Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
van egy Beretta Idra Exlusiv 20 kombi kazánom. Eddig a gumi membránok cseréjétől eltekintve rendben működött. Most a következő hibajelenséget produkálja: Használati meleg víz rendben, megfelelő hőmérséklettel jön, de a fűtés csak akkor indul el bekapcsolt termosztát melllet ha ráindítom egy kicsit a melegvizet.Utána addig megy a fűtés ameddig a termosztát nem kapcsol ki. Fűtés közben elég nagy lánggal működik a szerkezet, amit eddig nem tett. Nem tudom, hogy van-e köze hozzá, de ez a kazán egy hőcserélőn keresztül egy padlófűtés rendszert működtett, aminek a keringetőjét egy külön jelfogós elektronika indítja a kazán vezérlésével. Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok! Tudom, hogy kombi a téma, De. Felvetem a kérdésem, hátha tudtok segíteni.
Vettem 1 vaillant átfolyós vízmelegítőt a X fogáson... Külsőleg semmi baja mintha új volna. MAG 350/9 TZWh típusú...Átrohan rajta a víz, és a gázrózsa vagy mi csak kicsi lángon ég._( És nem melegszik a víz. Lehet -e valamilyen módon a gázrózsa teljesítményén állítani, ? Bekötötték és nincs melegvíz. Átszalad rajta, és hideg-( Szer kicsi a gázégő lángja .De Miért? A segítségeteket előre is köszönöm... Üdv.
Sziasztok!A problémám a következő a Radiant kombi kazánomhoz nem találok sehol Hamlin reed relét(HAMLIN 59145-512)!Tud valaki segíteni hol tudnám beszerezni,Nyíregyháza környékén lakom,legjobb lenne természetesen valami közeli cím,vagy internet elérhetőség ahol meg tudnám rendelni!Segítségeteket előre is köszönöm!
Baxi mainfour 24 E05 hibakód és semmilyen gombra nem reagál a tnc érzékelők jok de a szerelőse tudja miért nem reagál semmire de annyit mondot hogy szerinte panel csak nem értem nincs3 éves és viszonylag keveset ment. Valaki esetleg tudna segíteni. Előre is köszönöm.
Szia yoces!
Szerintem ettől sokkal egyszerűbb a problémád. Élsz egy olyan házban, ahol a strang (víz alapvezeték) kis keresztmetszetű. Ha nyit a mosógéped mágnesszelepe, olyan nyomásveszteséget okoz a hálózatban, hogy a kazán visszacsapó szelepe beindul. Én a helyedben a következőt csinálnám: - mosógép töltő szelep elzár, hollander le, helyette egy 3/4-"-os gömbcsap fel, alá egy vödör - a mosógép töltő szelepet addig nyitni, hogy a gömbcsap zárása-nyitása esetén a kazán visszacsapó szelepe ne szólaljon meg - mosógépet visszakötni és ellenőrizni, hogy a csökkentett vízmennyiség nem okoz-e működési problémát (pl. idő túllépés)
Ha erre vonatkozott, akkor valószínűleg 2 MIKROFARÁD ( nem milli!) 400 V, de ha kiveszed ( mert úgyis ki kell ! ), akkor az értéke mellett még a méretét is ismerni fogod, ami nem elhanyagolható szempont!
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Az miért nem jó, hogy kezdje el a mosógép szelepét addig zárni, ameddig meg nem szűnik a kazán "csattogása"?
Azt nem írták sajna vissza, hogy tárolós e a készülék de ezek szerint még akár az is lehet. A megoldása egy ½ visszacsapó a kazán alatti hideg betápra . Mivel sokkal hamarabb fog reagálni , mint a gyári ami benne van .ami fontos,hogy 1000forintbol megvan , és bárki megtudja csinálni.
Üdv! A kondi csere, nem tudom mit is old meg. Nagyon szívesen meghallgatnám. Gyenge a szivi, és lassan forgatja a vizet. Mondta a nagyon szerelő , és ezért túlmelegszik. Ja igen! Nem lehet dugulása a hőcserélőben, mert annak hangja van . ez a másik, aranyos . Nézzük normálisan! A túlmelegedést mi okozhatja. A szivattyú nem indul,vagy áll.; nincs áramlás ,mivel a radiátorokon termofejek vannak, és mind zárva van ,vagy beszorult a fej zárt állapotban. Bármilyen áramlási probléma ami ide vezet. Pl flexi csövek ha régi . a belseje gumi , és teljesen elvan tömődve. Ha áramlik a víz , akkor hőt von el, a fűtési NTC érzékeli ha a teljesítmény nagy az átfolyás kevés hőt von el , gázszelepet modulálja, ha kell ,le is kapcsolja. És itt jön ami sokkal több esetben szokott lenni. A gázszelep teljesítménye felvan véve , mivel télen nincs elég melegvíz, vagy nem elég meleg a víz. A Nagyon szerelő , nem tudja az átfolyós rendszerű kazán , mennyi melegvizet képes előállítani . Olvasni nem tud, de a gázszelepet széttudja tekergetni. A minimumot eltekeri , és a gázszelep nem tud modulálni, mire az NTC jelzi az elektronikának , hogy nagyon meleg a víz , már késő igaz lekapcsolja a szelepet de már későn .A hőm.korlátozó aktív lesz és ki is állt hibára. Vannak kivételek , de sajna tudjuk …Nehéz jó szerelőt találni , és ha még becsületes is azt meg nehezebb. Mindenki magának akarja megcsinálni a dolgait, mert nincs bizodalma a szerelőben, és valljuk be nincs is pénz a kísérletekre. Ebben az esetbe az a kondi csere , nem oldja meg a gondot, szinte bizonyos , de a Nagyon szerelő nem mondhatja .hogy nem tudom mi a baja,mivel nem értek hozzá. Sajna ez a hiba nagyon is összetett, és így nehéz javítani, csak tapogatózunk a tanácsainkkal . A vezérlő panel szivattyú reléjének a lába lötyög , néha megy néha nem. Pont ezt a hibát fogja produkálni. Van úgy, hogy a relé érintkező felülete oxidos. Néha nem érintkezik. A fürdőben nagy a pára, és a panelt megviseli, de ezt ugye a szerelőnek illene tudnia. Egy egyszerűnek látszó hiba, néha kifog az emberen, a szerelőkön is , azok is emberek , de ők tanulták ,vagy kellett volna, és még pénz is kérnek a munkájukért… Azért azt a hőcserélőt lehet kikellene savazni, halkan megjegyezem. Egy 4-5 éves készülék hőcserélőjének belső felületén lehet felrakodott üledék , ami ha csak 1 mikron már 10% hatásfok vesztést tud eredményezni. Na meg ugye , a hővezető képessége , olyan rossz, hogy ebből az üledékből 1mm vastag már úgy leszigeteli a belső felületet,hogy nem is tud vizet melegíteni. Hő átadásról nem beszélhetünk ,csak hő vezetésről. A réz jól vezeti a hőt, és a hőmérséklet határoló a réz felülethez érintkezik. Hamarabb lesz meleg mint a víz a belsejében. Okozhat leállást. Lehetne még keresgélni a hibákat, de nem én kértem pénzt a szaktudásomért. Remélem azért tudtam segíteni! Elnézést kérek ,a sok szakembertől akik becsületesen dolgoznak és megfelelő tudást birtokolnak. De ugye akinek nem inge…
Szia! Ha minden igaz akkor lennie kell egy mikrokapcsolónak ami a fűtés és HMV közötti váltást kapcsolja a hidroblokkon lévő membrános tömszelencés rudazat elmozdulásakor. A rajta lévő vezeték színei: fekete,fehér és piros. Ezt kellene megnézni, hogy rendben működik-e, ha szükséges akkor kenőanyagot (wd40) juttatva a megfelelő helyre talán átmenetileg megjavul a működés. A hosszabb zavartalan üzemhez mikrokapcsoló, tömszelence és esetleg membrán is kellhet.
Azért arra kíváncsi lennék mekkora zajt tud ez csapni? Inkább keress alatta egy szelepet.
Sziasztok! Tudom, hogy kombi a téma, De. Felvetem a kérdésem, hátha tudtok segíteni.
Vettem 1 vaillant átfolyós vízmelegítőt a X fogáson... Külsőleg semmi baja mintha új volna. MAG 350/9 TZWh típusú...Átrohan rajta a víz, és a gázrózsa vagy mi csak kicsi lángon ég._( És nem melegszik a víz. Lehet -e valamilyen módon a gázrózsa teljesítményén állítani, ? Bekötötték és nincs melegvíz. Átszalad rajta, és hideg-( Szer kicsi a gázégő lángja .De Miért? A segítségeteket előre is köszönöm... Üdv.
Üdv! Öröm a háznál ! Az egyik gond meg oldódott. A másik MAG 350/9 XZW ez lenne gondolom. Így néz ki a szelep, és látszik rajta ,hogy áll egy vízházból, rajta a gáz vezérlőarmatúra. Ennek a hibája, a membrán esetleg szakadt , vagy a víz ház furata ami a két oldalt nyomását egy furat segítségével kiegyenlíti, megvan szorulva a tengely ami a gázszelepet nyomja. A javítást a vízházig esetleg meg tudod csinálni, de a többi már szakember dolga. A gázszelep teljesítményét beszabályozni ha kell. Sajna Szerintem szét kell szedni Azt a szelepet.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Na szép! Ha ez van benne , és úgye miért lenne más, akkor nem ez okozza a zajt. Viszont olyan egyszerű kis műanyag , hogy ez nem tud elromlani. Akkor mi van még? Váltószelep belsejében valami? Más nem tud mozogni főleg ütni. . Ha viszont rendesen műkszik, a készülék , a vissza áramlás lehet csak a magyarázata… Akkor csak a visszacsapó nem működik normálisan valamiért. Egy biztos , ha nincs visszaáramlás nincs zaj sem…Így azt kell megszüntetni. Azért kíváncsi lennék rá… De lehet valaki beépített egy 1” visszacsapót a készülék alá valahova…
Üdvözletem
Segítséget szeretnék kérni Radiant RBC 20 E/midy kombi kazán ügyben!A kazánt 2002-ben helyezték üzembe! A problémánk pár fűtési leállással kezdődött majd már a melegvízes csap kinyitásakor is jelentkezett,a kazán kiállt hibára(piros háromszög világitott) Eleinte segített a kazán újraindítása,de napjainkban már az sem mindig. Most, már ha a fűtésnek kellene indulnia vagy épp melegvízet szeretnénk, akkor is kiáll hibára (kb:10-ből 6-szor) Minden újraindításnál hallani lehet a reléket mind fűtésre mind a meleg vízre kapcsolva, hogy azok lekattannak.A gyújtás vezérlő autómatika(Honeywell S-4565 QM 1012)ami szerintem a hiba okozója!Ha kiállt hibára az alábbiak történnek: -Hiba jelző világít a keringető szivattyút hallani hogy dolgozik. -Nem világít a hibajelző,a szivattyú dolgozik,de nem reagál sem a fűtésre sem a meleg víz szolgáltatásra. -Nem világít a hibajelző,a csapot megnyitva nem kattannak a relék és ugye így már nem is szikráztat! Éjjelente sajnos leáll, majd reggelig forgatja a már lehűlt vízet. Ha kiállt hibára és megkocogtatom ill.megmozgatom az említett egységet (Honeywell S-4565 QM 1012)akkor vagy kialszik a hibajelző vagy épp kivilágít. Valahol olvastam róla hogy lehet hogy egy forrasztás gyengült meg,de sajnos már nem emlékszem rá hogy mi is volt a gyógyszer! Tavaly hívtam kazán szerelőt ki lett savazva a hőcserélő,cserélve lett a melegvíz és a fűtési ntc, a tágulási tartály nyomása is pótolva lett,az égőtérnél is cserélni kellett a lapokat összesen 35.000 ft ment a kazán szervízelésre.Azt hittük hogy a próbléma elhárítva,de sajnos nem így lett. Ha lenne bárkinek ötlete a hibajelenségek elhárítására azt nagyon megköszönném! Elnézést ha hosszúra sikeredet a leírásom! M.Ferenc
Hasonlo esetem volt az en kazanommal - furdes kozben leallt vagy sokadikra indult be.
Nallam a nyomas szenzor okozta a hibat. A kemenyre van kotve ami erzekeli, hogy csapnyitaskor elindul a ventilator. A ventilator amikor megindul egy kis vakum keletkezik amit a szenzor erzekel es bekapcsol egy mikrokapcsolot amely engedelyezi az elektronika mukodeset. Amennyiben ez nem tortenik meg eyszeruen nem indul a kazan. Nezd meg, hogy nem e kerult valami a legutba, szedd le a szenzor csoveit es fujj bele. A szenzornak ket kivezetese van, indisd el a melegvizet s ha nem tortenik semmi sem akkor egyszeruen a ket kivezetest zard rovidre. Amennyiben a szenzor a hibas a kazan elindul a rovidzar hatasara. Az en szenzorom: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
A csatolt kepen a 17-es szamu Air Pressure Switch-et nezd meg.
Installation manual: Bővebben: Link
Köszönöm a gyors segítséget,de nekem nem az a típusú kazánom van hanem Radiant RBC 20 E/midy. Nem turbós,sima kéményes!
A délután folyamán olvasgattam a neten és találtam egy hirdetést,miszerint a kazánon lévő gázszelepre(VK4105G) állítólag más számú jelen esetben(S4565BF1062 gyújtásvezérlő Honeywell)is jó lehet!Már az ára is jobban tetszik mint azé ami most gyárilag rajta van(Honeywell S-4565 QM 1012) Érdeklődtem már utána,de még nem kaptam választ! Elképzelhető lenne ez? Köszönöm Üdv
Szia
A BF1062 helyettesítheti a QM1012 gyújtásvezérlőt, csak a BF-es hiba esetén reteszelődik, a készülék kikapcsolásával sem törlődik a hiba csak resettel indítható újra. A két relé lábait érdemes átforrasztani ha nem látszik hiba akkor is. A forrasztási pontokon keress repedéseket.
Köszönöm a segítséget,a mai nap folyamán ellenőrzőm a forrasztási pontokat is!
Ha csöndben közbeszólhatok, akkor megkérdezném, hogy megnézted a BF és a QM vezérlők csatlakozásait?
Mert az szép dolog, hogy mindkettő rátűzhető a VK szelepre! De ez kevés a csereszabatossághoz. Mondok néhány "apró" eltérést: A BF vezérlő például VK4100 szelephez való, ami gyújtóégős. A QM pedig VK4105-höz, ami direktgyújtású. Már itt bukott a mutatvány......DE..VAN más is! A csatlakozóstekkeren a BF-nél például a következők vannak 12 föld 11 nulla 4 fázis Qm-nél 12 fázis 4 nulla Tehát a meggondolatlan cserélgetésnek és jótanácsosztásnak komoly anyagi következményei lehetnek! A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2013
Köszönöm az észrevételt,igen magam is ilyenekre gondoltam azért is indítottam több szálon a segítség kérést!
Én a helyettesítő vezérlőt egy hirdetésből merítettem amire még választ várok a hirdetés feladójától!Eddig nem kaptam választ!Nem tudom hogy ide linkelhetek-e,megpróbálom hátha lehet: http://epitkezes-otthon.vatera.hu/epitkezes_felujitas/epuletgepeszet_hutes_futes/kazan/s4565bf1062_gyujtasvezerlo_honeywell_uj_2_ev_gar_1725389111.html Itt azt írták hogy jó a (Gyújtásvezérlő automatika VK4100.... VK4105 gázszelepekhez) Nekem a VK4105 van. Rajzról össze hasonlítottam a két vezérlőbekötését és magam is láttam hogy csak úgy nem lehet cserélgetni mint egy villany körtét! Köszönettel fogadok minden segítséget!További szép napot. Üdv Még egy dolog a forrasztási pontokat ellenőriztem már amennyire lehet,de nem találtam-találtunk semmi kivetnivalót a reléken kívül,amik bizonytalanul működnek szerintünk.(kis kocogtatással vagy hibát okoz vagy elindul(gondolom be lehet kokszosodva,de nem lehet a burkolatát leszedni!Szívesen vennék bele való reléket,de tanácstalan vagyok egyenlőre hogy honnan tudnék.Ha valakinek ötlete lenne szívesen hallgatnám ill. olvasnám! A relék amire szükségem lenne: Schrack V23148-B0010-A101 18V Másik: Nais JS1-24V 10A-125v AJS 1312 A09
Szia
Közben én is átnéztem a leírásaimat. A VK4105 gázszelephez valóban mindegyik jó, de a te kazánodhoz nem, ahogy "szerviz" írta. A NAIS relé beszerezhető, az újabb vezérlőkben helyette SCHRACK relét használnak. A V23148 már bajosabb, talán donor panelből bonthatsz.
Junkers gázkazánom van,a napokban történt áramkimaradások tönkrement ,milyen kazánt ajánlottok milyet vegyek ami megbízható és az esetleges alkatrészek sem kerülnek sokba?
Szerintem egy aramkimaradastol nemigen megy tonkre az EGESZ kazan, csupan a vezerloje, abbol is legtobbszor csak a tapegyseg resz, az meg (a kazan teljes arahoz vagy egy uj kazan arahoz vagy akar egy uj vezerlopanel arahoz kepest) nevetseges osszegbol javithato.
Ha segít ez a katalógus!
Ahogy "szervíz" írta a bekötéseket kell ellennőrízni. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
Azért a régi junkers megbizható kazán. Nem kell mindjárt cseréjében gondolkodni.
A pressostát feladata "figyelni" a ventillátor által szállított levegő nyomását. Levegő nyomás nélkül nem nyíthat a gázszelep.
Ha két csöves, akkor a hőcserélő szennyezettsége miatt sem kapcsolhat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |