Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Az a biztosíték nem véletlen ment ki, gyanítom, hogy zárlat van a skenner mozgató vezérlő IC-jébe.
A léptetőmotor áramköröknek gyakori hibája, a védődióda zárlat, ami valószínűleg integrálva van, ha nem, akkor mázli. Üdv
Az Adf-be beszorúlt egy lap és az vágta ki. Most működik minden része rendesen.
Egy beszoruló papír miatt nyomta le a biztosítékot?
![]() Nem gyenge...
Szerintem megakasztotta a mechanikát.
Most ahogyan tesztelgettem olyan probléma jött elő, hogy a ccd vezetékén van egy törés ami nekinyomódik az üvegnek és visszafele jövet kersztbe fordul a ccd és megakad. A ccd csak rá van téve a tengelyre, alul nem fogja semmi. Megnyomogattam a vezetéket, most jó ,de meddíg? Mit lehet vele kezdeni? A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Az a törés ott nem nagyon tetszik! Próbáld meg esetleg kisimítgatni óvatosan! Annak szép egyenesnek kellene lennie, és ívben hajlania ahogy mozdul a szkenner. Idővel előfordul a kábel törése is, ami szemmel nem látható ugyan, de a másolt képen kihagyásokat okozhat. Könnyű felismerni, mert ha a konfig-oldalt kinyomtatva tökéletes, akkor az a baj. Csak azért mondom, mert ha így meg van gyötörve a kábel, akkor várható ez is.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Nem simul ki, az ív része kerül függőlegesbe mikor a ccd alaphelyzetbe áll.
Annak pedig nem kéne úgy meghajlania az ha sokat használod akkor meg fog törni sajnos
![]()
Még a rossz dobbal kísérleteztem.
Van két új koszolós és egy régen kibontott kazettám. Most visszatettem az új OPC dobot, és a pizsamákat nyomtatom. (öntesztábra) Amióta a dr blade-t kimostam, azóta sikerült fehér területet nyomtatni, de a bal felén a papírnak szürke csík jelenik meg. A harmadik lap után állandósul a szélessége. Amit nem értek, hogy a lenyitható ajtóban a nagyfesz egyetlen rugóval kerül át a primary corona közelébe. Semmi elektromos kapcsolat. Csak sztatikusan húz át a szivacsgörgő tengelyére. Van még egy 68M -s ellenállás a tengely és a lemez között. Ennyi elég? Mindegy, a pizsamás képen úgy tűnik, marad ugyanaz a szürke sáv. Kivettem a hengert, és lefényképeztem a lehúzó görgőt is. itt_foltos A görgőt kivéve méregettem tolómérővel a blade távolságát a rés szemközti falától, és pont ott kisebb, amelyik oldalon koszol. Most már épp az idegesít, hogy a hulladékgyűjtőéről le kell tépni a fedelet, hogy másikat rakjak bele, mert ott a csavar alatta. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
A blade nem töröl azon az oldalon.
Az a rés amit írtál, hogy nem egyforma, a blade szélétől mérted, vagy a fém résznél. Vagy a blade gumi része van oda, vagy valami el van deformálódva, nézd meg egyenes-e. Kiszárad, elveszti formafelvevő tulajdonságát, elhajlik. Pont ma bontottam és találkoztam egy atom régi gumilappal, úgy tört mint a kex A töltő feszültségnél mikroamperek játszanak, nem kell félni kontakthiba miatt. Üdv
Köszi!
Most hallgattam eg végre a http://www.youtube.com/watch?v=UWkTawxQrR0 klippet, és eddig áztattam a műanyag pengét szilikonspray permetével. Azzal már majdnem jó lett. Ezután megkentem az élét szilikonzsírral, és az első majdnem teljesen tiszta nyomtatás kijött. Még nem merek örülni, de ...
Magyarázat: Elhangzott a lubrifikante szó, és az kenőanyag portugálul. Azaz ott keresgéltem a szilikon olajjal. Már csak megerősített a kép. Éppen a porleválasztó pengét kente meg szivacsos gurigával.
Kimaradt az előbb. A gumiszéltől mértem a szemközti fal műanyagjáig. Csak nem voltam biztos magamban, mert a gumit nehéz mérni.
Itt az eredmény képen. ![]() Végre!
Azért csodát ne várj! Ha már öreg a blade, akkor újra elő fog jönni a hiba, újra neki kell esni, és nem biztos hogy újra sikerrel jársz! Szerintem invesztálj be egy újba, ha más baja nincs a gépnek!
A kazettát én bontottam ki a hétt elején. Fóliás volt. Én téptem ki lezáróját is. Csak valahol állt pár évet. Szétszedve láttam a pengén rászáradt fehér foltot, csak még nem gondoltam, hogy ez mi. Rugalmasnak tűnt megfogva, s mivel nem ezzel foglalkozom, nekem sokváltozós ez az egyenlet.
Meg különbenis hadd örüljek neki! ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
Idézet: „Meg különbenis hadd örüljek neki!” Tőlem... A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
Üdv mindenkinek. Adott egy Brother HL-2030-as lézernyomtató. Egész eddig hibátlanul üzemelt, míg egy elhamarkodott pillanatomban összedugtam egy WinXP-s géppel. Rögtön felajánlotta a firmware frissítést. Le is frissítette, majd azóta folyamatosan világít a Drum lámpa. Elötte 1.16-os ROM volt rajta, most meg 1.30-as.Van esetleg valakinek ötlete? Előre is köszönöm.
Visszabutítás esetleg?
Nem szakadt meg a kapcsolat frissítés közben?
Nem szakadt meg. A végén kiírta hogy rendben. Visszabutítani hogyan? Kéne hozzá a régi rom,de égen-földön nem találok.
Esetleg innen?
Sajnos ez van fent most.
Érdekes egy firmware frissítés után nem kéne neki világítani. A régi firmware-t nem hiszem, hogy vissza lehetne tenni, Samsung nyomtatóknál nem megy vissza az biztos. Ki lehet resetelni, hogy ne világítson a led. Ajtót lenyitod megnyomod a GO gombot hosszan 5-6 másodpercig amíg nem világítanak a ledek, mikor az összes ledd világít akkor elengeded a gobot az ajtót becsukod ki-be kapcsolás és elvileg már jónak kéne lennie!
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
Sziasztok. Mit tudnék csinálni ezzel a tonerrel, hogy ne nyomtasson nekem bele ilyen csíkokat? Újonnan lett véve (utángyártott), de már újonnan is ezt csinálta. HP Q2612A egy 1010-es nyomtatóban.
Visszaviszed ahol vetted, és kicserélteted.
Ez sajnos nem kivitelezhető. Más ötlet?
Szétszeded, és kicseréled a hengert benne a régivel.
Ez sem jó, mert a régi 3x volt töltve, és hengert kellene benne cserélni, tehát azt a hengert nem akarom beletenni.
Akkor veszel egy üreset, aminek a hengere jó és azzal cseréled.
Igen, ez remek ötlet, csak gondoltam, a hiba okát kellene megszüntetni, és akkor működne normálisan, csak nem tudom mi a baja. Ehhez kértem segítséget. Mert valami oka csak van, hogy végigcsíkozza a lapot egy adott helyen.
Üdv mindenkinek. Van egy Samsung SCX-4300 multifunkciós lézer nyomtatóm.
Hibaüzenetet ír, amit sikerült kiderítenem h. a Fuser egységgel van gond, azon belül a két termosztát adta meg magát. Kérdésem az lenne hogy hol lehet ezt az alkatrészt beszerezni? 170 c. fokon nyit 108-oz zár. az alkatrészről kép mellékelve. Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |