Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! Nagyon szép, igényes munka. Nem is kell a visszacsatolástól megijedni
Szia.
Köszi, bár L-idomos kivitelezést pedig nagyon ritkán csinálok Egy barátom erősítőjébe készül, - "restaurálás gyanánt" átépítve a gyárit.. A meghajtásában lesz egy átfogó nvcs , -és ,hogy őszinte legyek nagyon jó hangú. A kapcsolás előnye lesz még továbbá, -hogy több fajta cső is belepróbálható lesz majd, így könnyeben kiszűrhető lesz, hogy melyik is passzol majd leginkább a rendszerébe.
Nagyon szép. Gratula. Zsugorcső van a végtranyókon?
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
Azok a helitrimmerek nagyon a helyükön vannak!
Az ic harmas es hatos laban is tobb mint 30 volt van es emelkedik ha ott tartom a mero muszert. Akkor ugy nez ki az ic doglott meg? Nem tudom megeri e venni bele ic-t mert eleg draga.
István annak mennyi a jelentősége, hogy amit Emersys épített fokozatban a végtranyó adatlapján 30MHz van, az MJL21193-4 -n 4MHz. Ez minőségben észrevehető?
Szia Emersys! Véleményedre is kiváncsi vagyok, segítesz választ adni a kérdésemre? Köszönöm előre is. Istvánnak szegeztem elöszőr kérdésem, de kiváncsi vagyok a Véleményedre.
Üdv.
Szia!
A TDA lábait szándékosan húztad szét? (Mert így nem fog szépen ülni benne az IC). A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
Szia! Ahogy mérem, az adatlap e, e1, e2 méretei stimmelnek. Hol látsz eltérést?
IGAZ! Bocsánat, figyelmetlen voltam. (A 7294-hez néztem)
Szóra sem érdemes. Az elismerést érdemel, hogy ezt is felvetted az ellenőrzési szempontok közé.
Szia Reloop, át rajzoltam az ST 60v változatát nem nagyon csak a meghajtókat.Megnéznéd?Csak MJE340-350 van.Köszi
Szia! A bázis és az emitter felcserélése rendben. Az koránt sem megnyugtató, hogy a végtranzisztorok bázisáramát 500mA-es MJE340/350 szolgáltatja. Próbának elmegy, de lebeszélnélek a hosszú távú alkalmazásáról.
Értem akkor ha lesz berakom az MJE10532-33,de most maródik a panel próbának jó lesz akkor.
A másik panelon is 340-350 meghajtók vannak,akkor oda se jó,amivel kínlódtam eddig.De megjavult
Szia! Csak egy technikai jellegű megjegyzés: az alkatrészlábak "rápöttyözésével" itt-ott veszélyesen közel kerültek a fólia csíkok (pl: jobb felső sarokban MJE350). Nem lesz itt bibi a maratás vagy forrasztás után (mikor vajon hol lehet a hiba)?
üdv: metabo123 (Bocs blasznak szántam) A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
Mivel gondolom nekem szól,maratás előtt ahol közel van a két forrszem, tapétavágóval megvágom a tintát,és utána maratom
A végtranzisztorok előtti pozícióban elég komoly áramterhelés keletkezhet, mert a csúcsáramnál azok bétája már kezd lekonyulni. A terheléskor bekövetkező melegedés tovább ront a helyzeten. Az MJE15030 és párja hasznos beruházás.
Értem,most elmarad a próba építés,ez a sósav-hidrogén peroxid nekem nem jött be.Igaz Mechanikai Laborosak a nyákjaim és vastag a réz rajta nagyon.Vennem kell vaskloridot
Talán nem is kéne változtatni a terven, azt a két tranyót bedrótoznám, lévén szó ideiglenesről.
OFF Ilyet vegyél!
Igen épp kerestem a kloridot de akkor megvan.Lefotózom a nyákot mi lett belőle.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
Szia
Idézet: „István annak mennyi a jelentősége, hogy amit Emersys épített fokozatban a végtranyó adatlapján 30MHz van, az MJL21193-4 -n 4MHz. Ez minőségben észrevehető?” Eredetileg a nagyobbik verziós hibridben mjl3281/1302A típust alkalmaztam, -ez a kisebbik tokú újabb verziós "hangja" még kérdéses számomra is. A 3-as emitterkövetőben MJL elődjét sikerült nagyon jól behangolnom a darlington hajtáshoz. A 30Mhz / 4Mhz gyorsasági arány azt is vonja maga után, hogy az adott típust a másikhoz képest más Chip készlettel szerelték. Vagyis nem csak a Frekvencia más ilyenkor. Biztosan más jellegű hangja lesz. Az egymásra nyitás sebességbeli különbsége végett is (két típus közt) más jellegű sávszélesség korlátozás szükséges.
Szia! Köszönöm válaszod. További szép napot Neked.
Üdv.
Sziasztok,létezik hogy az IC-ket is válogatni kell?Ezt csináltam meg, és a csak úgy volt hajlandó zajok nélkül menni, hogy cserélgettem őket.Most TL072 van benne.
Szia! Jó kérdés? Bármi lehet. Hogy áll sz St?
Üdv.
Szia! Miért hagyod a parlagon a fél IC-ket. Ehhez a kapcsoláshoz csak egy dual műveleti erősítőre van szükség. A szabadon hagyott erősítő felek annyi környezeti zajt szednek össze, hogy nem is csoda ha áthallatszanak.
Szerk.: ilyet használok sztereó hídhoz. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
Akkor ilyen lesz a következő köszi.Esetleg Layoutban megkaphatnám?
Ha esetleg a bemenetet az üres ic részen rövidre zárom az segitene? A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
Az 5, 6 lábaknak adj testet, máris csendben lesz. A lay-t vagy száz másikkal együtt letöröltem véletlenül, de mindjárt készítek Neked egyet. Milyen potit kérsz rá?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |