Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CD lejátszó javítás
Ha a mechanika a helyén van akkor fej hiba lesz valószínűleg. Próbáld meg egy takarítással. Én izopropil alkohollal szoktam, ez a legjobb szerintem. Ha nem nem segít, egy kis lézer áramot lehet növelni. Ha ez sem segít neki akkor csere.
Üdv.
Köszi, már volt tisztítva is a lencse bár sima 70%-os alkohollal az egyik mert már régebben elfogyott az IPA-m és nem bírtam még sehonnan szerezni. Mugab-nak: már túl vagyok minden mechanikai hibaelhárításon. Általában WD40-et használok a legtöbb helyre már nagyon sok mindent javítottam DVD lejátszó hifik asztali CD lejátszók. De ez egy kutya fajta tegnap olvasgattam utána, de amúgy itt sokmindent lehetne állítani mármint nem sok de 3 poti van egy a fejáram meg még fókusz meg gain ha jól emlékszem. Már cseréltem fejet egy asztaliból szedtem ki ez is eredeti Japán fej. De nem tudom miért csinálták meg ilyenre ugye ez ha megakad nem azon a század másodpercen ugrál mint a legtöbb, hanem ugrik egy rohadtnagyot a fej. Már mechanikát is cseréltem, szerintem valami alapvető problémái lehetnek ezeknek a fajta lejátszóknak amiket ezzel a fejjel szerelnek. Vagy talán a "hangminőség" rovására megy a stabilitás mert 1 bites konverter van benne ha minden igaz gondolom közvetlen nagyon kis eltéréssel játssza a zenét, és nem tölt előre memóriába semmit.
A KSS fejekkel nincs semmi baj, az is elfárad mint a többi. Bár én a Philips gépeket favorizálom és azokkal nagyon ritka a gond. Ha a tisztítás és a lézer áram sem segített akkor a vezérléssel lehet valami gond szerintem.
Jó napot! Az a problémám hogy zenegépem a régebbi cd-ket tisztán lejátssza de amiket most írok ki azokat már nem. Recseg az egész mint amikor koszos a fej.
Sziasztok. Hogyan lehet beállítani az audio cd lejátszó motor vezérlését vagy annak a frekijét.
Találkoztam olyannal ahol potival lehet de az enyémen nem sajnos és nem pörög fel a cd. A motorja jó a vezérlő ic-t már cseréltem régebben. KA9258 Köszönöm előre is a válaszokat.
Sziasztok!
Lecseréltem a lézerfejet az említett CD lejátszóban! Beolvassa a lemezt de egy bizonyos pozíció után elkezd ciceregni a hang. Nem tudja követni a sávot. Mivel lehet ezt beállítani?
Sziasztok,
Marantz cd5001-esem van, és az a működési problémám, hogy a tálca nyitás után rögtön vissza is megy. 2-3 háromszor ezt csinálja utána kint marad. Mi lehet a baj? találkozott-e valaki hasonlóval, hova vihetném javításra? köszönöm: Csaba
Végállás kapcsoló hibás. Egy kis kontakt hiba okozza ezt.
Sziasztok,
lehet hogy nem jó helyre írok, mindenesetre itt is bepróbálkozok: van egy Daewoo AGC-5200 CD lejátszó, autóba való, nem működik. Biztosíték nincs a panelon, a 12 voltot megkapja. Elkezdtem méricskélni, és egy-két alkatrész kap áramot, de az IC-nél már jóformán nem mérhető feszültség. Van valakinek tapasztalata ilyen vagy hasonló cucc szerelésében? Üdv!
Üdv mindenkinek.
Valaki meg tudná mondani, hogy az RF jelet hol lehet mérni KSS-240-nél. Mellékelem a manual-ját.
Sziasztok!
Ha van valakinek soad70a manualja az jelezze már felém. Szükség lenne rá. Köszönöm.
Sziasztok!
Nemrég elővettem és leporoltam régi, körülbelül 14 éves Grundig márkájú mini HiFi tornyomat és gondoltam hat év szünet után ismét beüzemelem és pici fiam a zeneovi lemezeit fogja hallgatni vele. Sajnos a CD lejátszó megmakacsolta magát! Először fel sem pörgette és nem is olvasta a lemezeket. Ekkor kinyitottam a tetejét és egy puha (nyúlszőr) ecsettel óvatosan leporoltam az olvasófej lencséjét amitől aztán hirtelen meggondolta magát és olvasta de még le is játszotta a lemezeket! Ekkor gondoltam, ha már egyszer úgyis nyitva van megtisztítom a tengelyt is amin a fej közlekedik és ezt valamint a fogaslécet óvatosan megkentem varrógép olajjal mert ugye rend a lelke mindennek és ha már karbantartok akkor ne végezzek félmunkát Viszont ezek után elkezdett lejátszás közben akadozni és ugrálni. Van, hogy csak kicsit van, hogy többet előre ugrik Kezdtem figyelni a fogaslécet mozgató fogaskereket ezen látni, hogy amikor rendesen szól akkor a fogaskerék apró és egyenletes mozdulatokkal viszi a fejet de néha gondol egyet és nagyot mozdít rajta előre aztán meg egy kicsit vissza (gondolom korrigál) de van amikor hirtelen olyan nagyot megy előre, hogy megakad a zene. Időközben azt is észrevettem, hogy a fejet a agy panellel (alaplappal) összekötő kábelköteget ép, hogy csak megérintve megugrik a fej. De olyan is előfordult, hogy nem akadt meg csak rettenetes zajok keletkeztek a zenében vagy éppen kimaradt az egyik csatorna(csak az egyik oldal szólt). Arra gondoltam, hogy a kábelvégek kontakthibásak ezért a csatlakozókat szétszedem és kontakt tisztítóval megkenem majd újra összerakom de nem sikerült mert azok nem dugóval csatlakoznak hanem be vannak forrasztva. Az alaplapot és a fejet két darab egyenként nyolc vezetékből álló kábelköteg köti össze ebből csak az egyik érintésére produkálja a hibajelenséget. A kérdésem az lenne, hogy mik ezek a kábelek, ezeken megy a fej vezérlés is vagy azok a fejen lévő apró panelen vannak? Valamint, hogy ennek a kábelnek a kontakthibája okozhat-e ilyen hibát? Aki segíteni szeretne kérem szájbarágósan tegye mert nem vagyok hivatásos műszerész csak hobbiból próbálok javítgatni.... A segítő hozzászólásokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Nekem egy Philips cd-s kis rádióval van egy olyan problémám, hogy nem forgatja meg a cd-t... előzőleg a lencsét már meg pucoltam, mert az elég szutykos volt, illetve a lencse alatt volt egy döglött pók, azt is kiszedtem, majd a lencse visszakerült (bepattant) a helyére. A fejnél 1 poti van csak, annak állítására csupán csak a lézer ereje változik. A fej úgy tűnik keres, fókuszál, de a cd-t továbbra sem forgatja meg... Lehet vele valamit kezdeni szerintetek, vagy valami támpontotok lenne-e, hogy hol keressem a hibát? Előre is köszönöm a segítséget!
Ha nem követi a sávot az nagy gáz. Elméletileg a probléma 2 dolog lehet. Az egyik, hogy a fej nem áll teljesen merőlegesen a lemezre, a másik pedig, hogy az OPU grating-szöge elfordult, azaz a tracken tartó beam lézersugár nem a track melletti pit-re világít, hanem vagy 2 trackkel mellé vagy keresztbe van fordulva. Beállítása nem egy egyszerű mutatvány.
Sziasztok !
Adott egy panasonic sa-ak25 -ös hifi cd lejátszója és a gond az hogy megdöglött a lézerfej , és érdekelne hogy ezt a lézerfejet mivel lehetne helyettesíteni ami olcsobb mint a jelenlegi de ugyanolyan jól működik vele http://bolthely.hu/infotechkft/id/00614_RAF0150Z__RAE0150Z__gyari_lezerfej_ A választ előre is köszönöm
sziasztok kaptam egy cd s magnót de valamiért nem érzékeli a lemezt ha be teszem egy kicsit meg pörgeti de pörgetés közben el kezd kattogni aztán le áll és azt irja ki hogy nincs lemez a tárban valaki tudna segiteni hogy ezt be tugyam állitani? Mert szerelőhöz nem szeretném vinni ha meg lehet oldani ezt hűzilagis elölre is köszönöm.
Szia Barnapili! Nekem is hasonló gondom támadt egy lejátszóval és le is poroltam a lencsét egy puhaszőrű ecsettel és most teljesen tisztának és fényesnek tűnik a lencse és ezáltal a helyzet is javult, mert már elindítja a lejátszást de igencsak nem tökéletes mert össze vissza akadozik és ugrál Esetleg tudsz ajánlani valami tuti módszert arra, hogy hogyan kellene megtisztítani, hogy jó is legyen?
Ki szoktam fújatni levegővel.Persze nem 12 Barral.Ha le lehet szedni a műanyag védőburkot,akkor leveszem,és benyúlok a lencse meg a lézer közé egy vattapamaccsal,és kitörölgetem ott is.Picit lehet tekerni a potin is,ideig óráig az is javít a helyzeten.De mielőtt megtekered,jelöld össze,hogy vissza tudd állítani.Kb ennyi.
István
Sziasztok.. Nálam az lenne a gond a cdj 200 asomnál hogy amikor bekapcsolom 6 piros csík jelenik meg a képernyőn és nemtudom mi lehet a gond vele.. Kiégve nincs semmi szerintem mert volt vele törődve nem volt dobálva stb.. Szalagkábel hiba esetleg lehet? Mert semmi sem megy rajta cd-t nem veszi be semmire sem reagál. Valakinek volt már ilyen hibája?
Előre is köszönöm!
Sziasztok . Van egy grundig hifim aminek a cd-je szórakozik kicsikét . CMD12 optika van benne ez megegyezik a philips , martz cd-ben használt fejjel, elektronikával . A hibája nem ismeri fel a lemezt. Ajtó behúzása után a fej fokuszál , aztán (No disc) . Tisztítás után ugyan ez a hiba , de sokadik ajtónyitás után, ha meg gondolja magát akkor tökéletesen működik . Mindegy hány lemezt próbálok ki, mindet tökéletesen játssza zökkenő mentesen . Viszont ha kikapcsolom 1 órára onnantól kezdve újra nem ismer fel egy cd-t sem . Az optika szerintem jó mert tökéletesen játsza a lemezt ha jó kedve van , így én az elektronikára tippelnék. Valami tanács esetleg ?
Sziasztok!
Jópár hónapja vettem egy Denon dupla CD vezérlőt, és nagy szerencsével sikerült megvennem hozzá magát a CD lejátszót. DN-2000F-ről van szó. A problémám az hogy egyikről se tudom azt hogy működik-e, mivel nincs összekötő kábelem. Honnan tudnék ilyet szerezni? Azt olvastam hogy valami Mini-DIN 8 pin, de abból is van millió féle lábelhelyezés. A CD részét ha bekapcsolom világít rajt szépen a led, de a tálcákat nem adja ki, nem csinál semmit, nem tudom, kikéna adnia vezérlő nélkül is a tálcát ha megnyomom rajt az eject gombot? Köszi!
Honnan szedjek pont ilyen kábelt?
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2013
Van egy Reloop RMP2 cd lejátszóm amibe megment a mechanika.
Rendeltem hozza vadonatúj mechanikát olvasófejjel, miután kicseréltem beveszi a cd-t de nem olvassa, nem is pörgeti fel a lemezeket. Ha valakinek van ötlete miért kérem segítsen.
Rövidzárat eltávolítottad?
Ez volt a probléma. Eltávolítottam és tökéletesen működik.
Köszönöm!
Sziasztok!
Van egy Philips CD610 lejátszóm. CDM4/19 mechanika van benne. Átalakítottam, non oversamp. Módosítást a neten találtam. Működik is tökéletesen, csak időnként előfordul egy két reccenés, apróbb ugrás a hangban. Nem történik track elhagyás. Kiiktatódott az SSA7220 ic. Abban volt hibajavító, ha jól tudom. Most fogok tápkondikat cserélgetni. A hiba időszakos. Írott, és nem írott CD vel azonos gyakorisággal jelentkezik. Sajnos szkópom nincs. Ötlet?
Szia!
Ötletem az nincs, de érdekelne, hol lelted az átalakítást - van nekem is egy elfekvő ilyesmi... |
Bejelentkezés
Hirdetés |