Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi az ötletet, egy kábel-cserét megpróbálok..
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni, van egy HANNS.G HC174D - es monitorom az a gondom vele, hogy bekapcsolom világit a zöld üzemjelző led majd kb 3 másodperc után sárgára vált és nem érzékel semmit milehet az oka? Előre is köszönöm a válaszokat.
Nincs mit érzékeljen. Nem lepődnék meg, ah az lenne a hibás, amire ráv an dugva.
Sziasztok!
Van egy NEC NL6448BC33-59 kijelzőm és szeretném megkérdezni, hogy a kivezetéseit mivel kell párosítani a következő alaplap ECM LX800 TFT kijelző vezérlőjén. Mellékeltem a leírásokat. Válaszaitokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Van egy NEC NL6448BC33-59 kijelzőm és szeretném megkérdezni, hogy a kivezetéseit mivel kell párosítani a következő alaplap ECM LX800 TFT kijelző vezérlőjén. Mellékeltem a leírásokat. Válaszaitokat előre is köszönöm.
Ha a tapfeszek megvannak, akkor be kell kotnod ezen kivul:
a CLK-t, ami a SHFTCLK a HSYNC-et, ami a LP a VSYNCet, ami a FLM A DE-t es a SCAN-t hagyd uresen Es a szineket, amiket az adatlapbol tudsz kinezni, hogy a P0-P18 kozul melyik melyik. A tapfeszeknel legyel biztos, hogy jok, azon kivul a hattervilagitassal is meg kell kuzdened. A csatlakozo is kerdeses.
Ha a tapfeszek megvannak, akkor be kell kotnod ezen kivul:
a CLK-t, ami a SHFTCLK a HSYNC-et, ami a LP a VSYNCet, ami a FLM A DE-t es a SCAN-t hagyd uresen Es a szineket, amiket az adatlapbol tudsz kinezni, hogy a P0-P18 kozul melyik melyik. A tapfeszeknel legyel biztos, hogy jok, azon kivul a hattervilagitassal is meg kell kuzdened. A csatlakozo is kerdeses.
Azt kibogarásztam hogy a tápfeszültség az 3,3V amit kell adni neki.
És csak azt a 3 dolgot kell bekötni és a 3,3V tápot? A GND-k közül mindegy melyiket honnan hova kötöm? A háttérvilágitáshoz van külön adapterem, a kijelzőhöz volt.
A GND-k kozosek mindket esetben, igy mindegy, de a biztonsag kedveert egy pontba menjenek ossze a laprol es onnan agazzanak szet majd a kijelzonel. Erdemes ezt ket parhuzamos szallal atvinni.
Elvileg igy mennie kell, de persze a szoftveres beallitasokat nem uszod meg...
A BIOS-ba be lehet állítani a kijelző alapjait.
Köszönöm a válaszod. Esetleg nem tudod hol lehet venni HIROSE DF13-40DP csatlakozót amit az alaplapra kell dugni?
Sziasztok van egy 19" multimédiás monitorom,amiben elszállt egy kondi,kicseréltem, meg az összest,amíg bejön az op rendszer addig vannak problémák,mert ahol fekete háttérnek kellene lenni ott teljesen fehér a kép,mintha a megvilágítást nem kapcsolná le,ha bármi szöveg,vagy kép van akkor fekete a háttér,csak az üresjáratban fehér,ha fel állt a rendszer akkor már nincs ez a probléma akkor jól működik,de ha kikapcsolom a gépet akkor a képernyő fehéren világit és nem kapcsolja le magát.Hiába kapcsolom ki a monitort is a háttér fehéren világit.Merre keressem a hibát?
Köszönöm
Valamiért nem kapcsol le az inverter. Nézd meg, hogy nem e esett óngolyó a bekapcs és a scaler tápfesze közé. Van két szál ami megy az inverterhez, az egyik a fényerő a másik a bekapcsolás. Ha magas szinten van a bekapcs szál, akkor megy az inverter.
Köszi,de amikor elhoztam alapból ezt produkálta,akkor még ment azóta halt meg a kondi benne,cserével megy megint,de a probléma az megvolt.
A nejem melójában selejtezés volt 6db lcd monitort hoztam el,mindegyik kondi hibás volt a többit helyre tettem,ezzel nem birok. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
Akkor marad a bekapcslás csekkolása. Ha fetek kapcsolják az invertereket, akkor azok is lehetnek rövidzárban stb. Végig kell mérni őket.
Azt a táp panelen keressem,vagy az inverter részen?
Valoszinuleg a legegyszerubb bontani egy laptopbol vagy LCD monitorbol.
Regi 15-os lcd jo lehet esetleg, ahol meg ttl rgb jelek mentek odd/even osztasban az XGA kijelzore. Egyebkent meg net.
Szétszedtem megint, átmértem a tranzisztorokat feteket, mind jó,az első áram alá helyezés után párszor még kikapcsol a háttér fény, utána már nem hiába kapcsolom ki elől,csak a led alszik ki a kép hófehér marad.De a funkcióját rendesen ellátja,nagyon jó képe van egyébként
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
Nezd meg a BLKLiGHT ON szalat - a kispanelbol megy a nagypanel fele. Ezt huzd ki vagy ideiglenesen vagd at (persze a monitort ki kell huzni a konnektorbol elotte) a meres idejere.
Ha ez kikapcsolas utan aktiv, akkor a kispanelnel van a hiba, ott is van par kicsi tranyo, azokat nezd at. Ha nem aktiv, akkor meg a hattervili inverteren nem oke valami. De legalabb ezt el kellene donteni, hogy elore vagy hatra kell vizsgalodni.
Oké holnap kap még egy esélyt és megírom mire jutottam
Üdv mindenkinek.
Adott egy Cornea MP503-as monitor és levágták a VGA kábel közvetlen a monitorból kijőve a törésgátló után, hozzám már így került. A kérdésem az lenne, hogy valaki tudna segíteni a bekötést illetően, mert nincs 2 egyforma VGA kábel hála kis kínaiaknak most gondolok itt a kábelek színezésére és hogy melyikből mennyi vezetéket hagynak ki a 15-ből (12-13 a 15ből) A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Van egy Beline nevezetű LCD monitorom, mindennapos használatba volt. Egyik nap nem lehetett bekapcsolni! Szétszedtem és nincs benne kiégve semmi látszatra. Mivel mindig a Power gombal volt kikapcsolva meg be is, esetleg a sok kapcsolgatástól a gomb nem jó??
Köszönöm a választ. Nem teljesen az én panelem HM15x11-200 és bocsánat nem voltam elég szemfüles és figyelmes, itt is van a 10-ik oldalon a pdf-en.
Üdv.
Jobban utánajártam a dolognak! a helyzet hogy nem kapcsol be sehogy se, se a led nem világít egyeltalán semmi, viszont figyelmes lettem egy jelenségre áram alatt hagy bármelyik két gombot nyomvatartom egyszerre pl.menu,up), a képernyő nagyon halványan villog sötétbe is alig látszik, és ilyen halk kattogása van másodpercenként.... nem tudom mi ez? Ha valaki tudna tanácsot adni hol keressem a hibát megköszönném!
A kattogás valószínűleg a táp indulása lenne, de nem tud indulni, mert valahol rövidzár van, tipikusan az inverter fetjei, tranzisztorai halottak.
Üdv nekem a tápban a kondik okoztak ilyen problémát de lehet nálad más van
Értem. Akkor még annyit had kérdezzek hogy ha a tápja ment tönkre, akkor beszerzek hozzá! Minden fajta lcd monitor tápja jó hozzá??? nem szeretném kidobni jó kis monitor volt!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |