Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   802 / 1275
(#) 1984white válasza blasz hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /

Sajnos eldobósra gyártják ezeket az lcd-kkel egyetemben. Ha nem a táp vagy valami "emberi" méretű baja van hanem smd (proc stb) akkor legtöbben már sajnos nem tudjuk javítani ezeket. Persze van kivétel aki ennek ellenére is megtudja javítani, de annak speciális szerszámai is vannak hozzá.
(#) 1984white válasza pity-putty hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /

Szia!
Eredeti helyén jó volt biztosan?
Elsőre földhuroknak tűnik a leírásod alapján.
Próbáld ki ezt: A tv-t teljesen halkítsd le, a beltéri egységet (ha van) pedig teljesen hangosítsd fel. Ekkor a tv-n állítsd be a hangerőt "általános" hangerőre és így nézd meg milyen lesz. Minden más eszközt, számítógép, médiaszerver stb kösd le a tv-ről.
Majd írj kérlek. Üdv!
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2013
(#) blasz válasza 1984white hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /

De megy ez a lényeg...
(#) pity-putty válasza 1984white hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /

Az eredeti helyén nem tűnt fel ez a jelenség. Szerintem akkor még nem produkálta.
A zúgás nem a hangszórókból jön szerintem.

Egyébként a TV-re egy beltéri és egy média lejátszó van kötve HDMI kábelekkel.
Mindegyik készülék ugyanabba a túlfeszültségvédős elosztóba van dugva. Az antennakábel is ezen keresztül megy a beltéribe.

Este kipróbálom azt amit javasoltál és jelentkezem.

Okés. Nekem mai napig megvan ez a gondom, ha kiveszem a galvanikus leválasztót. A kábeltévé összegerjed a lakásban található eszközökkel és a kép is csíkos lesz meg a hang is zúg. Ha ez lesz a te problémád is, ilyen leválasztót tudsz venni a neten.

Egyébként egy ilyen APC túlfeszültségvédőbe van bedugva az összes készülék, és az antennakábel is ezen megy keresztül.
Ennek nem kellene kiszűrnie az ilyen földhurkos problémákat?
(#) loveiJ válasza pity-putty hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /

Euro scart minősége kritikán aluli....Általában kiküszöbölhető ha a tv-n halkítunk-hangositumk és az eszköz max. hangerőn van. Vagy egy normális_(nem 1000 forinmtos) scart ....6-7 ezerért már lehet kapni bár lehet drágább mint a tv
(#) pity-putty válasza loveiJ hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /

Nem scart-tal van összekötve a TV és a beltéri, hanem HDMI kábellel.
(#) szotsne11 hozzászólása Ápr 24, 2013 /

A Panasonic televíziónk egy áram kimaradás alkalmával romlott el. A képernyő piros lett!A tv adást egyáltalán nem veszi. Csak akkor javíttatnám meg, ha nem képcsöves! Már volt képcsöves tv-énk, ott a színek mentek el, de lehetett fogni az adást. Mi lehet a baja?
(#) kisninja hozzászólása Ápr 24, 2013 /

Sziasztok egyik ismerősömnek van egy samsung tvje ami nem kapcsol már be csak állandóan ki be kapcsolt jó gyorsan. van mi lehet a gond ? Tápban a nagy puffert már kicserélte. A tv Tipusa: Samsung cw-25m064v
cw25m064vrxxec
tipusa? et25m06
sn: 40173hby301868k

Sajnos nem jött be a dolog.
Vettem egy galvanikus leválasztót is, amit betettem a rendszerbe, de akkor meg jel sem volt a SAT-os beltérinek.

Lehúztam minden kábelt a TV-ről, és csak a menüjében matattam, de a zúgás (elektronikus zaj, amit a rossz fénycsövek zúgásához tudnék hasonlítani) akkor is jelen volt.

A galvanikus leválasztó kábeltv-hez való. Kondenzátorok vannak benne, így a sat rendszerben elveszi a tápot a fejtől (lnb) és ezért nem volt jeled. Máskor ezt pontosítsd majd mert nem írtad hogy mi az összeállítás! Írd le légy szíves hogy mi van rákötve és mivel a tv-re.
(#) pity-putty válasza 1984white hozzászólására (») Ápr 25, 2013 /

Közben már én is rájöttem, hogy a SAT-os antennakábelnél nem használható a galvanikus leválasztás. Mindegy, nem volt drága és hátha kell majd valamikor.

Viszont mint írtam is akkor is tapasztalható a zúgás, ha semmi nincs rákötve a TV-re. (Vagyis két HDMI kábel rá van dugva, de azok másik végére nincs semmi csatlakoztatva.
(#) Steve-64 hozzászólása Ápr 25, 2013 /

Üdvözlök mindenkit!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy régi Samsung Hitron Black típusú színes tv-készülékem (sajnos most újra nincs pénzem). A mai napon portalanítást végeztem rajta, illetve benne. Levettem a hátulját is és belül porecsettel kitisztítottam. Amikor összeraktam és bekapcsoltam, kiderült, hogy nincs kép csak hang. Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen! Előre is köszönöm!
(#) 1984white válasza pity-putty hozzászólására (») Ápr 25, 2013 /

Idézet:

Viszont mint írtam is akkor is tapasztalható a zúgás, ha semmi nincs rákötve a TV-re. (Vagyis két HDMI kábel rá van dugva, de azok másik végére nincs semmi csatlakoztatva.”

Ez esetben ez tv-hiba. Ha értesz az elektronikához és van kedved barkácsolni is, a belsejébe az erősítő részt átnézném kondenzátorok és árnyékolás/földszakadás (gnd) irányban. Egyéb esetben szerviz.
Ha a két hdmi kábel is ki van húzva, akkor mi a helyzet?
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2013
(#) loveiJ válasza Steve-64 hozzászólására (») Ápr 25, 2013 /

Szerintem az ecsettel szerencsésen "kisimogattál" a helyéről egy forrasztási hibás alkatrészt ami még érintkezett. Nagyfesz feltehetőleg van ha hangod is van. A sorkimenőn nézd meg a G2 potmétert, mert ezt letekerve szintén nincs kép. Képcső fűt? Képcsőlábak is ki szoktak melegedni. Csatlakozók, stb stb...
(#) soos csaba hozzászólása Ápr 25, 2013 /

Sziasztok, most nem rég hoztak nálam egy LG tévét 32LG3000 típusút, a probléma az vele hogy mikor be kapcsolom hallatszik az inverter részből egy visító hang, és utána szép lassan el halkul egészen addig még már nem is hallatszik, utána mikor megint rá jön a nyavalya megint sípol és megint el halkul, ezt különböző időközönként csinálja csak. Én most a táp részben a kondenzátorokat (1000µF/35V) ami meg szűri az invertert a be alimentálási részen, ki cseréltem egy 3300µF/40V-ra egy darab kondenzátora, arra gondolván hogy a kondenzátorok ki száradtak, mert közvetlen két darab nagy teljesítményű dióda mellet voltak, amik melegedtek, és szinte közvetlen hő kapcsolatban voltak a két dióda hűtőbordájával. A gond az hogy csak fenn áll ez a jelenség, nem a kondik voltak a hibásak!, nem lehet hogy a neonok kezdenek ki fáradni és azért sípol be az inverter rész?. Akinek van valami ötlete azt szívesen várom!.

IMG195.jpg

(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 25, 2013 /

Szia!
Csak annyit árulj még el, hogy egyébként működik a készülék?
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2013
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2013 /

Szia, igen ez le maradt, igen működik a tévé!, csak ez a sípolás ami nagyon idegesítő.
(#) soos csaba hozzászólása Ápr 25, 2013 /

Sziasztok, közben meg oldódott a problémám!. Át forrasztottam az összes SMD ellenállást kondenzátort diódát, és az integrált áramköröket is, és meg javult, valahol kontóakt hiba volt!.
(#) kérdező hozzászólása Ápr 26, 2013 /

Sziasztok!
Videoton TS 3301 SP-n elcsúszott a kép, és torzak a színek, vagy egyáltalán nincs szín.
Még nem néztem bele, de azt tudom, hogy ilyet csak a szinkronmodul okozhat. A kérdés az, hogy elkó, vagy ellenállás-e a bűnös?
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2013
(#) kocici17 válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Jó a kérdés...

Nos nem csak a szinkron modul tud ilyet csinálni, van még pár dolog ami szintén tud ilyet.
pl: tunel, kf, color killer, művonal, és minden ami a színnel, és a szinkron modult leszámítva a jel-és idő együtt futásáért felel. De ne csüggedj, mert jellemzően szinkron jel, és vagy csatolásának a hibája lesz, ahogy írtad.
Ami a kérdés másik felét illeti, nagyon valószínű, hogy a szinkron áramkörben, valamelyik 1,2, jelcsatoló ( 1-10uf-ig) kondi, vagy a szinkron áramkör táp buffer kondija a hunyó.

Tehát ne kezd el "ész nélkül" cserélni az összes kondit, csak az az 1-2 darabot. ha ez nem oldja meg akkor az időállandó ellenállása is lehet megnyúlva, de mint írtam lehet a videó jel csatolási hibája is (ez tényleg 1 kondi) a szinkron modúl felé, vagy a vizszintes pozíció.
Ha a képről lenne 1 kép, egyszerűbb lenne a vélemény.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2013
(#) kérdező válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Megpiszkáltam, megfújtam kontak tspray-vel a szinkronmodulon a potikat, és rendbe jött. A fázis csuszott el.
Ez is bizonyítja, hogy a modulrendszer a lehető legjobb tervezési módszer. Eddig minden modulosat meg tudtam csinálni, színeset és fekete-fehéret is. 13 éves korom óta javítgatom őket. Az egypaneles készülékekkel nem ilyen egyszerű a dolog. Se a Jupiternél, se az ICC-5 nél nem jártam sikerrel. Azért a Jupiternek nekiállok a nyáron, mert szeretnék rajta képet látni, csak sokkal nehezebb megtalálni a hibás alkatrészeket, mint a modulosnál.

Örtülök, hogy sikerült, és egy egyszerű kontakt hiba volt, és nem szaladtál bele a "jóba".

Én is régóta piszmogok a tévékkel, még a "Tavasz" tv- volt a teszt tv. Azóta már pár készüléket sikerült kijavítanom.
(#) kérdező válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Én úgy kezdtem el a TV-zést, és egyáltalán az elektrózást, hogy füstölt egyet a Super Infra Color a mamámék balatoni telkén. Ki akarták dobni, de én nem engedtem, mivel magyar gyártmány, és ez volt az elsők közötti teletextes típus. Akkor még semmit se tudtam a TV működéséről. Utánanéztem, szereztem leírást, rajzot, elolvastam pát TV-s könyvet, és belekezdtem. Nem hittek a szemüknek, mikor újra kép volt a TV-n egy füstölés után. Elégett a sokszorozó, ráadásul a lehető legszerencsétlenebb helyen, a fókusz és az anódfesz között húzott át. Kivágott 3 tranzisztort az RGB végfokon, ellenállásokat a képcsőpanelon. Egyszóval csúnya munkát végzett. Ez volt az első tv, amit javítottam. 3 éve történt, és azóta nem volt vele gond.
Azóta gyűjtöm a Videoton, Orion és orosz tv-ket, és főleg csöves hangcuccokat. Építgetni is szoktam.

Én a "Bánhidai" erőművet tettem tönkre egy kis "Tavaszt" tv-vel....akkor voltam 12 éves.

Ma meg fejlesztek, programozok, tervezek, és ehhez vagyok 60 éves.
(#) jdani hozzászólása Ápr 27, 2013 /

Szevasztok. Van egy hibás TV-m, amibe a magasfeszültségű tratót kapcsoló tranzisztor zárlatos. BU808DFI N-Dar+D 1400V 5A 50W
Helyettesíthető lehet a BU508D N+D 1500V 8A125W0,7u ?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Szia!
Inkább ne helyettesítsd. A tranzisztorral együtt a bázisba kötött csatolóelkót is cseréld!
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Azért nem, mert nem darlington?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Igen!
Következő: »»   802 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem