Fórum témák
» Több friss téma |
És csak így ahogy van tegyem be számítás blokkba?
Mennie kell? Mondjuk kiszámolja így az x 0.5895-iken hatványértékét? A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
Sziasztok
Ismét egy érdekes jelenség, a 18F14k50 felprogramozva egy led villogtatására és ha simán ráteszem egy aksira akkor nem csinál semmit de ha hozzáérek akár hol akkor már müködik, igy arra jutottam hogy a comot hozzákötöttem a földelésemhez és igy müködik. Van ebben valami ráció vagy valamit elcsesztem?
A táplábakra rakott 100nF-jait cseréltem ilyenkor nagyobbra.
(vagy tényleg lebeg a mclr-láb) A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
MCLR 10K-val felhúzzva a szürökondi idáig kimaradt, a 16F690-el nem volt ilyen problémám de ezekszerint a szentírásnak oka van. Ismét köszönöm.
Nem, így ebben a formában nem fog működni, ezt a funkciót (pow) a flowcode nem tudja PIC esetében.
Most nem tudom mert épp egy gyerek van az ölemben, majd holnap kiprobálom.
Nehogy falhoz vágd ha nem azt csinálja amit te szeretnél!!
Azt neked kell eldönteni, mit szeretnél használni. Bontsd fel többlépcsős számításra és ha lehet, egész számokkal számolj. Sokkal kevesebb memóriát emészt fel a dolog.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
Én nem vágom de hogy ő mit csinál az mindig rejtély
y=x^0.5895
Bontanám de hogyan Gondolom ezt a kérdést már egy matematikafórumon tegyem fel. AVR alatt egyből megy, kár hogy csak PIC-em van. (alkatrészből) A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
Majd beépítek egy ATYNY13-at hogy kiszámolja a hatványokat, és majd ide ida küldözgetek soros porton számokat emiatt . A nagyok hogy csinálják? Felülemelkedtek már a PIC-en?
Idézet: Én fejben számolok „A nagyok hogy csinálják?” A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
Math Coprocessort használnak. Nekem is van egy. A minap akadtam rá a fiókban. 80287 típusú.
Azt csak PC-ben láttam eddig. De eltekintve a vicctől.
Megoldható ez a probléma PIC-en? Már csak azt nem értem hogy Watt hogyan számol negyedfokú polinomot... A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
Van olyan PIC ami direkt lebegőpontos számításokra van kihegyezve. Úgy tudom.
Azt a hatványozást valahogyan egyszerűbb műveletekre kell bontani.
Fénymérőt készítek ami a Nap fényerőváltozásait mérné, majd rögzítené a nap folyamán.
Kipróbáltam több fényellenállást és mivel a fényellenállás nem lineárisan változtatja az értékét az ADC mérés eredményeit kellene linearizálnom. Gondoltam előveszem az általatok fentebb írt kis programot a Graph-ot. Szépen illesztem is az ADC értéket a kívánt W/m2 értékhez de kiszámolni már elég érdekes lesz, úgy látszik. f(x)=((x^-0.5895)*20000)-46 Egyből elakadtam a mínusz kitevőnél de az ugye egyenlő ezzel --> 1/x^0.5895 Ezután irány a Flowcode, és pláccs, pofára-esés, nincs hatványozás. (max csak egész kitevőre ciklusban stb.)
Lehet hogy ez lesz, de az 1024 tag megeszi a PICet.
Köszi. Kipróbálom.
Csinálok egy egyszerű lineáris képletet, majd ebből az ADC értéket indexként használva kivonom a tömb elemének értékét. C kódban tudok egyszerűen sok elemet felvenni? A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
i2c az megy, az alatt gondoltam már rá hogy backup tárolónak az adatokat oda tegyem,
igaz a táblázat is lehetne ott. Vagy csak az adatot is elküldhetném és a mysql majd számol. Stabil az httppost->apache-->mysql, nincs sok veszteség, csak ritkán köhög, amit a leszűréssel kijavítok. Jó lenne viszont ha az adat lenn maradna PIC-ben is. Ezért gondoltam hogy lent számolnám ki. Bár visszaköldheti az apache a post után és max visszaírom egy változóba. Csak hát keringene az adat mint az a bizonyos gólya...s a levegőben. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
A napelem nem viselkedik lineárisan? Nem tudom, csak kérdezem. Egy olcsó napelemes számológépből ki lehet termelni. Ha az lineáris, akkor a számolás is egyszerűsödne "kicsit".
Jó ötlet de a beesési szögre nagyon érzékeny. Nem csak a síktól elhajló hanem rotációs irányban is. (ahogy a nap körbejár az égen). A kapható mini napelemek közül 2 nem volt egyforma sem teljesítményre sem a felmelegedés után a leadott feszültségre sem.
Zsákutca volt. Vagy elbénáztam nő létemre. De nyilván egy helyett kettő táblázat kellene, brrrrrr...
Szia! Nagy 18F-es PIC-ekkel számolok lebegőpontosan C-ben, de flow-ban is mennie kellene, gond nélkül. Nagyon sok programmmemóriát zabál, ezért 16F-ekbe nem nagyon fér bele egy normális program mellé, de egy próbát megér. Milyen PIC-et használsz? Ha lesz időm ránézek a programra délután!
18F4525 amin most megy de a cél egy 6722 . Itt az ideje C-t tanulnom.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
Szia! Mennie kéne Flow-ban is a számításnak, az is C-re fordít! Meg kell néznem mire fordul, délután. Addig nézz utána a help-ben, hogy milyen utasítások vannak a lebegőpontos számokhoz, mert valami rémlik, hogy a hatványozás nem ^ jellel működik, hanem külön rutin van rá!
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
A PIC verzió csak ezeket a beépített függvényeket használja.
Az AVR alatt a pow() megy. Functions (Flowcode PIC only) Flowcode includes an additional set of mathematical functions: float = fadd(float, float) - Add two floating point numbers together float = fsub(float, float) - Subtract two floating point numbers float = fmul(float, float) - Multiply two floating point numbers float = fdiv(float, float) - Divide two floating point numbers float = fmod(float, float) - MOD function for floating point numbers byte = isinf(float) - Checks to see if the floating point number is infinite byte = isnan(float) - Checks to see if the floating point is not a number byte = float_eq(float, float) - Compares two floating point numbers to see if they are equal byte = float_ge(float, float) - Compares two floating point numbers to see if they are greater then or equal byte = float_gt(float, float) - Compares two floating point numbers to see if they are greater then byte = float_le(float, float) - Compares two floating point numbers to see if they are less then or equal byte = float_lt(float, float) - Compares two floating point numbers to see if they are less then int = random() - Generates a random number -32768 <=> 32767 Ezekkel lehet építkeznem, vagy sajátot írni. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |