Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lehet valaki tv szervizelésben gyakorlottabbnak van a következő problémával tapasztalata, ezért mielőtt nekiesnék, gondoltam kérdezek.
A konyhai tv egy 51cm-es crt Panasonic, és mostanában elkezdett olyant játszani, hogy a távirányítótól függetlenül önálló életre kelnek időnként a kezelési funkciók. Érdekes módon előbb a hangerő elkezd pulzálva fel-le ugrálni, majd megjelenik a hangerő csík és lemegy nullára. Majd közben elkezd a csatornákon lefelé lépkedni a kijelző szerint( szerencsére AV üzemmódban megy egy külső dvbt-ről, ez még hagyján). A probléma egy darabig megszűnik, ha ki/be kapcsolom, de hamarosan megint előjön. Öreg elkó? átvezet a panel? (konyhai olajos gőzök),döglődik a processzor? A kora megvan hozzá, közel 15 éves a készülék. Előre is köszönet, ha valaki tud tapasztalattal szolgálni. (a jelenség akkor is előjön, ha a távirányító a szomszédban van)
Nem csak a szinkronmodul okozhatja! A hiba többek között eredhet onnan is, de máshonnan is....
Még a sorvégfokból is(homokvár impulzus). Bicskával semmiképp ne ess neki...
10mikrós de cseréld inkább 22mikrósra és sok szerencsét! Ezekből a török/albán/kinai sasszikból kispórolták a sormeghajtó trafót helyette egy 3 filléres kínai kondi meg egy darlington látja el a feladatot elég rosszul...Tehát 22 mikro.
Nekem volt olyan tapasztalatom, hogy az elolapon levo mikrokapcsolok voltak "rosszak". Sok parat kapott, beleragadt finom por istentudja mi okozta. Izopropillal jol kimostam az egesz panelt es utana evekig minden rendben volt amig meg nem halt a sorkimeno.
Eeprom hiba is okozhatja egy nagyfesz átütéstől(ami párában előfordul), és a processzor lábain lerakódott zsíradék is az előttem szóló hozzászólásán kivül...
Sziasztok. Tudna nekem szerezni valaki egy Philips 29PT9007/12 típusú tv-hez " rajzot"? Előre is köszönöm.
Szia!
Mint ahogyan a modern tévéknél szokás, itt is sassziszámra keresünk ezzel a módszerrel, majd innentől kezdve a sassziszám (EM2E AA) ismeretében már gyerekjáték a rajz megtalálása. A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2013
Sziasztok!
Vagy egy a címben szereplő TV-m, ami 20 perc használat után vízszintesen elkezd csíkozódni, majd teljesen elmegy a kép. Ez a hiba csak a földi sugárzású analóg RTL-csatornánál jelentkezik. Sajnos csak a három alapcsatorna megy rajta, a másik kettő hiba nélkül megy 20 perc után is... Mi lehet a baja? Segítségeteket előre is köszönöm: Ádám
Upsz, bocsi, nyitottam neki új topicot, annak a címében volt.
Tehát a tv típusa: Dimarson DM-5421 A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2013
Ha megkocogtatod a tuner házát,akkor is csinálja?
Nem, a tuner összes lába újraforrasztásra került, de ez sem segített rajta...
Szia!
Vegyél egy digitális vevőt és használd azzal, a saját tunerjét meg felejtsd el!
Szia!
Én EZT szeretném megjavítani, de azért köszi hogy segíteni próbáltál. Üdv!
Végül is sikerült megoldani, kis hefteléssel, de megy, remélem bírni fogja Köszi a segítséget
És mit "hefteltél", ha szabad kérdezni?
Üdv. Az lenne a gondom hogy Orion tv-m van már jóideje(kb. 4éve) és mostanába párszor a tv készüléken található power gombal kapcsolgattam ki-be.(naponta körülbelül 3szor volt ez) Ma is így kapcsoltam ki de mikor újra bekapcsoltam volna, semmi.nem kapcsolt be, nem világított a kis "cucc" Mi lehet a baj?
Hali!
elszállt a biztosíték és ki kell cserélni a PTC ellenállást, - ami okozta a zárlatot ...úgy találod meg, hogy a képcsőre megy egy két ágú csatlakozó - ez elvezet a lemágnesező tekercshez ami a képcsövet körbeveszi A csatlakozó kiindulásánál megtalálod a PTC -t ez 2 illetve 3 lábú is lehet, -ha kiforrasztod szétszeded benne törés, égési átivelési nyom látható. E nélkül müködik a Tv de egy idő múlva a szintisztaság romlik!
Szeretném a segítséget kérni. A Videoton TS4352 OSDtv-nél ez a jelenség történik. A bekapcsolás után kb: 10 perc után gy fehér csík jelenik meg a képernyőn , hang az van.
Többszöri kikapcsolás után sem jön vissza a kép, ha viszont úgy hagyom akkor van , hogy 10 perc után visszajön a kép. mi lehet a hiba és érdemes javítani, köszönöm
Szia!
Kirepedt, elvált forrasztások vannak a függőleges eltérítés végfokozata körül. Ellenőrizd a forrasztásokat!
Sziasztok, kaptam tegnap egy Orion 28DVB TV 28200-as típusú tévét, a probléma először az volt vele hogy nem kapcsolt be, a stand by led világítót pirosan, de nem váltót át zold-re, első dolog az volt hogy ki mértem a sorvég tranzisztorát ami zárlatos volt, és ki cseréltem, vele a körülötte lévő kondenzátorokat is!. Miután ki cseréltem az alkatrészeket a tévé már be kapcsolt, és járattam egy kicsit hogy nem e melegszik e semmi, de nem melegedett semmi olyan számot tevően!. Mikor újra akartam indítani a tévét, mert ki kapcsoltam, már nem kapcsolt vissza!, újra meg mértem a sorvég tranyóját de az jó volt, trafóra gyanakodtam hogy az lehet a ludas, és igazam is volt, mert ha ki kapcsolt állapotban meg tekergettem a sortrafón a SCREEN trimmert, és újra be kapcsoltam el indul újra a tévé. Tehát nem jó a sor trafóban a trimmer potenciométer!. A kérdésem az volna hogy nem lehetne valahogy meg oldani ezt a problémát a nélkül hogy ki cseréljem a sorvég trafóját?.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2013
Esetleg nincs valakinek ehhez a tévéhez egy rajza?, keresgéltem az interneten a rajzát, de csak fizetős oldalakat találtam.
Szia!
Rajzot itt találsz. Ha működik a tévé, akkor érzékeny a G2-potméter tekergetésére? Észlelsz érintkezési hibát?
Szia!,
Igen észlelek, ma reggelre be kapcsoltam újra a tévét egy bizonyos pozícióba a screen trimer-el működöt a tévé, csak sajnos egy 5 perc után megint el szált a sorvég tranzisztora, és már ki fogytam belőlük. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Köszönöm a rajzot!, most rendeltem le újabb tranzisztorokat, valami ötleted van hogy ne keljen venni bele egy új sortrafót?. Már meg próbáltam úgy is hogy a sor tranzisztor C-jára egy dióda és egy 100K ellenállást kötöttem amit fel vezetem a G2-re (ekkor380V-volt a G2-on), de úgy meg nem jött be a kép, természetesen a sortrafóból a G2-hoz vezető kábelt el vágtam. Ami még érdekes volt az az hogy mikor neki fogtam meg javítani ezt a tévét és ki cseréltem a sor tranzisztorát, nem mindég kapcsolt be a tévé,csak akkor ha meg forgattam egy párszor a sor trafón a screen trimer-t, tehát biztos kontóakt hibás a screen poti, és valami áramkor figyelheti is az ott zajló dolgokat, mert mikor jó kontóaktot csinál a poti akkor a kép is be jön!
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Ha van kép és elkezded tekergetni a G2-t, akkor mit tapasztalsz, elmegy a fény vagy villódzik, vagy mi történik? A tranzisztorral kapcsolatban: a sortápfeszültég nem magas? BUH1015-ös típust használsz? A kollektorra kötött kondenzátorok, diódák jók? A kelet-nyugat korrektor (TG1 MOSFET és környéke) jó? Kondik, ellenállások nem szakadtak a FET drain-jén? Tranzisztorhőmérséklet nem túl magas?
Szia!, mikor van kép és tekergetem a G2-ot, villódzik a kép. A sortápfeszültség nem magas 130V. A kollektorokra kötök kondenzátorok diódák mind jók, a kondenzátorokat ki is cseréltem ujjakra. A BUH1015-os helyet J6920-ast használok, és nem melegszik számottevően. A TG1-es MOS-FET is jó ki lett mérve, és környéke is!. Mi a teendő tovább?.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |