Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   123 / 313
(#) brazdas válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Köszi az ötletet, egy kábel-cserét megpróbálok..
(#) misu74 hozzászólása Máj 15, 2013 /

Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni, van egy HANNS.G HC174D - es monitorom az a gondom vele, hogy bekapcsolom világit a zöld üzemjelző led majd kb 3 másodperc után sárgára vált és nem érzékel semmit milehet az oka? Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Buvarruha válasza misu74 hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Nincs mit érzékeljen. Nem lepődnék meg, ah az lenne a hibás, amire ráv an dugva.
(#) geld77 hozzászólása Máj 15, 2013 /

Sziasztok!

Van egy NEC NL6448BC33-59 kijelzőm és szeretném megkérdezni, hogy a kivezetéseit mivel kell párosítani a következő alaplap ECM LX800 TFT kijelző vezérlőjén.
Mellékeltem a leírásokat.

Válaszaitokat előre is köszönöm.
(#) geld77 hozzászólása Máj 15, 2013 /

Sziasztok!

Van egy NEC NL6448BC33-59 kijelzőm és szeretném megkérdezni, hogy a kivezetéseit mivel kell párosítani a következő alaplap ECM LX800 TFT kijelző vezérlőjén.
Mellékeltem a leírásokat.

Válaszaitokat előre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza geld77 hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Ha a tapfeszek megvannak, akkor be kell kotnod ezen kivul:

a CLK-t, ami a SHFTCLK
a HSYNC-et, ami a LP
a VSYNCet, ami a FLM
A DE-t es a SCAN-t hagyd uresen
Es a szineket, amiket az adatlapbol tudsz kinezni, hogy a P0-P18 kozul melyik melyik.

A tapfeszeknel legyel biztos, hogy jok, azon kivul a hattervilagitassal is meg kell kuzdened.
A csatlakozo is kerdeses.
(#) bbalazs_ válasza geld77 hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Ha a tapfeszek megvannak, akkor be kell kotnod ezen kivul:

a CLK-t, ami a SHFTCLK
a HSYNC-et, ami a LP
a VSYNCet, ami a FLM
A DE-t es a SCAN-t hagyd uresen
Es a szineket, amiket az adatlapbol tudsz kinezni, hogy a P0-P18 kozul melyik melyik.

A tapfeszeknel legyel biztos, hogy jok, azon kivul a hattervilagitassal is meg kell kuzdened.
A csatlakozo is kerdeses.
(#) geld77 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Azt kibogarásztam hogy a tápfeszültség az 3,3V amit kell adni neki.
És csak azt a 3 dolgot kell bekötni és a 3,3V tápot?
A GND-k közül mindegy melyiket honnan hova kötöm?
A háttérvilágitáshoz van külön adapterem, a kijelzőhöz volt.
(#) bbalazs_ válasza geld77 hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

A GND-k kozosek mindket esetben, igy mindegy, de a biztonsag kedveert egy pontba menjenek ossze a laprol es onnan agazzanak szet majd a kijelzonel. Erdemes ezt ket parhuzamos szallal atvinni.
Elvileg igy mennie kell, de persze a szoftveres beallitasokat nem uszod meg...
(#) geld77 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

A BIOS-ba be lehet állítani a kijelző alapjait.
Köszönöm a válaszod.
Esetleg nem tudod hol lehet venni HIROSE DF13-40DP csatlakozót amit az alaplapra kell dugni?
(#) blasz hozzászólása Máj 17, 2013 /

Sziasztok van egy 19" multimédiás monitorom,amiben elszállt egy kondi,kicseréltem, meg az összest,amíg bejön az op rendszer addig vannak problémák,mert ahol fekete háttérnek kellene lenni ott teljesen fehér a kép,mintha a megvilágítást nem kapcsolná le,ha bármi szöveg,vagy kép van akkor fekete a háttér,csak az üresjáratban fehér,ha fel állt a rendszer akkor már nincs ez a probléma akkor jól működik,de ha kikapcsolom a gépet akkor a képernyő fehéren világit és nem kapcsolja le magát.Hiába kapcsolom ki a monitort is a háttér fehéren világit.Merre keressem a hibát?
Köszönöm
(#) Buvarruha válasza blasz hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Valamiért nem kapcsol le az inverter. Nézd meg, hogy nem e esett óngolyó a bekapcs és a scaler tápfesze közé. Van két szál ami megy az inverterhez, az egyik a fényerő a másik a bekapcsolás. Ha magas szinten van a bekapcs szál, akkor megy az inverter.
(#) blasz válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Köszi,de amikor elhoztam alapból ezt produkálta,akkor még ment azóta halt meg a kondi benne,cserével megy megint,de a probléma az megvolt.
A nejem melójában selejtezés volt 6db lcd monitort hoztam el,mindegyik kondi hibás volt a többit helyre tettem,ezzel nem birok.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013

Akkor marad a bekapcslás csekkolása. Ha fetek kapcsolják az invertereket, akkor azok is lehetnek rövidzárban stb. Végig kell mérni őket.

Azt a táp panelen keressem,vagy az inverter részen?

Az inverteren, az nem kapcsol le.

Köszi, nem soká megbontom megint
(#) bbalazs_ válasza geld77 hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Valoszinuleg a legegyszerubb bontani egy laptopbol vagy LCD monitorbol.
Regi 15-os lcd jo lehet esetleg, ahol meg ttl rgb jelek mentek odd/even osztasban az XGA kijelzore.

Egyebkent meg net.

Szétszedtem megint, átmértem a tranzisztorokat feteket, mind jó,az első áram alá helyezés után párszor még kikapcsol a háttér fény, utána már nem hiába kapcsolom ki elől,csak a led alszik ki a kép hófehér marad.De a funkcióját rendesen ellátja,nagyon jó képe van egyébként
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
(#) bbalazs_ válasza blasz hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Nezd meg a BLKLiGHT ON szalat - a kispanelbol megy a nagypanel fele. Ezt huzd ki vagy ideiglenesen vagd at (persze a monitort ki kell huzni a konnektorbol elotte) a meres idejere.
Ha ez kikapcsolas utan aktiv, akkor a kispanelnel van a hiba, ott is van par kicsi tranyo, azokat nezd at. Ha nem aktiv, akkor meg a hattervili inverteren nem oke valami.
De legalabb ezt el kellene donteni, hogy elore vagy hatra kell vizsgalodni.
(#) blasz válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Oké holnap kap még egy esélyt és megírom mire jutottam
(#) matyusz hozzászólása Máj 18, 2013 /

Üdv mindenkinek.
Adott egy Cornea MP503-as monitor és levágták a VGA kábel közvetlen a monitorból kijőve a törésgátló után, hozzám már így került. A kérdésem az lenne, hogy valaki tudna segíteni a bekötést illetően, mert nincs 2 egyforma VGA kábel hála kis kínaiaknak most gondolok itt a kábelek színezésére és hogy melyikből mennyi vezetéket hagynak ki a 15-ből (12-13 a 15ből)
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Szia!
Az AD panel leírásában benne van a csatlakozó bekötése. Ugye így néz ki az egyik belső panel.
(#) rcrajmund hozzászólása Máj 18, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Beline nevezetű LCD monitorom, mindennapos használatba volt. Egyik nap nem lehetett bekapcsolni! Szétszedtem és nincs benne kiégve semmi látszatra. Mivel mindig a Power gombal volt kikapcsolva meg be is, esetleg a sok kapcsolgatástól a gomb nem jó??
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Köszönöm a választ. Nem teljesen az én panelem HM15x11-200 és bocsánat nem voltam elég szemfüles és figyelmes, itt is van a 10-ik oldalon a pdf-en.
(#) Buvarruha válasza rcrajmund hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Lehetséges, gyakori jelenség.
(#) rcrajmund válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Üdv.
Jobban utánajártam a dolognak! a helyzet hogy nem kapcsol be sehogy se, se a led nem világít egyeltalán semmi, viszont figyelmes lettem egy jelenségre áram alatt hagy bármelyik két gombot nyomvatartom egyszerre pl.menu,up), a képernyő nagyon halványan villog sötétbe is alig látszik, és ilyen halk kattogása van másodpercenként.... nem tudom mi ez? Ha valaki tudna tanácsot adni hol keressem a hibát megköszönném!
(#) Buvarruha válasza rcrajmund hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

A kattogás valószínűleg a táp indulása lenne, de nem tud indulni, mert valahol rövidzár van, tipikusan az inverter fetjei, tranzisztorai halottak.
(#) blasz válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Üdv nekem a tápban a kondik okoztak ilyen problémát de lehet nálad más van
(#) rcrajmund válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Értem. Akkor még annyit had kérdezzek hogy ha a tápja ment tönkre, akkor beszerzek hozzá! Minden fajta lcd monitor tápja jó hozzá??? nem szeretném kidobni jó kis monitor volt!!
Következő: »»   123 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem