Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   54 / 117
(#) zsoltee0001 válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Az a biztosíték nem véletlen ment ki, gyanítom, hogy zárlat van a skenner mozgató vezérlő IC-jébe.
A léptetőmotor áramköröknek gyakori hibája, a védődióda zárlat, ami valószínűleg integrálva van, ha nem, akkor mázli.
Üdv
(#) zaza99 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Az Adf-be beszorúlt egy lap és az vágta ki. Most működik minden része rendesen.
(#) zsoltee0001 válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Egy beszoruló papír miatt nyomta le a biztosítékot?
Nem gyenge...
(#) zaza99 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Szerintem megakasztotta a mechanikát.
Most ahogyan tesztelgettem olyan probléma jött elő, hogy a ccd vezetékén van egy törés ami nekinyomódik az üvegnek és visszafele jövet kersztbe fordul a ccd és megakad. A ccd csak rá van téve a tengelyre, alul nem fogja semmi. Megnyomogattam a vezetéket, most jó ,de meddíg? Mit lehet vele kezdeni?
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013

P1000204.JPG

(#) sargarigo válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Az a törés ott nem nagyon tetszik! Próbáld meg esetleg kisimítgatni óvatosan! Annak szép egyenesnek kellene lennie, és ívben hajlania ahogy mozdul a szkenner. Idővel előfordul a kábel törése is, ami szemmel nem látható ugyan, de a másolt képen kihagyásokat okozhat. Könnyű felismerni, mert ha a konfig-oldalt kinyomtatva tökéletes, akkor az a baj. Csak azért mondom, mert ha így meg van gyötörve a kábel, akkor várható ez is.
(#) zaza99 válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Nem simul ki, az ív része kerül függőlegesbe mikor a ccd alaphelyzetbe áll.
(#) Pyte válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Annak pedig nem kéne úgy meghajlania az ha sokat használod akkor meg fog törni sajnos Itt tudsz venni hozzá ha nem akarsz sokat kutakodni, biztos lehet olcsóbban is venni, de itt nem kell viszonteladónak lenni, hogy tudj vásárolni.
(#) hanczur válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Még a rossz dobbal kísérleteztem.
Van két új koszolós és egy régen kibontott kazettám.
Most visszatettem az új OPC dobot, és a pizsamákat nyomtatom. (öntesztábra)
Amióta a dr blade-t kimostam, azóta sikerült fehér területet nyomtatni, de a bal felén a papírnak szürke csík jelenik meg. A harmadik lap után állandósul a szélessége.
Amit nem értek, hogy a lenyitható ajtóban a nagyfesz egyetlen rugóval kerül át a primary corona közelébe. Semmi elektromos kapcsolat. Csak sztatikusan húz át a szivacsgörgő tengelyére. Van még egy 68M -s ellenállás a tengely és a lemez között. Ennyi elég?
Mindegy, a pizsamás képen úgy tűnik, marad ugyanaz a szürke sáv.
Kivettem a hengert, és lefényképeztem a lehúzó görgőt is.
itt_foltos
A görgőt kivéve méregettem tolómérővel a blade távolságát a rés szemközti falától, és pont ott kisebb, amelyik oldalon koszol.
Most már épp az idegesít, hogy a hulladékgyűjtőéről le kell tépni a fedelet, hogy másikat rakjak bele, mert ott a csavar alatta.
(#) zsoltee0001 válasza hanczur hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

A blade nem töröl azon az oldalon.
Az a rés amit írtál, hogy nem egyforma, a blade szélétől mérted, vagy a fém résznél.
Vagy a blade gumi része van oda, vagy valami el van deformálódva, nézd meg egyenes-e.
Kiszárad, elveszti formafelvevő tulajdonságát, elhajlik.
Pont ma bontottam és találkoztam egy atom régi gumilappal, úgy tört mint a kex
A töltő feszültségnél mikroamperek játszanak, nem kell félni kontakthiba miatt.
Üdv
(#) hanczur válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Köszi!
Most hallgattam eg végre a http://www.youtube.com/watch?v=UWkTawxQrR0 klippet, és eddig áztattam a műanyag pengét szilikonspray permetével.
Azzal már majdnem jó lett.
Ezután megkentem az élét szilikonzsírral, és az első majdnem teljesen tiszta nyomtatás kijött.

Még nem merek örülni, de ...
(#) hanczur válasza hanczur hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Magyarázat: Elhangzott a lubrifikante szó, és az kenőanyag portugálul. Azaz ott keresgéltem a szilikon olajjal. Már csak megerősített a kép. Éppen a porleválasztó pengét kente meg szivacsos gurigával.
(#) hanczur válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Kimaradt az előbb. A gumiszéltől mértem a szemközti fal műanyagjáig. Csak nem voltam biztos magamban, mert a gumit nehéz mérni.
Itt az eredmény képen.
Végre!
(#) sargarigo válasza hanczur hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Azért csodát ne várj! Ha már öreg a blade, akkor újra elő fog jönni a hiba, újra neki kell esni, és nem biztos hogy újra sikerrel jársz! Szerintem invesztálj be egy újba, ha más baja nincs a gépnek!
(#) hanczur válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

A kazettát én bontottam ki a hétt elején. Fóliás volt. Én téptem ki lezáróját is. Csak valahol állt pár évet. Szétszedve láttam a pengén rászáradt fehér foltot, csak még nem gondoltam, hogy ez mi. Rugalmasnak tűnt megfogva, s mivel nem ezzel foglalkozom, nekem sokváltozós ez az egyenlet.
Meg különbenis hadd örüljek neki!
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
(#) sargarigo válasza hanczur hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Idézet:
„Meg különbenis hadd örüljek neki!”

Tőlem...
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
(#) hawgabi hozzászólása Márc 23, 2013 /

Üdv mindenkinek. Adott egy Brother HL-2030-as lézernyomtató. Egész eddig hibátlanul üzemelt, míg egy elhamarkodott pillanatomban összedugtam egy WinXP-s géppel. Rögtön felajánlotta a firmware frissítést. Le is frissítette, majd azóta folyamatosan világít a Drum lámpa. Elötte 1.16-os ROM volt rajta, most meg 1.30-as.Van esetleg valakinek ötlete? Előre is köszönöm.
(#) laszlokunstar válasza hawgabi hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Visszabutítás esetleg?
Nem szakadt meg a kapcsolat frissítés közben?
(#) hawgabi válasza laszlokunstar hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Nem szakadt meg. A végén kiírta hogy rendben. Visszabutítani hogyan? Kéne hozzá a régi rom,de égen-földön nem találok.
(#) laszlokunstar válasza hawgabi hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Esetleg innen?
(#) hawgabi válasza laszlokunstar hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Sajnos ez van fent most.
(#) Pyte válasza hawgabi hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Érdekes egy firmware frissítés után nem kéne neki világítani. A régi firmware-t nem hiszem, hogy vissza lehetne tenni, Samsung nyomtatóknál nem megy vissza az biztos. Ki lehet resetelni, hogy ne világítson a led. Ajtót lenyitod megnyomod a GO gombot hosszan 5-6 másodpercig amíg nem világítanak a ledek, mikor az összes ledd világít akkor elengeded a gobot az ajtót becsukod ki-be kapcsolás és elvileg már jónak kéne lennie!
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
(#) Haszuboy hozzászólása Márc 25, 2013 /

Sziasztok. Mit tudnék csinálni ezzel a tonerrel, hogy ne nyomtasson nekem bele ilyen csíkokat? Újonnan lett véve (utángyártott), de már újonnan is ezt csinálta. HP Q2612A egy 1010-es nyomtatóban.
(#) Gabó válasza Haszuboy hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Visszaviszed ahol vetted, és kicserélteted.
(#) Haszuboy válasza Gabó hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Ez sajnos nem kivitelezhető. Más ötlet?

Szétszeded, és kicseréled a hengert benne a régivel.

Ez sem jó, mert a régi 3x volt töltve, és hengert kellene benne cserélni, tehát azt a hengert nem akarom beletenni.

Akkor veszel egy üreset, aminek a hengere jó és azzal cseréled.

Igen, ez remek ötlet, csak gondoltam, a hiba okát kellene megszüntetni, és akkor működne normálisan, csak nem tudom mi a baja. Ehhez kértem segítséget. Mert valami oka csak van, hogy végigcsíkozza a lapot egy adott helyen.
(#) xxaba5 hozzászólása Márc 25, 2013 /

Üdv mindenkinek. Van egy Samsung SCX-4300 multifunkciós lézer nyomtatóm.
Hibaüzenetet ír, amit sikerült kiderítenem h. a Fuser egységgel van gond, azon belül a két termosztát adta meg magát. Kérdésem az lenne hogy hol lehet ezt az alkatrészt beszerezni?
170 c. fokon nyit 108-oz zár. az alkatrészről kép mellékelve.
Előre is köszönöm!

IMAG0081.jpg

(#) sargarigo válasza xxaba5 hozzászólására (») Márc 25, 2013 / 1

Ha már kivetted őket, akkor kopogtasd jó erősen az asztallaphoz őket, hátha visszaugrik bennük a bimetál! Vagy dobd be a fagyasztóba!
Nem kell oda újat venni!
Következő: »»   54 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem