Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Első körben ezek megvoltak, mindent lehúztam csak az alaplap videókari és memóriák. Így sem indult a gép boot oldalig.
Akkor kicsi a kör.. Ramok összes variációban. Bios Reset
Én egy friss BIOS-t javasolnék, egy új IC-ben.
Idézet: „...mėg az sem ėrdekel, hogy az eredeti könyvtàrszerkezet nem àll vissza” Ez vissza tudja állírani a könyvtárszerkezetet is. Idézet: „...mert minden itt tàrolòdott, vagy 12 ève halmozòdò anyag aminek több mint a 80% -a!! nem reprodukálhatò.” Ne haragudj hogy megkérdezem - arról hogy biztonsági mentés, még nem hallottál? (az az adat ami csak egy példányban létezik, olyan mintha nem is lenne!)
Sziasztok!
Ma probaltam Lightscribe segitsegevel egy CD-re rajzot egetni, de miutan a program azt mondta, hogy befejezte es kiadta a CD-t a lemezen nem volt rajz. Megismeteltem a folyamatot de ugyanan az eredmeny, azaz semmi. Mem rajzolt ra semmit. Lehet hogy regi a CD es azert nem egette ra a kepet, vagy esetled a DVD iro lenne hibas? Utoljata 1 evvel ezelott csinaltam ilyent, es akkor meg tokeletesen mukodott.
Próba egy másik gyártmányú lemezzel, ha azzal sem jó akkor próba egy másik íróval!
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Megpróbálkozhatsz egy tisztítólemezzel, vagy alkoholos tisztítással. A sör, bor, pálinka (ebben az estben ) nem számít alkoholnak, izopropilt, vagy tiszta, gyógyszertárban beszerzett alkoholt használj!
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
A CD- feluletet tisztitsam meg alkohollal?
Nem, az író lencséjét. Leginkább a CD tisztító lemezt javaslom, csak utána a dióda lemosását.
A rajz egetes elott ugyanarra a lemezre sikerult megirjak adatokat.
Nem vitatkozni akarok, hanem segíteni szerettem volna.
Rendben, en se akarok vitazni. Koszonom a segitseget.
Csak en arra gondoltam, hogyha adatot tudtam irni, akkor kellene tudjak rajzot is egetni es azert irtam. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Feltételezted, hogy ugyanazzal a lézerrel készül mind a kettő, azért én erre nem vennék mérget (sőt, meglepődnék rajta, ha tényleg így lenne).
Igy van, es arra gondoltam ha az egyik mukodi, akkor a masiknak is mukodnie kell.
Szia, Gondolom próbáltad más mem. modulokkal is. Nézd meg a Biosban, hogy a cash-ek le legyenek tiltva. Próbáld végignézni a mem. foglalat lábait, hogy nincsen-e valamelyik elhajolva, eltörve, stb. /Most kerestem meg a képét, úgy látom 775-ös, a procinál szintén. Esetleg másik. Próbálj meg, más tip. video-kártyát berakni AGP-PCI, vagy más márkát. Nézd meg az északi híd BGA-jat melegszik -e, kap-e áramot? Ha ezek nem vezetnek sikerre, akor lehet bios/vagy a tartalma hibás, vagy az északi híd nem kezel valamit... Jó szolgálatot tehet egy hasonló teszterkárta. Sok sikert!
Üdv!
Szerintem a tisztogatással semmire sem fogsz menni, a LightScribe-hoz az író a CD lézerét használja fel. A lemezen lévő anyag az infra fényre reagál (780nm-es hullámhossz). Ha CD-t tudsz vele írni, akkor elvileg ennek is mennie kell. Előfordulhat szoftveres hiba is, de hogy a lemezen lévő anyag elöregedhet e, azt nem tudom, de lehetséges. Próbáld beállítani sötétre a képet, akkor többször fog végigmenni rajta, talán így látszani fog valami.
Mar sikerult megoldanom a problemat, a kep volt a hibas amit ra akartam egetni.
Ha akartam kepet szoveggel egyutt raegetni akkor nem mukodott, de ahogy kiszedtem a kepet, elsore sikerult, igy csak szoveget egettem a lemezre. Koszonom mindenminek a segitseget!
Szia!
Hát kipróbáltam mindent de akkor sem indul a gép. A BIOS-t hogy lehet helyre állítani vagy honnan lehet szerezni ugyan olyan BIOS-t? Egy olyan teszt kártya mennyibe kerül?
Sziasztok,kaptam egy "Realtek RTL8188" USB internetkartyat.(Kep)Linux-al nagyon jol menyen.Windows-ra sehol sem talatam drivert.Valaki tudna-e nekem drivert adni hozza?Valaszotokat elore is koszonom.
Itt fentről a 4. a tied...
Sziasztok!
Az a problemam, hogy nem indul el egy bongeszom sem. Az explorer elindul es el is tunik, a Mozilla pedig azt irja ki,"hogy could found XPCOM" Mi lehet a gond es mi a megoldas, hogy minden mukodjon mint eddig. A depen Windows XP SP2 van.
Sziasztok!
Van egy asztali gépem ami a napokban elkezdett az idegeimen táncolni... Win XP SP2 van a lelkemen. Egyik napról a másikra használat közben egyszer csak elment az internet kapcsolat. Annyit írt ki hogy: Hálózat csatlakoztatva, csatlakozás sikertelen. Valamiért nem tud magának IP címet kérni a routertől. Folyton próbálkozik de az eredmény mindig ugyan az: nem kap IP címet. Próbáltam már közvetlen a modemről a router kihagyásával, WIFI-s PCI kártyával, vagy egy másik PCI-s hálókártyával, az eredmény minden esetben ugyan az: nem kap IP címet. A másik gép ami szintén kábellel van a routerre kötve (bár ez win7) tökéletesen működik eközben. (ahogy a további 4 wifi-s eszköz is) Próbáltam már kézzel is konfigurálni, az eredmény ugyan az, még csak pingelni sem tudom a routert. Próbáltam az ipconfig /release /renew parancsokat is az adapter megújításához, de a helyzet ugyan az. Teljesen tanácstalan vagyok, segítség kellene tőletek. Köszi! A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
Szia!
Telepítsd újra a win-t. Én is küzdöttem ilyen problémával egy ADSL-csatlakozás esetében és csak az újratelepítés segített.
Szia, Esetleg próbáld meg előbb az IE8-at újratelepíteni, az a Win-nek is a része, nem csak a böngésző használja. Ha úgy sem megy akkor a telepítésnél, persze ha felajánlja, próbáld a javítás-t. De nagyon gyanús, hogy valamilyen féreg kirugta alóla a "sámlit". Ha nem megy, mentsd a menthetőt, kapd le a partíciót, majd tedd fel újra, majd format.... akkor biztos nem marad féreg a winyón.
Szia,
Az Ebay-on vettem a tesztert, pár € lehetett. Megnéztem mégegyszer, az alaplapod fényképét, mivel foglalatban van a biosz, a sata csatik mellett, így meg kellene próbálni keríteni, valamelyik szgép-bontóban egy jót, s azzal kipróbálni, vagy ők tegyék át, s mondjanak valamit. . Néztem másik fórumon,: http://forum-en.msi.com/index.php?topic=118853.0 és hasonló problémák vannak. A magam részéről, nem preferálom a VIA chip-setet. Egyébként érdekes módon van olyan kép, ahol egy csomó kondi nincsen "beültetve" a 3 hűtőborda alatt, csak a helye van felszitázva. Nem véletlen van egy marék kondi az alaplapokon, mert ha kiszáradnak, akkor sem indul el.....Másik észrevétel, hogy egy 775-ös proci melleti É- hídra illett volna egy ventillátort tenniük. Igencsak tud melegedni.
I'm sorry, ha egy lézer lenne, akkor minden író képes lehetne rá, megfelelő programmal. Az egyik, ami ír alulról pásztázza a lemezt, a másik sugár, pedig felülről.
Üdv!
Mint írtam (Link), ugyan az a lézer visz fel a mintát, méghozzá az infravörös (meg is kell fordítani a lemezt...). Igen, minden íróval lehetne mintát varázsolni a lemez másik felére, de ehhez mindegyiknek módosítani kellene a Firmware-jét és talán a mechanikát is. A különbség a CD/DVD és az LS felület között az, hogy a CD/DVD-nél az adatokat csigavonalban írja rá a lemezre, az LS-nél pedig koncentrikus köröket kell felvinnie, akár többször is ugyan abban a pozícióban. Az is lehetséges, hogy valamennyivel erősebb lézer is kell bele, erre már nem emlékszem.
Szia, Köszi az infót! Nem hiába mondják, " Jó pap, holtig tanul"
Udv!!
Mar regota eszrevettem egy hibat a gepemen, espedig azt, hogy ha kihuzom a konektorbol akar bekapcsolt, akar kikapcsolt allapotban, miutan viszadugom es be akarom kapcsolni, nem indul egy megadott ideig (fel perc-1 perc), es miutan bekapcsolni 1-2szer ujra kell inditsam, mert nem megy az eger. Amikor nem akar indulni, a gepbe bedugott eger, es pendrive vilagit, tehat aram alatt van. Mivel lehet a problema? Hol induljak el a keresessel?
Szia,
Először táphibára gyanakodtam, de valószínűbb az alaplap, miután a +5v meg van. De végül a hibaleírásod nem egészen értem. Mikor bekapcsol, bejön a Windows, kép van, csak az egér nem működik? Fentebb, már említettem, azokat a bizonyos kondikat az alaplapon. Azokat kellene megtanulmányozni, hogy nem púposak-e, nincsen barnulás, vagy folyásnyom az alján. Akkor "kapacítás hiányos", mindenképp cserére szorul/nak. De ugyanezt meg lehet tanulmányozni a tápegységben is , s egyuttal kiporszívózni. Nagyon sokat tud rontani a hűtés hatásfokán, főleg, ha csak az az 1 venti van a házban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |