Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2100 / 3599
(#) nagy hoho hozzászólása Máj 4, 2013 /

Érdekelne, hogy a @jahoo.es email cím melyik országban használatos.
(#) 20sz Jófiú válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Zoli! Inkább úgy mondanám, hogy holnap lesz a Lada hűtő keresztelője.
(#) idlob válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Spanyoloroszág, a TLDből ítélve, de ugye az internet (nagyjából) ugyan úgy néz ki az egész világon, akár magyar ember is használhatja.
(#) zoly15 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Ez is egy jó megnevezés!
(#) Töröcsik Tibor hozzászólása Máj 5, 2013 / 1

Ez nagyon jó!
(#) vicsys válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Máj 5, 2013 / 3

Bezonyám. Ez az én nyáktervem, megtisztelő, hogy ez került fel a NYÁK napjára.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Ne aggódj miatta, több kilowattnyi hő leadására képes. Gondolj bele mínusz húsz fokban is nagykabát nélkül ülnek benne és elég meleget csinál egy hőszigetelés nélküli vasdobozban. A hűtővíz meg többnyire nem melegebb 80C°-nál. Azt meg nem gondolnám, hogy a géped akár csak egy kilowattnyi elfűtendő hőt termelne. Hacsak nem te vagy a NASA.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Nos, megvolt a nyomáspróba, az eredmény siralmas! Tegnap bejavítottam 5db hajszálrepedést, ma a nyomáspróbán találtam még 2db-ot. Majd a "sarokba repítettem" a radiátort. De sebaj van egy Renault Kangoo radiátorom (réz csö alu lamella). Azért kellett cserélni mert a gazdája sima csapvizet öntött a hőtőrendszerbe, így nagyon vízköves. Már csak valamilyem csodaszerrel ki kell mosatnom.
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Elmégy a gyógyszertárba, és veszel citromsavport. Esetleg megvadíthatod 20%-os ecettel.
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Citromsav por van itthon. Az ecetre én is gondoltam, honlapra ki is találtam, hogy egy keringtető szivattyúval mosatom majd. A hűtőből ahogyan mosogattam rozsdás darabos lötty távozik, de nem mindég, tehát le van rakódva rendesen.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Az sajnálatos, ha ilyen beteg. Találhattál volna jobbat is. A Zsiguli nem egy ritka autó errefelé. Régebbi Japán autókban is van réz fűtőradiátor. Keress fel egy bontót, hamar és olcsón találsz jót.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Igen, sajnálatos, de még nincs kifizetve, így nem vesztettem semmit.
(#) McDeath hozzászólása Máj 5, 2013 / 1

Sziasztok egy kis érdekességgel szolgálok.
Tegnap már elkezdett villogni időnként a lámpám, a gép ettől még nem halt le de volt hogy újraindult. Mondom nincs baj csak egy kis áramingadozás. Mai nap megismétlődött de már többször és egyre gyakrabban. Kóvályogva a lakásban a biztosítéktábla környékén erős égett szag van meg valami furcsa sercegés is hallható. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget mert épp el voltam foglalva egy HIFI javításával. Mikor végeztem a hifivel akkor megint "ingadozott" a feszültség. Na jó most már megnézem. Első ránézésre minden oké, de kicsit égett szaga van a biztidoboznak... mondom ez kicsit gyanús... Levettem a fedelet. épp akkor kezdte megint az ingadozást, bizonyára megböktem a vezetékeket valahogy. Doboztető alól szép kis sercegő hang hallható fényjelenség kíséretében. Az egyik vezeték a biztosítékok előtti részen szépen hegesztette saját magát. Nézem nézem.... na okés hogyan tovább?? másik bizti nincs itthon... akkor arrébkötöm másikra és probléma megoldva. A hűtő úgy is külön biztin van, a heggesző meg a szobai aljzatokhoz menő biztosíték. Na akkor kiveszem a vezetéket.... venném mert benne maradt a csatlakozóban. Mondom ez jól kezdődik. Átrakva minden oké Nézem a védelmi ezközt. Meleg mint ha kötelező lennne, nomeg "parányit" Konkrétan ha nem lenne égésgátló a műanyagban már rég kigyulladt volna... na jó akkor ez kuka. Azóta minden szép és jó az áramingadozás is megszűnt.
Üdv McDeath
(#) solider válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Hali
Express vízkőoldó lúgos nem bántja a rezet citromsav és ecet oldja.
(#) szamóca hozzászólása Máj 5, 2013 /

(#) johny999 hozzászólása Máj 5, 2013 /

(#) gordonfreemN hozzászólása Máj 5, 2013 /

Erről ki mit tud?
Nem mondom, hogy ez teljesen elektronika mentes, lévén Tesláról és az orosz harkályzajról van benne szó.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
(#) zitzaki hozzászólása Máj 6, 2013 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni igaz ez mechanika de mivel vannak itt értelmes emberek ezért fordulok hozzátok. Adott ez a GÉP amit meg szeretnék építeni de rajzot vagy elvet nem találtam róla sehol. Kapálógép illetve a hajtómű adott szerszámok co hegesztő eszterga élhajlító hengerítő fúró illetve anyagok minden adott. Valaki tudna nekem segíteni? Nagyon megköszönném
(#) szitko válasza zitzaki hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Szerintem beszélj Darth Vader-el. Neki voltak ilyen játékszerei. Ha jól emlékszem AT-AT volt a nevük (All-Terrain Armored Transport). Igaz azoknak négy lábuk volt.
Ha szépen kéred, biztos ad egy leírást, kapcsolási rajzot róla. Bár az SFS-X5-ös lézerágyú rajzát nem hinném, hogy megosztja veled.
(#) szamóca hozzászólása Máj 6, 2013 /

(#) miklos1 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Máj 6, 2013 / 1

Orosz fakopáncs
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2013
(#) jani1987 hozzászólása Máj 7, 2013 1 /

A mai napig nem hittem a szellemekben, de a mai este után már kezdek hinni a létezésükben. Csoportos fotókat készítettünk, de olyan dolgot láttunk rajta vissza, hogy nem tagadom majdnem sírtunk utána. Nem is nagyon volt alvás este. A fotókat felrakom, de csak akkor, ha a modik jóvá hagyják.
(#) szamóca válasza miklos1 hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Tőlem jöhetnek.
(#) sastas01 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Itt bezzeg nincsen Street view...
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 7, 2013 1 /

Szólok nem photo shopos. Rögtön azután, hogy elkészült mind megnéztük. A gyereknek ideje se volt megszerkeszteni és nem egy falikép van ott.

share.jpg

(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Ismerős a hölgyemény? Nem a hétvégén, ballagáson égett e a kép?
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Máj 7, 2013 1 /

Tuti nem. Mert a háttér max a csupasz fal volt, tehát szabad szemmel tuti nem láthattuk. Ezen a képen viszont én vagyok fent a kockás ingbe, de azon már nem látszik. De a mellettem levő srác már teljesen kész volt emiatt.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
(#) vicsys válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 7, 2013 / 3

Én is pont ugyanígy jártam. Előtte- utána semmi, a képen meg szellemek: Bővebben: Link
(#) mateakos válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Szia.
Ha ez egy Canon Powershot géppel készült és a CHDK firmware van rajta (ezzel biztosan megoldható), akkor valaki megviccelhetett egy kis szkripttel, ami véletlenszerűen felteszi néha egy-egy képre ezt a "vízjelet". Lehetséges más fényképezőgépek szoftverét is így módosítani, ha valaki hozzá fér a géphez és ért hozzá, vagy talál egy leírást.
Következő: »»   2100 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem