Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A cikk nem is érdekelne, de egy kis kóstolót szívesen elfogadnék.
![]()
Szerintem ha eljutok a HE találkozóra akkor meg tudjuk oldani hogy kapjon aki kíváncsi.
![]()
Szerintem, ha jössz hosszú sor fog állni érte.
![]()
"Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró"
Ez miben más mint egy mai korszerű hangszóró?
A saját és sajnos nem saját tapasztalat alapján mindenki vigyázzon a szerszámokkal. A 14 éves unokaöcsém kis híján lefűrészelte az ujját az asztali fűrésszel. Ahogy most kinéz a gyerek az már horror filmbe illő jelenet.
![]()
No igen de legalább megtanulja hogy máskor mégjobban figyeljen.Persze ezt lehet végtagvesztés nélkül is.
A torta krém összetétele érdekelne, ha nem titkos
Sajna nem járunk egy társaságba. Ők Nobel díjasok. Nem közénk valók.
![]()
Természetesen nem titkos. A lényeg nem is igazán a krém hanem az ízek találkozása. Akkor a jó a torta ha magában a krémet túl édesnek találjuk. Ez azért kell mert a piskótát jó erős sima (minden nélküli) kávéval meg kell locsolni. Így a szánkban keveredik a sima kávé furcsa aromája az édes krémmel. Amúgy a töltelék egy egész tortára: fél liter tejszínhab, kb. 10dkg mascarpone (igazából teljesen felesleges, mindenki rá van izgulva de közönséges tejszín íze van), annyi kávé amennyi csak belefér anélkül hogy túl folyós lenne, porcukor és egy fél csipet só. Persze ez a mi cukrászdánk féle Tiramisu, lehet még tömni bele mindenféle extra hozzávalót de ahogy kóstolgattam inkább csak az előállítási árat nyomja fel, az ízen nem sokat emel már.
Kösz én tudom, hogy kell tiramisut csinálni. Sprofan receptjére lennék kiváncsi.
Én amaretto likörrel és mascarpone sajtal készítem. A többi stimmel. Szerintem ezek feltétlen kellenek bele.
Saját tapasztalat; az amaretto és a fehér rum között sok különbség nincs, inkább az ára
![]()
Az Amaretto egy olasz likőr, mely mandulából és/ vagy a sárgabarackmagból kinyert olajból, valamint 23 féle gyógy-, és fűszernövényből készül.
A rum cukornádból erjesztett szeszes ital. Közük nincs egymáshoz. És árban sincs jelentős eltérés.
Nézegessetek orosz sofőröket. Remélem a kutya is megúszta.
![]()
Se ele fosse o treinador, a bola certamente durar que eu queria tocá-lo.
Hali!
Valakinek van tapasztalata a Drégelyvár oktatási központnak a villanyszerelő képzésével kapcsolatban?
Szia!
Én is tanítottam ott egy rövid ideig, de nem javasolnám, mert lehúzás az egész. Megdöbbentem azon ami ott folyik. A srácok az egyik órámon (amikor helyettesítettem az ott tanító tanárt), akkor kb. 18-20 oldalt jegyzeteltek. Majd az órám végén azt mondták, hogy nagyon jó volt, és hogy az őket tanító tanár mindíg csak mesél, és nem tanít. A helyettesítésemig összesen kb. 3-4 oldalt jegyzeteltek, úgy hogy már előtte volt 6-7 alkalom, amikor órájuk volt. Magyarul a tanár (akit nem neveznék nevén, de a honlapon meg tudod nézni ki az, vagy ha megkérdezed, hogy ki tanítja a villanyszerelőket akkor megmondják) Ő csak történeteket mesél az ott tanulni vágyó srácoknak hogy színes szagos legyen az óra, meg elteljen az idő, és nagyon-nagyon keveset tanít. Szóval nála nem tanulnék. És ugyanakkor meg belekerül kb. 250.000Ft-ba. Egyébként ezt a szakmát szerintem nem lehet kb 5-6 hónap alatt megtanulni. A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2013
Sziasztok! Ha valaki gyorsan szeretne szíjjat cserélni.
Üdv.
Sziasztok. Dobozt csinált már valaki fából? Az erősítő időszakos dobozát akarom lecserélni.
Ha nem mondod eszembe se jut.
Általában a gyorstalpalóknál mindenütt ez a helyzet. Én is beiratkoztam egyre a papír miatt. Ha minden alapot nélkülözve mentem volna, akkor ott biztos hogy nem sajátítom el a szakmát, bár ezt csak a gyakorlatban lehet szerintem teljes mértékben. De nem jobb a felnőttképzéstől a hároméves jottányit sem. Akik most végeztek fiatalok, egy öntartás is megfogja őket, nemhogy egy kapcsolószekrény kiépítése. Az oktatásban hatalmas pénz van, és ezt páran jól látják akik profitálnak a tanfolyamokból. 250-300000Ft/fő egy turnus amiben 20-30fő vesz részt. Nem kis lé van ezekben.
Köszönöm a válaszodat, elgondolkodtató. Következő kérdésem, hogy mit érdemes helyette? (Te még tanítasz valahol?
![]()
És tőled is megkérdezném, hogy milyen alternatívát tudsz ajánlani, ha létezik egyáltalán??
Vagy meg kell csinálni a képzést, aztán úton útfélen megtanulni, hogy hogyan kell, hogyan szokták, és hogy hogyan lesznek jók a dolgok, amiket alkotni kell?
Pontosan. A jelen képzési rendszer mellett, csak akkor érsz el valamit, ha utánajársz a dolgoknak, tanulsz olvasol, fejleszted a elektronikai rálátásod, szemléletmódod, és a legfontosabb, találnod kell valakit, aki megtanít a gyakorlatra, még azon az áron is, hogy ingyen vagy mellette azért, hogy elleshesd a fogásokat, anyagismeretet, magyarán a szakmát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |