Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
100v-os tölcsérei kiválóak, 100v os erősítője és a 2x150w os is jó.
És a hangfalai? Mondjuk az RHC 15 vagy a HD 15?
Ezek olyan áron vannak kb. mint a JBL JRX-115, csak sajnos a JBL-be drivert kéne cserélni, mert a gyári driver úgy láttam, hogy a magas hangogat nem igazán szereti.
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van nekem egy kicsi (a legkisebb) behringer keverőm, és 2db aktív hangsugárzó meghajtására szeretném használni és egy nagyobb területet szeretnék átfogni. Nos a kérdés a következő: Ha veszek 15m jelkábelt, ami mono, 2 db 6,3 jack dugóval felszerelem, és ezzel kötöm be az egyik hangsugárzót akkor nem lesz jel veszteség ekkora kábelen, Illetve nem szed össze nagyon sok zajt? Előre is köszönöm. Üdv B
Nem tudom, mit értesz jól szerelés alatt.
Alapba ne mono vezetékkel kösd be hanem rendesen szimmetrikus adottságokat használd ki. Azért találták ki hogy a zaj ami keletkezik a vezetékben a végén kiüsse egymást, azaz nem lesz zaj. Mono vezetékkel előfordulhat. Nem mindegy a vezeték minősége sem, volt olyan hogy mikrofonnak vettünk és mikor rálépünk a vezetékre beleropogott a hangba.
Jó hogy ez szóba került. Kipróbáltam egy másik keverőn, amin van XLR kimenet, és azon sokkal zajosabb. Amikor aszimmetrikus jack kábellel használtam, sokkal kisebb a zaj.
Ahhoz, hogy kihasználd az aszimmetrikus jelátvitel előnyeit, a jeladó, és a fogadó készüléknek is ilyennek kell lennie.
A szimmetrikus jelhez képest az aszimmetrikus 1/2-ed nagyságú, így a zaj is, plusz a másik keverő lehet zajosabb.
Előttem mondtak már pár intelmet, de a jól szerelésbe az is bele tartozik, hogy pozícióhelyesen legyenek bekötve a csatlakozópontok, az esetleges átkötések. Ráadásul a szimmetrikus 3p canon-nak kétféle szabvány bekötése van (régi - új).
A keverőn tuti nincs szimmetrikus kimenet?
Sziasztok!
Bocs, ha nem jó helyen kopogtatok, de tudna nekem valaki segíteni ehhez magyar leírással. Köszönöm! Bővebben: Link
"A magas hangokat nem szereti"
Vannak magasai bőven, egyszer hallgasd meg! Egyébként meg 2kHz-től indul a "magassugárzó" Egyébként pont ezeket írtam, hogy vannak trükkök... A hangváltó kondijait cserélni kell.
Másik alternatíva , venni egy jó hangsugárzót.
A kondikat akkor is ki kell cserélni...
Sziasztok. Egyik barátommal, tanyájukon szoktunk bulikat rendezni. Van néhány kisebb hangsugárzónk, pár kisebb erősítőnk. (2x250W 3 utas bass reflex, 4x100W 2 utas bass reflex, barátomnak 2db épített zárt mélyláda, 400W-os fetes végfok))
Amíg beltérben, magában a házban rendeztünk a partikat ez bőven elég is volt. Viszont, lassan jön majd a szebb idő, és szeretnénk kicsit nagyobb méretű bulikat rendezni, de azt már kint az udvaron, amihez a mosatni felszerelés kevés. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mit ajánlotok egy kb 7x7 méteres szabadtéri hely bezenélésére? Természetesen a jelenlegi felszerelés is el lesz helyezve, de véleményem szerint kettő darab hangsugárzó valami kicsit komolyabb nem ártana. Én arra gondoltam, hogy kettő darab hangsugárzót készítenék ami a tér két sarkában helyeznénk el kb ember magasságban. Mi a véleményetek és mit ajánlotok egy ekkora tér hangosításához?
Szia!
Lehet, hogy nem jól értelmezem, de nektek, 8 db hangsugárzótok van, és az nem elég 49 négyzetméterre? Fontos még azt tudni, hogy mekkora az érzékenysége a hangsugárzónak, mert a dB-t hallod és nem a wattokat. Volt sajnos dolgom max 96 dB érzékenységű hangsugárzókkal, abból tényleg nem elég 8 darab se. De ha jó érzékenységű hangosító berendezésed van, akkor szerintem elég. Most rákaptam az aktív hangsugárzós témára, és két kompaktot használok, miben 101dB-es Eminence 12" kappa hangszóró van, stage-line magas + piezo a 22 kHzes tartományért. Mindez egy 310W os beépített erősítővel és 18dB/oktávos hangváltóval. Ez elég szabadtérre is, ha a mély kevés, akkor még megtámogatod 1-2 subbal, de még akkor is 4 db hangsugárzónál tartunk. Bocsánat, hogy sokat dumálok, remélem nem bánjátok, hogy leírtam a véleményemet. Minden jót. Üdv. B
Szia, köszi a választ. Mennyiségileg van, de mind beltélre való... Nekem 2db MNC a 3 utas nem hinném hogy túl sok a decibel... Még itthon is rá kell nyomni a lejátszó programban a mélyt (pedig a végfok előtt van egy alul áteresztő+ egy 3 sávos hangszín) hogy normálisan adja... Ezt a kettőt egyenként egy-egy TDA7294 híd hajtja. Aztn van a 4db 2 utas az nagyobb decibelű szerintem, mivel azok hifi hangsugárzók. 2-t a gyári hfi hajt 2-t 1-1 TDA7294 szimpla.
Havernak egy darab nagy mélyhez van csak erősítő, azt ki tudja hajtani DLD valami hangszóró van benne... Kint a helyszínen még nem próbáltuk ezt a összeállítást ,de valósínű ,hogy kevés lesz... Jövő hétvégén tervezzük kint összeállítani kipróbálni. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Huh, van baj...Így már értem hogy kevés.
Nos akkor azt tudom tanácsolni, hogy vagy nézel valami használt de jó minőségű hangsugárzót, vagy megpróbálsz építeni. De arra számíts hogy ha olyat akarsz építeni, ami megállja a helyét több helyen is. Akkor ez nem egy 5000 HUF-os hangszóróval kezdődik. Hangszórókból tudom ajánlani az Eminence, az Elektro Voice, a Celestion hangszóróit. Vagy a hazaiak közül a Reflexet a Garryt, vagy a Porkolábot. Bár az utolsó kettővel nincs személyes tapasztalatom. A két M.N.C az autós hangsugárzó, az tényleg kevés szabad térre. A hifi hangládák se igazán erre a célra valók. Én a helyedbe úgy csinálnám, hogy a "Dj pult"- vagy nem tudom milyen zenétek van- elé kitenném egymás mellé a két szubot amit a 400W-os fetes hajtana, két oldalára meg vennék vagy építenék egy korrekt széles sávú hangsugárzót és ezt meg megkergetném a TDA híddal. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
A zene a mai fiatalság igénye( én nem nagyon szeretem de én rendező vagyok, ne nekem tetszen). A másik mélynek elvileg építettet még velem haver egy másik fetes vége így véleményem szerint a már tudja rendesen adni, igaz zárt láda nem bass reflex. 2db TDA hidam van így arra kéne valamilyen széles sávút találni.
Igen az MNC volt már autóban, ott nagyot szól, meg szobában de kint gyanítom édes kevés lesz...
Az MNC-ről szerintem megvan itt a vélemény, keress rá.
A 4x100W-ról meg annyi, hogy nekem is hasonló hifim van itthon, de 4 utas hangsugárzókkal, de az se tud 100W-ot, max erős torzítással. Meg szerintem annyira az érzékenységük se jó. Ezekkel kültéren nem sokra mész, bár akkora területre valamennyire elég lesz. Inkább be kellene szerezni normálisabb hangsugárzókat és azokat meghajtani azzal a TDA híddal.
Én is így gondolom a MNC-k autóba lesznek amint lesz autóm )
Innen neked kell eldöntened, hogy mennyit akarsz rászánni.
Azt hozzá kell hogy tegyem, hogy nagy felszereléssel kültéren is meg beltéren is meg lehet szólalni, de kis cuccal csak bent
Ha van rá mód, akkor inkább bolti kész hangsugárzót vennék, mert építeni, tudnék, van annyi műszaki érzékem, csak az esztétika mégsem olyan meg ha megveszek bele egy olyan hangszórót meg magasat ahhoz, hangváltó, csatlakozók, lehet készen olcsóbban megkapom.
Esetleg tudnátok ajánlani valami olyan kültéren is helyét megálló hangsugárzót amit a TDA híd meghajt?
Hát ez az, hogy nem tudom Most én nézegettem argep.hu stb ilyen oldalon de elég vegyes az árazás...
Nemtudom milyen árban van egy normális sz**t nem akarok venni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |