Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok van egy ( CTV 3156/K SPOC) nevű tv készülékem több adatot nem tudok róla.
A lényeg az hogy nincs meg a távirányítója és ezért csak egy tanítható távirányítóval (THOMSON ROC45) használom. Kifogástalanul működik. A probléma az hogy nem tudom a csatornákat sehogyan sem tárolni. A 81 es képen látszik egy fehérre festett gomb az okozta a galibát valószínűleg alapra állított mindent?. Minden kikapcsolás után ujjra kell hangoljam. Erre szeretnék valami egyszerű megoldást ha lehet. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
Szia!
Olyan távirányítót használj, amin van memória (M) gomb. Vegyél egy ehhez a típushoz való utángyártott irányítót és megoldódik a problémád.
Helló. Megint zavarkodom, de lenne még egy kérdésem.Az STK-ic kap egy jelet vagy indítót a 74HC123AP IC 5-ös lába felől az STK 2-es lábába.Ezen a lábon ha rá van kötve az STK-ra multival nem mérek rajta semmit,de ha lekötöm akkor mérhető rajta kb. 3 volt. Megpróbáltam leválasztva az STK nak adni egy kb. 1 voltos jelet és rögtön el kezdett dolgozni csak nem tökéletesen, úgyhogy nem erőltettem.Tudnál segíteni hogy esetleg hogy tudnám megoldani ezen a körön a "jelet"? És még valami,amikor adtam neki kívülről jelet "áramot", a képnek szépen kiegyenesedett az alja és a teteje is,csak még a színek voltak elcsúszva.
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Adott egy Plazma tv (LG 42PC51) ami nem kapcsol és a következő hibát produkálja: Áram alá helyezve piros led világít majd kattan egyet és folyamatosan világít tovább. Távirányító bekapcs gombjára pedig a következő történik: Piros led elalszik majd sárgán világít kattan egyet majd megint piros és innentől nem reagál a távra addig, míg újra áramtalanítva nincs. Folyamatosan ez van vele. Kérdésem merre induljak el, mert egyedül eddig nem mertem tovább lépni. Szkóp és egy kis "ismeretem" van ebben a témában, lcd-ket + crt-ket javítgatok a mai napig. Bővebben: Service Manual
Szia én nem vagyok penge a plazmában,de ezeknek a táp a rákfenéjük a kondikat kellene mind átnézni,nem rég csináltam egyet hasonló hibával és a táp kondi összes cseréje volt a megoldás.
Látom LCD ket is javitasz,nemrég kaptam ajándékba 4db lcd monitort hibásan ugyan azok a bajok voltak kondi mind és jó lett az összes. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
Rendben ez jó ötletnek tűnik. Csak azért kérdeztem meg ezt itt a fórumon mert már ijesztgettek hogy valamelyik x y vagy z panel lehet a rossz ilyen esetben.
Plazmát még nem javítottam, később is csak a sajátomat akarom. (ez is saját kb 5éves) Köszönöm a választ. Jelentkezem ha kész van a kondicsere és jó vagy nem a tv. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
Őcsémnek hasonló volt a problémája a Samsung plazmával 38.000Ft mondtak rá javitani,6db kondit cseréltem és átforrasztottam a tranyó lábakat néhányon látszódott a kimelegedés a mai napig megy.
De nem szent irás amit irtam,attól lehet más is. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
Köszönöm! Megnézem holnap mindenképp! Írok majd. Üdv!
hellósztok
tudnátok nekem segiteni ? van egy tv-m megmértem a feszültségeket és nincs 12 V - om 5 V - om és 9 V -om na most van benne egy lm 317 es alkatrész ami a 12 V-ot állitsa elö 16 voltból és ebböl jön le stab IC vel a 9 és 5 v az Lm 317 es alkatrész müködik csak nem kapcsol fel mert hibát érzékel és csak villog a standby led. erröl a panelröl van szó: http://elektrotanya.com/vestel_11ak20m-6.pdf/download.html Remélem tudtok segiteni szép napot nektek hellósztok
Kösd le a BU808-t. Anélkül próbáld , gyakori hibájuk a sorvégtranzisztor zárlata. Ez a tranzisztor darlington, más szokásos sortranyó nem jó helyette! A tápban cseréld ki az elkókat! A BU a csatóló kondiját feltétlen cseréld.
köszönöm szépen a választ kedves adika28
kicseréltem a sorvégtranyót ugyanolyanra most standby led nem villog megse nyikkan de a tv katog lehet azért mert már fáradalmamba kikötöttem a 40 ohmos ellenállást asszem B és E közt vagy hogy de majd hnap még csak rá nézek ezt egyébként azért mert elsönek egy olyan tranyóra cseréltem ameikbe bele volt épitve a 40 ohm most egy másik panelröl egy ugyanilyen van benne ami biztos hogy jó igaz hogy már 2 napja szenvedek vele már megtápláltam külsö tápról a 12 V - ot XD azért tápláltam meg mert én már egyszer rámértem a tranyóra csak a kis szemét nemis megszakadt hanem ugy lett zárlatos hogy 465 ös nyitófesz mindkét irányba :/ XD na most ez a táplálás nem volt egy jó dolog de már m1 kis hurka tv kb 40 es lehet tulélte meg egy buthitott lap van benne am is a kisfeszrészben gyanakodtam zárlatra és ugy gondoltam had menjen ami menni akar. nemtom hogy lehettem ilyen figyelmetlen... na de m1 még van esélyem csak kár hogy még a kezdök szerencséje sem volt velem... :/ XD de van itt még egy kb 70 es samsung tv ami a báttyámé ha elsönek kapcsolom be akkor minden jó ha kikapcs és be ujra össze vissza csikozza a képet csak vizszintes csikok vannak amik futnak lefele a tv alapbol kék hátterü na most amikor szarakodik olyankor a fekete háttéren kék csikok mennek lefele és letilt a táp. belekezdjek a táp szkópolásába mert tisztán megvannak a teszt pontok vagy a vizszintes / függöleges képalkotásban keressem a hibát ? vagy egyik se ezek közül. vagy vmi elektrolit kondi szivat már megint ? :@@ KB. egy éve foglalkozom ilyenekkel igy elég sok alkatrészt felhalmoztam tudatlanságból kb féléve olvasgatok is utána szval bármit ajánlottok mondjátok már meg miert pont arra gyanakodtok. egyébként mi az a darlington miert nem lehet helyettesiteni ? további szép estét
jah a samsungé meg http://elektrotanya.com/samsung_cw-29m066v_sch.pdf/download.html
A szabályzatból, ha már nem olvastad, illetve nem tartod be! Következöekben nem szólok!
II. Gondolatainkat szedjük össze és egy jól megfogalmazott és nyelvtanilag is helyes hozzászólásban írjuk meg azokat. VI. Ne cseteljünk. A fórum nem IRC, MSN, Skype, ICQ és Facebook. Szedjük össze gondolatainkat és egy hozzászólásban kérdezzünk meg mindent amit szeretnénk. Nincs "tom-ozás, szted-elés" stb. X. Mint minden új helyen ahova kerülünk, a Hobbielektronika.hu-n is kötelező megismerni a helyi szokásokat. Olvasd el a használati útmutatót, a szabályzatokat és ismerd meg a közösség saját szokásait mielőtt megnyilvánulsz.
Ez nagyon jó........ Egyebek közt szép estét mindenkinek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2013
Sziasztok. Hozzám került egy NOKIA 7155 VT típusú tévé és a sorkimenő trafója ívet húz kifele. Van valami típus szám a trafón, de nem tudom hogy az-e.(NOKIA W 10-15) Helyettesítője van esetleg, mert a neten így ezzel a számozással nem találtam?Köszi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2013
Szia! Egyszer régen ilyet én úgy csináltam, hogy vastagom (1-2cm) bekentem epokit kétkomponensű ragasztóval ott a hol sérült volt a szigetelés. Száradás után jó volt a tv.(1 évig ment!!! utána képcsöves lett)
Csak saját felelősségre! és saját használatra! meg tudod így oldani, ha esetleg sokallod a sorkimenő árát vagy ha az nehezen beszerezhető. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2013
Szia
A trafó nagyfesz kivezetésénél találsz egy számot D/xxx az után tudod beazonosítani, a sortrafót. ( Ha nem után gyártott )
Sziasztok! 37 cm -es beko tv 14C1T46 vízszintes csíkok jelentek meg rajta, hol keresgéljem a hiba okozóját én valamelyik elkóra gyanítok.
Szia! Szerintem a vertikális eltérítésben lehet kiszáradva valamelyik nano-s nagyfeszültségű kondi.
Egy Videoton-nál nálam legalábbis ez volt a hiba. (műanyag házas és nagyfeszültségű mkp kondi volt gyárilag) Értelem szerűen ajánlom a többi kondenzátor cseréjét is, legfőképp a "meleg" helyekhez közelieket, elkókat is beleértve. Esetleg, szintúgy az eltérítés ic valamelyik csatoló-elkója is okozhatja! A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2013
Összes táp elkó ESR mérés, vagy csere...
Vastag fbs réteg képes az ívet megfogni, de általában megszalad a táp és attól üt át a szigetelés ezeknél...Sortrafóból létezik utángyártott olcsón, mert ez elég drága tipus eredetiben.
A látványból ítélve én táp elkóra tippelnék...
Nos megvan a hiba a kérdéses plazma tv-nél. Közkincsé teszem hátha hasznára válik valakinek.
Valóban az elkók körül volt a legfőbb gond. Látszólagosan nem voltak púposak, de műszerrel nézve nagyon is rosszak voltak. Továbbá az egyik nagyfeszültségű és nagy kapacitású pufferkondi zárlatban volt, így az egyik schottky-párost is cserélni kellett, mert zárlatosak voltak. Jelenleg rendesen üzemel a tv! Nagyon köszönöm a tippeket!
Na örülök hogy sikerült,nagyon alá van méretezve a kondi ezekben.
Sziasztok!
Van egy Philips 46PFL7655 TV-m. Néhány napja áthelyeztük egy másik szobába és azóta a következő probléma lépett fel vele: szinte állandó jelleggel élesen zúg, sípol, ami ugyan nem túl hangos, de annál inkább zavaró, esti órákban pedig (amikor nagyon halkan szól a TV), el is nyomja a TV hangját. A zúgás hangereje és mélysége változik annak függvényében, hogy a képi tartalom mennyire világos vagy sötét. Nagyon világos képeknél teljesen elmúlik a zúgás, és sötét képeknél nagyon felerősödik. Mi lehet a probléma, és vajon mennyibe fájna a javíttatása? Esetleg meg tudom én is javítani? Garancia természetesen már néhány hónapja lejárt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |