha meg lehet még menteni.Segítenétek beazonosítani a lábait,melyik lába melyik lehet?
Ha megnézed katalógusban a csőfej bekötést és van egy nagyítód, amivel megnézed a cső belsejét viszonylag könnyen beazonosítható a dolog. Ahol kis ellenállást mérsz a lábak közt, az a fűtés. És máris kettővel kevesebb az ismeretlen. A foglalaton egy láb nincs is bekötve, ez tovább könnyíti a dolgot. Minden esetre nézd meg az ernyő állapotát, hogy elég világosszürke színű-e mert ha már barnás és látszanak rajta a legyező alakú beégések vagy ennek a vonalai, akkor már nem érdemes foglalkozni vele, mert szinte biztos, hogy alig világít. Igaz, ha a katódja emisszió szegény azon még talán tudsz javítani (regenerálás) de ha az ernyő fáradt, akkor semmi nem segít. Azért nem kis munka a foglalat vissza tétele mert meg kell hosszabbítani a vezetékeket és szilikoncsővel el is szigetelni egymástól némelyiket mert mikor a hosszabb vezetékeket belegyömöszölöd a csőfejbe, nagy a zárlat veszélye.
Köszönöm.A fűtést beazonosítottam.Nem volt nehéz.Az ernyő szép szürke.Épp tegnap regeneráltam pár EM84 -es csövet.Szerencsére azoknál bevált.
Minden esetre köszönöm,megpróbálok utána nézni.
Javaslom, hogy vékony vezetékekkel sodord össze a régieket, vagyis legalább az újakat tekerd rájuk, mert a foglalatba visszahelyezéskor elengedhet itt a forrasztás (már ha nem tudsz véleltenül pontheggeszteni).
És talán érdemes így kimérni, minthogy a foglalat visszaszenvedése után minősüljön használhatatlannak. A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
Rendben.Már csak a többi lábat kéne hozzá tudnom pontosan,hogy melyik láb melyik,de sajnos sehol nem találok hozzá információt.
Sziasztok. Interneten vásároltam Nixie-csövet, ám csak most vettem észre, hogy a leírásban élettartamnak >= 5000 óra van írva. Ez normális ilyen csöveknél, vagy be se szereljem őket? In-12b csövekről van szó.
Akkor kb havonta cserélgethetem majd az órámban a csöveket?
Állandó üzemben megy?
![]()
Hát, mivel óra, feltehetőleg igen. Bár így megfontolandó, hogy kikapcsoljam.
![]()
Gondolom az 5000 a minimális üzemidő, vagyis ennyit garantálnak, de akár 200000 órát is bírhatnak.
Á, értem. hát, ez nem túl izmos, akkor azt hiszem kikapcsolhatósra csinálom
Az első nixisórám évek óta megy folyamatosan, semmilyen öregedést nem lehet rajta látni egyelőre.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
Ez megnyugtató, köszönöm! Érdemes foglalattal beültetni a NYÁK-ba őket?
Az in-12b -t csak foglalattal érdemes beültetni lásd itt is. A Mule v2 cikkjében találsz hozzá kijelzőpanel tervet is. DB-25-ös Canon csatlakozóból kiszedett hüvelyekkel 1,5 mm-es furatba kiválóan szerelhető. A gyári foglalat amit adnak hozzá iszonyatosan szoros, eltörheted vele a csöveket.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
Igen, köszönöm szépen, az ő óráját szeretném megépíteni. Ebay-en találtam hozzá csövet, és foglalatot is adnak hozzá.Bővebben: Link
A Mule v2 cikket én írtam HP41C-vel együtt. A gyári foglalat elég gyilkos szerkezet, ha próbából beledugod a csövet, amikor megkapod, leizzadsz mire kiszeded belőle. Én is úgy jártam, azért javaslom inkább a másik fajta foglalat elkészítését.
Tényleg, ne haragudj, a szerző nevét meg sem néztem. :$ Okés. Még nem láttam ilyet, honnan szerezhető be?
Pl. itt kapható. Szét kell szedni, kivenni belőle a pineket, így csak 3Ft/db ha külön veszel nixie-hez való pineket az drágább. De ezt eldöntheted akkor is ha már láttad az eredeti foglalatot, csak óvatosan
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |