Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
egyébként még a furatméretet is növelni kell
sziasztok!
Elhataroztam magam hogy belevagok az eagle-be megneztem egy par magyar videot es minden szep es jo ![]() vannak a librariek -valaki nem tudna nekem kuldeni egy teljes librariet (amit hasznal)pl nekem az altalanos ic-el kellene pl 555,7805, tovabba kondik de meret szerint mondjuk labtavolsag vagy vmi ilyesmi ,ellenellasok..... amit neztem az eaglebe vagy tul nagy vagy nem az amire en gondolok koszonom
Üdv.!
Alkatrészkönyvtárakat ITT tudsz letölteni. De az 555 és a 7805 is alapból benne van az Eagleben. Ellenállásokból és kondikból is van nagyon sok, mindenféle méretben és tokozásban. Szerintem ez a kérdés bőven elfért volna az Eagle-s topicban. Üdv.: Attila
ok kosz
de milyen fejezetek alatt kapom meg az 555-t es a 7805-ot?
hello
vakinek megvan vagy megtudna nekem csinalni a tada 2052 eagle beli rajzat .lrb-ben ha valakinek van ellenallas libraryje 0.25w es az alatti ellenallasra az legyszi tegye fel koszonom itt a 2052 adatlapja a a12.-ik oldalon vannak a meretek
Szia, sziasztok!
Add->*555* alsó sorba (legördülő beviteli mezőbe) beírva->ENTER->megfelelő alkatrész kiválaszt->OK gomb->ÖRÜL amúgy a linear lib-ben vannak. Remélem, ez volt a kérdés! Ha nem akkor sorry üdv: Kígyó u.i.: a * (joker) karakter azért jó, mert minden olyan alkatrészt kiszűr, aminek a nevében benne van az 555 függetlenül attól, hogy előtte vagy utána milyen karakter található, pl.: NE555D joker karakter nélkül az 555 nem ad eredményt
Lehet hogy csak én vok hülye.
De nem találom a TDA ic-ket. Nem tudjátok hogy melyikkönyvtárban vannak? ![]()
Beírod a keresőbe, hogy TDA***** majd enter.
Láss csodát: linear , linear1, linear2 stb könyvtárakban ott figyel mind ![]() Legalábbis nálam ez van, de mondjuk én elég sok mindent lehúztam a gyártó oldaláról is plusszban. Próbáld ki, hátha.
hello megvan valakinek a tda 2052 eagle-be vagy vki meg tudna nekme csinalni ?
jo lenne a nyakrajz is Koszonom
hy schematic módban amikor alkatrészt akartam lerakni véletlenül kitöröltem az ellenállásokat. hogyan lehet visszahozni?
még1 kérdés: amit megrajzolok schematic-ban azzal nem lehet vhogy megcsinálni, hogy rögtön csináljon belőle egy kész nyáktervet? (eddig csak a sprintet használtam nyáktervezésre) jah és hogyan lehet új alkatrészt létrehozni? (ha egyáltalán lehet) a segítségt előre is köszönöm
Nyisd meg a control panelen a legfelső (libraries)-t, majd ebben arra a lib-re, amelyik mögött nem zöld a pötty, klikkelj jobb egérgombbal, és pipáld be a "Use"-t. Ezzel visszajön a "törölt állomány".
A kész nyáktervet nem készíti el a progi, csak ha átmész a board nézetbe, ott elrendezed az alkatrészeket, és rányomsz az autoroute-ra, akkor kötögeti össze. (Ennél többet a sprint se tud, sőt.)
na felrakom az első eagle-ben tervezett nyákrajzomat. véleményeket várok, hogy szerintetek ez így jó, vagy csináljam máshogy
amúgy meg ez egy esőjelző nyákterve
Vastagítsd meg a sávokat, ahol lehet, ott legyen kb 1mm. Indokolatlanul ne közelítsd meg a pedeket, mint pl a C1-nél. Lehetne tömöríteni is, de ha igy tecc? Megkönnyitheted a fúrást, ha a rögzítés helyére is pedet teszel.
Nem kötekedésképpen néhány apró tanács:
Vastagabb vonalakat ahol lehet. Gondolom nem csináltatod a nyákot. Futtass rajta egy drill aid.ulp-ot, mert ha te fúrkálod ki akkor nagy valószínűséggel a 0.75ös fúró elviszi az ellenállások talpát. Húzd körbe egy Polygonnal, nevezd át GND-re change thermals off, clikk ratnets. Ezzel beönti az egészet GND felülettel. Kevesebbet kell marnod, szebb stb. Én egy kicsit zsúfolnék rajta. Bár kinek mi jön be. Term. ezek nélkül is meg lehet csinálni a nyákot így ebben a formában is. Én így szoktam, te meg szokod úgy ahogy szeretnéd.
Szia !
Izlések és pofonok egyrésze a rajznak, de pár dolog így tanácsosabb talán. Nem kell mindent kézpénznek venni amit az Eagle maga rajzol. Csak egy példát említsek az IC lábai közt átmenő sáv...stb. Üdv!
köszönöm a véleményeket. a vonalakat én is vastagabbra akartam még csinálni.
hogyan lehet úgy exportálni hogy fehér háttéren legyenek fekete vonalak?
jah és van még1 problémám.
amikor meg akarok nyitni egy mentett kapcsrajzot, vagy nyáktervet akkor ezt írja ki: load error 293 on file... please contact cadsoft if you sure that the file not damaged and the file not edited with an illegal copy of eagle mit lehet ijenkor csinálni?
Na és milyen programot használsz? Csak nem a kínai piacon vetted?
Az ijenkor-t helyesen így írják: ilyenkor.
Sajnos, ez a legtöbb Eagle esetében a shareware verzió okozta korlátozás...
![]() ![]() ![]() Amúgy úgy tudod "exportálni" normális (fehér háttér fekete rajz) módon, hogy felteszel egy virtuális nyomtatót (pl.: PDF Creator, letölthető innen), majd azzal "kinyomtatod" pdf fájlba.
Szia !
Vagy használod a DocPrinter nevü programot, és nyomtatsz egyszerre képformátumba. Üdv!
Hello!
Vagy a display menüben a bottom, pads, vias.. rétegek szinét feketére állítod. Esetleg mindezt egy scriptben ![]()
Sziasztok !
Eagle 4.11 -et hasznalok. DB-15 VGA csatlakozot nem talalom sehol. Tartalmazza egyaltalan?Vagy esetleg honnan lehetne tolteni ilyen lib-et? Koszi.
con-subd library, F15, HF15, M15, HM15-ös sorozatok, amelyik szimpatikus
![]()
Sziasztok!
Elnézést, nem olvastam vissza, ha már volt ilyen téma, akkor szóljatok, és előkotrom. Az lenne a kérdésem, hogy tudok-e Eagle segítségével olyan panelt tervezni, aminek a forrasztási oldalán SMD alkatrészek vannak? Ahogy néztem, az SMD alkatrészek nyomtatási alaprajzai az alkatrészoldalról vannak megrajzolva. Át lehet-e ezeket a mintákat lökni a forrasztási oldalra, megtükrözve, vagy esetleg meg kell rajzolni egy új alkatrészkörvonalat az ilyesmihez? Előre is kösz a segítséget!
Egyszerűen tükrözni kell. Először egy katt a Mirror ikonra, majd azokra az alkatrészekre, amit a másik oldalra akarsz tenni.
Jé, tényleg, átviszi a tükrözéssel a másik layerre
![]()
Sziasztok!
Kipróbáltam a nyák üres részeinek kitöltését a poligon parancs-->körberajzolás, majd autoroute módszerrel. Klasszul ki is töltötte. Viszont elég vékony a rés a kitöltött részek széle és az áramutak között. Nem találom se az autoroute konfigjában, sem máshol, hol tudnám megváltoztatni, hogy nagyobb üres hely maradjon közte. Egyáltalán van erre lehetőség? |
Bejelentkezés
Hirdetés |