Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektroncső

Témaindító: NBalage, idő: Aug 28, 2005
Lapozás: OK   50 / 140
(#) lorant hozzászólása Márc 13, 2013 /

Sziasztok.
Szügségem lenne egy kis segitségre.
Ezt az erősitőt építem Bővebben: Link . Kellenek bele 12ax7,12at7, KT88 csövek. Kinek mik a tapasztalatai ezekkel a csövekkel illetve milyen gyártótól vegyek ár/érték,hangzás arányban? Jobb egyforma gyártótól mindet? Előre is köszönöm. (én elektro harmonix ra gondoltam de vannak ebayon jó árban Gold Lion ok is és JJ k is szóval elbizonytalanodtam).
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) silent15 válasza lorant hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Én ajánlom a Elektro Harmonixot.
(#) peti333 hozzászólása Márc 13, 2013 /

A 12AY7 csőről lehet tudni, hogy mi az ECC-s számozása? Olyasmit találtam rá, hogy ECC81, de nem vagyok benne biztos.
(#) pucuka válasza peti333 hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Az ECC81, az12AT7, a 12AY7 re a kisokos 6072 -őt ír.
(#) peti333 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Köszi, eddig csak az orosz helyettesítőjét találtam meg.
Még egy kérdés: Melyik elektroncső gyártót ajánlod? Elektro Harmonix csöveket látok mindenhol. Mennyit számít, hogy milyen csövet használok?
(#) pucuka válasza peti333 hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Eddíg még sohasem találkoztam vele, sem a helyettesítőivel. Attól függ milyen pozícióba szánod. Az eredetit mikrofon erősítőnek készítették, oda biztos jó, viszont nagyjelű alkalmazásokban nem hiszem, hogy kíváló lenne.
Hogy milyen gyártó? passz.
(#) Mdavid hozzászólása Márc 17, 2013 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Nixie-cső keresésében. 6 db Z573M csőre lenne szükségem. Hol érdemes ezeket megvenni? Ebay jó forrás lehet?
(#) havranarpi válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 17, 2013 /

Inkább tegyél fel itt hirdetést.
Szerintem előbb lesz jelentkező és olcsóbb a posta is
(#) Mdavid válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 17, 2013 /

Ebayen ezt találtam 12 db cső kerül egyelőre szállítással 10 ezer Ft-ba. Meddig érné meg elmenni?
(#) havranarpi válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 17, 2013 /

Az árakkal nem vagyok tisztában ,de ha megnézed akkor sok lába felül nagyon rövidre van vágva
(#) mofesa hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok.Kezembe került egy EM4 -es cső,aminek a foglalata mozgott.A foglalatot leszedtem róla,hátha meg lehet még menteni.Segítenétek beazonosítani a lábait,melyik lába melyik lehet?
(#) lefituta válasza mofesa hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Ha megnézed katalógusban a csőfej bekötést és van egy nagyítód, amivel megnézed a cső belsejét viszonylag könnyen beazonosítható a dolog. Ahol kis ellenállást mérsz a lábak közt, az a fűtés. És máris kettővel kevesebb az ismeretlen. A foglalaton egy láb nincs is bekötve, ez tovább könnyíti a dolgot. Minden esetre nézd meg az ernyő állapotát, hogy elég világosszürke színű-e mert ha már barnás és látszanak rajta a legyező alakú beégések vagy ennek a vonalai, akkor már nem érdemes foglalkozni vele, mert szinte biztos, hogy alig világít. Igaz, ha a katódja emisszió szegény azon még talán tudsz javítani (regenerálás) de ha az ernyő fáradt, akkor semmi nem segít. Azért nem kis munka a foglalat vissza tétele mert meg kell hosszabbítani a vezetékeket és szilikoncsővel el is szigetelni egymástól némelyiket mert mikor a hosszabb vezetékeket belegyömöszölöd a csőfejbe, nagy a zárlat veszélye.
(#) mofesa válasza lefituta hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Köszönöm.A fűtést beazonosítottam.Nem volt nehéz.Az ernyő szép szürke.Épp tegnap regeneráltam pár EM84 -es csövet.Szerencsére azoknál bevált.
Minden esetre köszönöm,megpróbálok utána nézni.
(#) bakos13gab válasza mofesa hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Javaslom, hogy vékony vezetékekkel sodord össze a régieket, vagyis legalább az újakat tekerd rájuk, mert a foglalatba visszahelyezéskor elengedhet itt a forrasztás (már ha nem tudsz véleltenül pontheggeszteni).

És talán érdemes így kimérni, minthogy a foglalat visszaszenvedése után minősüljön használhatatlannak.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
(#) mofesa válasza bakos13gab hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Rendben.Már csak a többi lábat kéne hozzá tudnom pontosan,hogy melyik láb melyik,de sajnos sehol nem találok hozzá információt.
(#) Mdavid hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok. Interneten vásároltam Nixie-csövet, ám csak most vettem észre, hogy a leírásban élettartamnak >= 5000 óra van írva. Ez normális ilyen csöveknél, vagy be se szereljem őket? In-12b csövekről van szó.
(#) peti333 válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Általában ennyit bírnak a csövek.
(#) Mdavid válasza peti333 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Akkor kb havonta cserélgethetem majd az órámban a csöveket?
(#) havranarpi válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Állandó üzemben megy?
(#) Mdavid válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Hát, mivel óra, feltehetőleg igen. Bár így megfontolandó, hogy kikapcsoljam. Még egyszer azt olvastam, hogy 200 ezer óra is lehet az üzemidő. Az fals információ volt?
(#) peti333 válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Gondolom az 5000 a minimális üzemidő, vagyis ennyit garantálnak, de akár 200000 órát is bírhatnak.
(#) Mdavid válasza peti333 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Á, értem. hát, ez nem túl izmos, akkor azt hiszem kikapcsolhatósra csinálom
(#) sooty válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Az első nixisórám évek óta megy folyamatosan, semmilyen öregedést nem lehet rajta látni egyelőre.

nixie_01.jpg

(#) Mdavid válasza sooty hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Ez megnyugtató, köszönöm! Érdemes foglalattal beültetni a NYÁK-ba őket?

Az in-12b -t csak foglalattal érdemes beültetni lásd itt is. A Mule v2 cikkjében találsz hozzá kijelzőpanel tervet is. DB-25-ös Canon csatlakozóból kiszedett hüvelyekkel 1,5 mm-es furatba kiválóan szerelhető. A gyári foglalat amit adnak hozzá iszonyatosan szoros, eltörheted vele a csöveket.

Igen, köszönöm szépen, az ő óráját szeretném megépíteni. Ebay-en találtam hozzá csövet, és foglalatot is adnak hozzá.Bővebben: Link

A Mule v2 cikket én írtam HP41C-vel együtt. A gyári foglalat elég gyilkos szerkezet, ha próbából beledugod a csövet, amikor megkapod, leizzadsz mire kiszeded belőle. Én is úgy jártam, azért javaslom inkább a másik fajta foglalat elkészítését.

Tényleg, ne haragudj, a szerző nevét meg sem néztem. :$ Okés. Még nem láttam ilyet, honnan szerezhető be?
(#) sooty válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 21, 2013 / 1

Pl. itt kapható. Szét kell szedni, kivenni belőle a pineket, így csak 3Ft/db ha külön veszel nixie-hez való pineket az drágább. De ezt eldöntheted akkor is ha már láttad az eredeti foglalatot, csak óvatosan

Köszönöm a segítséget! Szerinted érdemes Ebay-en vásárolni Nixie-csöveket?
Következő: »»   50 / 140
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem