Fórum témák
» Több friss téma |
Noh ez már talán hasonlít, csak remélem nem arra gondoltál, hogy ugyan ezt megcsinálni 15"-ra?
Nem arra. Viszont ilyen kisebb rutse-t ne csinálj mert nem megy majd mélyre. Valami bassreflex horn kell neked.
Szerk.: Na ilyen.
Lehetséges, ez már elég pofás. Már csak azt kellene kideríteni , hogy mennyi az annyi. Tehát hogy mi mekkora és hogyan hangolódik a láda. Nem ártana tudni, hogy mit tud a szóróm.
Én amondó vagyok próbáld meg Cubo 15-be ez egy bandpasshorn és a méretéhez képest viszonylag mélyre megy a magasat meg egy kis dobozkába a tetejére építed és van is egy kompakt szélessávúd. Bár lehet jobban járnál ha egy közepet is tennél bele mert cubóban 200 Hz főlé nem megy. Lukas lesz a hangkép hiányzik majd a középtartomány.Bővebben: LinkBővebben: LinkBővebben: LinkBővebben: LinkBővebben: Link
Megtehetted volna hogy utánajársz , és nem egy ilyen ákombákom rajzal akarsz közölni valamit.
Ez nem tetszik. Nem a legjobb széles sávra. Nem jönne át a középtartomány. Pedig arra szükség van.
Próbáltam egy kicsit tölcsér formájúra ákombákolni. Talán így érthetőbb.
80Hz körül lenne jó a hangolás. De nem tudom , hogy ilyen rövid tölcsérrel megoldható lenne e. Lehet , hogy egy jó B reflex többet érne?
Mert gondoltam van aki hozzáértő és ad némi instrukciót már első körben. Igazából azt sem tudom , hogy ilyen rövid tölcsérnél, megéri egyáltalán a vesződést. Erősít nekem annyit a tölcsér , hogy megérje vele vesződni? Nem lenne jobb egy sima top hangfal egy reflexnyílással?
Ez sem rossz, csak a hangolását még mindig nem tudom hogy működik.
Ha az elsőt építed akkor biztosan jobb váalsztás lenne egy bassrefi.Azzal is el lehet érni 3 dB kiemelést. Középhangokat nem is várj egy 15"-os tól.
Az adatlap szerint, még 4kHz-nél simán tud 95dB-t. Nagyon jó közepe van. A többit meg elintézi az 1,5"-os driver, pont 4k-nál akarom vágni.
Azt a dobozt építem, ami jobban szól. amivel a legtöbbet tudom emelni 80-100Hz körül.
Lehet legjobban egy reflex top ládával járnál mert ahhoz le is menjen mélyre elég nagy méretű tölcsér kell az meg nem biztos hogy előnyös egy széles sávú ládánál. szóval egy b-reflex top lesz a nyerő valószínű egyszerűbb kivitelezni szállítani kompaktabb. (Ezt a hangszórót én egy ilyesmi dobozba tudnám elképzelni 2 18-as méllyel.)
Bővebben: Link Ilyet akarsz.. Ezt meglehet 15"-ba is építeni, de ennek nem lenne normális mélye ha csak kettő van az tuti. Viszont nagyon ütne ha érted, hogy mondom..
Ez elég szimpatikus, csak elég nagy. Kell ekkora tölcsér 15 colhoz is?
Mivel te rutse-t akarsz nem ekkora kell hanem még nagyobb és a 15" rutse olyan 50-60Hz alatt már kapufa.
Dobozolás ide téve, felesleges OFF-ok kiszedve (törölve).
Nem kell nekem olyan mély! Elég ha 80-100Hz körül emel 3-4 dB-t. Lesz ez alatt szub majd egyszer.Csak ha megnézed a szóró frekimenetét akkor látod hogy a párszáz Hz-s tartományba már 2-3 dB-t esik. Ezt akarom kiszedni. Jó lenne ha lenne valami lineárisabb formája. Ennyi.
Akkor egy zárt dobozkell . Jó nagyokat csapongasz a bazi nagy tölcsértől a zárt dobozig minden.
Az adatlapja részeltessen tárgyalja az ajánlott felhasználást. Dobozméretet és hangolást.
Gyenge angolommal próbáltam kisilabizálni az adatlapot. Egy TL606 dobozt ajánl a gyártó, aminek fel is raktam a tervét. Azt nem értem a rajzon, hogy a frekvenciáknál miért van megadva normál és STEP-DOWN. A STEP-DOWN mit takar? Ha jól értelmezem akkor, 3dB-t lehet erősíteni ezzel a dobozzal 60-90 Hz között?
Bővebben: Link
Illik a témához. Valaki ismeri ezt a programot? Esetleg tudja honnan lehetne letölteni?
Helló!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy jó pár éve Magnat reflex ládám. Ha jól tudom, akkor a pontos neve magnat power bull reflex 130. Az a baj, hogy a csomagtartóm közel 1/-át elfoglalja. Át akarom építeni a teljes csomagteret, a pakolhatóság miatt, és arra gondoltam, hogy a 30-as nyomót a reflex ládából áthelyezném egy zárt ládába, mivel zárt láda esetén kisebb doboz is elég. Az egyetlen gondom, hogy sehonnan nem tudom megszerezni, a ládában lévő hangszóró adatait (FS/VAS/QTS), így nem tudok pontos méreteket számolni a láda számára. Ha jól tudom akkor a reflex ládája 41 cm széles, 37 cm magas, és 31 cm mély alul. Ez olyan 50-51 liter körül lehet szerintem. A kérdésem az lenne, hogy ha a pontos hangszóró paraméterek hiányában zárt ládából ha építek neki egy 39*40*20-as ládát, ami olyan 31,2 liter körül van, akkor az elég lehet, vagy esetleg pár literrel nagyobbat számoljak?
Mélynyomó T/S paraméterei nélkül, hogyan tudok megfelelő ládát tervezni?
átmérője 30 cm, teljesítmény 1000/650 W
Anélkül tervezni sehogy...
Miért olyan-nehéz lemérni azt a T/S paramétert?
Mit tudok tenni?
Nincs megfelelő eszközöm és süketszoba se áll rendelkezésemre... Vmi ötlet?
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Adott egy zárt hangdoboz amiben 2db hangszóró kap helyet és egy sztereó erősítő hajtja.A kérdés hogy külön légtérben kell lennie a hangszóróknak vagy jó úgyis ha egy légtérben vannak?
Jobb ha külön légtérben vannak. Főleg ha sztereó erősítővel használod. (Ezt nem értem.)
Sziasztok
Építeni szeretnék egy utas tölcsérest, azt hiszem így hívják. Modell: SONY 1-529-250-11 Teljesítmény: 25/50 W (RMS/MAX) Frekvencia: 65Hz-18 000Hz Érzékenység (SPL): 85 dB (1W/1m) Mónus: PAPIR MEMBRÁN (fekete színben), kónusz tölcsér Méret:5"/120mm Beépítési átmérő: 100mm Furatközép távolság: 123mm Beépítési mélység: 65mm Impedancia: 8 ohm Papírdobozban kipróbáltam, és tetszik, de ennél több esélyt szeretnék adni neki. A kérdésem milyen dobozt ajánlanátok hozzá reflexek közül? A tanácsokat köszönöm.
Szia!
Kb. nettó 3 literes dobozkát ajánlok neki. 15*15*30cm-es külső méret, 18mm-es falvastagsággal. A 30mm-es reflexnyílást a hátulja, alja közepére tenném. De sok mélyet ne számíts tőle, illetve az érzékenysége is nagyon kicsi sajna. Ennek ellenére a hangja szép lehet majd. Amúgy, ez egy egyutas bassreflex lesz, nem tölcséres. Tölcséreshez nem is ajánlom ezt a hangszórót. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |