Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   216 / 581
(#) botesz válasza VIM hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
A "felező" vagy más néven féltöltet gomb általában csak a víz szintet csökkenti a mosási időn nem változtat.Egy hasonló van most nálam is (AWT 2284-800) az sem fűtött.Szerencsére a fűtőszál csere megoldotta a problémát.Nem tudom hogy az a modernebb milyen de ennél alul a fűtőszál mellett van egy 90C os hővédelem.Lehet hogy Tiedben is van ezt nézd meg.
(#) VIM válasza botesz hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Szia! Az "ECHO" gombja felezi a vizet és az energiafelhasználást, de az idő az meghosszabbodik. Ennek nincs ilyen termosztátja csak a fő NTC, ami a beállított hőfokot hivatott ellenőrizni. Most még arra gondoltam, hogy van-e a fűtőszál csatlakozási szálában beépítve hőbiztosíték, ami benne van a szigetelő csőben és nem vettem észre, mert a rajz szerint lennie kellene. No majd holnap megvizslatjuk.
(#) lukovicsek válasza VIM hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Ha bemérted a fütőszálat akkor mmindegy hogy van e benne vagy nincs mert akkor füteni kell neki ha persze kap áramot, tedd rá a szintetikus programra és onnan indisd el az az a háromszög alaku jel, ha onnan inditasz egy mosást akkor egy pár perc mulva tekeredik a kapcsoló és megáll a fenti részen aztán megint tekeredik és meg kell neki állni pont az üres rész közepén, na ott kell neki füteni a vizet, akkor rámérsz a fütőszálra és mutatni kell neki a 220-at, ha nem megy el odáig akkor baj van ha pedig átugorja azt a rész és az üresrész közepétől egy kicsivel lejebb áll meg akkor az azt jelenti, hogy azt érzi hogy elérte a beálitott hőfokot, ilyenkor lehet panelon hiba vagy az ntc-nél hiba, de lehet a kapcsoló mechanikájában is mert ott kapcsolja rá az áramot a fütőszálra ezt onnan tudod hogy megáll ott ahol füteni kel és mégsem megy rá áram.

Üdv. Laci!
(#) drawdog válasza botesz hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Bármit csinálok, nem fejt. Holnap jön szakszervizes.
(#) VIM válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /
 
Szia Laci! Most már végképp nem lehet tudni mi van/lehet a géppel, mert két alkalommal is kapcsolta a fűtést a "szintetikusra" (napi vegyesre) kapcsoláskor. Kontakthiba volna, vagy a mérő áramkör a hibás? Vagy mégis fűtőszál hiba volna, mert az elég érdekes volna ha ilyet tud produkálni, mert előzőleg sokáig 40fokon mostak vele, mire nem akart fűteni, majd felemelték a hőfokot 60fokra és most ezen az opción sem akar fűteni. Következik a 90fokos limit . A csatlakozói közül még nem néztem meg a jelölteket, nem-e van valami befolyása a történtekre. A benne lévő relék mely funkciókat kapcsolják?
(#) lukovicsek válasza VIM hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /
 
Most akkor füt vagy nem füt? ha nem akkor a kapcsoló merre áll?
A panelen a relék a motort kapcsolják a fütést a mechanikus kapcsolóban lévő érintkezők kapcsolják.
(#) frank tibor válasza VIM hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /
 
Szia
A lényeget lukovicsek leírta, a fűtőáramkört lakatfogóval vagy áramméréssel ellenőrizheted. A hőkorlátozó biztosítékok a főtőbetétben vannak ezeket külön nem tudod kimérni. A mérést az NTC végzi. A beállított hőfok elérésekor a motor továbbtekeri a kapcsolót ami mechanikusan kikapcsolja a fűtőáramkört.
(#) solider válasza joco19 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Köszönöm.
Beszerelve minden lámpa világít reset után semmi.
(#) joco19 válasza solider hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Idézet:
„R56 ellenálláson keresztül kapja a 230 V-ot a Viper táp iC, ez látja el 5 Voltal a kondenzátort . Erről a tápról kapja a feszültséget a processzor is. Ilyenkor, ha a kondenzátor felpúposodott , akkor kiég az R56 , de méréssel ellenőrizni kell a zárlat hiányát, különben a processor is tönkre mehet, vagy már tönkre is ment. Ha az R56 kiég , akkor a Viper már biztosan halott , cserére szorul .
Rosszabb dolog viszont a két ellenállás , az R1 és R3 , mert ezek a motorfordulatszám jeladójára csatlakoznak és akkor égnek ki , ha víz került a motorcsatlakozóra”

Ezt találtam erről .
(#) solider válasza joco19 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Köszi megnézem kiméregetem
(#) mrrack hozzászólása Ápr 11, 2013 /
 
Sziasztok!

Szárítógép, Privileg Sensation 816 CD
A probléma vele, h a vezérlő elektronika nyákján lévő vezetősáv működött biztosítékként Magyarul, elégett egy vezetősáv darab. Ezt még tudom javítani. A fűtőtest lett zárlatos. 5 vezeték megy oda, fehér-feketével közvetlenül működtethető a fűtő szál 1 része (1000 és 1400W fokozat is van rajta) Van még 2 kék és 1 piros. A fűtőtesten van a fényképen látható kettő alkatrész. Kb. 0ohm az ellenállásuk. Pontosan mik ezek, hőérzékelők?
Lehet ezt valamivel pótolni?
Köszi

DSC00115.jpg
    
(#) lukovicsek válasza mrrack hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Szia.

Ezek hőkapcsolók bizonyos hőfok elérése után lekapcsolják az áramot a fütőszálról, ha szakdást mérsz rajtuk akkor rosszak, de ha csak a jobb oldali szakadt akkor annak van a közepén egy pici piros pont ami be van öntve azt ki kell jukasztani és ha óvatosan egy tüt belenyomsz vagy egy vékony acélszálat akkor visza lehet kattintani egy próbát megér, ha nem akkor kiszeded őket a fém foglalatból és az oldalukon rá van irva, hogy hány fokosak és ugy kell bele szerezni fok után, csak meg kell nézni mitől hevült tul a fütőtest, sokszor a gép hátuljában lévő nagy kerek posztó tömitő sáv hibája, vagyis az tömiti a gépet és vigyáz hogy a levegőt a ventillátor a fütőtesten keresztül szivja, ha már elkopott vagy ha nics benne akkor szokott ilyesmi előfordulni. Üdv. Laci!
(#) mrrack válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Köszi!

Már előrébb vagyok így. Ha jól értem, akkor ezek bimetálok. Még annyi, hogy honnan lehet rendelni, venni ilyesmit?
(#) lukovicsek hozzászólása Ápr 11, 2013 /
 
Sziasztok!

Egy Ariston panellel bajlódok amiben 6db IGBT van 3db kicseréltem aztán a másik hármat is a gép be is indult csinál is mindent ahogyan kell csak ha elér a centrihez és nagyobb fordulatra kapcsolna akkor egy ideig pörög aztán leáll és nem csinál semmit vagyis nem tud teljes fordulatra felpörögni.
Valaki javitott már ilyesmit?

Kösz mindenkinek.

Laci
(#) lukovicsek válasza mrrack hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
nem tudom most igy de klixon-nak hivják plusz oda irod hogy hány fokos, ha jól emlékszem 125-körüli aztán a google kidobja
(#) mrrack válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Ok, köszi. Holnap neki esek.
(#) lukovicsek válasza mrrack hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
De ha van otthon egy rosz kávéfőződ akkor abban is van megkel nézni hány fokos nem muszály pont ugyanaz de nagy eltérés azért ne legyen
(#) mrrack válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Na, ezt jó tudni
A hibajelenség egyébként az volt, hogy hiába indították el a gépet, nem csinált semmit, se fűtés, se motor, csak sípolt. Gondolom a vezérlés letiltott mindent.
(#) lukovicsek válasza mrrack hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
ezeknél bármi bármivel lehet kapcsolatban ugyhogy nincs kizárva de az is lehet hogy még valami elszált benne. A spirálok milyen állapotban vannak?
(#) mrrack válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Miután átfújtam kompresszorral egész jó, nincs szakadás. A feket-fehér vezetékek közvetlenül 230V-ra kapcsolva fűtenek rendesen. Nem vörös izzásig, de elég forró. Megy még rá a piros, de az sorosan van kapcsolva az egyik hőkapcsolóval. Mondjuk azt nem értem, hogy ha a hőkapcsoló zárt állapotban van, akkor miért van zárlat a piros feketével és a fehérrel is?
(#) lukovicsek válasza mrrack hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Ha jól emlákszem az egyik vezeték közös és a másik kettő a két spirál vége vagyis az áram mindkét spirálra a klixonokon keresztül megy mert ez a védelem a tulhevülésre ha valamelyik leold akkor egyik spirál sem kaphat áramot tehát van egy közös vezeték ahol a két külön teljesitményü spirál egyik szálja össze van kötve aztán a másik kettő vezeték amire az elektronika kapcsolgatja az áramot, te szerintem ugy vezettél rá áramot hogy a kát spirál sorosan volt össze kötve és ez is volt most a nagy szerencséd, mert ha külön kapcsoltad volna az egyire akkor az kb 2mp alatt elég ha nem hüti a ventilátor mert a gépbe amikor be van kapcsolva még hütés alatt is kicsit piroslik ugyhogy erre nagyon oda kell figyelni hogy csak is a gépben szabad tesztelni.
(#) xTAKIx hozzászólása Ápr 12, 2013 /
 
Üdv mindenkinek! Ismerősöm fagor mosogépe mos de a mosásnál és centrizésnél a lágyinditás helyett nagy sebességgel indul a motor.

Ja és továbbra is keresem a Whirpool 7125 paneljének kapcsolási rajzát ,meg persze érdekel paneljavitó szakember is.Előre is köszönöm minden szakinak.
(#) palko0125 válasza xTAKIx hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Szia!
A motor nagy sebességgel indul, az tacho generátor probléma. Meg kell mérni a motor végén lévő tekercs ellenállását, valamint az a legjobb, ha feszültséget mérsz rajta, hogy ad e!?
Aztán még lehet az a gond is, hogy a motor tengelyén lévő mágnes, ami forog a tekercs közepében, fel van lazulva és forog.
Első nekifutásra szerintem ezt kellene ellenőrizni, és ha így sem megy a dolog, akkor végigkövetni a vezérlőig elmegy a jel, valamint a vezérlőn rendben van e a tacho áramkör.
A kapcsolási rajzzal kapcsolatban, szerintem nem fogsz találni.
Minden jót.
Palkó.
(#) xTAKIx hozzászólása Ápr 12, 2013 /
 
Köszönöm a gyors választ! Ha érzékelő oldali áramköri gond lenne az nem akadályozná a teljes működést esetleg nem jelezné.A mágnes fellazulása jó ötlet,ellenőrizzük.
(#) sowy03 hozzászólása Ápr 12, 2013 /
 
Hali. 1 indesit wite 87-es géphez szeretnék segítséget kérni. A panelján valamiből kijött a füst.... A képen bekarikáztam sárgával, hogy melyik környéken van pirossal pedig, ami tudom, hogy biztosan elszállt...TUd valaki segíteni?? köszcsi
(#) szerelo1 hozzászólása Ápr 12, 2013 /
 
Whirlpool AWO/D 1010 EX mosógép véletlenszerűen egy ciklust ismétel, ha a kijelzője megáll egy időre - majd 3 mosást elvégez. A megállások ideje is változó. Egy dolog közös: a beállított centrifuga fordulatot nem éri el, általában ott ragad be és van amikor átugorja (10 perc kijelzése után 0), majd vége jelzést ad. Mosási forgásirány és fordulatszám OK. Találkozott már valaki ezzel a hibajelenséggel?
(#) szerelo1 válasza szerelo1 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
... és hibajelzés, hibakód nincs!
(#) szerelo1 válasza szerelo1 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
A hiba okának beazonosításához, megoldásához kérek segítséget. Előre is köszönet érte!
(#) lukovicsek válasza szerelo1 hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Egyszerübben kellene leirnod mert igy nem igazán érthető a hibajelenség. Mit csinál a gép inditástól kezdve, meddig megy hogy áll le, a centrinél? vagy máshol is?

Üdv. Laci!
(#) lukovicsek válasza sowy03 hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Üdv.
Olvasd le mi van rá irva és az interneten valószinü találsz olyat meg még be kellene mérni a mellette lévő alkatrészeket hogy melyik van még kiégve.

Üdv. Laci!
Következő: »»   216 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem