Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádiós egér átalakítása

Témaindító: burkus, idő: Szept 16, 2006
Lapozás: OK   1 / 1
(#) burkus hozzászólása Szept 16, 2006 /

Sziasztok egy rádiós egeret szeretnék átalakítani egy autó távirányításáhot szerintetek ez lehetséges ? Ésha igan akkor akkor hogyan ? Valamint a hatótávot is meg kéne egy kicsit növelni.
(#) Tomee válasza burkus hozzászólására (») Szept 16, 2006 /

Szerintem jobban jársz ha veszel egy adó-vevő párt... (pl chipcad)
Egeret elég nehezen fogsz ilyen célra felhasználni...
(#) burkus válasza Tomee hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

Sziasztok. Az lenne a probléma hogy mikor megnyomok egy gombot akkor a vevőnél kigyullad egy led de az autó irányításához kéne 7 gomb kéne. Vagyis valami olyan kapcsolás kéne ami arra az egy bemenetre rákonvertálja a 7 gombot a másik oldalra ami meg vissza és meghúzza a relét. Remélem érthető voltam.
(#) Balu válasza burkus hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

Hát szerintem fogadd meg Tomee tanácsát! Nem könnyű dolog lehet ilyet csinálni, bár engem is érdekelne!
(#) burkus válasza Balu hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

Szerintem nem lehetetlen mert van egy modul szerűség az egérben. És ha úgy bekötöm ahogy az eggyik cikben láttam akkor akkor működik vagyis a vevőn világít a led amíg nyomom a gombot. Az egyik fórumba meg olvastam hogy van olyan kapcsolás ami az adónál kódolja egy csatornára akár 12gombot is ezt be lehetne kötni a vevőnek meg led hejére a dekódolót ami meg kapcsolgatná a relét csak nem találom ezt a kapcsolást.
(#) Balu válasza burkus hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

A vevőt építetted?
(#) burkus válasza Balu hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

Nem azt a vevőt hosználom ami volt hozzá csak kicsit átalakítottam
(#) burkus válasza burkus hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

nem volt nagy átalakítás csak az éramot kötöttem rá és már működött is
(#) Balu válasza burkus hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

Hát nekem az egér meghalt, de ez egy egér+billentyűzet, szal a billenytűzetet nem tudnám használni vhogy? a vevő mit ad ki, ha pl megnyomom a entert, akkor mit ad ki "magából???" Lehet rákötni egy relét?
(#) burkus válasza Balu hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

Mi baja az egérnek ?

Hát a LIDLből van.. (asszem elmondtam mindent)
Amúgy nem érzékeli a mozgát, és összevissza villog a piros ledje..
(#) burkus válasza Balu hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

De a bilentyű működik nem ? És a vevő külön van a billentyűnek mert ha igen akkor csak kihúzod az egér vevűjét és bedugod a másikat ha nem akkor vid hatótávon kívül az egeret vagy vedd ki az elemet és ha csinálja akkor rossz a vevő

Ha nincs "ott az egér", akkor a bill. tökéletesen működik, meg a vevő is. Egy usb, vagy két ps/2 port jön ki a vevőből.
Most lépek, és megnézem a vevőt belülről is!
(#) fadam válasza Balu hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

Nem sok mindent találsz benne.
(#) burkus válasza fadam hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

Hát nem nekem 2db ic pár kondi meg ellenálás meg 2db kvarc van benne meg egy led meg egy kapcsoló
(#) Balu válasza burkus hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

Megnéztem, és kijön a vevőből egy usb (billenytűzet) és egy ps2 (egér) vezeték. A vevő alaplapján van ugye egy 4 pines csatlakozó meg egy 3 pines. Bedugtam a vevőt, meg a billenytűzetet bekapcsoltam, és megmértem a feszültséget (az enyém elég nagy volt ) a 4 pines mindegyik pinjén, és voltak rajtuk állandó feszek, mikor megnyomtam bármelyik gombját a bill.-nek, nem változott egyik fesz sem.
Mikor viszont a 3 pinesnek a feszeit mértem meglepődtem. A bal és a jobb oldali pinen van 5 volt. a középsőn és a jobbon 3 volt. Mikor megnyomom egyszer a bill. bármelyik gombját akkor a középsőn és a jobbon, leugrik 0 voltra a fesz, majd hirtelen vissza !!!!
Szeretnék egy olyan kapcsolást ami tud vmit kezdeni ezzel. pl meghúz egy relét.
Ha valami nem érthető, akkor szóljatok.
Balu
(#) burkus válasza Balu hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

Ehez nem jó a relé mert ez digitális jel hogy a gép is "értse" a relé meg arra értettem hogy ha a led kigyullad akkor eghúzza és az aksirol áramot kap a motor. Itt van lábkiosztás valahol a vége felé:ITT
(#) Balu válasza burkus hozzászólására (») Okt 24, 2006 /

Tehát ha vmi digitális cuccal mérném, akkor kapnék vmi értelmes jelet??
(#) phc válasza burkus hozzászólására (») Nov 23, 2007 /

Találtam pár leírást.
A leghasznosabb talán ez: Link
(#) potyo válasza Balu hozzászólására (») Nov 23, 2007 /

Igen, ha mikrokontrollerrel feldolgoznád a jelet, akkor lehetne vezérelni valamit. Hamár két ps2 vezeték jön ki a vevőből, az azt jelenti, hogy normál ps2 jelet generál a gép felé. Ez pedig a neten szétnézve megtalálható, hogy hogyan is néz ki. Aztán egy kicsit rá kell gyúrni a kontrollerre, hogy értelmezze ezt a jelet, és már működik is a 150-200 csatornás távirányítás...
(#) hezso válasza potyo hozzászólására (») Nov 23, 2007 /

a bascom tudomásom szerint modulszinten kezeli, szal alap tudással lehet AVR-re interfacelni, semmi komoly utánajárást nem igényel... majd kiprobalom.
(#) draco31 hozzászólása Dec 7, 2010 /

Hello!

Vezeték nélküli egérből lehet bármi mást csinálni. Az a problémája, hogy a vevőjét nem hajlandó felismerni a win, mindig azt írja, hogy nem lehet felismerni. A vevő, és az egér kommunikál egymással, csak a géppel nem. Lehet elemlámpát csinálok belőle, csak most épp nincs fehér ledem. Vagy mást is kilehet hozni belőle?
(#) Ninoo hozzászólása Dec 17, 2010 /

hi!
Nem akartam új fórumot nyitni, ezért itt kérdezem. A rádiós egerem, ha lenyomom a gombját, van hogy kettőt kattint. Vagy lenyomva tartom, és mozgatok egy képet, és közben elengedi. A gomb kopott ki, vagy agybaja lehet? Egyébként ha szép magabiztosan nyomom meg, akkor egyet kattint, és tartja a képet is. Például sanghay játék(csak hogy érthetőbb legyen), kis lapokat kell párosítani időre. Gyorsan kell rákattintani, majd a párjára. De van amikor rákattint, kijelöl, majd rögtön még egy katt, és törli a jelölést.Pedig csak egyszer nyomtam meg a gombot. Vagy például passziánsznál a kártyát lefogva kell húzni, és menet közben elenged. Jó kis példák mi? Na de így érthető. Szét szedtem, de nem volt semmi kosz.
hegusp
(#) Novak válasza Ninoo hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Szia, ezt két dolog is okozhatja.
Az egyik, amikor maga a mikrokapcsoló nem érintkezik rendesen. Ilyenkor ezzel nagyon nem tudsz mit tenni, ki kell cserélni.
A másik lehet még rádiós probléma is. Régebben egy 27 MHz-es egeremmel nekem is volt olyan, hogy "magától" kattintott, vagy ugrott a görgő, akkor is ha pl. az egér közelében sem voltam. Ha ilyet neked is csinál, az vagy rádiós hiba, vagy valami olyan belső hiba, amivel megint csak semmit nem tudsz kezdeni.

Ha magától nem kattintgat, csak ha nyomod akkor csinálja rosszul, akkor cseréld ki a kapcsolót, az megoldja a problémát.
(#) Ninoo válasza Novak hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

hi!
Igen, én is erre gondoltam. Fel fogom cserélni a két gombot, mert egyformák. Elég spécinek néznek ki, és külföldön vagyok épp, szóval más nem jut az eszembe. Esetleg kontakt spray?
hegusp
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem