Fórum témák
» Több friss téma |
Esetleg nem helyettesíthető valami kombinációval. Mondjuk tranzisztor elenálás, egy feszültségen túl gyújtja, az zár és a táp nem megy.(lehet hogy nagyon nagy butaság?)
Az előző kék varisztort egy villám nyúvasztotta ki, mig ez utóbbit én.
Dehogynem helyettesíthető. Egy ~40 forintos fogyóalkatrész helyére rakhatsz egy több száz forintos tranzisztort, és akkor majd legközelebb nem a 40 forintos megy szét, hanem a több száz forintos. Az évszázad üzlete...
Sziasztok!
Lenne néhány IC-m amit már sok sok éve őrizgetek és azóta se sikerült beazonosítanom mik lehetnek. Valószínűleg nemigazán lehet mire használni, de igazából a kíváncsiság furdal leginkább. Felteszek képeket róluk, hátha valakinek ismerős valamelyik.. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
U402D: valami kelet-német karaktergenerátor ROM
Köszi a linket, mellesleg megtaláltam rajta a U108d-t is, meg még sok hasznosat..
Szia!
Böngészd át ezt a listát. Ebben benne vannak a keletnémet alkatrészeidnek az adatlapjai.
Szevasztok!
Melyik sor szerint keresendők a következők: 9N04/7404 felső sor, alatta PCF7343. 9N73/7473--------------- PCF7508 2058D-------------------JRC A2045B TFK U3665M -----------------45 M 723 TMP 86C807N5DH1; Japan IR3T20 (9 lábú SIP tok); D9704G (11 lábú SIP); A51DC (DIP 8). U4439BG (DIP 18); T 51496P (DIP 18). Elnézést a sok kérdésért, de ritkán jutok gép elé. Köszönöm, ha segítetek.
Nagyon nagyon fontos,surgos segitsegre lenne szuksegem
Egy 4 labu fekete dologrol szeretnem megtudni,hogy mi az illetve,hogy mivel helyettesitheto...: BO838 Koszonom elore is..nagyon fontos! A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Hali Mindenkinek!
Lenne egy kérdésem egy hordozható mozgásérzékelős riasztóval kapcsolatban. Tönkrement benne egy kondezátorhoz hasolító 4 lábú alkatrész (a panelon egy "L" jelzi az alkatrészt).2 lábra megy a 5-5.5 V,de a másik 2 lábon nem tudok feszültséget mérni.Az utóbbi 2 lábról menne a fesz a piezzohoz (sima lapos piezzo).Elég jó nagy hangja volt (3-4 méterről is kellemetlen),majd kezdett kihagyni végül pedig teljesen megszűnt a hang.Most 3 darab piezzo van párhuzamosan kötve a 5-5.5 Voltra.Így szól de hang erő a fele az eredetinek. Mi lehet ez az alkatrész? Köszi!
Szerintem az valami illesztőtrafó lehet. Nem lehet, hogy csak a kivezetéseinél engedett el a forrasztás?
A forrasztással kezdtem az átnézést,majd utána a kimérés.De semmi.Gondolom ennek is van jó pár méretezése.Semmilyen adat nincs rajta.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Megoldottam.Vettem egy gagyi ajtónyitás riasztót (118 Db).Azt beraktam a trafó bemenőhöz és tökéletes.Még hangosabb is.Már csak a távolságon kellene valahogy buherálni!
Ez a blokk, egy ipari célú hibrid vezérlő, kenőrendszerekhez. Így egyben el kell tenni mint érdekességet, magánszemély mint felhasználó gyakorlatilag nem elképzelhető, és az is kétséges, hogy összesen 20-30 nál több működik az országban....
A vezérlőcsalád adatlapja.
Én is kérdeznék! Egy autó (Audi?) fejegységéből származik az alábbi alkatrész. A panelra gyro volt írva mellé, meg is örültem neki. Hogy minek a cd mellé gyro azt ugyan csak sejtem, de rámértem a lábaira, hátha találok egy potit valahol, de nem tudtam értelmezni az eredményeket. Látott már valaki ilyet?
Üdv Mindenkinek
A nagyflexemben tönkre ment a lágy indító. Szétszedtem és van benne egy triac ami tönkre ment.A tipusa: BTB 16 600C 3 lába van és hűtőbordán van. A lágyindító típusaZR 16 KB akkora az egész mint egy gyufásdoboz.Ilyen triacot hol tudnék venni? Segítségeteket előre is köszönöm. Tisztelettel Madzagos A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Igen az is megégett. Az a gondom hogy komplett lágyindítót a boltban kb 8000FT-ért adnának.
A gugli első találata. De természetesen nem csak egy van.
A tervezett elavulás áldozata lettem mert az ellenállás egyik vége hozzáért a hűtőlaphoz és lassan átütött így kinyírta a triakot.
Ha jól látom, akkor 26 K ohm
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Kimértem műszerrel és nekem is annyi lett az érték. de veszek bele újat, és remélem hogy jó lesz.
Üdv! Egész pontosan az ellenálás értéke 27K és 2W körüli lehet, (a második sáv ibolya ) ilyet kell venni. Nekem gyanús a nagy barna kondi is mintha az is átütne egy ponton.
Van egy hordozható dvd játszóm, aminek minden funkciója megy tökéletesen, csak a távirányítója nem működik.
Működött az is, csak én kivettem és kihosszabbítottam a vevőt, mert ahová én alkalmaztam volna kijelzőként (kottatartón kifordítva), így lett volna praktikus. Azóta sajnos nem hajlandó venni a távir. jelét. A háromlábú ir vevón van egy felitat: G175 Elképzelhető hogy forrasztáskor elhalálozott, de mivel pótoljam? Az adóban egy 455kHz-es rezonátor adja az órajelet. Ebből következhet hogy 38K-s vevő kellhet (455/12=38), de a típus jelzésből következtetve hihetném azt is hogy 75kHz-es a vevő. Sőt látom a Tsop7000-es sorozatban létezik 455kHz-es adó/vevő pár is. Most akkor vajon mit szerethet legjobban szerintetek ? Az alaktrész valahogy így néz ki :
Találkozni még én sem találkoztam vele, de szerintem ezek tápfeszültséget igényelnek hasonlóan az ic-khez. És a kimenetükön analóg, vagy esetleg digitális formában lehet levenni az adatokat.
Mielőtt cserével kínlódsz próbáld meg kimérni tényleg a vevő pusztult-e meg. Lehet, hogy valami más körülötte levő alkatrész, vagy a nyák sérült. Valamelyik két lába a táp, a harmadik a kimenete. Ha van szkópod, akkor célszerü azzal, de szerintem multiméterrel is mérsz valmilyen változást, amikor jelet kap.
Szkóppal pár tized voltos amplitudójú impulzus csomagokat lehet látni, csak nem tudom az elegendő-e? Vagy ha nagyon más a vivő, akkor egyáltalán semmit nem lehet látni ?
Ez kevésnek tűnik.Tápfeszt megkapja rendesen? Esetleg még valamelyik tipus igényel a kimenetén egy felhúzó ellenállást nézd meg azt, hogy van-e és jó-e.
SMD alkatrész. 11CW. 3 láb egy oldakólkon + felül pici hűtés. Olyan mint a SOT89.
Mi lehet ez Tranzisztor? Stabilizátor?
Szia!
Mindenképen min. 800V -osat tegyél bele (BTB16-800). Nekem egy köszörőben szállt el a 600V -os triac az első hasunálatkor, 800V -ossal megy már egy éve... A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |