Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Koránkelősöknek!
Amikor korán keltek (reggel 4 körül), mikor bírjátok jobban éjjel (mondjuk buliban), ha délután szunyókáltok 1-2 órát, vagy ha nem? Mert lehet hosszú lesz a nap (átnyúlik a holnapba), és nem kéne zombinak lenni, viszont ha ledőlök délután, lehet még zombibb leszek, ha felkelek este. Vélemények/tapasztalatok? A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2013
Én igaz nem 4kor, hanem 5 után kelek, de "zombibb" vagyok, ha délután lefekszem még aludni ..
A manóba, én is ezt tapasztaltam sokszor, de viszont azt is olvastam, hogy az ilyen kis pihenőknél "feltöltődik" kicsit az ember.
Én minden nap 4-kor kelek, és délután, hazafelé, a vonaton szoktam egy 1/2 órát szundikálni. Így elég jól bírom este 10-11 óráig. (Bár az a gyanúm, hogy ez amolyan "embere válogatja".)
Teljesen igazad van. Én is próbáltam hazafelé szundikálni egy fél órát, de a kocsi mindig lement az útról és vagy a zötyögéstől, vagy az utasaim sikítozásától ébredtem fel. Reménytelen...
A vonat, nem megy le a sínről, ha csak nem szabotálják. A kocsim meg lemegy az útról ha nem szabotálják akkor is. Tehát, ha mindegyik előre halad, akkor is van különbség, így már érthető, amit írtál.
Én meg egyszer Debrecenből mentem busszal Hajdúszoboszlóra és ha hiszitek ha nem, de bealudtam a buszon és a sofőr ébresztett a végállomáson. Pedig ez egy tizen pár km volt.
Sziasztok!
Végre megszereztem a Lada fűtőradiátoromat. Elég jó állapotban van, a vízrész lágyforrasztott sárgaréz, a lamellák pedig vörösrézből vannak. A sárgaréz hővezetése sokkal rosszabb (majdnem harmada) a vörösréznek, de úgy vélem hogy azon a (talán) 0,5mm-es falvastagságon nem érezhető olyan nagy különbség..... jól gondolom? Valamint az ón hogyan reagál a vízkőoldó szerere?
Anno,nekem egy OPEL Rekordom volt,abban szintén rézradiátor volt a fűtőtest.Nekem nem bántotta a vízkőoldó.De a külső oldalán cseppents rá,és nézd meg a reakciót.
Köszönöm szépen!
Nemsokára kipróbálom, egyébként nem nagyon vízköves (látszatra) inkább rozsdás a felület, mert a bekötő csövek acélból voltak.....
Nekem is volt Rekordom. Sokáig szenvedtem a gyenge fűtéssel. Azután kisavaztuk. Lett fűtés, meg párás ablak. Találtam a bontóban, de vastagabbat. Gondolom északra készült. Attól kezdve gatyában lehetett lenni, télen is.
Assessment Centrum-al kapcslatban van valakinek valamilyen tapasztalata? Hétfőre behívtak egy ilyen egész napos tesztelésre a MOL Szlovákiai GROWWW'13 programjába. Olvasgattam neten de semmi konkrétat nem találtam
Na tegnap jót tett a délutáni pihenés. Reggel 5 után értem haza...
Faluban lakok, de a mai programom röviden: kert locsolás, állat gondozás, 1 óra folyami horgászat. A többi meg csak úgy elvagyok.
Az se rossz. Nekem meg programozás...
Bár az éjjel kicsit kimerített.
Na, azért a programozgatás nem olyan rossz... tanul belőle az ember mindig valamit. Ha más nem, szemléletmódot.
Azért nem mentem, mert ballagott a zosztályom. Szép emlékek+lufieregetés+ajándékok. Kaptam egy gravírozott tollat. Remélem szépen írja az 1-est...
Szép lett a csiga, biztosan olyan fincsi, mint amilyen guszta!
Én végeztem egy kis ház körüli tevékenységet, fűnyírás stb, bicikliztem egy keveset, mostanában meg szívok... Bővebben: Link
PC hűtés szivattyúját módoltam át brushless motorosra, már csak a vezérlés kell (nagy kérdőjel). De addig míg nincs meghajtottam az RC autó 35A-es szabályzójával.. Így a végeredmény RC szivattyú! Csak és kizárólag nekem van ilyenem.
Fűnyírás itt is kéne, de szerintem holnap lesz belőle..
Szóval folyadékhűtéses lesz a PC-d? Norberto: tudom, hogy jó dolog, csak most nem éppen vagyok a toppon (elég rég óta így van ez sajnos). A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2013
Most már hamarosan befejezed látom. Szerintem a szivattyúnak egy fordulat elég, nem kell szabályzó. A Lada radiátor annyi hőt el tud vinni a rendszerből, hogy az bőven sok.
Én télen a robogóm vizesítését csináltam meg. Működik is a dolog, de van még pár apróság. Most épp új légbeömlőt csinálok üvegszálból. meg az egyik gumicsövön volt egy apró lyuk, ami néha eresztett, azt cseréltem ki ma. meg a hűtő egyik alján cseppent picit, műgyantával beragasztottam. ja meg gyártottam hőfokszenzort, mert a gyári horror áron van, így meg 200Ft-omba került egy ntc. Itt végigkövethető az átalakítás.
Ma vízkő oldóztam meg tisztogattam a Lada radiátorát, ami nem is teljesen vörösréz, hanem csak a lamellák vannak vörösrézből, a többi sárgaréz. Véltem felfedezni 5db repedést amit be is forrasztottam, honlap lesz egy kb 1BAR-os nyomáspróba levegővel, vízbe mártva.
Elég kétséges érzéseim vannak a Lada radiátorral kapcsolatban... A szivattyúnak pedig kel la szabályzó mert kefenélküli (brushless) motor ami 3 fázisú.
Abban a tollban röpsúlyok vannak és csak oda kell tartani. A kontrollerjébe az egyes nincs beprogramozva!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |