Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a segítséget! Igen sajnos kicsit megszenesedett a nyák... ez azt jelnti, hogy kuka az egész???
Nem biztos, hogy menthetetlen, de ha mégsem, akkor a vaterán van fent AIDA végfok panel!
Ha jól értem a felvetésed!
Nagyot nem tévedhetsz, mert a rádión 5 pólusú bemenetek vannak, ami azt jelenti, hogy ha szemből nézed, az 5 pólust: 1 - bemenet 2 - bemenet 3 - test/árnyékolás 4 - bemenet 5 - bemenet Az 1-2, illetve a 4-5 közötti bemenet közt annyi a különbség, hogy egyik az kisebb jelhez, (pl. mikrofon) a másik pedig nagyobb jelhez (pl. magnó kimenet) van illesztve. Az 1 és 5 illetve a 2 és 4 pólusok, mindig ugyanazt a csatornát szólaltatják meg, ezek általában ellenállással vannak átkötve, ami a jelerősség különbségből adódó illesztést végzi. Ha véletlen "búgna", bár ez a Cleóra nem volt jellemző, a két készülék közötti test/árnyékolás kapcsolatot, szakítsd meg, és egy legalább 10 micros kondival kösd át. Elvileg nem kell túl nagy feszültségű, reméljük te nem medencében történő kereszteléshez használod.
Köszi pont ez kellet nekem
Sikerült, hál istennek nem búg semmit kivéve ha a balansz potit tekerem kicsit berecseg (csak amíg tekerem) ez meg valami kontakt hiba lehet a potinál ha jól gondolom.
Sziasztok,
Szert tettem erre a remek erősítőre. Ismerősömnek van, imádtam a hangját. Nagy a boldogság, csakhogy a baloldal recseg...nem azonnal, hanem csak egy idő után. Ha kikapcsolom, majd vissza, van, hoyg jó, aztán újra előjön. Talán egy kondi a végfoknál lehet a ludas. Kérdésem az lenne, hogy tudnám kideríteni, mi is a hiba pontosan? A csere gondolom nagy gondot nem jelenthet, a forrasztópákával magabiztosan bánok...legalább is nem égetem össze már magam vele Előre is köszi!
A telepközép beállító trimmer nagyon esélyes!
Ehhez nincs sok kérdésem, csak az, hogy mi az, hol találom, milyen hibát okozhat és hogy derítem ki, hogy valóban ő-e a ludas?
Bocsánat, de most csöppentem bele ebbe a világba és szeretném tudni, mi hol merre hány méter egy ilyen erősítőben.
A végfok modulon lévő trimmer potméter az. Modulonként 1db van!
De a trimmer potméter egy konstans valami. Az vagy kikopott/kiégett adott helyen, vagy nem. Olyat miért csinálna, hogy egy ideig ok, aztán betorzít?
A hibajelenség furcsasága, hogy pl amikor recseg a hangszóró, kikapcsolom, és a gomb megnyomása pillanatában megjavul...ilyenkor ugye még szól a cucc a kondikban tárolt energiától...aztán visszakapcsolom, és vagy ok egy darabig, vagy egyből rossz megint...általában gombnyomásra megint rossz lesz, de van, hogy percekig OK. ehh...
Fogsz egy voltmérőt, és figyeled, a végfok kimenetén a telepközepet 0 hangerőnél. Ha elmászkál, akkor a trimmer hibás. Én már nagyon sokszor találkoztam ilyen hibával. De nem kötelező megfogadni a tanácsom. Csere alkalmával érdemes a soros ellenállást is cserélni 33k-ra, a könnyebb beállítás végett és a kicsatoló kondenzátort 63V-os típusra.
Félreértesz, nem kötekedni szeretnék, csak "hangosan gondolkodom". Tanácsért jöttem, megfogadom, csak próbálom megérteni a folyamatot...
Helló,
Leírom, hátha más is járt már így: szóval a torzítás jelenség egyszerű kontakthibából adódott. A moduláris felépítés előnye a könnyű szerelhetőség, hátránya, hogy plussz csatlakozó felületeket tartalmaz. A végfok alaplappal való csatlakozásánál volt kontakthiba. Megoldása egy egyszerű pin tisztogatás és kontaktspray használata! Üdv!
Ezt nem mertem gondolni, mert ez a videotonnál alap. Ha valakinek videoton rádió kerül a kezébe, akkor mindig a modulcsatlakozókkal kezdi az ember
Tökéletesen jó lesz a BD-k helyett a TIP35C/36C páros.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van nekem is egy Cleopatram. Az a hibája, hogy az egyik oldal hangosabba szól, mint a másik, nevezetesen a bal oldala. A végfokok jók, az előerősítő is rendben van. A szabályzó modulba nagyobb jel megy be, mint szükséges lenne. Tehát a probléma a szabályzó modul és az előerősítő között van. Melyik alkatrész, amit cserélnem kellene? Köszönöm a segítséget.
Sziasztok !
Garázsürítéskor kezembe került egy alaplap, azt nem tudom hogy Cleo vagy Aiwa, de az biztos hogy valamelyiké. Valakit esetleg érdekkel?
Ez az RA6363 alaplapja!
Szia!
Mennyit kérsz érte?
Ilyet el lehet adni??
A méh-ben komplett RA 6363-at rúgtam félre,hogy lássam mi van alatta...
Jelképes 500 huf.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egy ismerősöm hozott egy ilyen csodát javítani. Elmondása szerint füstölt, nálam szétszedés után kiderült hogy az egyik végfokpanelen a huzalellenállások szét vannak égve és a panelt is megégette körülötte. A másik panelon is látszanak kisebb égésnyomok és néhány ellenállás meg van feketedve.. A végfokpanelek kivétele után a pufferkondin 63V-ot mérek ami 63V-os kondi. Arra gondoltam hogy első lépésként kicserélem a gépben található kék kondikat újakra, majd az ellenállásokat és utána a félvezetőket, nem mértem rájuk de szerintem mind kuka. A végtranyók bd243b-és 244b ami szerintem kevés. Szeretnék segitséget kérni hogy a 63V-os táphoz milyen tranyókat vegyek.. Előre is köszönöm mindenkinek. üdv.:CS
Szia! Mikor a végfokok jók lesznek, és folyik rajtuk a nyugalmi áram, akkor lejjebb fog esni a tápfeszültség. Az eredeti félvezetőkészleten nem változtatnék.
Élesztésnél ne feledkezz el áramkorlátozó beiktatásáról!
Szervusztok!
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy a Cleopatraban hogyan tudnám semlegesíteni a loudness áramkört? Igazából az a gondom, hogy nem tudom mi csinálja a loudness szabályozást. A szabályozó panelen csak a hangszín szabályozó alkatrészei vannak, azon már mindent kicseréltem fólia kondenzátorra meg 1%-os ellenállásra, mert voltak aszimmetria gondok... Arra tippelek, hogy a loudness az a két RC tag a hangerő szabályozó poti környékén, amikre a 330k csatol be a bemenet felől, de nem vagyok biztos benne, ti hogyan csinálnátok a kapcsolgatását? Ha a képen bekarikázott (általam loudnessnek hitt) tag a ludas, akkor hogyan hatástalanítsam? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2013
Szia! Vedd ki azt a két-két kondenzátort amit bekarikáztál!
Szia!
Azt szeretném kérdezni hogy van itthon egy FOK-GYEM tápegységem ami 0-40V-ig tud és az áramkorlát 100mA-ként állítható. Erről hogyan tudnám feléleszteni a végfokokat? Köszönöm. CS
Ilyen egyszerű volna? Hálás köszönetem, holnap kipróbálom!
A poti kiágazását is megszakíthatod, ha eligazodsz a rajz alapján, vagy kapcsolót is beiktathatsz - mégis vágynál loudness-re, akkor legyen.
Ha jól értelmezem, abba a sávba kellene sorosan beiktatni egy kapcsolót, ami a potméterről a két 5,6k-s ellenállás közé vezet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |