Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Pl con , de ha ilyet látsz , hogy v- reg ott a feszültség szabályzókat találod , vagy a switch ott a kapcsolok vannak , és így tovább.
Bocs, lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Tehát telepítés után alapból egy könyvtár sincs nyitva, így keresni sincs miben. De például con-nal kezdődő könyvtár van egy rakás és azt nem tudom, hogy melyiket nyissam meg...
De most olvasom, hogy érkezett egy másik hozzászólás. Köszi !
Igen inkább ez a problémám amire rátapintottál. Közben azért bújtam a netet és találtam EZT Hátha van még valaki aki nem ismeri...
Köszi Neked is ! A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2013
Ha egy alkatrészt sem látsz, akkor azt kell tenned , hogy pl a kapcsolási rajz nézetben fent a menüben megnyitod a könyvtár menüt, ott megnyitod a használatba vételt , majd megjelennek az ablakban az összes alkatrész ...lbr elemek.Itt kijelölöd az összeset , és megnyitod, utána megint a kapcsolási rajz nézetben rámész bal oldalon az alkatrész szimbólumra , és akkor már meg fognak jelenni az összes alkatrészek, amiből már ki tudod választani, ami éppen kell .
Szívesen jó munkát hozzá a továbbiakban.
A nyák tervezőben a furatokat hogy tudom megnövelni? A lyuknak a forrasztható része szeretném, hogy nagyobb legyen.
Szia! Én megmondom őszintén 2 módszert használok. Vagy elkészítem a saját alkatrészemet a megfelelő padekkel, vagy a lusta verzió: ráteszek egy másik padet is az alkatrészlábra. Reklamál az Eagle, hiszen két egymást fedő furat jön létre. De logikusan: ha a kisebbet kifúrja a cnc, akkor a nagyobbal fel fogja tágítani, azaz maximum kétszer fúrja ki ugyanazt a lyukat. Nem elegáns megoldás, de hasznos. Igaz, hogy nem mindig engedi egyből rátenni az Eagle a pad-et a másikra és sikoltozik miatta. Ilyenkor mellé teszem le és utólag mozgatom át - akkor megeszi. A végső ellenőrzésnél pedig jóváhagyom a dolgot. Ezt sokszor pusztán azért is megcsinálom, mert pld szeretem ha az 1-es láb szögletes pad, a többi kerek vagy más.
Fúú, ez a módszer nem tetszet. Már készen van a nyák terv, s egyszerre akartam az összes lyukat felnagyítani, nem egyenként minden egyes furathoz egy nagyobbat lerakni.
Végig túrtam a beállításokat, s ezt találtam: Szerkesztés -> Tervezési szabályok -> Restring -> Pads -> min és max-ot is megnöveltem.
Sziasztok! Bocs,biztos volt már ilyen kérdés,de nem találok rá.Hogy tudnám egy lapra kinyomtatni egy kétoldalas pcb top és bottom layer-ét ?
A rétegbeállításoknál kiválasztod azt amelyiket szeretnéd nyomtatni, majd rámész a menüben a nyomtatásra. Ezután megmondod, hogy hova rakja a rajzot. Így kinyomtatod, visszamész a rétegbeállításokhoz, átállítod a a másik rétegre. A lapot visszarakod a nyomtatóba, majd újra elhelyezed a megfelelő beállítással a rajzot.
Én így szoktam.
Köszi ! Így próbáltam,de gyakran fedettségi problémákat okoz a fólia nyúlás a kétszeri átküldés miatt lézer nyomtatón.
Sziasztok !
A következő problémával szembesültem az EAGLE használata során (5.1.0) A schematic-ból a Board-ba átlépéskor a huzalozás hiányosan jelenik meg, ha a "WIRE" utasítást használom a huzalozáshoz. Ha a "NET"-et akkor meg egyáltalán nem jelenik meg sárga vonal. Mit csinálhatok rosszul ? A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv!
PDF-be nyomtatom aztán szerkesztővel összemásolom és rendezem egy lapon és pdf-ként mentve bármikor nyomtathatom .
Tedd fel amivel küzdesz, mert igy leírva kevés.
Üdv !
Két oldalas nyák Ezt a fólia ráhajtásos módszert gondoltam megoldani,azt hittem van erre ulp.Akkor marad a másolás.
Annyit sikerült megállapítani, hogy XP alatt egy régi P3-as LAPTOP-on teljesen jól működik, de a 64 bites WIN7 alatt csinálja a hibákat.
Lehet a WIN7 alatt valahogy XP környezetet létrehozni ?
Sziasztok .
Eagle-ben panel rajzolásnál ha egy alapesetben sárga vonalra kattintva route módban lehet két végpontot egyszerűen összekötni. Mindez addig jól is működik, míg a vonalakat nekem tetsző helyre teszi. Azonban ha közel s távol sincs az általa felajánlott összekötési pont, én mégis ott akarom összekötni, akkor azt hogyan lehet megoldani szabályosan, egyszerűen. A húzzunk oda egy vonalat dolog nem jön be, mert szeretném ellenőrizhetővé tenni, a vonalat viszont nem fogadja el valós összekötésnek.
Tört verzióval nekem is ezt csinálta 64 bites win7-en. EAGLE 5.0
Rakd fel a 6.4-es annál nincs ez a jelenség.
Sziasztok!
Miképp tudnék olyan nyáktervet készíteni Eagleben, mint pl. ezen a képen? Gondolok itt arra, hogy ne csak a rout-ok maradjanak, hanem egy előre beállított értékű kihagyással maradjon meg a réz többi része a vonalak mellett. Remélem érthetően írtam
Azokat poligonokkal kell megrajzolni. Erről már sok kérdés és válasz volt itt, olvass vissza.
Még talán annyi, hogy "teliföld"-ként keresd.
Értem, köszönöm, csak azért gondoltam, mert pl Sprint Layout-ban lehet úgy kezdeni, hogy kitölti az egész panelt és ha arra raksz alkatrész és összekötést, akkor megoldja a program, hogy kihagyással megmaradjon a GND részegészben.
Megtaláltam, amire gondoltam ebben a postban, amire válaszoltam. Köszönöm!
Hát én túljárok az eszén. Addig húzom a nyák fóliát (route), amíg el nem érem azt a pontot ahonnan huzalozni akarom valóban. Onnan lehuzalozom a nekem tetsző szakaszt és az előző provizorikus routolt vonalat unroutolom és a legutolsó nekem tetszőtől már oda fog vezetni, ahová kell . A másik módszer: oda húzom a vonalat, ahol még jó, de már közel van ahhoz a ponthoz, ahonnan folyatatnám, majd ratsnest ilyenkor a sárga vonalakat az újonnan kialakult végponttól húzza, mert igyekszik minimalizálni a sárga vonal hosszát és folytatom tovább. "Az ember mindig okosabb mint a gép, akkor is ha a MS ezt nem támogatja!"
Kínomban én is ezt csináltam, de ha van jobb megoldás az örömmel fogadom.
Egyébként .. mivel az Eagle is optimizál, az alkatrészek elrendezésénél ezt meg lehet előzni egy jó elhelyezéssel. Egy ideje már más módon tervezem a nyákjaimat. Először felvittem a rajzot, aztán panel, korrekciók stb. Ma már előbb doboz, pontos méretek, előlap stb. Aztán a megfelelő alkatrészek katalógusának alapos böngészése, részek megrajzolása, egyből panelterv, ahová szeparáltan igyekszem a legpontosabban belőni mindent. Aztán megint séma-panel-séma-panel oda vissza. Az eredmény sokkal jobb és pontosabb. Úgy tűnik az Eagle logika erre épül. Így nem gond az alkatrészek legideálisabb elhelyezése sem. Hagyományos megoldásnál majd meghülyültem a hidegítő kondenzátorok elhelyezgetésénél - melyik hová tartozik.... Na azzal én is szenvedtem. Ma már eleve az alkatrésszel együtt kezelem és minél gyorsabban - egyből a helyére kerül a lerakásnál. Persze kinek a pap....
Szia, itt is kérdezték, és a következő hsz. a megoldás. Erre gondoltál?
Köszönöm, ezer hála és köszönet. Így sokkal egyszerűbb az élet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |