Fórum témák
» Több friss téma |
Ez történhet azért, mert:
- nincs gáz-, - nem húz meg a gázszelep-, - oxidos az ionikus elektróda-, - nincs gyújtás (szikra).
Köszönöm!
Nemrég ment el a szerelő, aki közölte, hogy a panel halt meg a kazánban, csak még azt nem lehet tudni, hogy a kicsi vagy a nagy. Ha a nagy panel, akkor az ott kezdődik, hogy 57ezer ft, vagy kezdjünk el gondolkozni egy új kazán vásárlásán!
Mennyi idős a készüléketek.
A típus szerint ez nem öreg készülék.
Albérlők vagyunk, a tulajt kérdeztem kb. 5-6 éves.
Ha albérlő vagy,akkor mi közöd ahhoz ha megdöglik a kazán?Tulaj baja!!
Első körben a mi bajunk, hogy bedöglött a kazán, mert perpill. mi fagyoskodunk a lakásban és nekünk nincs meleg vizünk. Egyébként pedig úgy egyeztünk meg (mert szeretnénk megvenni a házat, rövid időn belül), hogy a vételárból letudjuk ezt a költséget!
Aham,tehát még nem a tied a lakás,de már te fizeted a javítást... Te tudod.Reméljük olcsó baja van csak.
Sziasztok!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok! Westen 280 i kombi gázkazánom van. Szikra van, szivattyú megy,30-as villog, gáz nyomás van a csővezetékben, de a fúvókáig nem jut el a gázszelep behúz, kattan. Mi lehet a probléma? Válaszotokat előre is köszönöm. Elnézést az ünnep rontásért! Üdvözlettel: Varga Gábor A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
Lehetséges, hogy kikapcsolt a hőmérséklet korlátozó!
Hol találom meg a hőmérséklet korlátozót és mit lehet vele tenni?
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
A hiba okának megállapításához természetesen látni kéne a készüléket!
Mert egyelőre a kazán pontos típusát sem tudjuk, szerintem egy Westen STAR kazánról lehet szó. A leírás alapján én a gázszeleppel kezdeném, ha jól emlékszem, ebben a szériában 845 SIGMA szelepeket szereltek. 230 V-os, duplatekercses kivitel, az egyik tekercs szokott megszakadni. Vagy a közös pont. Ha szerencséd van, akkor a tekercspár a szelepszárakról lehúzható, cserélhető. Ha nincs szerencséd, akkor szelepcsere!
A kazánköri hőcserélő jobb oldalán, két fehér csúszó érintkezővel. Közötte van egy kis gomb. Azt nyomd meg.
Ja, most látom szervíz válaszát is. A kisebbik tekercs szokott megszakadni. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Olyan kapcsolást keresek mely áramszünet estén átkapcsolja a keringetőszivattyút hálozatrol akkumulátoros üzemmodba!Kérlek segitsetek!Köszönöm!
Egy relével és egy inverterrel megoldható.
Gondolom a kandalló vízét akarod elvenni. Hasznosabb lett volna nyitott tágulási tartállyal. Fóleg biztonságosabb!!!
Sziasztok! Sikerült lehúzni a tekercspárt, egy hosszú csavar fogta. Azt szeretném kérdezni, hogy mi a neve a tekercspárnak, hogy keressem és hol érdeklődjek?
Válaszotokat köszönöm előre is! Üdvözlettel: Varga Gábor A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Szia! Köszi a segítséget, Megoldódott a probléma.Sajnos a SIT 845-ös szelep volt a rossz! Azt mondják ritkán szokott előfordulni. A régi hangosan kattant, az új szinte hangtalanul kapcsol.
Üdvözlettel: Varga Gábor
Gratula!
Jó érvágás egy ilyen szelep csere. Sajnos nincs külön tekercs!
Üdvözlet!
Én egy Demrad kazánnal vagyok így és nekem is van egy pont ilyen kondim pont ott ahol leírtad,és ami fura pont azt a hibát produkálja mint amit leírtál.Demrad Kondenzációs kazán.A te kazánodban milyen gyártmányú elektronika van?
Szia!
Utoljára 48 hónapja járt az oldalon. Szerinted kapsz válasz Tőle?
Hacsak itt nem , bár nem vagyok biztos benne hogy ez az amit az a hiba keres. Bővebben: Link
off: Ferroli Aréna C30-as kazánom fűtés-keringető motorja másodszor romlott el 10 év alatt. Először cserélte a szerelő. Típushibára gyanakszom. Esetleg van valakinek tapasztalata mi lehet a gond, hogyan lehetne javítani? (grundfos)
A Grundfoss szivattyúk pedig minőségileg megbízhatók.
A gond oka lehet a fűtési körben keletkezett vasiszap, mely a szivattyú tengelyét elkoptatja. Az állórész "strapabíró", mivel nem egykönnyen ég le.
"Ő" az a tekercs.
Üdv minden fórumtársnak.Segitséget kérnék szakértő szerelőtől.Westen quasar kombi turbos kazánom van ,melegvizet tökéletesen készit ,de ha fűtési üzemmodba kapcsol nem megy 30c'-nál magasabbra a fűtővizem.A szerelő kisavazta a hőcserélőt,kicserélt két érzékelőt a hőcserélőn de nem változik semmi.Ugyanugy 30 fokig fűt csak fel.Ha valaki találkozott ezzel a problémával megkérném segitsen a hiba megoldásában.Előre is köszönöm a segitséget.
Üdv! Nem egy ilyen panel van a kazánodban?
Üdv!Nem ilyen.Az enyém SIT gyártmány,amit persze már nem is gyártanak.
Kicseréltem a lángőr részen egy 10 nanós kondit ami tök rossz volt és azóta szuperál. Ha nagyon elájul valami a panelen akkor kazán kuka. Végül is már 4 éves. Fogyasztói társadalom.Alkatrész semmi hozzá már 4 év után. Szemét egy társaság. Írtam a SIT-nek és már raktáron sincs ilyen panel.
Sziasztok!
Bocs, ha már szó volt róla, de nagyon fontos volna a gyors segítség. Szükségem lenne a FÉG C24 cirko vezérlőpaneljének eredeti kapcsolási rajzára. Kérem, aki tud segítsen! Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
Szia! Talán erre gondoltál? Az eredetitől már vannak jobbak és sokkal jobbak és biztonságosabbak stb. .... Ha a nagy zöld ellenállásos panelról van szó, akkor azt jobb ha lecseréled egy modernebbre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |