Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Ki kéne deríteni mitől ment ki a hőbizti. Hideg helyiség? Nyitott ablak?
Nekem volt ilyen esetem, hogy nyitott ablaknál nyomtattak és túlfűtött emiatt (nem vicc) Az előttem szólóhoz csatlakoznék, bár a fagyasztósat még nem próbáltam. Orvosi érfogóval megfogom a kivezetést és egy határozott mozdulattal asztal sarkára vágom a teflon fele néző felét. Ohm mérővel lecsekkol. Üdv
Köszönöm, sikerült!!! Ez eszembe se jutott.
Igen, ez a nyomtató is ablak előtt volt közvetlenül, akkor lehet h. rányitott valaki.
Mi okozhat esetleg még ilyen hibát?
Nézd meg, nincs-e lerakódás a hőérzékelő szenzor felületén (hőszigetelést képez)
Lehetne még zárlatos fűtőpanel, szerintem ezt azért kizárhatjuk, vagy a hőszenzor teljes szétkopása, szakadása (ezt is kizárhatjuk). Ablak lesz a ludas, főleg, ha pont arról szívja a venti. Üdv
Szia
Nem tudnál csinálni egy jobb felvételt? Arra tudok gondolni, hogy van egy sérülés a dobon abba a sávba, ami leföldeli a töltőhenger feszültségét (mivel a dob anyaga laluminyium). Ha mondjuk valahogy meg tudod gányolni, hogy az a sérülés szigetelt legyen akkor működhet. Volt, hogy a töltőhenger széléből faragtam egy picit, így nem ért hozzá a sérült dobhoz, a kép meg azon a szélességbe úgyse volt Üdv Üdv
Szia! Köszönöm a választ. Tudok csinálni jobb képet (vagyis már nem, mert kicseréltem a 2 OPC hengert), de nem lényeges, mert kb olyan távolságokban követik egymást a csíkok, mint az OPC henger kerülete. Egyszer régebben már feltettem ezt a kérdést itt, és akkor is valami leföldelős válasz rémlik, csak akkor nem volt időm vele foglalkozni. Szóval az a baj, hogy nem tudom, hogy hol keressem a hibát, de szerintem is ez lehet. Szóval azon a zöld hengeren kellene keressek valami sérülést? Az a furi, hogy elvileg új..
A kezdeti probléma megoldódott, visszatettem a fuser egységet, el is kezdte pörgetni a motor, illetve csak szerette volna , nagy kerregő, daráló hang. Egyből kikapcsoltam, szétszedtem újra és össze van olvadva, ragadva a fuser roller+ a pressure roller. A kérdésem az lenne, hogy ha kicserélem ezt a két hengert akkor nem e fordul elő ugyanez a probléma még 1x?
Nem lehet ez a fűtőpanel hibája?
Ajjaj! Ezt jó el..
Van egy termisztor, ami nekifeszül a teflonhengernek! Gondolom amikor szétszedted megnézni, akkor távolabb került a hengertől, és emiatt kevesebbnek mérte a hőt, mint ami. Összeszerelés előtt nem árt egy kicsit hajlítani rajta a henger irányába, hogy biztosan felfeküdjön (ami természetesen tiszta, mindenféle retektől és sérüléstől mentes). Továbbá én szoktam tenni egy kis szilikon-olajat a teflonra, és áttekergetem, hogy szétterüljön. Így nem tud összeragadni a két henger, ha mégis gond lenne. Az első papír emiatt elakadhat, de ez normális, mert nem tudja a két henger rendesen megfogni, és így csúszik Mondjuk azt nem tudom, hogy miért nem oldott le a hőbizti.. ![]() Sajnos a panel is lehet akár, ezt így távolról... (bár én még ilyennel nem találkoztam, hogy panel okozta volna) A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2013
A termisztor ellenállását is mértem és rá volt nyomva a a hengerre rendesen. Az a gyanúm h. ez már a hőbizti tönkremenetele előtt történt, mivel a hengereket előtte nem ellenőriztem.
Helló
Ilyennel már én is találkoztam, sajnos, mire leold a hőbizti addigra összegyógyul a prés-teflon henger. Igazábol típusa válogatja, valamelyik igen, valamelyik nem. A termisztor áramkörét leellenőrizni (fontos) nézd meg, hogy nem szakadt e, azt is ellenőrizd le, a panelig ok-e a kontakt. Ha próbálod, vedd le e burkolatot, hogy tudd figyelni a fixáló lámpáját és időbe ki tudd kapcsolni ha véletlen túlfűtene. Poén: pont olyan gép csinálta ami tele van nyomva hibakóddal, minden apró rendellenes fűtési hibát kijelez, ha nem éri x másodpercen belül x hőmárséklet : hibakód. Egy termistor szakadásra már nem futotta, fűtött ész nélkül amíg össze nem gyógyult a teflon a préshengerrel. Eredmény: több tízezer forintos kár, egy kontakthiba miatt. Természetesen már előtte összeégett Üdv A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
Szia
Most, hogy jobban megnézem a képet látni is egyéb sérülést, meg már húzza is a csíkot, mert kikezdte a gumilapot, nem értem te miért nem látod. Attól mert új, miért ne lehetne rajta hiba? Leejtetted? Szóval ezért nincs rajta garancia ![]() Ha nem a szélén van akkor sajnos kuka, bármilyen új is az a dob. Üdv
Szia!
Azért nagyon köszönöm a segítséget!!! Ha kicserélem a két hengert + a termisztor is rendben van, a panelhoz is rendben érintkezik, akkor más dologba nem tudok belefutni?
Szia
Ha nem akarsz kockáztatni, próbáld valahogy szalonképessé varázsolni az összolvadt teflont és a préshengert, rakd vissza átmenetileg és próbáld ki. Üdv
Talán azért nem látom, mert nem értek hozzá, ezért írtam a fórumba, hogy segítséget kérjek ezzel kapcsolatban. Én egy szóval nem mondtam, hogy attól, mert új, nem lehet rajta hiba. Nem, nem ejtettem le. És azt sem mondtam, hogy nincs rajta garancia, fogalmam sincs, hogy volt-e rá, tesóm vette hónapokkal ezelőtt, aztán otthon állt, aztán került hozzám. Akkor mindezek ismeretében az egész toner kuka, vagy elég, ha veszek bele egy új zöld hengert (az az OPC?) ?
Mint írtam feljebb, igen. Csere segít, nem kell eldobni az egészet ez miatt.
Szia, sajnos tetemes osszegu kar keletkezett a gepben. A az osszegyogyult fuser-bol nem sokat tudsz megmenteni, az osszeolvadt futo es preshengereket eldobhatod, ugyanugy a 4 siklocsapagyat es a termisztort. Tobb-kevesebb keresgeles utan esetleg talalsz a neten ilyen alkatreszeket, amiket aztan be lehet epiteni a regi fuzer hazaba. DE! Amig a futoaramkor nincs megjavitva, ne is foglalkozz a fuzerrel, mert a vadi ujat is ugyanugy leegeti, mint a regit. Vizsgald at/csereld ki a triakot es vezerlo aramkoret, valahol ott lesz a bibi. Udv.
Már bocs, de ahhoz miféle szakértelem kell, hogy kiveszel egy OPC-t, körbenézed és mechanikai sérülést keresel rajta?
Nem létezik, hogy nincs, ott az ismétlődő hiba a képen. Vagy úgy gondoltad, hogy egy mobiltelcsivel készített képről megmondjuk a szélétől hány mm-re van a hiba? Vedd ki a dobot keresd meg a hibát, lehet nem leszel előrébb mert úgyis cserélni kell, de azért jó volna tudni mi tette tönkre, nehogy az újjal is így járj. Bladet is cserélj.
Szia, szétszedtem nagy nehezen a két összegyógyult hengert, annyira hogy átforogjanak. Próba képen visszatettem, és a nyomtató beállt alap állapotba, át is forgatta a rendszer.
Szerintem ha panel hiba lenne akkor ugyanúgy jelezte volna a hibát, mint előtte. A termisztor ellenállását mértem ami 370k ohm, de az egyik barátom ugyan ilyen működőképes nyomtatójában is ekkora értéket mutatott. Szóval nem értem mi baj lehet a fűtőáramkörrel? Idézet: ... kibontva és kivéve a fekete zacsiból a déli tájolású ablak előtt, plusz tesód néha bekapcsolta a kvarclámpát vagy UV fénycsövet. „tesóm vette hónapokkal ezelőtt, aztán otthon állt” A fényérzékeny réteg abban a csíkban elhalálozott. OPC csere - mint írták.
Nem, csak úgy gondoltam, hogy ránézésre hátha tudja valaki, hogy mi lehet a hibája. Tudod, mint pl egy kapcsolóüzemű tápegységről feltöltött fénykép alapján pl egyértelműen cserélni kell az elkót, ha púpos. Köszönöm a segítséget, és a tanácsot!
Sziasztok. Úgy néz ki hogy helyreállt a rend. A gyártótól megszereztem az 1.16-os firmwaret és megjavult a masina. Le a kalappal az ügyfélszolgálat elött. Most jön a tesztidőszak.
Nem csak a te érdeked lenne a hiba korrekt dokumentálása, hanem másoknak is.
Ha valaki hasonló hibába futna, nem kell feltennie a kérdést, hanem átfutna rajta és lehet, meg is oldja magától. Kicseréled a dobot, probléma megoldva, de az ok még mindig nincs meg! A fórumnak pedig pont ez lenne a lényege, a dokumentált hibafeltárás.
Akkor nagy szerencséd volt valahogy a samsungosok nem ilyen segítő készek..Direkt frissítik a firmware-t "driver frissítés" címen és a felhasználó rányom és azt veszi észre, hogy töltött és az után gyártott kazettát már nem fogadja el a nyomtatója. Samsung ML-1640 es gépel már egy jó párral találkoztam ami csak a gyári kazit fogadja el.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2013
Valószínűleg, mert kinyomtattam több mint 100 oldalt minden probléma nélkül. Nem is lesz több
frissítés.
Sziasztok!
Tudom hogy nem teljesen ebbe a fórumba illő kérdés, de hátha itt találok rá: Eladó használt 3M Katun szerviz porszívót keresek. Válaszokat privátba! Köszönöm!
Na az szép lesz!
![]() Nekünk olyan van, de aranyárban mérik!
Hol volt itt ármegjelölés
![]() Egyébként meg van "Apró" rovat...
Sehol, de attól még igaz
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2013
Sziasztok
Létezik valahol oldal ahol tonerchipek (teli) hex-jét lehet leszedni? Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |