Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
ÉN is kipróbáltam amit írtál ,de 90-fok ban elforgatta a képet,
Hogyan lehet vissza fordítani?
Nem kell olyan nagy feneket keríteni neki simán a nyomtatásnál is ki lehet választani az adott formátumot , illetve nyomtató típusát, és persze a pirossal be keretezett választhatóságok közül amelyik éppen kell.
Szia!
Igen ez egy cnc lenne ha össze jönne. A HEstroetől kértem két napja árajánlatot az alkatrészeire, de eddig még nem válaszoltak, vagy szabin vannak vagy csak nem szeretnek írni. A hidrogén peroxidod ki próbálom, nem lehet olyan nehéz ha vaskloriddal tudtam marni 16 évesen akkor most is fog menni remélem. Egy srác meg csinálja nekem egyébként akit itt ajánlottak nekem, mert a marástól nem is annyira félek de a nyáklapfúrómat nem tudom hova lett az idők során. Remélem sikerülni fog. Üdv Csabi
A HEStore nem raktáráruház, hanem elsősorban külső beszállítókkal dolgozik, ezért légy türelemmel. De ez itt OFF!
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy UV-s levilágítót és segítséget szeretnék kérni abban, hogy EBBŐL a ledből hány db-ot rakjak be, ha max A5-ös lappal megegyező méretű paneleket fogok világítani, de javarészt kisebbeket? Arra is gondoltam, hogy esetleg meg lehetne próbálni több darab sima, nagy fényerejű hideg fehér leddel? Vagy ez elvetendő ötlet? A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
A fehér LED által sugárzott fény hullámhossz-tartományában nem biztos, hogy jelentős mértékű az UV fény, így azt nem javasolnám.
Köszönöm a segítséget. Olyan kérdésem lenne még, hogy a felsoroltak közül melyiket lenne célszerűbb használni?
Ebből 1 vagy 2 csomag Esetleg ebből 2 darab
A csövet választanám.
A nyák mekkora hullámhosszra érzékeny? A LED 395 ~ 405, a cső 365nm.
Ilyen fúróval és ilyen spirálfúróval ti neki állnátok nyákot fúrni?
Én egy kb 8éve vett kis minifúróval, és barkácsboltba kapható 0.8as fúróval fúrok. A hegyek ára kb 60ft, ha eltörik se megyek a falnak. Ha kikopik, ismerőssel megéleztetem és kész Szerintem felesleges ilyen drága fúrószárakat venni. Itt apróba szoktak lenni jó áron hegyek.
Sziasztok!
Elkészült az első laminálásos technikával előkészített és sósav-peroxiddal maratott próbanyákom. Alant a képek. Véleményeket kérek. A kis pöttyök abból adódnak, hogy a papír ledörgölése után maradt ott egy vékony papír hártya és ennek a nyoma. Erre majd oda kell figyelnem.Nem mertem erősebben dörgölni,mert féltem, hogy megsértem a rajzolatot. Hogyan lehet szépen és biztonságosan eltávolítani ezt a hártyás réteget? Rácsméret 2,54mm.Alul egy vonalzó látható a viszonyításhoz. Mivel lenne érdemes felületkezelni? Kiborg
Nekem nagyon tetszik!
A kis papírt azt új beggyel lehet eltávolítani szerintem. Egyébként milyen laminálót használsz? Én is szeretnék már egyet beszerezni, amely megfelelő.
Szia!
Próbáltam az ujjbegyes dörzsölgetést, de amikor már csak pár tized hézag van a vezetősávok között, akkor nehézkes. Kipróbáltam víz alatt fogkefével, de megsértette a lenyomatot. Én egy HOLAM-3-as laminálót alakítottam át.Hasonlóan, mint ITT, csak én DC motort raktam bele, így könnyű a meghajtása.(maga a laminálóm ugyanilyen volt). Saját vezérlése van, két hőmérsékletet figyel, állítható a motorsebesség, állítható a laminálási ciklusok száma és természetesen a hőmérséklet. (behúzza, majd ha átért a nyák vissza adja, ez egy ciklus). Egyelőre nincs róla kép, mert nincs saját nyákja (csak próbanyákon van összerakva), de tervezem a véglegeset és utána megy a ki-mit építettbe. A NYÁK-ot mivel felületkezeled? Kiborg
Áztasd 20%-os ecetbe. Az elmarja a papírt.
Szia!
Köszi a választ a laminálóról! Korábban kémiailag ónoztam (Wolf márkájú anyaggal), de nekem nem igazán vált be, s így maradtam a régi technikánál: alkoholban oldott gyantát viszek fel kis ecsettel a panel felületére. Véd a korróziótól, s folyasztószer is egyben.
Szia !
A 3mil = 0.076mm ezt el kellene hinnem ?
Lehet olyat csinálni ha ügyes az ember
Elsőre azt lehet mondani , hogy jó , de egyet kérdeznék miért kellett annyira belecsiszolni a nyák felületébe , hogy a karcok ennyire láthatóak?
Van ahol kicsit megfolyt , van ahol a betű szélek hiányoznak , és van ahol a szélek görbék lettek egy kicsit .Összességében elmondható , hogy jó lett.Majd ha többször fogod csinálni észreveszed , hogy hol kell majd finomítani rajta , akkor még jobb lesz. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
Sőt még egy kicsit lejjebb is talán, ami még kivitelezhető.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
Nem rossz ez te!
Ha rá mész az esztétikára, akkor csak egy irányból csiszold a nyákot, mert úgy olyan mintha gyári lenne. Én fémgyapotot használok. mutassak képet? Ezen a képsoron látszik, hogy eléggé retkes volt a kiinduló nyák. (vannak amik ki se jöttek belőle) A végeredmény egész jó lett. Ha összevissza csiszolássza az ember, akkor nem lesz szép. Nyák képek
Szia!
Alatta ott a vonalzó viszonyítási alapnak. Valószínűleg azért kicsit szétnyomódott a vezetősáv, de ez csak egy próba, nem fogok annyira lemenni. @eyess: valószínűleg minél több nyákot csinálok, úgy fog finomodni. A csiszolásról: ez egy sokat látott panel, évekig hevert erre-arra, többször volt laminálva,majd lemosva, utána megint pihent sokat és oxidálódott. Ezért a sok csiszolás. 600-as papírral volt csiszolva, annak a nyomát látod. @Zoli: megpróbálok finomabb csiszolópapírt keresni és egyirányú csiszolásra beállni. ui: köszi az észrevételeket és javaslatokat mindenkinek Kiborg Tessék egy kicsit igényesebben írni! Frankye A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Nem, ez nincs 0.076mm.
Sokan nem értik meg, hogy amit kiválasztasz vastagságot, az nem lehet bármennyi. Kerekít a gép a tervezés során a saját raszterére, majd a nyomtató is kerekit a saját raszterére és végül kinyom valamit. (valahova kerülnek a pöttyök a papíron) A lamináló kilapítja és a maró is alakít rajta + - A képen a mérő léc alapján látható (kiszámolható) hogy a legvékonyabb vezetés 0,14 -0,19 mm között van. Ez 6-7 mil szélességet jelent végtermékként. Amúgy ha ezt elsőre csináltad, nagyon jó eredmény. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |