Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   115 / 313
(#) andieri válasza 1984white hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Igen nézegettem már a topikot. Egyelőre még nem tudtam szétszedni. Ha szétszedtem akkor lehet h többet tudok én is.
(#) Leginus válasza Leginus hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Szia Kicseréltem a pupos kondit borzalmas Esr érték volt !
Lényeg és lön világosság megy szépen! még van 4db ugyanazt csinálják sekép semmi! jó lenne ha csak ennyi lenne az összesnél!
Köszönöm!
Szép napot!

Kép 020.jpg

(#) Remci hozzászólása Márc 13, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Xerox XA3-17-es monitorom, amit ha bekapcsolok, akkor előjön a Xerox felirat, de úgy hogy mintha 3-at látnék egymás mellett ( pedig józan vagyok ) majd előjön a kis ablak is, ami írja hogy nincs a gépre csatlakoztatva,( mert nincs is ) szintén egymás mellett 3 példányban, a kép rezeg, majd pár másodperc múlva átáll készenléti üzem módba. Bekapcsoláskor viszont sercegő hangot hallok, ami 2-3 mp múlva elhallgat. Ilyenkor hol keressem a hibát? Táp hiba lehet?
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 13, 2013 /

Üdv. Van egy Flatron W1934 monitorom. A hiba a következő : Bekapcsolás után 2 mp-re bekapcsol a háttérvilágítás... aztán....sötét 3mp-re....aztán....van kép 3mp-re és utánna kikapcsol. Ha valaki tud segíteni annak nagyon megköszönném. OZ9938 van benne. Gondolom itt lehet a hiba. A csövek jók mert rátettem őket egy másik monitorra és az ragyogóan működteti a csöveket.

oz9938.JPG

(#) Bari- hozzászólása Márc 13, 2013 /

Sziasztok

Nem találtam jobb helyet a kérdésemnek, remélem itt a szakik közül lesz olyan aki tudja a választ.

Van egy (több) darab , Kortek 17"-os lcd monitorom amit különböző játékgépekbe szántak, én számítógéphez szeretném használni, működik is ezzel nincs gond, viszont nincs standby áramköre, azaz ha a gép lemegy pihenőbe vagy kikapcsolom, akkor a képernyőn a "no signal" felirat vándorol össze vissza. Gondoltam megoldom a problémát úgy, hogy a dvi kábelen a 14-15-ös lábat figyelem, a leírás szerint itt standby 5V van, csakhogy ez a feszültség állandóan jelen van (valószínű rosszul értelmeztem az adatlapot). Hogyan tudnám megoldani, hogy ha nincs jel a monitor felé akkor kikapcsoljam a monitorokat (pl egy relé segítéségével elveszem a tápot). Az egyik monitor dvi/dvi kábelel van bekötve, a másik hdmi/dvi kábelel. Elég lenne az egyik kábelen figyelni az adat meglétét, mivel úgy is csak egyszerre lennének ki vagy bekapcsolva. Ideiglenesen megoldottam, hogy a gép bekapcsolásakor kapják meg a tápfeszültséget, és kikapcsoltam a kijelzők lekapcsolását az energiagazdálkodásnál, de ez nem a legjobb megoldás. Remélem tud valaki segíteni. A lehető legegyszerűbb megoldást szeretném.

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv:
Bari
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) agressiv válasza Bari- hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

A lehető legegyszerűbb az, amit magad is megcsináltál. Ha a standby nincs beleporgramozva, azt nem egyszerű belehekkelni. Élettartam és energiagazdálkodás szempontjából a legjobb így.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) Bari- válasza agressiv hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

A jelenlegi megoldás működik, viszont sokat szokott lenni a gép készenléti módban amikor a kijelzők viszont ki lennének kapcsolva, így egyrészt feleslegesen megy a panelok háttérvilágítása, és ezzel többletfogyasztást eredményeznek, ráadásul feleslegesen melegítik magát a panelt is. A legjobb lenne valamilyen módszerrel a dvi kábelen lévő jelet figyelni valahogy, csakhogy ehhez nem értek. Végig méregettem a dvi ereit, és nem találtam olyan lábat, amin változna a jelszint a gép készenléti vagy normál módja között.

Bari
(#) agressiv válasza Bari- hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Így már értem, hogy miért gond. Így sajnos nem fogsz tudni mit kezdeni vele (szerintem).
(#) bbalazs_ válasza Bari- hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

A vertikalis/horizontalis szinkron hianya nincs jelen? Vagy csupasz dvi-d a kabel?
(#) Bari- válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Szia

Nincs analóg jel a DVI kábelen, az alaplapon a DVI csatlakozóba nincs kivezetve az alaplap leírása szerint, és hiányoznak is az érintkezők a foglalatból.

Bari
(#) bbalazs_ válasza Bari- hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

A monitor oldalon hozzafersz a dekodolo chiphez? Annak a tipusszama alapjan neten megnezed, hogy kihoztak-e a Vsync/Hsync labat. Esetleg ott lehet mas erdekes vezerlojel is.
Mert a DVI jel az tulajdonkeppen egy TTL- RGB, csak magasabb frekin es szetosztva csatornakra.
(#) Leginus hozzászólása Márc 14, 2013 /

Üdv mindenkinek vólna még egy gond eggyik monitorral Lcd Lg Fletron L1752S monitor .
minden ok, kép szép alját vizszintesen rángatja fölfelé! kivettem a tápot low esr kondik jó értékekkel!
valami más?
Megköszönném !
(#) agressiv válasza Leginus hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Kijelzőhibára tippelnék, de eléggé zavaros a leírás, próbáld pontosítani a hiba leírását, esetleg fényképpel illusztrálni.
(#) Bari- válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Szia

Az elektronika teljes mértékben hozzáférhető, képek itt. A panelon egy ST által gyártott vezérlő ic van az alábbi feliratokkal:
ST AC
5766-LF
95825002
APMH9
TWN AV 838

Sajnos nem találtam hozzá adatlapot.

Bari
(#) Leginus válasza agressiv hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Szervusz hát nem tudom hogy irjam pontosabban a fenti monitor,bekapcsólva pc-én minden jó lenne ha..nem kapkodná ritmikusan az alját rángatja aztán van mikor kicsit megáll,aztán kezdi újra.
Köszi elöre is.
(#) bbalazs_ válasza Bari- hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

GM5766 neven keresd peldaul
(#) rockersrac hozzászólása Márc 15, 2013 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy lg flatron 1919s monitorom(pontosabban ismerősömé, de nálam van, hátha javítható) tünetek a következők: abszolut be sem kapcsol. Előzmények: eleinte csak néha-néha kikapcsolt, majd egyre gyakrabban, végül abszolut be sem kapcsolt. Az ÖSSZES elkot cseréltem, a tápban is, meg a video ic-nél is, de sajnos nem javult meg. Zárlat nincs sehol, a kapcsoló tranzisztor jó, kimértem, de mégis csak az egyik lábáig jut el a feszültség, a trafó primerén nincs feszültség... Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a probléma?
(#) zenetom válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Van szkópod?
(#) kalmi.kalmi válasza zenetom hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Van szkópom... már kész is a monitor, reggel óta szépen működik. Köszönöm a segítségedet.

100_7058.jpg

(#) zenetom válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Nincs mit, hisz nem is segítettem semmit.
Mi volt a baja?
(#) kalmi.kalmi válasza zenetom hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Rossz volt az IC-je.
(#) agressiv válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Csak nem a FAN7601, vagy LAF0001? Ez lett volna a tippem, de előbb megoldottad.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
(#) Remci hozzászólása Márc 15, 2013 /

Sziasztok!

Múltkor javítottam egy Benq Q5T3 monitort, ami azt csinálta hogy ki-be kapcsolt folyamatosan. Kicseréltem benne az összes elkót, mást nem találtam benne rossznak. Idáig működött is jól, de ma megint kikapcsolt, vagyis előjött az előző hiba. Később megint be lehetett kapcsolni, majd pár óra múlva ismét kikapcsolt. Vagyis ha áll egy ideig, utána megint jó. Szerintetek ilyenkor mi lehet a hiba? Gondolom valami túl melegszik, de ha kihűl megint jó. A panelen viszont semmit nem látok. Esetleg valami ötlet?
(#) agressiv válasza Remci hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Ha a primer puffert nem cserérlted, akkor az lehet a baki oka, de akár a táp IC is.
(#) Remci válasza agressiv hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Az összes kondit cseréltem
(#) 1984white válasza Remci hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Szia! Ha kikapcsol akkor teljesen kikapcsol vagy csak a háttér?
Ha teljesen kikapcsol, akkor a táp-ic cseréje jó ötlet!
(#) Remci válasza 1984white hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Szia!

Nem kapcsol ki teljesen, hanem ki-be kapcsolgat. Kis állás után megint működik, majd egy idő múlva ismét el kezd ki-be kapcsolgatni.
(#) poci261 válasza Remci hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Szia,ez Benq betegség nézd meg a példaképet a karikával jelölt cuccokat mérd meg zárlatra.
ha rossz akkor csere.
4 db 2s(c5707)
2 db irfu9024n vagy j598
(#) Remci válasza poci261 hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Szia!

Köszi, akkor átmérem őket, remélem ezek közül lesz valamelyik ludas. Jelzem az eredményt.
(#) agressiv válasza poci261 hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Szétment tranzisztorokkal mindíg kapcsolgatna, nem csak egy idő után.
Következő: »»   115 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem