Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Érdekelne, hogy a @jahoo.es email cím melyik országban használatos.
Zoli! Inkább úgy mondanám, hogy holnap lesz a Lada hűtő keresztelője.
Spanyoloroszág, a TLDből ítélve, de ugye az internet (nagyjából) ugyan úgy néz ki az egész világon, akár magyar ember is használhatja.
Ez is egy jó megnevezés!
Bezonyám. Ez az én nyáktervem, megtisztelő, hogy ez került fel a NYÁK napjára.
Ne aggódj miatta, több kilowattnyi hő leadására képes. Gondolj bele mínusz húsz fokban is nagykabát nélkül ülnek benne és elég meleget csinál egy hőszigetelés nélküli vasdobozban. A hűtővíz meg többnyire nem melegebb 80C°-nál. Azt meg nem gondolnám, hogy a géped akár csak egy kilowattnyi elfűtendő hőt termelne. Hacsak nem te vagy a NASA.
Nos, megvolt a nyomáspróba, az eredmény siralmas! Tegnap bejavítottam 5db hajszálrepedést, ma a nyomáspróbán találtam még 2db-ot. Majd a "sarokba repítettem" a radiátort. De sebaj van egy Renault Kangoo radiátorom (réz csö alu lamella). Azért kellett cserélni mert a gazdája sima csapvizet öntött a hőtőrendszerbe, így nagyon vízköves. Már csak valamilyem csodaszerrel ki kell mosatnom.
Elmégy a gyógyszertárba, és veszel citromsavport. Esetleg megvadíthatod 20%-os ecettel.
Citromsav por van itthon. Az ecetre én is gondoltam, honlapra ki is találtam, hogy egy keringtető szivattyúval mosatom majd. A hűtőből ahogyan mosogattam rozsdás darabos lötty távozik, de nem mindég, tehát le van rakódva rendesen.
Az sajnálatos, ha ilyen beteg. Találhattál volna jobbat is. A Zsiguli nem egy ritka autó errefelé. Régebbi Japán autókban is van réz fűtőradiátor. Keress fel egy bontót, hamar és olcsón találsz jót.
Igen, sajnálatos, de még nincs kifizetve, így nem vesztettem semmit.
Sziasztok egy kis érdekességgel szolgálok.
Tegnap már elkezdett villogni időnként a lámpám, a gép ettől még nem halt le de volt hogy újraindult. Mondom nincs baj csak egy kis áramingadozás. Mai nap megismétlődött de már többször és egyre gyakrabban. Kóvályogva a lakásban a biztosítéktábla környékén erős égett szag van meg valami furcsa sercegés is hallható. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget mert épp el voltam foglalva egy HIFI javításával. Mikor végeztem a hifivel akkor megint "ingadozott" a feszültség. Na jó most már megnézem. Első ránézésre minden oké, de kicsit égett szaga van a biztidoboznak... mondom ez kicsit gyanús... Levettem a fedelet. épp akkor kezdte megint az ingadozást, bizonyára megböktem a vezetékeket valahogy. Doboztető alól szép kis sercegő hang hallható fényjelenség kíséretében. Az egyik vezeték a biztosítékok előtti részen szépen hegesztette saját magát. Nézem nézem.... na okés hogyan tovább?? másik bizti nincs itthon... akkor arrébkötöm másikra és probléma megoldva. A hűtő úgy is külön biztin van, a heggesző meg a szobai aljzatokhoz menő biztosíték. Na akkor kiveszem a vezetéket.... venném mert benne maradt a csatlakozóban. Mondom ez jól kezdődik. Átrakva minden oké Nézem a védelmi ezközt. Meleg mint ha kötelező lennne, nomeg "parányit" Konkrétan ha nem lenne égésgátló a műanyagban már rég kigyulladt volna... na jó akkor ez kuka. Azóta minden szép és jó az áramingadozás is megszűnt. Üdv McDeath
Hali
Express vízkőoldó lúgos nem bántja a rezet citromsav és ecet oldja.
Erről ki mit tud?
Nem mondom, hogy ez teljesen elektronika mentes, lévén Tesláról és az orosz harkályzajról van benne szó. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni igaz ez mechanika de mivel vannak itt értelmes emberek ezért fordulok hozzátok. Adott ez a GÉP amit meg szeretnék építeni de rajzot vagy elvet nem találtam róla sehol. Kapálógép illetve a hajtómű adott szerszámok co hegesztő eszterga élhajlító hengerítő fúró illetve anyagok minden adott. Valaki tudna nekem segíteni? Nagyon megköszönném
Szerintem beszélj Darth Vader-el. Neki voltak ilyen játékszerei. Ha jól emlékszem AT-AT volt a nevük (All-Terrain Armored Transport). Igaz azoknak négy lábuk volt.
Ha szépen kéred, biztos ad egy leírást, kapcsolási rajzot róla. Bár az SFS-X5-ös lézerágyú rajzát nem hinném, hogy megosztja veled.
A mai napig nem hittem a szellemekben, de a mai este után már kezdek hinni a létezésükben. Csoportos fotókat készítettünk, de olyan dolgot láttunk rajta vissza, hogy nem tagadom majdnem sírtunk utána. Nem is nagyon volt alvás este. A fotókat felrakom, de csak akkor, ha a modik jóvá hagyják.
Szólok nem photo shopos. Rögtön azután, hogy elkészült mind megnéztük. A gyereknek ideje se volt megszerkeszteni és nem egy falikép van ott.
Ismerős a hölgyemény? Nem a hétvégén, ballagáson égett e a kép?
Tuti nem. Mert a háttér max a csupasz fal volt, tehát szabad szemmel tuti nem láthattuk. Ezen a képen viszont én vagyok fent a kockás ingbe, de azon már nem látszik. De a mellettem levő srác már teljesen kész volt emiatt.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Én is pont ugyanígy jártam. Előtte- utána semmi, a képen meg szellemek: Bővebben: Link
Szia.
Ha ez egy Canon Powershot géppel készült és a CHDK firmware van rajta (ezzel biztosan megoldható), akkor valaki megviccelhetett egy kis szkripttel, ami véletlenszerűen felteszi néha egy-egy képre ezt a "vízjelet". Lehetséges más fényképezőgépek szoftverét is így módosítani, ha valaki hozzá fér a géphez és ért hozzá, vagy talál egy leírást. |
Bejelentkezés
Hirdetés |