Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC VGA -> TV Scart
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 29, 2005
Témakörök:
Jó estét! Szeretnék kérdezni!Mégpedig azt,hogy egy beltérit össze lehet kötni egy vga bemenetelű lcd monitorral? a szobából szeretném kihozni a képet a konyhába beállított monitorra.
A scart vgat kilőttem mert vettem olyan kábelt de nem működött van rajta még hdmi és rgb kimenet! Köszönöm szépen a segítséget!! Sziasztok.
Szia!
Sima kábelekkel, átalakítókkal nem fog menni. PAL-VGA konverter kell, ami áramkört is tartalmaz. Ára olyan 5-10 ezer körül mozoghat. Vigyázz, a VGA-PAL konverter NEM jó, nem mindegy az irány!
Köszönöm szépen Action2K!
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
VGA SCART megoldásra esetleg ez? Nem készítettem el , de ha valaki megteszi jelezzen vissza működik e.
Hello!
A megoldás működik, de nagy valószínűséggel a te VGA kártyádról nem! (Persze, ha elárultad volna a videokártyád típusát...) Ha TV felbontásra átkapcsolható a VGA kimenet...
Sziasztok.
Az lenne a gondom, hogy én is szeretném összekötni a gépemet a tv-vel. A videó kártyámon van S-video, ezt rákötöttem az AV bemenetre, ezzel megy de elég gagyi a kép. A videókártyán van még kettő DVI kimenet, a TV-n pedig vagy egy SCART/RGB , egy SCART/YPB feliratos csati, és található még rajta 5 rca csati amin a következő feliratok olvashatóak : Y,Pb,Pr, L, R . Azt szeretném kérdezni hogy mi a különbség a két scart és az RCA csatik között, illetve van e erre tuti megoldás?
Szia!
Igazából mindegy, hogy S-video, SCART/RGB, SCART/YPB vagy Y,Pb,Pr, ha a bemeneti jel sztenderd PAL 720*576-os. S-video: 2 árnyékolt ér. Egyiken a szinkron jel+fényerő, a másikon a színjel. SCART/RGB: 4 árnyékolt ér. Egyiken a szinkron jel+fényerő, a másik hármon egyenként a színjel. Y,Pb,Pr (component): 3 árnyékolt ér. Egyiken a szinkron jel+fényerő, a másik kettőn kombinálva a három színjel. Ez a rendszer már alkalmas az analóg HD átvitelére is. Az L, R a két hangsáv. SCART/YPB (component): Egyezik az előzővel, csak megy csatiban az egész. Ha a tévéd HD-s, akkor a Y,Pb,Pr (component) csatit próbáld összehozni a VGA csatival (melléklet), s elérhetsz jó képminőséget. Persze ehhez a videokártyádnak támogatni kell a Y,Pb,Pr (component) üzemmódot. Mi a tuti? Attól függ, hogy a leggyengébb láncszem mit tud. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Szia!
A SCART/RGB-hez annyit fűznék hozzá, hogy az RGB-jelek már önmagukban hordozzák a világosságjelet, ezért a kompozit-csatorna csak a szinkronizáció miatt kell.
Sziasztok
Lenne egy laptopom aminek intel HD 3000-es videokártyája van, VGA és HDMI kimenettel. Erre van valami megoldás hogy egy sima csöves TV-hez csalakoztassam scart-on?
sziasztok
Én is a laptopom akarom összekötni a tv-mel.(régi fajta tv scart és s video bemenettel.) Alaptopomon van egy vga kimenet és gondolta ma vga scart kábelre hogy olcsón megússzam. Lehetséges akkor ez? és ha igen tudnátok linket adni ilyen kábelről? előre is köszönöm!
Üdv!
Nem fog összejönni egyszerűen a dolog, több ezret rá kell költened, ha mindenképpen ezt akarod. Meg kell venned a kész átalakító készüléket. Amiért nem egyszerű: A VGA képfrissítése minimum 60Hz és progresszív a pásztázás, a TV képfrissítése 50Hz és váltottsoros a pásztázás. Ezeket az eltérő paramétereket a mai videókártyáknál nem igazán lehet szoftveresen felülbírálni. Csak régi ATi kártyákkal volt igazán használható. Ezek az egyszerű kapcsolások amikkel tele van a net, csak olyan helyen működött régen, ahol 60Hz-es a TV szabvány képfrissítése (USA, Japán, stb.).
Sziasztok
A minap hozzájutottam egy VGA02Z konverterhez de nem tudom megállapítani hogy most csak a BNC-nén érkező jelből tud VGA jelet csinálni vagy forditva is. Ebben kérnék egy kis segítséget. Üdv Kovács
Sziasztok!!!
Én a Set Top Box-ot szeretném összekötni egy monitorra. Tudnátok nekem adni egy bekötési rajzot? A monitor egy Samsung LCD monitor VGA-csatlakozóval, a set top box-on Hdmi és Scart csatlakozó van.
Üdv!
A bekötési rajz nagyon egyszerű, mivel nincs ilyen. A SCART-ot még be lehetne kötni a VGA-ra, mert megvan ott minden ami kell, csak sajnos a PC monitor nem ismeri a Interlaced módot. Csak Progressive Scan módban hajlandó üzemelni, emelett még a képfrissítési frekvenciával is lenne problémája. A monitorok általában 60Hz-nél lejjebb nem tudnak üzemelni, a Set Top Box pedig 50Hz-et küldene ki neki. Ha a monitoron lenne DVI csatlakozó, akkor ahhoz létezik HDMI átalakító, de ott is kérdéses lenne a működés a felbontás és a képfrissítés miatt. Két megoldás van (sajnos mindegyiknek anyagi vonzata van): 1. Eladod a mostani monitort és veszel egy olyat amin van HDMI csatlakozó (ezek kicsit drágábbak egy átlag monitornál). 2. Veszel egy monitor méretű TV-t és azon lesz legalább 2db HDMI, plusz még tudsz is rajta TV-t nézni és ugyebár hangszóró is van benne (A hátránya, hogy nem olyan szép a képe, mint egy monitoré és ritka belőle a FullHD-s).
Sziasztok!
Van egy újabb típusú LG CRT tévém, aminek van VGA és S-Video bemenete is, amit szeretnék a PC-hez csatlakoztatni. Vettem egy VGA kábelt, amivel összekötöttem a PC és a tévé VGA bemenetét, azonban a tévé elvileg csak 640 x 480 felbontást tud, míg windows 7 alatt a legkisebb felbontás 800 x 600. Valaki tud esetleg valamilyen megoldást? Mondjuk olyan filmlejátszó programot, ami képes 640 x 480-as felbontással kezelni a VGA-t? A PC-men van DVI, illetve HDMI kimenet is, ha segít valamit. Köszi szépen előre is!
Szia, próbáld meg szoftveresen beállítani. Link
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
A képed alapján sikerült megtaláljam a megfelelő beállítást A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2014
Sziasztok!!! Én egy LCD monitort szeretnék össze kapcsolni egy DVB-T tunerel. A lent látható bekötés szerit csináltam meg. Először kipróbáltam egy DVD lejátszóval és tökéletesen működőt. Meg is lepet a dolog mert azt olvasgattam hogy ez nem nagyon fog működni, utána kipróbáltam a Set Top Box-al de annál nem történt semmi. Mivel lehet itt a probléma??? A válaszokat előre is köszönöm!!!
Szia úgy érted hogy SCART-ot szeretnél VGA-ra átalakítani?
A VGA-nak szüksége van horizontális - és vertikális szinkronjelre, itt pedig ha jól látom csak a horizontális szinkron van bekötve. Ez a kapcsolás szerintem fordítva működik, VGA-t alakít át SCART-ra. Egyáltalán csodálkozom hogy DVD lejátszóval működött. Ráadásul a SCART általában 50Hz-en a VGA pedig 60Hz-en működik. Ha SCART-ot szeretnél VGA-ra átalakítani, akkor a kompozit videojelből kell leválasztani a szinkronjelet, például LM1881 IC-vel. De még akkor is ott a probléma a frekvenciával... A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2015
Igen a SCART-ot szeretném VGA-ra átalakítani! A netten meg is találtam ezt a lett látható kapcsolást, szerinted van rá esély hogy ezzel működni fog??? Mert a Set Top Box-om, Full Hd-ban képes 60Hz generálni...
Köszönöm a segítséget! Valahonnan be szerzem az alkatrészt, és jelzek, hogy lett e belőle valami.
Az y-pb-pr kimenetekről beltéri egységről csak 720-as bontásban tudnám átküldeni pc monitorra a képet. De hogyan kell ezt átalakitani rgb+ szinkron jelekre? Milyen viszonylag egyszerű áramkör alkalmas a megoldásra? Gondolom csak 60 Hz (ntsc) módban működne.
Szia nem túl egyszerű Bővebben: Link.
És ebben még nincs benne a szinkron leválasztó. A szinkronjelet az Y világosságjelből kell leválasztani.
Az LMH1251 (talán jól tudom) elvileg megfelelhet a célra? És itthon beszerezhető?
Elvileg megfelel, csak elég nehéz nehéz hozzájutni.
Szerencsére van belőle , igy az smd panelt kellene megépiteni hozzá. De az smdhez kézzel fimon rajzolat elkészitése kritikus kicsit bizonytalan kézzel. Egyéb felszerelésem nincs. 3 db panel kellene. Hol oldhatom meg viszonylag olcsón?
Üdv, mindenkinek!
A segítséget szeretném kérni, számítógépből monitor vga csatlakozót scart, vagy rca csatlakozóra átalakításra videojelet, de úgy hogy a monitor is üzemeljen, és a tv is megkapja a jelet scarton vagy rca-n keresztül, hanggal együtt. Köszönöm a segítséget.
Egy ilyen készülékkel megoldható...de ha a "hangot" is hallod a VGA monitorodból, ahhoz külön kábel van használva.
Persze vannak HDMI bemenettel ellátott "VGA" monitorok, amelyek a HDMI kábelen fogadják az audio jelet is... A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |