Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   785 / 1273
(#) mineral válasza petya76 hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Közel van hozzá valami mágnes. Hangszóró vagy ilyesmi. Távolíts el mindent a TV közeléből. Húzd ki a hálózati kábelt. Kb. 10 perc után dugd vissza és kapcsold be a tévét. Ekkor már jónak kellene lennie. Ha mégsem akkor egy ilyen alkatrészt kell benne keresni és kicserélni. Most olvasom, hogy kicsit "meg is dől" a kép. Akkor lehet, hogy a leejtették és az eltérítés egy kicsit össze kuszálódott benne. az már egy nehezebb feladat lesz megjavítani. Mindenesetre amit az elején írtam azt próbáld ki.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) petya76 válasza mineral hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Előre is köszi!! Megpróbálom!!!
(#) jtibor hozzászólása Márc 13, 2013 /
 
Sziasztok, miután tegnap sikeresen összeraktam a sony tv-t, bekapcsolás után a kontrol led 11-szer villan majd szünet és 11 villanás. Utánanéztem - majdnem mindenhol a Q533-as tranzistort emlitig mind hibyforrást. Kivettem a lapról a Q533-at /BU2515DX, de üresen mérve a lapon a B és E jelölésen zárlatot 0.4Ohm-ot mérek. Mi lehet a hiba oka.

P1040894.JPG
    
(#) fogó hozzászólása Márc 13, 2013 /
 
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy LG típusú , 6-8 éves tévéje. Az a hibajelenség, hogy a készülék véletlenszerűen, magától kikapcsol. A készenléti mód kis piros fénye nem alszik el. Van, hogy a bekapcsolás után 2 perccel kapcsol ki, de olyan is van hogy órákig megy. Annyit meg tudtam állapítani, hogy a hálózati vezetéke nem kontakthibás. Mi lehet a baja?
Köszönöm.
(#) gubík gábor válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Szia , ma megjöttek a MOSFET-ek be is forrasztottam őket. Ahogy sejtettem most újra a nullán vagyok. A hibajelenség megmaradt a tiltásig megvan minden feszültség a helyén tehát a 24 volt a megvilágitáshoz, a kb 12 volt a SIGNAL VCC, a POWER ON 3,2 volt, AC OFF DET pedig 0 volt. A letiltás után ezek a feszültségek eltűnnek és az AC OFF DET-en 3,5 volt mérhető. Az 5 volt STANDBY és a 32 volt végig mérhető. A táp összes alkatrészét átmértem nem találtam hibát.
(#) Fetisha hozzászólása Márc 13, 2013 /
 
Sziasztok!

A minap néztem a tv-met, és egyszer csak fogta magát, és kikapcsolt, mint amikor áram szünet van, úgy elment a kép. A kis piros lámpa ég, de semmit nem csinál. Phillips, régi típusú. Mi lehet a baj?

Köszi előre is!
(#) agressiv válasza fogó hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Bekapcsológomb átvezet valamennyire.
(#) fogó válasza agressiv hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Köszönöm, erre nem is gondoltam. Ki fogom próbálni!
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) agressiv válasza fogó hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
A legyegszerűbb megoldás, hogy bekapcsolod, majd lehúzod a gombsort és várod, hogy történjen valami. Olykor nem is lehet mérni, hogy valami gond van, de lehúzva elmúlik.
(#) fogó válasza agressiv hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Pontosan hogy érted, hogy lehúzom a gombsort?
(#) agressiv válasza fogó hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
A a gombsort és a panelt összekötő kábelt kihúzod a csatlakozójából szó szerint.
(#) BarnaPili válasza fogó hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Szerintem meg nézd át a panel,főleg a táp és sorvégfok környékén,nincs-e kikráteresedett forrasztás.Ha ezeket kizártad,akkor jöhet a gombsor.
István
(#) lukacsnorbert hozzászólása Márc 14, 2013 /
 
sziasztok!

van egy deawoo 106cm-es plasma tv-m. nem rég lefeküdt benne egy két dolog. a tv szerelő megcsinálta. annyit tudok hogy a tápjával volt valami baj. mostmár működik, de azt vettem észre, hogy amikor bekapcsolom a tv-t(bejön a kép) onnantól kezdve csak egy bizonyos szögből működteti a távirányító. de viszont kikapcsolt állapotban(stand by) mindenhonnan működteti a távirányító.ezt onnan tudom, hogyha megnyomok egy gombot rajta akkor villog egy led.és amint bekapcsol csak szemből veszi a jelet. szerintetek mi lehet a baj? a szerelő feladta a harcot vele.zavarhatja valami az infra jelet????a táp miatt???vagy még a táppal lehet valami baj???
(#) agressiv válasza lukacsnorbert hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Bekapcsolva (terhelve) zavaros a táp és talán azért bizonytalan az infrája.
(#) kislacikahu válasza Fetisha hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Hali!

A sorkimenő áramkörében a sorvégtranzisztor!
(#) agressiv válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
És csak kikapcsolt állapotban van elmozdulva?
(#) agressiv válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Igen erre gondolna az ember, nem is rikta probléma szerelés után, de az, hogy kikapcsolva jó és a táp volt a ludas azért érdekes.
(#) lukacsnorbert válasza agressiv hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Én úgy látom olyan mint egy panel LED az infravevő,és szerintem tök fixen áll. Csak azt nem értem,hogy miért csak bekapcsolt állapotban jelentkezik a hiba. A tápegység milye zavart tud generálni ami összekeveri a vevőt?Feszültségbeli probléma vagy ilyen mágneses tér zavar?Vagy mire gondoltok? Még annyit mondott a szerelő,hogy ha kiszedi a panelt a helyéről akkor tökéletesen működik.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) mineral hozzászólása Márc 14, 2013 /
 
Előzmény: Felhívtam a tulajt. A Tv még nem volt megbontva. Én voltam az első aki kinyitotta. Ezzel a tranzisztorral működött 8 évet. Felteszem a rajzot. Elég érdekes a sorkimenő kapcsolás technikája. (Én legalábbis nem láttam még ilyet).
Neked mi a véleményed róla? És mit rakhatok a D1557 helyére?

Rajz
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) kadarist válasza mineral hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Ez egy teljesen hagyományos sorvégfokozat, kiegészítve a kelet-nyugat raszterkorrektor áramköreivel. Szerintem abban a tranzisztortokban nem az van, mint ami rá van írva, úgyhogy cseréld a rajzon megadott típusra.
(#) kocici17 válasza lukacsnorbert hozzászólására (») Márc 15, 2013 /
 
Lehetséges, hogy "retkes" az ablak, és/vagy az infra vevő "szeme" és bekapcsolt állapotban ez tudja okozni a problémát, főképp, hogy kiszerelve jó. Tehát az a darabka "lencse" a hunyó, ami az infravevö, és a "külvilág" közt van. Az infra fény nem mágneses, a tápegység bele tudna szólni, /a fénycsőves háttér világítás miatt/ de nem jellemző.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
(#) lukacsnorbert válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 15, 2013 /
 
amugy pont az volt a baj, hogy vibrált a kép bekapcsolt állapotban, és ezért vittem el szerelőhöz. ugy csinált mint egy stroboszkóp. aztán hívott a szerelő, hogy probálkozott megcsinálni és amikor már nem vibrált a kép(háttér világítás), akkor 4 óra után elszált a tápegység. aztán feléledt a tv, és azóta csinálja ezt a távirányító.elvileg csöveket is cserélt benne, meg invertert is. nem tudtam, hogy ezek ennyira fontos infok, ezért nem írtam bele először.
remélem így már tudtok valami jó választ adni ami megoldaná a problémát, mert nagyon idegesítő, hogy fel kelll állnom a tv-hez. válastotokat köszönöm előre is.
(#) kocici17 válasza lukacsnorbert hozzászólására (») Márc 15, 2013 /
 
A mondatot Nagy betűvel szoktam kezdeni, de evvel együtt amit az előbb írtam ott kezdeném, és csak ezek ellenőrzése után kezdeném oscilloscoppal megnézni, a tápot; az infrát, és az adatvonalát.
(#) tvo hozzászólása Márc 15, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Orion TV-m, aminek a tápegységrészének a trafója csipogó hangot ad ki magából, és nem indul el a tv.
Az lenne a kérdésem hogy mitől adhatja ki a hangot, és hogy érdemes e megjavítani.
a választ előre is köszönöm.
ÜDV.: TvO
(#) BarnaPili válasza tvo hozzászólására (») Márc 15, 2013 / 1
 
Valami zárlat lehet a trafó szekunder oldalán.Mérd meg a sorvégtranzisztort,diódákat...Primer oldali kiselkókat cserélheted kapásból.
István
(#) tvo hozzászólása Márc 15, 2013 /
 
Köszönöm a segítséget, neki is állok méregetni.
üdv.: TvO
(#) kérdező hozzászólása Márc 15, 2013 /
 
Sziasztok! A Videoton hangmodulon, a végfokozatban mi a feladata a C316-nak (100μF), mely a TBA800 7-es lábára van kötve? Van tv melyben benne van, van amelyikben nincs.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Márc 15, 2013 /
 
Szia!
Az az előerősítő csatolásmentesítője és akkor kell használni, ha a testre van kötve a hangszóró.
(#) lukacsnorbert válasza kocici17 hozzászólására (») Márc 15, 2013 3 /
 
meglett a baj a tv-n. egy nagyfesz vezeték bezavart az infránál. túl közel volt hozzá.

a nagy betűvel kapcsolatban pedig ha elolvasnád a NETIKETT-et akkor rájöhetnél, hogy a kisbetűvel kezdett mondatokért nem szoktak szólni.... ráadásul a mondat közbeni "nagy" szót pedig kis betűvel kell írni.
azért kössz a segítséget mindenkinek.
(#) kadarist válasza lukacsnorbert hozzászólására (») Márc 15, 2013 /
 
Itt meg nagybetűvel kell kezdeni úgy mint mindenki más. Köszönjük!
Következő: »»   785 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem