Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   369 / 1152
(#) laszlokunstar válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Jobb gomb a hálózati meghajtóra, és kapcsolat bontása.
(#) vladcepes válasza laszlokunstar hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Köszi,csak ennyi? azzal el fog tűnni az ikon is?
(#) laszlokunstar válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Természetesen.
(#) vladcepes válasza laszlokunstar hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Okés köszönöm, továbbítom.
(#) vladcepes hozzászólása Márc 15, 2013 /

Sziasztok! Az alaplapból ha kiveszem a videokártyát és úgy bekapcsolom a gépet, nem kellene neki csipognia? Mert a memória kártyára csipog csak(talán 3 hosszú csipogás volt)., Csak azért kérdem mert próbálom kideríteni hogy miért van az hogy csak akkor jön jel a monitorra amikor a gép akarja .Vagyis este ment aztán reggel már nem. A gép bekapcsol rendesen csak a képernyőre semmi nem jön be még a Bios sem. Alaplap tavalyi (vadi új) memória kártyák jók leteszteltem, Vincseszter használt de jó állapotban volt véve, a Tápot is cseréltem ideiglenesen ,kivettem egy jól működő gépből, aztán ha gondolja bekapcsol a gép, de akkor megy amíg ki nincs kapcsolva. Valami ötletet tudtok adni hogy miket próbáljak még? Üdv.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
(#) coyote55 válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Milyen alaplap? Nincs integrált videókártya rajta?
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
(#) kokozo válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Nincs véletlen pupos, kifolyt kondi az alaplapon vagy a vga-n?
(#) vladcepes hozzászólása Márc 16, 2013 /

Köszi a válaszokat. Sem az alaplapon sem a VGA-n nem látok púpos kondikat.A monitort is szét szétszedtük mert abban már egyszer cseréltem kondikat de azon sem látok púpos kondit. Most pillanatnyilag megy a gép( nem arról írok),du-án ki lett kapcsolva és este rendesen beindult. Holnap kíváncsi leszek reggel beindul e szívató nélkül . Az alaplap nevét fejből nem vágom de visszakeresem itt régebbi hozzászólásomban. Üdv.
(#) vladcepes válasza coyote55 hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Alaplap ,nincs rajta integrált kártya , azzal már én is kipróbáltam volna.
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Valami itt nem kóser. Azt írtad, hogy az alaplap tavalyi (vadi új). Ehhez képest belinkeltél most egy 875-ös alaplapot (ami egy kb. 5-10 éves alaplap). Akkor melyik az igaz a kettő közül?
(#) vladcepes válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Szia! Hát lehet hogy az alaplap 5-10 éves de én újonnan vettem apumnak,(ha jól emlékszem valami 4.000-ért). Gondolom egy megmaradt db-ról van szó. Úgy voltam vele hogy arra a célra amire kell neki biztos jó lesz. Inkább úgy írom hogy kb egy- másfél éve. Nem írtam konkrétan és gondolom ezért volt félreérthető. Ha van valami ötlet mit nézzek meg ,mit próbáljak ki akkor azt megköszönöm. Csak elég nehéz gondolom így rájönni hogy mi lehet a baj ha csak akkor csinál ilyet amikor akarja. Szereztem egy videokártyát de amíg ki nem próbálom egy másik gépbe nem tudom hogy jó e vagy sem mert úgy adták ide hogy nem tudták hogy jó vagy sem. Én beraktam az apum gépébe pont akkor amikor játszotta az eszét a gép,de nem jött ki ezzel sem jel a monitorra,így nem tudtam eldönteni hogy jó vagy sem. Egyenlőre itt tartok. Ha valami ötlet van szívesen várom. Üdv.
(#) Mengyán válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Egy tiszta A4-es lappal többször (8-10) húzd át a videokártya csatlakozóját.
(#) vladcepes válasza Mengyán hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Okés köszönöm.-Most mondja apum hogy ma megint nem kapcsolt be a gép,most megyek oda ki is próbálom. Üdv.
UI: Akkor ne ilyen alkoholos fültisztító stb.-t használjak mi?
Még egy kérdés: ha videokártyát kiszedem az alaplapról,és bekapcsolom a gépet nem kéne ugyan úgy csipogjon mint a memória kártyánál?
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2013
(#) Dj Decybell válasza Mengyán hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Sztatikusan 'kihúzni" a port?
(#) Atic hozzászólása Márc 18, 2013 /

Szevasztok, kaptam egy
Pinnacle PCTV Pro Stick 340e tvtunert és nem tudom telepiteni mert nincs meg az illesztő cd.
Ha tudna valaki segíteni? Windows 7 professional 64bit es operációs rendszerhez való illesztővel.
köszi előre is.
(#) _vl_ válasza Atic hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Itt megtalálod. Amúgy a gugli a barátod...
(#) belfi2 hozzászólása Márc 18, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Asus en7300se 64m tip PCIe videó kártyám. Akitől származik 512 Mb ként adta.Mondom neki hogy ez szerintem csak 64 Mb-os .Betettem a gépembe ott meg azt írja 256 Mb .Hogy is van ez?
(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Bővebben: Link
A "Turbocache" miatt lett 256mb-os, akitől származik lehet nem tudta, hogy ilyen.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Szia!
Köszönöm szépen!
(#) rcrajmund hozzászólása Márc 20, 2013 /

Üdv. fórumtársak! Nemrég vettem egy számítógépet, az alakatrészeket (alaplap vga cpu) Én konfiguráltam rakattam össze! Egyedül a winchester maradt a régi ami egy maxtor hdd IDE csatlakozással, viszont az alaplapon csak sata 2-es portok vannak ezért egy PCI (SATA-IDE, IDE-SATA)átalakítón keresztül volt összekapcsolva a HDD! Windows 8 64bit-es operációs rendszer futott rajta és simán működöt minden! Nos nemrégiben vettem egy új 1TB sata3-as merevlemezt, és az vele a probléma hogy mikor feltelepítem a windows 8-at, és induláskor mikor a kezdőképernyő megjelenne helyette sötét alapon ( nincs kép) csak a kurzor jelenik meg! Próbáltam 32bits win 8-at feltenni és azzal is ugyan ez a probléma! Először azt gondoltam hogy az alaplap sata2-es a HDD meg sata3-as és ez lehet a probléma, de utána jártam és ennek nincs köze hozzá! A nevetséges csak az benne hogy a Windows 7 64bites operációs rendszerrel tökéletesen működik! Ha valakinek hasonló problémája volt vagy tud erről valamit mitől van ez???? Üdv.
(#) Gabó válasza rcrajmund hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Használd a 7et. A win8tól nagyon nem vagyok elragadtatva. Meg szerintem kiforratlan gyerekcipőbe jár, mint az összes frissen kiadott win az volt.
A másik lehetőség, hogy valamit nem támogat a win8 ami a gépbe van.
(#) belfi2 hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Creative SB PCI128 (Ensoniq ES5880) Sound Card
hangkártya a gépemben. Eddig nem vettem észre a jelenséget, mert a kikapcsoláskor a hangot lecsavartam az erősítőtől.Ha az erősítőt bekapcsolva hagyom,és a PC-t kikapcsolom, akkor a hangfalak zúgnak.Ha PC házához hozzáérek a hangkábel meleg pontjával,akkor a jellegzetes brumm lép fel. Olyan mit a"lóg a lába " jelenség.Össze testeltem a gépet ,de nem változott semmi.Ha a PCből kihúzom a kábelt akkor az erősítő néma marad. Ha földhurok van akkor hogy keletkezhetett?
Normál üzemben miden jól működik.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
(#) Dj Decybell válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia! A megoldás egyszerű! (Nálam működött) Az erősítő hál. dugóját fordítva dugd be, és akkor elvileg minimálisra csökken a brumm. A pontos magyarázatra már nem emlékszem pontosan, de itt olvastam és eredményes!
(#) belfi2 válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia!
Ok megnézem!
Sajnos semmit sem változott,pedig minden dugót megforgattam oda vissza, a lehetséges megoldások szerint.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
(#) Dj Decybell válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

B terv: Jó minőségű jelkábel használata, "minimum" árnyékolt és fémházas csati.
Én kaptam hangosításról minőségi 2Pol. kábelt. Azóta teljes a csend! Ha van rá lehetőséged, akk az eszközök összekötéséhez kérj valakitől komolyabb kábelt míg leteszteled. Még ha mindkét végére átalakítókat kell tenned akkor is megéri kipróbálni. Hossz nem lényeg! Nálam most a kisebbik sub-hoz 12m!! -es a kábel, mindkét végén átalakító, mert sajnáltam megbontani a tökéletes kötésű tökéletes kábelt. Mindenek előtt próbáld meg minél messzebb vinni a jelet a hál. kábelektől, és semmiképpen sem párhuzamosan velük. (meglepő mód, a fentebb említett kábelemet abszolút nem érdekli, pedig nem szimmetrikus az átvitel)
(#) belfi2 válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Szia!
A kábelek valóban gyenge minőségűek .Csakhogy a probléma nem üzem közben jelentkezik hanem mikor ki van kapcsolva.Olyan mintha a hangkártya elvesztené a testelést.Megnéztem a hang kábelt érdekes jelenséget tapasztaltam.Mivel vályogházban lakom találni néhány repedést.A hangkábel melegpontát odaérintve az erősítő gerjedni kezdett holott szerintem tök némának kellene lennie.Ha a PC be van kapcsolva de jelet nem ad ki az erősítőből maxin sem lehet hallani semmit.
(#) Dj Decybell válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Szerintem nincs földelve szakszerűen a ház! Kábelcsere legalább tesztre. Továbbra is ezt látom megoldásnak. Elvi szinten, tökéletes földelésű építményben-hálózatban nem keletkezhet brumm kontakthiba mentes eszközökkel...
Egyébbként a jelenség nálam is kikapcsolt állapotban volt észlelhető.
(#) attulacskaa hozzászólása Márc 23, 2013 /

samsung rn egy hoszu sipolas ket rovid milehet a hiba
(#) sean hozzászólása Márc 23, 2013 /

Sziasztok! Az a gond a gépemmel hogy a rendszer (win7) betöltése után fekete kép van 1-2 percig, az egér ikonja látszik és mozgatható is de nagyon lassan tölt be. Ha betölt akkor is kb 5 perc mire nagy nehezen minden talpraáll, aztán semmi gond nincs vele. A merevlemez ledje folyamatosan világít, valamin mintha dolgozna a gép (nem fagy le, az egeret lehet mozgatni, de kb fél perc mire a sajátgépet behozza). A hd sentinel szerint 100/100-as a merevlemez, vírusirtó sem talált semmit, a chkdsk javított valamit de nem lett jobb. Eddig nem volt ilyen gond a géppel, nagyon gyorsan betöltött, ma jelentkezett ez a probléma. Valami ötletetek van? Pár napja frissített a rendszer. (intel pentium4 ht 3.4GHz, 4gb ram, 250gb western digital merevlemez, Windows 7)
(#) coyote55 válasza sean hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

A HDD PATA, vagy SATA?
Következő: »»   369 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem