Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha elindítottad a gépet,a sorkimenőn található SCREEN föliratú potmétert tekerd föl.A képernyőn ekkor mit látsz?
István
Csak egy vízszintes csíkot látok ha teljesen feltekerem a potmétert
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Keresd meg benne a függőleges eltérítő fokozatot,ez egy IC lesz egy kis hűtőbordán.A legegyszerűbb úgy rátalálni,hogy visszaköveted az eltérítő csatlakozótól(képcső nyakán szép kúpos tekercs).Az egyik tekercsláb-pár megy a sorkimenőhöz,a másik pedig a függőleges eltérítő áramköré.Ha megvan az IC,mérd meg,kap-e tápot.
István Ha van lehetőséged,tégy föl egy képet a panel ezen részéről. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
kis hütöbordát nem látok csak egy nagy van ezen van az ic
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Beindult a képcső tehát elvileg kap tápot de csak csíkok vannak rajta képet nem da még mindíg az icn lévő hütő elég nagy és most már melegszik is ezt eddig nem csinálta
Ha visszaveszed a Screen(Ug2)-t,akkor mit művel? Ha eddig nem ment a függőleges,akkor valami kontakthiba van.Nézd át nagyítóval az IC lábait,a sorkimenő lábait..
István
A vs-t leforrasztottam, és mintha pillanatra gondolkozna majd ismét vissza esik stand by-ba.
Ha visszaveszem Screen-t akkor elsötétül a kép megnézten és átforrasztottam a sorkimenő és az ic lábait de ninncs változás
Üdv mindenkinek!
Van egy Teletec nevű TV-je a szüleimnek. A probléma vele, hogy gondol egyet és összmegy rajta a kép kb egy cm-es vízszintes csíkká a képernyő közepére, ha kikapcsolom majd vissza, akkor megy egy darabig majd újra ez a jelenség, aztán pár próbálkozás után megy egész este normálisan. Mit kellene átnézni rajta, szerintetek?
Sziasztok. Tudna nekem valaki abban segíteni,h mi lehet a PANASONIC TX-21S4TP Tv-ém képével,mert egyik napról a másikra,megfelezte a képet a tévém,s csak a fél képernyőn van adás!
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1716.html (A megoldás a kereső használata) Van már tv javítós téma
Sziasztok.
Van nekem egy samsung cw-28D83N típusú tv-m. Már elég régóta csinálja, hogy bizonyos színbeállításoknál pirosas szellemkép jelenik meg rajta, egyedül mérsékelt színmódban nem csinálja, viszont így elég fakók a színei. Néha bírja egy darabig, de amint piros színt kell megjelenítsen újra jönnek a szellemek... A sorkimenő forrasztásait újraforrasztottam, valamivel szebb képe lett és lassabban is pirosodik be, de továbbra is megvan a hiba. Mi lehet a baja merre keressem? Ha kell képet is tudok feltenni a belsejéről. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok szép napot
Segitséget szeretnék kérni, van egy Thomson 52RW76EW 100Hz et projektoros tv, már minden létezöszürö kondikat kicseréltem, nagyon sok probléma megoldodott de egy hibával nem tudok mebirkózni mellékelem a képet. A jobb- bal oldalon halványabb de középen nagyon zavaró visszintesen kb 5-10 perc után eltünik, de van amikor nem. ÁV nál is rajtavan (már minden forrasztást is átnéztem átforrasztottam ) hol lehet a hiba, elöre is köszi ha tudnátok segiteni. iCC19 kapcsolási rajzot is tudok feltenni , hátha valakinek szüksége lenne rá, de mondjuk 9,2 mb ot hogy tegyek fel.
Szia!
Állíts a G2 (Screen) potméteren, ami a sorkimenő trafón van.
Köszönöm. Állítottam rajta, szinte teljesen eltűnt a szellemkép. Bár továbbra sem túl erősek a színei, ha a fényerőt lejjebb veszem akkor jobb a helyzet, viszont túl sötét lesz. Ez ilyen, vagy esetleg elfáradóban van valami benne?
Sziasztok!
Lenne egy orion tv-m, amit egyszer be akartam kapcsolni, de se kép se hang, megnéztem a biztit elszállt, esetleg a ptc (mz73a-18ron) lehet a hibás?
Forrás. De mielőtt kicseréled a lemágnesezőt, vedd ki és próbáld úgy indítani a tévét.
Sziasztok nekem van 1 orion 55cm es színes tv-m aminek az a baja ha rájön az 5 perc akkor elmegy a hang de ha elkezdem felhangosítani akkor visszajön a hang nem vagyok egy nagy tv guru ezért segítsetek már hogy mit tegyek vele? sokba kerül a javítása házilag ki lehet cserélni?
köszi a válaszokat
nekem is csinált ilyet az egyik samsungom, alaplapon volt a probléma a műanyag sínnél, ha enyhén megmozdítottam felfelé az alaplapot(magyarul meghajtottam) bejött a kép rendesen, aztán megtaláltam hogy holt volt megrepedve az alaplap ott megforrasztottam és lám megy rendesen.
köszönöm a tanácsodat megnézem lehet hogy csak tényleg ez a baj
mind2 samsungban kicseréltem a puffer kondit mind a 2 beindult, az elsőnél a barnás ferde sávok nem tűntek el majd holnap foglalkozom még vele,kicserélem a többi kondit is...(talán ha a screen-t állítom a sorkimenőn attól is jobb lesz)
A másik tökéletes szép képet ad(finomhangolás után) de fél óra múlva viszont kikapcsol a kép de a hang megy tovább. A beállított értékeket elfelejti és mindig minimum közelről indul a hang ha ki/be kapcsolom a tvt-t, és a kép is ismét "fakó" lesz, a színmélységet is vissza kell állítani. ezen is kicserélem a maradék 100as kondikat.
Szia!
Sajnos szembesültél a szomorú ténnyel, hogy a képcső emisszió kezd gyengülni. Lassanként másik készülék után érdemes nézni. Ugyan léteznek képcső regeneráló készülékek. Lehet adni mégegy esélyt a katódnak, de el is ronthatja csövet. Én már kaptam kölcsön ilyen regeneráló készüléket, kb. egy évig még aránylag jó kontraszttal és fényerővel működött. Üdv: Gábor
Kicseréltem a tda 8174aw IC-t de a hiba továbbra is fenn áll. Tanácsot szeretnék kérni, hogy a táp részen van egy 68uf 400v kondenzátor ezt nem cseréltem ki, mert jónak tűnik produkálhatja az általam leírt hibát?
Hali !
A panelen a sorkimenőn a forrasztások kontakthibásak hőtágulás miatt. Forraszd át! A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2013
Sziasztok!
Kapcsolási rajzot keresnék egy crown csc-950f tipusu rádiósmagnóhoz, ha lenne valakinek nagyon megköszönném . A rádió része megpurcant nem akar bekapcsolni, a magnó része tökéletes.
Üdv.
Kapcsolókat nézted, hogy átvisznek-e, meg lehet forrasztási hiba is tranyó szakadás, vagy zárlat, vagy dióda, zéner, a táp környéken kéne keresgélni.
Szia!
megnéztem a sorkimenőt ,típusszámot nem leltem rajta de ez még mindig a samsung ck-5012z tv na az összes lábat átforrasztottam de azt vettem észre, hogy az egyes láb nincs beforrasztva , ha lennél olyan kedves meg tudnád mondani mire való az egyes láb és hogy nekem szükségem van-e rá?
Tehát akkor az enyészet útjára lépett szegény ... Mindenesetre most sikerült viszonylag tűrhető képet kicsikarni belőle Használom amíg még bírja magát. (Egyébként jelen állapotába 5. éve üzemel)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |